Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt nem a végfelhasználói élményről van szó, hanem arról, hogy az NV ne tegye tönkre a gyártópartnereit. A jelenlegi helyzetben a GF GTX 200 szériás termékeken alig van haszon. Ezt a gyártók nem bírják ki a költségeik mellett. Jobban járnának ha lekötnék a pénzüket valamelyik bankban. Ezért van most ez a komoly fejlesztési ütem.
Nyilván a háttérben mindenki próbálja valahogy beverekedni magát az AMD-hez, de ők nem vesznek fel új partnert, így marad az NV. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A 65 nm-es chipek nem mehetnek rá, mert 4+2 fázisú az új NYÁK. Bár ez nem minőségcsökkentés, csak egyszerűen az 55 nm-es chipnek elég a kevesebb fázis is. A referencia NYÁK az mindig minőségi.
A gyártók által tervezett NYÁK esetén már más lehet a helyzet. Nyilván mindenki az előállítási költséget fogja szem előtt tartani, még akkor is ha az a minőségi anyagok mellőzését jelenti. Itt az NV-nek majd kéne némi speckót közzétenni, mert nekik sem lenne túl jó reklám ha a meghibásodási arány elszállna a gyártók gyenge NYÁK-jai miatt. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából rajtam múlik a dolog, A valamelyik előző cikkben arról írtam, hogy az NV megkérte a gyártókat, hogy tervezzenek olcsó nyákot, ha tartani akarják az árversenyt. (nyilván ez értelmezhető felszólításnak is) - ez az infó egy meg nem nevezett gyártótól származik
A mostani NYÁK-ra vonatkozó információk az NV közleményéből valók. Ők úgy írták le, hogy engedélyezték a gyártóknak az saját NYÁK tervezését. Igazából bármennyire is átlátszó a közlemény, nem érezném etikusnak kifordítani a cég szavait. Ezért közöltem le így.
Szerintem az NV most próbál keményíteni, mert ők dolgoznak a GTX 260 sikeréért (nyilván a termék háromszori megújítását érzik eredménynek). Azonban valamiért nem értik meg a gyártók aggodalmait ... gondolom a raktárkészlet komoly mennyiségű GTX 260-at tartalmaz.. Valószínűleg a komolyabb problémák elkerülése véget, folyamatos tárgyalások folynak az árak kialakításáról. Én úgy gondolom, hogy az NV engedni fog. Engednie kell ... nem üzlet a partnereket csődbe juttatni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ricco_hun #16 üzenetére
576 mm^2-ről 470 mm^2-re csökkent elvileg a GPU mérete. A selejt arány miatt még drágább gyártani az 55 nm-es verziót. Ezért kapnak a chipek főleg a Quadro karikon helyet.
Egyelőre az van, hogy lesz pár GF GTX 260 a piacon ami 55 nm-es chipet kap. Ennyi ... a többi infó még kétséges, szerintem az NV sem döntötte még el, hogy lesznek-e új jelzések, vagy marad minden a mostani GTX 260-280 néven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI Gaming X Trio 3060
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest