- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
odium
aktív tag
Üdv!
Az akksim kezd halódni. Rendelnék, kicserélném, mert még simán használható kis gép ez (x527). Ha valaki házilag megoldotta már ezt a műveletet, legyen szíves ossza meg a tapasztalatait (honnan rendelt, mennyiért, mire kell figyelni a cserénél, stb.) Köszi. -
zagloba
aktív tag
Most Én ist ezt nézem a Banggood-on! Leeco Le 2 X526 nincs 27e ! [link] Ennyiért nem lenne rossz tartalék telefonnak és van benne B20! Remélem jó topikba írok!
-
-
G.D
csendes tag
Le 2 X526
Hiába van bekapcsolva az adatforgalom, nem műxik a mobilnet. Wifiről megy a böngészés, ugyanaz a kártya másik telefonban szintén hibátlan.
APN reset-tel már próbálkoztam, semmi változás. WTF? -
polo5
tag
Sziasztok !
Nézegetem én is ezt a telót!
De egy megjegyzés! Én is vettem egy telefont igaz más fajtát ! Egy LG F240 ( írták hogy LTE teló a hátulján is rá van írva , magyaroszágon még sem tudja a 4G -t ) ami az LG G PRO koreai verziója ! Igaz nincs rajta 4G vagyis a Tmobile-os kártyám csak 3G mutat de azt stabilan mutatja és ezzel is lehet netezni videót nézni stb stb !
Lehet kitörlik ezt a bejegyzésem !!!! -
junkpod
veterán
Sziasztok, rendeltem egy Le 2 X520 telót, és ahogy olvasom kísértetiesen hasonlít erre sima Le2-re. Ez most ugyanaz vagy valami modifikacio?
Elkezdek itt visszaolvasni, de ha adnatok pár kiinduló infót: legfrissebb/legjobb rom, tippek-trukkok... MegköszönnémBox's don't touch!
-
georgeh
tag
Sziasztok!
Talált már valaki "igazi offline" rádiót? Az nagyon hiányzik nekem, a play-en offline-ként hirdetettek átverések, mind netes rádió, vmi fogalmi zűrzavar van. Az írták itt vhol, hogy a füles megfelel, mint antenna, tehát "csak" egy progi kellene. Előre is agyon köszi! -
georgeh
tag
Sziasztok!
Most lettem egy X520 boldog(?) tulajdonosa. Feltoltam USB-re, ott nem találom a "klasszikus" data connecton opciót Charge/Camera/Medi opció van, viszont ha MTP-vel v Kamerával csatlakozom, azt írja, csak 8gb helyem van, pedig semmi sincs gyakorlatilag rámásolva/telepítve. tárhelynél az írja, Capacity: 32Gb és mindössze 8 szabad. Gondolom az ki van zárva, hogy a Android ennyit szed fel. Mit tegyek? Előre is köszi! -
őstag
válasz #02683648 #219 üzenetére
]Ha valahol csak B20-as 4G és 2G (EDGE) van akkor ott nem a telefon a szar mert nincs benne B20 a 4G-hez, hanem a szolgáltató a szar.
Emelem a kalapom a vodafon 99%-os 3G lefedettsége előtt amely (érzésem szerint) mindenre elég (minimális kompromisszummal), és mindegy, hogy van-e B20 a telefonban vagy nincs, mert 3G mindegyik kínai telefonban van.
Én 1996 óta vagyok a 20-as szolgáltatónál, de ha egy éven belül nem csinálnak korlátlan mobilnetet az"M"-es tarifacsomagban, akkor otthagyom őket. Mert más szolgáltató 2000 Ft-al olcsóbb havidíjjal is képes korlátlan adatforgalmat adni.[/OFF[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez kétségtelen tény, az én előfizetésemhez is a röhejesen kevés 500 mb van, asszem 3 gigás van hozzá külön.
A B20 nélküliséget azt hiszem azért bírálják, mert van ahol csak 2G van vagy 4G ami B20-on jön, és utóbbi hiányában tényleg használhatatlan lenne ilyenkor a mobilnet. -
rdt89
addikt
válasz #02683648 #194 üzenetére
Horizon go-t is tudod használni azon pedig a csomagodban lévő összes adót nézheted és a mobilnet is bőven elegendő hozzá, hogy akadás mentesen nézhesd. Youtube 480p videót, gond nélkül lejátszik, a HD se probléma, csak többet kell várni a töltésre. Böngészésre is tökéletes, ettől függetlenül tudni kell a korlátait és helyén kezelni, mert egyszerre több dolgot már nem lehet vele csinálni. Ha play áruházból töltesz le, akkor már mellette a böngészés nem fog menni, egyszerre csak egyet bír, de cserébe korlátlan és nem is kér olyan hatalmas kompromisszumot, mint amilyen szolgáltatást cserébe nyújt.
-
őstag
válasz #02683648 #194 üzenetére
]Arra vonatkozólag példálóztam vele, hogy mindenhol hiányolják a B20-at, mert szerintük anélkül teljesen használhatatlan egy telefon, miközben mi B20 nélkül, 4G/LTE nélkül 1 megabites upc mobilneten néztünk focimeccset tűrhető minőségben, pl. még a bal felső sarokban állandóan látható aktuális eredmény is leolvasható volt.
Az adatforgalmat csak ráadásként írtam, ugyanis ezt az 1 megabitet korlátlanul adják. Miközben én a másfélszer ennyibe kerülő hipernetes előfizetésemhez kapok havi 500 megát, ami kb egy focimeccsre elég. De a focimeccs ezek szerint rossz példa, de a lényegen nem változtat. -
embe
nagyúr
válasz tibcsi0407 #214 üzenetére
Ez is olyan akkor, hogy csak
vakarni kell. -
embe
nagyúr
Persze már amelyik van EU raktárban.
-
embe
nagyúr
Csábítóak ezek a telók. Csak ha a vámon megcsúsznak..... kicsit oda a varázs.
-
tibcsi0407
félisten
Én az UMI-t egyelőre fenntartásokkal kezelem. Jó úton haladnak, de még van hová fejlődni.
Az asszonykámnak a nemsokára érkező Elephone S7-et néztem ki. Tudom, hogy totális Samsung koppintás, de, amint meglátta egyből beleszeretett.
Annak a hardvere sem lesz rossz, csak az Elephone-tól is félek, mert általában elszúrnak valamit.Lecs@
Elvileg valamivel kevesebbet bír, bár meg is kell hajtani azt a SD820-at, meg a 2k kijelzőt.
utdetailing.hu
-
Lecs@
addikt
válasz tibcsi0407 #206 üzenetére
Megnézném mit hoz a Lemax 2 akkuban, de gondolom nem többet mint az X620.
(#207) embe néztem... Rosszat nem olvastam róla. Nem tudom mennyire kiforrott már a dolog.
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
embe
nagyúr
válasz tibcsi0407 #206 üzenetére
Értem.
Erről mi a véleményed? UMI Super
Procija nem éppen ropogós, de elvileg B20-as. -
Lecs@
addikt
Szia ! 60-80-100 K. Mindegy szinte. Külföldre megyek, B20 nagyon fog kelleni. Utána jártam. Jó akku, jó fényképező, Dualsim... Segits ! Tárgyalok egy gyári garos Vibe X3 - ra. Nem tudom mi a jó most nekem. Vélemény ? Rendelni már nincs időm.
Hopp ez privibe akart menni Oda válaszolj köszi
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
tibcsi0407
félisten
-
alkatraz3000
senior tag
tegnap megjött a kis szépség. élőben nagyon minőségi benyomást kelt, egyáltalán nem gagyi kínai. na de a szoftver.... alapvetően gyors, a kamerája is igen jó, DE: tibcsi mester sem tud jelenleg segíteni a gyári BB72 rom-ot feltenni a masinára és sajnos előfordulnak anomáliák. ez nem annyira vészes, de azért na...
"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"
-
monti0222w
addikt
válasz tibcsi0407 #197 üzenetére
Pü. ment.
-
monti0222w
addikt
válasz tibcsi0407 #197 üzenetére
Igen ahogy írod, és remélhetőleg frissítik majd ezt a magyar nyelvű romot is.
-
tibcsi0407
félisten
-
Bazi.Joe
tag
válasz tibcsi0407 #193 üzenetére
Áhá ez elkerülte a figyelmemet!!
-
monti0222w
addikt
válasz tibcsi0407 #193 üzenetére
Pontosan, így van elég jó magyar nyelvel a Meizu PRO 6-nál is, de így van a M3 Note-l is. Valószínű, hogy akkor ami most megjelent, megjelenik azok is megkapják.
-
törölt tag
Az a meccs rossz példa pont, mert (mivel telenorról írtál) a telenor mytv-n dec. 31-ig korlátlan az adatforgalom ingyenesen (mindig meghosszabbítják 3 hónappal, most épp dec 31-ig, legutóbb aug 31-ig volt).
A saját előfizetésemben személy szerint van vmi 800 Ft "kedvezményes keret", amit viszont csak általam nem igényelt szolgáltatásokra lehet elkölteni, úgyhogy pont kapóra jön hogy 400 Ft-ért van a mytv közszolgálati csomag, aminek a díját ez a kedvezményes keret tartalmazza (vagy fizethető róla), abban meg van M4 Sport HD. Szóval 0.00 forintért tudom azt nézni (így tettem az olimpia alatt is, az M5 HD is benne van a csomagban)[ Szerkesztve ]
-
Bazi.Joe
tag
válasz tibcsi0407 #191 üzenetére
Ehhez képest úgy látom hogy a Meizu is csak a hazai piacon van jelen?
-
tibcsi0407
félisten
válasz Bazi.Joe #190 üzenetére
A LeEco inkább most tör ki a kínai piacról, nemsokára kiadják az első telefont Amerikában. Viszont a Zuk pedig visszalépett Kínába.
Szerintem csak szimplán azért, mert házon belül (Lenovo, Motorola) elég nagy konkurencia volt. Magával sem akar a Lenovo kiszúrni.
A LeEco-ra viszont szerintem nagyon fényes jövő vár, ha tartják az eddigi tendenciát.utdetailing.hu
-
Bazi.Joe
tag
válasz tibcsi0407 #189 üzenetére
A Zuk fórumon ezt írták:
A ZUK befejezte európai pályafutását, a ZUK Z2 hivatalosan nem fog megjelenni az eu-ban, és nemzetközi verziós szoftvert sem kap. (hivatalos, gyártótól származó információ)!!
Tisztára Leeco!! -
tibcsi0407
félisten
válasz Bazi.Joe #188 üzenetére
Inkább az élvonalból szeretnék választani, a Homtom sajnos még nincs ott, persze attól még lehet jó az a telefon.
Nincs különösebb oka, én nagyon szeretem a LeEco-t, meg később biztos megint váltok LeEco-ra, de egy Zuk-ot már régóta szeretnék kipróbálni. Valamint a Meizu is a listámon van.utdetailing.hu
-
Bazi.Joe
tag
válasz tibcsi0407 #185 üzenetére
Jó kis ketyere és a Homtom Ht10? Egyébként megkérdezhetem mi az oka a váltásnak?
-
tibcsi0407
félisten
válasz kovbandi82 #186 üzenetére
Hamarosan indul az Apple konferencia, így ma kiderül.
utdetailing.hu
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz Bazi.Joe #184 üzenetére
A Cool-ról? Szerintem jó kis cucc, de így, hogy nincs TWRP nálam ki lett húzva a listáról. Pedig nagyon szerettem volna.
Most annyira beleéltem magam a telefonváltásba, hogy Zuk Z2 lett a befutó, mert már rég ki szerettem volna próbálni egy Zuk-ot.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Bazi.Joe
tag
válasz tibcsi0407 #183 üzenetére
És mi a véleményed a készülékről?
-
Bazi.Joe
tag
válasz tibcsi0407 #181 üzenetére
Elkezdődött!!
https://flosmall.com/collections/smart-phones/products/leeco-cool1-dual?variant=26899782150 -
törölt tag
válasz tibcsi0407 #179 üzenetére
Pedig a gyártó szerint ( meg pár külföldi fórumozó szerint,akik Le fülessel tolják ) megy rajta a hang.. Én ki sem akarom próbálni. Jó ez így jack-el...(nekem.. )
[ Szerkesztve ]
-
Lecs@
addikt
válasz tibcsi0407 #173 üzenetére
OK, akkor én rád hagyom. Normális, és logikus dolog ez. Sőt, praktikus is
512 GB
-
Lecs@
addikt
válasz tibcsi0407 #171 üzenetére
Általában youtube workout motivation t hallgatok...Itt a logikáról van szó. És ha 4-5 %, és akkor mennék haza pl ?
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
BullZeye
veterán
Jól értem, hogy vagy töltöm a telefont, vagy zenét hallgatok? Érdekes koncepció.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
őstag
Csak megerősíteni tudom én is, hogy nem olyan szar az az 1 megabites upc korlátlan mobilnet.
Ma este pl. jobb híjján kollégám upc-s telefonján néztük a magyar-feröer focimeccset. Nem fullhádéban ugyan, de egészen tűrhető minőségben (500 megabájt adatforgalom volt csak ez az egy meccs). És lehet vele youtube videókat nézni akadásmentesen, melóhelyen ezzel internetrádiózunk naphosszat stb. Még csak hetedike van de már 5 gigányi adatforgalom van a számlálóban.
Én meg 1000 Ft-ért vehetek 500 megás adatkeretet a hipergyors telenor 4G hálózatra....aztán ki kell mennem az irodából a szabad ég alá ha a gmail-emet akarom frissíteni, vagy egy weboldalt akarok megnézni (Z1C telóval). -
rdt89
addikt
Off-ba megerősíteném amit írtál, nekem sincs szükségem a B20-ra UPC mobil szolgáltatás meglévő UPC csomag mellé 3490 50 perc telefonhívás + 50 sms. Hálózaton belül ingyenes hívás és korlátlan 3G adatforgalom, igaz 1mbit-en de nem rosszabb sebességre sokkal mint mondjuk a 7.2-es mobilnet (tapasztalat). Ennyit számomra megér, hogy bármikor mobilnetezhetek, igaz nem 4G-be de sose fogy el az adat, és a Vodafone hálózatát használják, így a lefedettség is elég erőteljes.
[ Szerkesztve ]
-
Voloka
tag
Nem tudom, hogyan érzékeltessem,amire gondolok..... Szóval beszélgetek jó néhány, "mobilbuzival" ( nem háborogni, magam is az vagyok!) S arra a kérdésre, kinek milyen mobil adat előfizetése van, 20-ból 18 -szor az a válasz, ja, az nincs, mert drága a mobil internet. ( Ez igaz is!) Nos én magánemberként 8 GB előfizetéssel netezgetek, olykor,olykor, csak vidéken, a Dunán-túlon! Viszont manapság sok helyen van wifi, így tartom kevésbé létfontosságúnak a B20 létét, ill. nem létét.Mivel magam sokat jártam céges ügyekben az országot,a sok év alatt sem fordult elő, hogy SOS-ben menet közben kellett volna több gigabájtnyi anyagot mozgatni, ami megkívánta volna a nagy sebességű mobil internetet. Nem életszerű a dolog.Egy pár mail, dokumentum ...stb. Ennyi a céges megszokott.
Persze ,lehet,hogy pár hónap óta megváltozott a világ. Nem zárom ki, hogy rosszul látom a dolgokat! -
monti0222w
addikt
válasz monti0222w #162 üzenetére
Barátom nézzél már tükörbe!
-
embe
nagyúr
válasz monti0222w #162 üzenetére
De azért írtam.
Amúgy Te most provokálsz engem, vagy szimplán trollkodsz? Abba hagyhatnád.
Olvass vissza, értelmezd a bejegyzéseimet![ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Jó kis trollmágnes lett ez a teszt.
[ Szerkesztve ]
-
Halkow.
senior tag
Nem rossz, de nem az én világom ez a telefon.
-
Azért ez a duplakopp nem egy akkora érvágás sztem, már inkább kötözködés szaga van.
-
tibcsi0407
félisten
Gyakorlatilag a két rendszer ugyanaz.
A duplakopp-ról annyit, hogy az X800-ból én sem értem miért vették ki. A LeEco az ujjlenyomat olvasós készülékekben azért nem aktiválja a dupla koppot, mert akkor +1 alkatrészt kell készenlétben tartani, ami emeli az üresjárati fogyasztást.
utdetailing.hu
-
Racecam
nagyúr
válasz forgonati #154 üzenetére
Egyébként amit írsz, hogy egyet is értsek valamiben , valóban hiányzik (dupla kopp, értesítési LED személyre szabása, sőt képernyő "körbe" görgetése és még néhány ilyen kényelmi funkció), de ezek a telefon működését (tökéletes működését), nem érintik és ahogy előttem is írták, számolatlan készülékben ugyanígy nincsenek benne sokkal több pénzért. (Helyette vannak olyan funkciók, amelyekkel viszont másokban nem találkoztam, ilyen ez. )
Azt is hozzá kell tennem, hogy nekem LeMax 2 van, ami nem tudom, mennyire tér el szoftveresen a Le 2-től, de majd tibcsi talán megmondja.
És azt sem akarom elhallgatni, hogy én azonnal feltettem a már említett Cuoco ROM.ot (szintén nem titkolom, nem kis szenvedéssel), de ez megint csak nem a LeEco hibája volt, ha gyári kínai ROM-al kértem volna, ez elkerülhető lett volna.Megértem azokat is, akik még ilyen viszonylag egyszerű szinten sem akarnak ROM cserével foglalkozni, nyilván számukra nem alternatíva egy ilyen, vagy más kínai telefon.
De!
Ettől még a készülék és a gyári, illetve custom ROM-al is nagyon jó alternatíva azoknak, akik relatíve olcsón szeretnének egy prémium kategóriás telefonhoz jutni és ahogy már említettem, nem szeretnék megfizetni azt az (indokolatlan) felárat, amibe egy ismert, EU-ban is bevezetett világmárka kerül..[ Szerkesztve ]
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
citkar
addikt
válasz gyurkikrisz #153 üzenetére
Épp erre világítottam rá én is, csak nem vetted a lapod, azaz a te tapasztalatod csak neked ér valamit, egyébként csak a levegőbe beszélsz.
(#154) forgonati :
Tévedésben élsz, én mások tapasztalatai alapján írtam, utánaolvastam. Nem tökéletes a készülék, de olyan készüléket még egy gyártó se csinált, ahol ne lettek volna negatív vélemények.
Azért mert neked, meg egy-két embernek voltak problémái, dupla kopp hiánya, értesítő ledet nem tudod jobban személyre szabni és ennyi (érdekes a többségnek tökéletes működik a Google play)...mást nem tudtál megnevezni, elfogadom, nem lehet dupla koppra felnyitni (mintha minden készüléket lehetne) és nem a led nem fog a szivárvány színeiben pompázni...csupa bug az egészNem tudod a tényeket elfogadni, attól, hogy neked problémád van vele, másnak jó lehet, nem magamról beszélek, sosem volt LeEco készülékem (telefonom legalábbis), de ha utánaolvasok a tapasztalatok alapján, nem az jön le, hogy az egész egy szar, mint ahogy sokan beállítják.
Persze élhetsz abban a hitben, hogy nem képes jó telefont csinálni, el tudom fogadni, hogy ezt érzed a te dolgod, csak sokan nem értenek veled egyet és úgy érzem meg akarod nekik mondani, hogy nem, nekik se jó, hiába elégedettek a készülékükkel, rosszul érzik[ Szerkesztve ]
-
forgonati
őstag
Igen, találtam "pár" embert. Látom rohadtul megfogtad a lényeget. Jesszus hogy milyen emberek vannak. Te valami fizetett lekós ember vagy itt? Leírom akkor még egyszer. Ha csak pár embernek szarozik is, az már azt jelenti hogy nem működik úgy ahogy kéne! És innentől kezdve lutri hogy pont milyet fogsz ki. Ha mákod van működni fog a letöltött play, ha nem akkor meg szopsz vele. Nekem pechem volt. Ez így tőlük csak félmegoldás. Inkább örülj hogy neked nem olyan jutott.
Egyébként meg ez a play csak az egyik gond vele, a másik az hogy csomó hiányossága van a romnak ami más gyártóknál már alap, pl. a duplakopp, vagy épp az hogy a nyomorult értesítő ledet nem lehet semmire beállítani, max a töltést mutatja bőszen. Azonkívül bugos is a rom rendesen, még a gyári is. Erősködhetsz itt, attól a tények változni nem fognak. Ez a telefon (de a többi LeEco is) nem sokat ér használható szoft nélkül.
De te használd egészséggel. Ha te beéred ennyivel. Aki meg biztosra akar menni, nézzen mást. Vagy vegye meg akkor ha már lesz rá valami épkézláb custom rom, ami működik is, és belekerülnek azok a featurek amiket a kedves gyártó kihagyott.[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
citkar
addikt
-
Matada2.3
veterán
Sajnos nekem nem opció még a LeEco, akármennyire is ott van az ára, jól felszerelt, a software-es oldal itthoni viszonylatban tényleg gyatra, és csak a szenvedés lenne vele sok helyen. Bár ennyiért sokak bevállalnák ezt a kompromisszumot is.
