Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DuplaZso

aktív tag

válasz hommeros #53 üzenetére

Én sem tartom normálisnak az 50W feletti fogyasztást.

De amit múltkor láttam, na azon behidaltam !
    AGP-s, passzív 3450-esre cimbora elfelejtette rádugni a molexet (igen, arra is raktak, szaros 3450-esre..). És POST helyett beugatott a videókártya, hogy ő bizony így nem lesz hajlandó dógzani, adjunk még neki delejtet ! :)
    Mondom, hát ilyen nincs ! Azt, hogy például ilyen esetben korlátozza vagy tiltja a kártya a 3D-működést, azt még megértem. De hogy ne engedje elindulni a rendszert, hát nehogymá ! :D
    Tisztára, mint a 9800pro-m. Viszont annál legalább érthető ugyanez a hozzáállás, hisz akinek volt vagy van ilyenje, az tudja, hogy 3D nélkül is szeret fűteni, gyakorlatilag nem is érdemes a vinnyogó szúnyog refhűtővel használni a kártyát.

Témához : Amikor napvilágot láttak a GT200 adatai, én hűledeztem, mikor szembesültem (persze papíron) a fogyasztásával. Épp ezért nem értem a tervezőcsapatot, hogy hogy alkothattak egy ilyen gigászi tranzisztorszámú GPU-t azon a csíkszélességen? Őszintén szólva már az nem tetszett, hogy egy akkora tőkével rendelkező cég mint nV, miért nem fektetett _már akkor_ a maximum 55nm-es gyártástechnológiába inkább pénzt/energiát ? Látva a mostani gyártási költségbeli "nehézségeiket" simán megérte volna a beruházás, és még azután is ráértek volna finomítani a gyártáson.

ATiék (jóvan, na ! akkó éjemdí ! :) ) ezt a lépést legutóbb klasszul vitték véghez (pfff... klasszul, szintén 100W... :O ), bár kétségtelen, hogy el is húzódott a 4000-es sorozat premierje. Ám azóta ott is vannak a szeren (fajlagos gyártási költség, ár/érték arány) eléggé !

Új hozzászólás Aktív témák