Finn the human
-
forgonati
őstag
Aha, mert csak magyar felhasználók léteznek ugye? Talán nézz szét külföldi fórumokon is, mielőtt ilyet írsz hogy "senki" nem tapasztalta. Most nem rakok be ide linkeket mert mobilról írok, melózok, meg különben sem célom nekem itt erőlködni. Meddő vita ez úgyis. Vegyétek-vigyétek a lekót
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
És az megvan neked amit fél órája írtam? Higy a gyári rom hiába működik, play nélkül kitörölhetem vele? És hogy a tőlük letöltött play napi szinten dobta a fc-t? Ez igy minden csak nem "tökéletes". Hozzáteszem, én a Le1s Pro-val tapasztaltam ezt. De azok után ebből se nézek ki többet.
Keelah Se'lai!
-
citkar
addikt
válasz forgonati #143 üzenetére
És az világos, hogy ha nem innen rendeled (vagy szólsz nekik, hogy a gyárit hagyják fenn) akkor tökéletesen működik a készülék?
Azért, mert a webshop tönkretette a készüléket, maga a készülék jól összerakott és a gyári SW is rendben van.
Ha veszel egy kiváló minőségű bort, de a szomszéd belepisál, akkor is a borkészítőt szidnád, hogy ihatatlan bort készít?(#144) gyurkikrisz:
A prémium garanciát kár idekeverni, ennyi erővel azt is írhatnád a kakaós csigát ellenben meg lehet enni
A magyarországi garanciáról meg elég sok rossz tapasztalatom volt az elmúlt években[ Szerkesztve ]
-
gyurkikrisz
őstag
-
forgonati
őstag
Nem támogatom a Samsungot, de ott legalább van magyar nyelv na meg működő play. És ha ott kiveszed a telefont a dobozból, az működik mindenféle romolás, recovery meg fastboot nélkül is.
Azzal meg hiába jössz hogy az 50k nem sok ezért a hardverért, mert ha a sw kuka rajta, akkor rohadtul mindegy hogy 100k, 70k vagy 50k. Adhatnák 30-ért is, ha egyszer nem használható rendesen. Ha én nem értenék semmit a telefonokhoz, és csak használni szeretném out of the box, akkor meg lennék lőve. Vihetném valakihez aki majd felrak rá nekem valami romot ami majd vagy megy rendesen, vagy nem. Esetleg letölthetem tőlük a playt ami ha épp olyanja van, kifagy. De lehet higy nem. Ki tudja?
Egy normális telefonnak egy normális hw-ből meg egy épkézláb sw-ből kellene állnia. Akkor megérné az 50k-t. Így nem.[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
Racecam
nagyúr
válasz forgonati #135 üzenetére
Nem, nem kötekszem. Csak a tényeket mondom.
De mindegy, hagyjuk is. Végül is nem fizetnek nekem ezért, úgyhogy nem kell feltétlenül meggyőznöm senkit semmiről. Az egyetlen ok amiért nem hagytam szó nélkül az, hogy ez mégiscsak egy fórum, nem szerettem volna, ha az esetleg később olvasók, vagy azok, akik egy ilyen telefon megvásárlásán törik a fejüket, csak egyoldalú, ráadásul szerintem téves információkat találjanak itt.
Az 50K pedig már ne haragudj, de nevetséges összeg ahhoz képest, amit egy ennél a telefonnál jóval kisebb tudású, de márkás készülékért elkérnek, mondjuk pl. a Samsung-ék. (Mondom ezt úgy, hogy a Galaxy sorozat tagjai a S3-ig, illetve a Note sorozat több tagja volt ennek a telefonnak a nagytestvérének LeMax 2 az elődei.) Megfogadtam, hogy soha többet nem adok ki telefonért 100K-nál többet, legfeljebb ha ágyba hozza a reggelit, a prémium márka felárat pedig nem vagyok hajlandó megfizetni.
u.i.: gyurkikrisz: Szerinted a letöltés és a fash-elés ugyanaz?
Akkor nem igazán van miről beszélnünk ezek után...[ Szerkesztve ]
-
forgonati
őstag
válasz tibcsi0407 #136 üzenetére
Aha, van tapasztalatom a tőlük letölthető play-al is. És másnak is az xda-n. Olvasgattam eleget. Végülis tényleg jobb mint a webshopos hegesztett romok. A tőlük letölthető play csak napi 3 fc-t dob. Haladás... És bocs ka kicsit szarkasztikus vagyok.
Nekem egyébként a klasszikus CN verzió volt, a német Efox-tól. Soha nem szoptam még telefonnal annyit.Keelah Se'lai!
-
tibcsi0407
félisten
válasz forgonati #135 üzenetére
Van a gyáriban Play, csak le kell tölteni a LeStore-ból és voilá.
A Le 1 Pro-nál pedig mindenki beleszaladt egy nem hivatalosan kiadott telefonba (X800 US)... Akik CN verziót vettek, örömmel használják a legújabb Marshmallow alapú EUI-t minden probléma nélkül.utdetailing.hu
-
forgonati
őstag
Nem, nem lenne jobb egy hulladék hw jó szoftverrel. A jó az lenne, ha lenne egy jó hw egy jó szoftverrel párosítva. Ha már egyszer 50 ezret elkérnek érte. És ezt te is jól tudod, csak akkor nem tudom miért írsz ilyen hülyeségeket. Azért hogy kötekedj?
Az meg hogy "a gyári rom tökéletesen működik csak magyar nincs benne" egyszerűen kamu. Lehet hogy ott Ázsiában OK ez a szoftver, de itt ha nincs benne Play akkor kuka. És a gyáriban nincs play, tehát nekünk kvázi használhatatlan. A webshopos kókány romok meg, amikbe bele van hegesztve a Play, azok annyit is érnek. Félig lefordított, bugos romok, amik össze-vissza fagynak meg fc-t dobnak, gyakorlatilag mind szemét. Tudom, mert szenvedtem eleget a Le1 Pro-val.
Ez a telefon így nem érdemel plecsnit. De ez csak magánvélemény. Aki azzal akarja kezdeni a telefon használatba vételét, hogy először csinál rá egy használható, minden tekintetben normálisan működő romot, annak talán jó lehet. Más inkább kerülje.[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
Mercel
senior tag
TROLL: ON
Áááá eszembe jutott és nem hagyom ki!
Az megvan, hogy anno a rossz emlékű dácsia Magyarországi forgalmazásának beindulása után nem sokkal hasonló viták mentek a kocsmákban?
Mert amúgy ha a haverokkal szijjelborították a verdát és összerakták még egyszer meg ezt azt kicseréltek benne akkor tulajdonképpen hunyorítva, messziről (az adott korszakban) egész jó autónak látszott?
Nos igen ez egy párhuzam volt ÉS mellesleg trollkodás is, beismerem.
Részemről itt ki is szálltam.
Valaki leírta amúgy a lényeget: a nyomorult mobilt annak fényében értékeli az átlagos vásárló (90-95%) hogy kiveszi a dobozból és mit tud, hogy tudja.
Egy mobil nem dácsia hogy turkálni kelljen benne a normális használhatósághoz a felhasználók nagy része meg nem barkácsjani és nem is akar az lenni. És ettől még nem hülye mellesleg.Na viszlát.
Marcel
-
Crafter32
őstag
Nem értem hogyan kaphatott ez a vacak plecsnit egyáltalán?!
-
Mercel
senior tag
+1
Nagyjából még ennyit tettem volna hozzá én is utoljára.
Kössz, én már kínomban csak röhögni tudtam a mindent megmagyarázunk jó ez csak nem értetek hozzá rizsán..
Mint egy hülye politikai fórumon ahol nyomják a mantrát és te vagy a hülye ha mersz gondolkodni és tényeket nézni.Marcel
-
Pont ezért írtam, hogy sajna ezekben a kínai felsőkategóriás telókban a webshop gányolása vagy ugye a Google szolgáltatások hiánya miatt vásárlás után rá kell dobni egy rendes EU lokalizációs romot. Persze bosszantó, de egyszer kell megvsinálni, utána viszont nagyjából féláron van egy olyan telefonod, ami leveri a hasonló tudású EU forgalomazású telókat. Kényelmetlen, de több tízezret spórolhatsz így. Kompromisszumot kell kötni, és sokan hajlandóak rá. A feleségemnek egy S6-ja van, amit még nem sokkal a megjelenése után több mint 150 ropiért vettünk, Nekem egy MI5-öm amit alig több mint 100k magyar forintért. China dev rommal kaptam, amikor megjött 10 perces melóval kapott egy EU devet, majd megjelenes utan egy HU romot. Nem mondhatnám, higy az S6 annyival jobb, mint az enyém. Se tudásban, se külalakban, se összeszerelési minőségben. Nekem megérte ezt a kis melót, hogy 50000 Ft-al olcsóbban vettem meg egy jobb hardwaret. (Vodás vagyok, a B20 nálam nem számít, amire használom elég a 3g). Ugyanebben a tudásban, mint a tesztelt készülék, egy Samu, LG jóval többe kerül, és ezen az árérzékeny piacon számít. Inkább mókolok vásárlás után, mint hogy szolgáltatói részletre vegyek.
-
L.C.S.
tag
válasz mjani1172 #53 üzenetére
xiaomi redmi note 3 prom van és egy másodpercet nem foglalkoztam a rommal, és nem is szándékozom. A mobilaréna alapvetően geekek gyűjtőhelye, itt felülreprezentáltak a romulánok de ettől függetlenül vannak olyan kínaiak, amik teljesen jól ketyegnek moddolás nélkül is.
A b20 meg elhiszem hogy sok embernek fájó pont, ez pont olyan mintha egy egy kártyás (iphone?) telefonnál sajnálkoznánk hogy miért nem dual simes.
-
Racecam
nagyúr
Csak azt vedd magadra, amelyik bekezdésben a nicked szerepel. A többit, csak, ha úgy érzed...
Én nem személyeskedek, de szerintem te se tedd, maradjunk annyiban, hogy pontosan tudom értelmezni amit írtál, még akkor is, ha ez számodra nem világos. És akkor ezt itt fejezzük is be, ha szépen kérhetlek.
-
embe
nagyúr
válasz tibcsi0407 #119 üzenetére
Ok. Értem. Csak akkor így ennek a tesztnek sok értelme nincs. Bár van, mert felhívja a figyelmet egy olyan készülékre, amelyik egy megfelelő rommal akár jó is lehet. A hardveres adottságai megvannak hozzá.
Racecam: Próbáld értelmezni amiket írtam. Kérlek! Hátha sikerül! Olvasd újra! A "vérpistikézést" meg akkor sem veszem magamra.
És én nem sértően nyilvánultam meg, csak egyfajta nézőpontot képviselek.
Ja és akkor egy javaslat: A teszt végén az értékeléshez be kellene írni amit az előbb írtam: "Egy jó honosított rommal ez egy kiváló telefon" . És a probléma megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
Racecam
nagyúr
válasz gyurkikrisz #120 üzenetére
Tudsz értelmeset is hozzászólni, vagy csak gyűjtöd a hozzászólásokat?
Világosan le lett írva, ha a megrendelésnél jelzed, az eredeti ROM lesz rajta, hozzá sem fognak nyúlni.
És ez a válasz mindenkinek, aki az "out of box"-al problémázik. A telefon minden szolgáltatásával tökéletesen működik az eredeti gyári ROM-al... Csak nem tud magyarul, ennyi.Ja és embe: Ma már nem a ZTE Blade 1 korszakát éljük, hogy mindenféle innen-onnen származó ROM-okkal kelljen próbálkozni. Vannak bejáratott developerek, akik igen jó ROM-okat csinálnak, amelyek ráadásul OTA-n keresztül frissülnek, úgyhogy nem igazán értem a problémádat...
forgonati: Mennyire igazad van! Sokkal jobb lenne egy hulladék hardver, jó szoftverrel, igaz? A dupla koppintást én is hiányolom, írtam is, de ugyebár azt szögezzük le, hogy ez nem létszükséglet, csak egy kényelmi funkció...
Azt hiszem én itt be is fejezem, mert a "vérpistikékkel", értelmetlen vitatkozni...
(Ha szigorú lennék akkor az ilyen egyértelműen provokatív, hozzászólásgyűjtő, zéró tartalmú, csak fikázó hozzászólást törölném, de nyilván az ilyesmire ebben a szerencsére nagyon nagy Fórumban, semmi esély nincs, úgyhogy az olvasóknak kell kimazsolázni az érdemi tartalmú hozzászólásokat, sajnos... )
[ Szerkesztve ]
-
forgonati
őstag
Jesszus hogy ez a lekó ui mekkora szemétre való használhatatlan hulladék. Volt nekem is 2 hétig, azon felül hogy egy épkézláb rom nincs rá (gyárit is beleértve) még olyan alapvető funkciókat is képtelenek voltak belerakni amiktől megállt az eszem. 2016-ban nincs duplakoppos ébresztés. Persze az összes 20 ezres kínai hulladék már tudja ezt a hihetetlenül bonyolult funkciót... Nevetséges. Jó hardver, kuka szoftver, ezáltal az egész telefon egy vicc így ebben a formában.
Keelah Se'lai!
-
tibcsi0407
félisten
A Xiaomi ezért zárta le a bootloader-t. Így is vannak webshop ROM-ok, de már nem olyan gáz.
utdetailing.hu
-
Máté94
addikt
Akkor örülj az esetleg betört kijelzős, esetleg hibás készüléknek.
-
gyurkikrisz
őstag
-
tibcsi0407
félisten
válasz gyurkikrisz #117 üzenetére
Mi köze ehhez a resource fájloknak?
Van benne 2 tisztító App, jó eséllyel 1-2 malware is folyamatosan pörgeti a telefont. A távirányító sem érthető, hogy miért nem megy, valószínűleg törölték a libeket az apk mellől (bizony, itt valamiért ott vannak).
Őszintén szólva egyáltalán nem értem, hogy hogy tudják így elrontani a kínai boltok a ROM-ot, de már az X500-nál is így volt.
Arról nem is beszélve, hogy az EUI 5.6-ot már az 5.8 lassan 3 hónapja leváltotta.Embe
Ha megkéred a boltot, hogy ne bontsák ki a telefon dobozát, akkor lesz out of the box. Ilyenkor a bolt kibontja, rámókolja a ROM-ot és visszateszi a dobozba, ha nem kéred, hogy ne tegyék.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
embe
nagyúr
válasz #84490496 #115 üzenetére
Vagyis akkor igazán van ebből olyan készülék, ami "out of box" használható? Mert ezekkel a mókolt romokkal kerül Európába ezek szerint.
Ha nem, akkor mókolni kell.
Akkor még egyszer leírom: SZÁMOMRA ez így nem az out of box használható teló.És engedjük el a témát! Más az értékrendünk, más szemszögből ítélünk meg egy készüléket. Ez nem baj, csak ha véleménykülönbség van, akkor nem kell személyeskedő hangnemben a másikat lerohanni. Nem rád gondoltam ezzel.
És belevonunk feleslegesen a vitába okoskodó és a "szakmai" hsz gyűjtögető hozzászólókat is.
[ Szerkesztve ]
-
gyurkikrisz
őstag
válasz monti0222w #103 üzenetére
Én elég nehez tudom elképzelni, hogy a néhány resource fájl átírása teljesen elrontson egy ROM-ot.
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
embe
nagyúr
válasz monti0222w #113 üzenetére
Ok. Feladom. Nem akarjátok megérteni mit is akartam mondani.
De azért elolvasom. Köszi a tippet! -
Racecam
nagyúr
Köszi!
Igen, láttam, akár 6/128 GB-os verzió is lenne, de osztottam.szoroztam és egyrészt nekem pont elég ez is és ár/érték arányban ezt találtam a legjobbnak. Ugye ebben már a tesztelt Le 2-vel ellentétben Snapdragon 820 proci van, ami kellően erős, 2K felbontás, nagyobb kijelző (B20 ) és ezekre volt elsősorban szükségem.
A 4GB RAM elég nekem (szerintem ma még mindenkinek), ahogy a 32 GB ROM is. (Tesztelve: NOTE 3 16 GB ROM + 16 GB TF is bőven elég volt.)Ezzel a Cuoco ROM-mal gyakorlatilag mindent tud amit a nagyok. Oké, a magyarítás néhol még nincs meg benne (marhára nem zavar), de folyamatosan frissül, ahogy a gyári ROM is, jönnek új funkciók 3 ujjas képernyőmentés stb. Nyilván van, amit még jó lenne beletenni pl: 2 koppintásra felébresztés, ujjlenyomatolvasó elől (nekem sokkal praktikusabb lenne, mert nagyon sokat van a telefon az asztalon előttem a melóban és ha válaszolni kell valamire, vagy email jött stb, jobb lenne, ha nem kellene felvenni a feloldáshoz, ezért azt nem is használom), Kikapcsolt képernyőn óra, értesítések stb...
Na de ezeket mind, egyik gyártó zászlóshajója sem tudja mind, együtt, úgyhogy valamilyen kompromisszumot mindenképpen meg kell kötni.Ezen kívül a vezető gyártók elképesztően elszálltak az árazással (a NOT 7 ami nekem tetszene, azon kívül, hogy most éppen bukta, mert "robban" és vissza kell hívni) ~300K, az iPhone dettó... Ez már nekem a vicces kategória... Egyszerűen sajnálnék annyit kiadni egy telefonra, még ha lenne is rá pénzem.
Sajnos a népszerűbb és már az EU-ban is jelenlévő kínai nagy gyártók kezdenek felzárkózni ehhez.. . Amit még mondjuk az ő szempontjukból meg is értek, mert még így is olcsóbbak és akkor már miért ne kérjenek annyit, amennyit még megadnak érte? Ezen csak a mi, vásárlók tudnánk és tudunk változtani, ha nem dőlünk be a különböző "hájpoknak" és annyit adunk egy termékért, amennyit az megér nekünk és nem vagyunk, leszünk hajlandóak kifizetni a "márkafelárakat".kissa1026: ~ 80K
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz tibcsi0407 #109 üzenetére
Ha van akkor jelezni kell, és ezzel egy tesztet nyomni. Valszeg teljesen más lenne a leányzó fekvése.
Fakirr1: Valóban parttalan a vita, mert mint írtam mindenkinek mások a preferenciái. Én már nem akarok főzött romokkal szórakozni. Dobozból ki, és használni.
És nem vagyok előítéletes. ZTE Blade 1-el kezdtem amikor elkezdték forgalmazni....a hőskorszakban. Volt olyan nap hogy annyi rom felment a pengére, hogy számét sem tudtam már.
Tehát sem a kínai telóktól, sem a romolástól nem riadok vissza. Különben el sem olvastam volna ezt a tesztet.[ Szerkesztve ]
-
Fejvadi
nagyúr
válasz gyurkikrisz #88 üzenetére
Mert ha Kínai, akkor csak az lehet benne, mi?
Milyen véleményalkotás az, ha el sem olvasod a tesztet?(#109) tibcsi0407
"Azért a LeEco nem Elephone."[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mjani1172 #102 üzenetére
A kettőt nem keverném. HW hiba esetén jogos lehet,amit írt. Ezek a hibák viszont a forgalmazó f**zságai miatt vannak. Akkor lenne objektív,ha a GYÁRTÓI rommal tesztelnék.
Mellékesen: most cseréltem egy intel vga chipet egy dell n5010-esen. Tudom,miről írsz
Embe: Ha nem a tynidealről rendeled meg,hanem leeco shopból,akkor meg megint más lenne a véleményed? Ha igen( gyanítom..) akkor ez meg user error volt a feladótól. EZT kéne meg és belátni. Egyébként meg parttalan a vita..
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Akkor hajrá!
Szabad a pálya. Miért itt okoskodtok? Miért nem álltok bele a témába, és dobtok össze rá egy használható romot? Hogy szegény tesztelő kapjon egy használható telót a kezébe?
És akkor dicsfény ragyogna be benneteket. A személyeskedést ti kezdtétek.Ne legyetek már ilyen vaskalaposak!
A teszt alapján ezt a telót én ilyen, a normális használhatóság határán evickélő állapotban kapnám meg. Akkor miről beszélünk? Ja hogy magyarítsak egy romot, vagy kezdjek el fórumozni.....
Amivel semmi gondom nincs, csak már kinőttem abból, hogy ha egy számomra megfelelő telót akarok, akkor főzött romokkal, vagy kernelekkel kell szórakozni.
Egy telótól elvárom, hogy az én felhasználói szokásaimat figyelembe véve, tökéletesen működjön.
Ez a telefon jelen állapotában ezt nem tudja. Ennyi nem több. nem kell ezt túllihegni, és habzó szájjal nekem esni, mert nem osztom a véleményeteket. -
Fejvadi
nagyúr
válasz tibcsi0407 #63 üzenetére
Még szerencse, hogy nem az.
-
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #90 üzenetére
Jah most esik le.
Nemzetközi igények alatt nem a saját igényeimre gondoltam. Nálam más okból nem jön be a Le. Pl. nem vagyok hardveres gomb párti. Szeretem magam személyre szabni a navigációs felületet és funkciókat. Kamera már kezd alakulni. Egyebek.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Telefon nem rossz,de ez a leco ui igazán hulladék.
Eleve a kinézet , ill az említett hibák.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest