Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zzenit
tag
Bocsi, hogy egy péntek este és szombat ebéd után zargattalak
A precedenst a társadalom felé és nem a bíróság felé gondoltam. Az audiovizuális tulajdonlást meg úgy gondoltam, hogy megveszem BD-t/DVD-t és aztán töltöm csak le, de fel se töltöm és hasznom se származik belőle. Találtam pát hosszú pdf-et amiben foglalkoznak a témával jogi oldalról, de sajna felfogást igényel ami valóban nekem sem jön most össze, de beleakadtam egy olyan részbe ahol még a feltörésre alkalmas szoftverek terjesztése is illegális, ezért jegyezték be a CloneDVD-seket Antiguán, a VLC-ből is kikerült bizonyos verziószámtól a CSS feltörése. -
megint szőrszálhasogatva: magyar bírósági precedenst lehetetlen találni, két okból:
- a magyar nem precedensjog, tehát precedenst fogalmilag lehetetlen találni
- az ítélkezési gyakorlat talán helyes kifejezés lenne egy olyan jogrendszerben, ahol az első meg a másodfok rendszeresen ugyanúgy dönt, hasonló cselekedetekért nem homlokegyenest ellenkező ítéletek születnek úgy általában.ha letöltöttél egy audiovizuális terméket, az nem kerül a tulajdonodba
emlékeim szerint a magyar szerzői jogban a tulajdonjog az egyetlen, amiről törvényesen lemondani nem lehet. de lehet, hogy tévedek.az irányelvek (tömörítve) azok, hogy szoftver más megítélés, mint a kép és hang, a film/zene másolásában pedig a jövedelem a nagyobbik választóvíz, tehát ha nincs jövedelmed belőle, akkor közelebb vagy a törvényeshez, mint a törvénytelenhez, meg vannak más dolgok is.
szerintem a mai nap hanyagoljuk a magasabb agyfunkciókat igénylő vitákat

-
kiszakítok egy félmondatot a második hsz-ben idézett paragrafusból: "a szerzõi jog védelmére szolgáló hatásos mûszaki intézkedések megkerülését"
tehát ha HATÁSOS intézkedést kerülsz meg, az törvénytelen. amelyik intézkedés megkerüléséhez szükséges kódot akár pólón is megveheted, az nem hatásos, tehát a megkerülése nem törvénytelen
elismerem, ebben az érvelésben van egy kis jogászos szőrszálhasogatás
de bizonyítsa be a bíróság, hogy nekem tudnom kellett volna arról, hogy ott kemény védelem van, és direkt rá kellett volna készülnöm arra, hogy azt megkerüljem. miközben a valóság az, hogy bedugok egy dvd-t a meghajtóba, felugrik az alkalmazás, mindenféle magasabb szakmai felkészültséget igénylő kérdések nélkül, alap dolgokat kell beállítani (film címe, stb.) és utána szemrebbenés nélkül rippeli.ez nekik hatásos? mert ami intézkedés a felhasználók közül kb. egyetlen egyet sem akadályoz meg, az szerintem hatástalan.
egyezzünk meg abban, hogy ez jelenleg egy bíróságon nem tesztelt magánvélemény volt tőlem.
-
Zzenit
tag
Számomra az jön le a [tv.-ből], hogy kb úgy csinálhatsz másolatot a BD-idről, ha egy kamerát a TV elé állítasz és felveszed a lejátszott anyagokat, mert sztem, ha meg lehetne csapolni a hdmi-t az is illegális lenne a hdcp miatt. Szal kicsit parázok emiatt. Volt vmi per is ebből Svédországban asszem, ahol azon vitatkoztak mi a hatásos védelem, és mivel bebizonyosodott, hogy a CSS nem hatásos, ezért nyert a másoló.
-
Zzenit
tag
Öööö, kicsit összezavarodtam a sok dupla tagadásban (nem törvénytelen/törvényes, nem legális/illegális). Számomra a második hsz-ből az szűrűdik le, hogy aki védett tartalmú anyagot másol az törvényt sért, mivel megkerüli a védelmet és én úgy tudom a BD filmek pont védettek.
-
-
-
Zzenit
tag
Tehát akkor az nem probléma, ha a védelmet feltörve másolja magának az ember a BD-t vagy DVD-t. A letöltés maga nem legális, de az hogy megkerülsz egy védelmi eljárást az már lehet büntetendő, sajnos nem vagyok otthon a jogban, aztán azért kérdezgetek ilyet. Persze ott a másik dolog, hogy ki fogja ellenőrizni az otthoni merevlemezt addig amíg nem osztok meg semmit a saját gyűjteményemből. Lásd itt pl: [link] Ezek 2005-ös hozzászólások és nem tudom azóta változott-e a jog.
-
miért ne lenne legális? tökre vicces lenne, hogy letölteni legális (amikor nem fizetek érte jogdíjat), saját magamnak digizni (amikor az eredeti lemezben kifizettem a jogdíjat) meg nem...
akkor fordulhatna illegálisba a saját dvd digizése, ha a ripet pénzért odaadnám másnak.
-
ha 10 darab 2T-s vinyóról beszélsz raid1-ben, az 10T diszkterület. azt össze lehet rakni 6 darab raid5-be kapcsolt 2T-s diszkkel, akkor már csak 16% területveszteséged van a biztonság fokozása mellett. 10 diszkből raid5-tel 18T helyet lehet összepakolni, akkor már csak 10% veszteséged van. Ez tényleg olyan sok? hint: nem.
Nem akarom másra erőszakolni a véleményem ebben a témában, de amikor a szekrénysort vettük, megterveztem, hogy mennyi dvdnek és mennyi cdnek hagyok helyet. betelt. nincs hova rakni. Az egész kóceráj elférne egy méretesebb pc házba rakott pár darab 2-3 terás diszken. és akkor az egész család tudná nézni azt, amit akar.
-
M107
addikt

Az a baj hogy mindkettőtök a számítógépes vénával rendelkező embereket nézitek.
Nézzétek az egyszerű "paraszt " embereket.Meg is értem mindkettőtöknek fullos cuccai vannak.
Én egyszerű ember vagyok alsóbb réteget képiselem, (De ammenyi dolgom van otthon nekem (Film, Zene, Családi doc stb oda kellene azért tárhely)Haza megy megvesz be tesz és néz (Video BD)
Nem akarok annyira belemenni (de nekem mint egyszerű emberkének akinek nincs pénze Raidben üzemeltetni legalább kezdésnek 10 2TB vínyót (tükör Raid-nél a 20db) ( nem olcsó) minőségi kártya stb-stb minőségi Hdd -Jó mondom nem megyek bele.
Röviden van kb össz-vissz 10-15 Tb anyagom Cd/Dvd-Hdd-n és ez mind kell (film, zene ,családi doc) stb
Hálát adok az istennek hogy szúrópróba szerű tesztelgetés alkalmával idáig minden met amit csak megnéztem.
UI: A lemez karistolódhat a hdd elektronika tönkremehet a motor szintúgy akár Raidben is. (egyéni szoc problem de 100000 ft körül keresek havonta rezsi család emellett 2-3 havonta tudnék venn i egy 2Tb Hdd addig meg mi lesz az adataimmal ha be üt a Crack.
ÉN az egyszerű emberek fejével gondolkodok.
-
"Tehát relatíve nem drágák 25000-20000 ft közt kapod őket OEM, s hozzá kiváló Panasonic Japan Bd lemezt 25GB Hard Coach védelemmel karcálló "idézőjelbe" (majd az idő eldönti) 370-520 Ft közt"
Egy 2 TB-s HDD most ugy 13,5 - 14,8 Ft / GB (boltbol, szamlaval, apron persze olcsobban is lehet kapni). Ehhez kepest ennek a BD lemeznek az ara 14,8 - 20,8 Ft / GB + a drive hozza. Gyakorlatilag mire el tudsz menteni 2 TB-nyi anyagot BD-re, addigra elkoltotted 2 db 2 TB-s HDD arat.
Raadasul a lemez lassabb, sokkal kenyelmetlenebb a kezelese is.
-
Dr. Akula
félisten
Az egyszerűség kedvéért 500 HUF-al számoltam a BR lemezt, 2 TB-nyi az 40 rongy. Ugyanez vinyóban 30. Tény hogy kezd közelíteni árban. Viszont megbízhatóságban nem vagyok benne olyan biztos. A vinyón elfityeg évtizedekig az adat, utána is elég egy frissítés (újramásolod). A CD lemez elég jól bírta, a DVD-nél már 1-2 év után is gondok szoktak lenni (lemezfüggő, van amelyik tovább is bírja, van amelyiket írás után se tudod olvasni) - ez alapján milyen lehet a BR? Valamint ott van a hely kérdése is, 2 TB az 80 BR lemez, ami natúrban is sokszorosa a vinyónak, tokkal meg pláne. Sebességben a vinyó tud átlag 100 MB/s-t, egy 12x-es pörkölés 54, és ez is csak a lemez legszélén, ettől csak lassabb. Se nem tartósabb, se nem gyorsabb, se nem kényelmesebb, se nem olcsóbb. Addig kellett volna árat csökkenteniük amíg nem szokott rá mindenki a vinyóra, mostmár kenhetik a hajukra. Lehetne még dömpingelni a 999 Ft-os BR filmeket a teszkóban, de aki olyat vesz, az jellemzően nem fullHD LCD tv-vel és mittudoménmilyen szuper HDMI-s hangrendszerrel rendelkezik, meg pénze sincs rá.
-
M107
addikt

Olyan jó olvasni ezeket az írásokat, nem jó, elmaradott régi, nem kell, a BD halott stb.
Mindenki döntse el mire archivál s mire nem, én mindkettőre Hdd, és BD.
Amúgy relatív nem drágák normális írót lehet kapni kiváló írás minőséggel Pio 206D, 207D
Sony 530S.
Sőt az utolsó tesztképes is. (azért ha valakinek van pl egy Plex 880sa vagy Liteon esetleg Sony 7260S írója dvdírásra tartsa meg mert jobban írja dvd-ket cd-ket mint ezek a blu-ray csodák
A pio 206D, 207D meg amúgy is két optikás 1 a cd/dvd s 1 a BD lemezek részére 1 fejszánon.
Bár nehezebb is min pl a Sony 530S fejszerelvénye s nem tudsz vele tesztelni lemezeket, de írás minőségben BD-nél a PIO vezet.
Hátrány ha meghal a BD dióda akkor cd/dvd-t még tudsz használni ha meg a másik dióda megy gallyra akkor meg Bd tudsz csak használniTehát relatíve nem drágák 25000-20000 ft közt kapod őket OEM, s hozzá kiváló Panasonic Japan Bd lemezt 25GB Hard Coach védelemmel karcálló "idézőjelbe" (majd az idő eldönti) 370-520 Ft közt 10 hengerben 3700-5200 ft közt (5.3 db dvd)
-
shaddam
aktív tag
Van egy 2TB külső merevlemezem, fél év után elkezdtek szaporodni rajta a hibás szektorok.Mire észbe kaptam semmit se tudtam kimenteni róla,a szerviztől lassan most ér vissza. 2 éve folyamatosan cserélek ps3 játékokat(tippre 100+), láttam már pár trágya állapotú tokot, de a lemezen karcot a mai napig egyet sem. Lehet át kéne gondolni itt pár embernek akik optikai hordozót évek óta nem látott melyik a maradandóbb....
A másik dolog az ár. Karácsonyra egy 6 BR lemezes alien anthology-val leptem meg magam 10 fontért, a posta ingyenes. Direkt megnéztem idehaza akkor a 4 DVD lemezes drágább volt.Ilyen ár mellett el is határoztam hogy a LOTR, Mátrix, Star Wars kaliberű sorozatokat szép sorban be is szerzem BR-en. Zavviról rendelve 1-2 font a DVD BR árkülönbség.
Persze tudom én hogy aki itt a halott a BR dolgot szajkózza ipari mértékben torrentezi lefelé a filmeket, aztán törli is, persze hogy szerinte halott. Ha lenne idehaza netflix, hulu és társai akkor esetleg adnék a szavukra.
-
M107
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére

Ebben lehet hogy igazad van de tudod aki gyűjti az nem azt jelenti hogy mindet meg is nézi.
Csak gyűjtőm, de azért meg is nézek belőle, hiszen munkámból adódóan van rá időm éjjeli műszakban filmet nézni mivel egy telephelyen dolgozok két járőrözés közt.
Valamivel el kell ütni az időt hiszen aludni nem lehet s óránként be kell jelentkezni s marad időm a filmnézésre is.UI: nem rég (2 hete szúró próbaszerűen vettem ki régebbi filmeket és még működtek)
1 dvd-m néztem 2006.05.14 írtam meg Philips dvd-r és még cukor mindig, de ugyanúgy a 389 v a 469 lemezem a Rdisc Dvd-r írva (6X v 8X) olvasható kb 2007 év végén írhattam őket.
Tehát működnek még mindig.
UI: Sorozatokat nézek inkább (de nem venezuelai és nyálas csöpögőseket).
A lényeg hogy megvan és nem kell újra megszereznem, jártam anno pár XXX filmel nagyon tetszet elhagytam odaadtam hawerak aztán eltűnt na azóta se került meg
Sőt a neten sem találom -
Sundesz
addikt
Én is azon az állásponton vagyok, hogy van létjogosultsága a BD médiának a filmek és játékok esetében, nem úgy az archiválásban. A következő generációs konzolok is még optikai adathordozót fognak használni, ami valószínűleg blu-ray lesz. Szóval van itt még kifutási lehetőség bőven.
-
adalbert1
veterán
Oké, hogy gyűjtöd, de mikor nézel meg 4950 filmet? Napi egy filmmel számolva is 13,5 évig nézhetnéd...
Én a Blu-ray-ből azért fogok kimaradni, hogy nehogy úgy járjak mint a dvd-vel: nevezetesen jön egy új, jobb minőségű, nagyobb felbontású formátum, a jelenlegi gyűjtemény így egyből elavulttá válik (persze egy jó film SD felbontásban is jó film marad, de inkább nézem HD-ban, ha lehetséges).
-
Zzenit
tag
Nekem 50"-os plazmám van és én vmi oknál fogva észreveszem, ha HD anyagot nézek vagy csak vmi szigorúan webplayerből szedett anyagot. Fentebb írták, hogy sok a magyar online műsorszóró szolgáltatás. Fel tudnátok sorolni párat (mint a Netflix amcsiban, LoveFilm, maxdome Németországba), én szívesen fizetnék is érte főleg, ha HD-ban jön az anyag, lágy DRM-mel.
Más: Én megveszem a BD lemezt is, ha tetszik a film, de szívesen raknám át a tartalmat akár szerkesztve is HDD-re. Ezt meg lehet tenni legálisan akkor is, ha fel kell törnöm a védelmet, vagy csak akkor lehet legális másolatot készíteni, ha nincs védve az anyag?
Előre is köszönöm.
-
dezz
nagyúr
"Viszont a hd nem csak a felbontásról szól, hanem a részletességről is, amit ekkora távolságról szerintem ebben a méretben nem egészen lehet elválasztani"
Na ne süketelj már légyszíves!
Mégegyszer: ilyen képméretnél és távolságnál tökéletesen látni nem csak az SD vs. 720p, hanem 720p vs. 1080p közötti különbséget is."főleg mert a nativ felbontása a projónak nem 1080p..."
Vagy úgy, ezt mintha elfelejtetted volna eddig közölni... Megjegyzem, még ha 720p-s is a proji, akkor is látnod kellene a különbséget SD és HD között. Most vagy sima SD a projektorod, vagy legalább -2 dioptriás szemüvegre lenne szükséged.
(#57) bambano: Mennyiben is befolyásolja a hazai helyzet a dolgokat világszinten? Mellesleg ugye online is lehet rendelni.
"az optimális, hosszú távon jó megoldás szerintem a video on demand lenne, mint pl. egy upc videotár."
Majd ha megvalósul ez kifogástalan minőségű HD tartalommal, visszatérhetünk rá...
"42 millió eladott eszköz"
Évente, és egyre több. A lemezeket is tízmilliószámra adják el...
Ha most mindent az okostelók rendkívül dinamikus terjedéséhez mérnénk, nem lenne élet a Földön.

-
ha a magyar állapotokat vesszük figyelembe, az emberek többségének bonyolultabb betenni a kosárba, mert nem sok helyen van olyan bolt, ahol van bd diszk. dvd se mindig.
az optimális, hosszú távon jó megoldás szerintem a video on demand lenne, mint pl. egy upc videotár.úgy gondolom, hogy világ szinten 42 millió eladott eszköz az halott kategória. androidos telóból napi 800 ezret aktiválnak, abból másfél hónap alatt megvan a 42 millió.
-
dezz
nagyúr
Azt írtad, 5m-ről nincs különbség, márpedig ez csak akkor igaz, ha sokkal kisebb kép, mint 280 centi! Ilyen képméretnél bőven látnod kellene a különbséget, hacsak nem vagy rövidlátó (és mégsem hordasz szemüveget/kontaktlencsét).
Lényegében az 1080p teljes élvezetét nyújtja ez a mért/távolság! (Sőt, szerintem a 4K-ból is látszana már valami.)
http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html
5m = ~16 láb (foot), 280cm = 110"(#53) Ł-IceRocK-Ł: Azt hittem, általánosan értetted, nemzetközileg.
-
M107
addikt

Ebben igazad van, de ha meghal egy 1 TB HDD vagy elektronika vagy motor, és most nem a Raidről beszélek mert az az átlagfizetésből élő ember számára nem kivitelezhető (minimálbéres) meg + 20-25 000 többet keresőkre gondolok MO-n kb 5.000.000 ilyen ember él és 90 % a létminimum alatt hogy épp csak van neki 1 750 GB vagy 1 TB HDD-je meg egy tök alap pc-je.
Akkor 1 TB oda úgyan úgy ahogy a lemezekre így a Hdd re sincs 100% biztonság mint ahogy semmire.De nem mindegy hogy 1TB megy kárba veszendőbe vagy ha a BD-XL lemezeket nem vesszük számításba mert még nincsenek elterjedve akkor, 700MB,4.7Gb, 8.5Gb, 25-50Gb veszik oda s nem 1TB vagy még több, függ a hdd nagyságától de átlag 1.5TB
-
dezz
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Mint már írták, kint alig több, mint a DVD. Csakhogy vannak, akik egy fillérrel sem fizetnének érte többet.
Lejátszóból is vannak elég olcsók.(#50) bambano: Az emberek többségének még mindig egyszerűbb betenni a bevásárlókosárba és otthon a lejátszóba, mint torrentezgetni, playerekkel, codecekkel szórakozni... (A 24p-s lejátszásról nem beszélve.)
De nézzük csak egyszerűen a tényeket: elég szépen veszik és ez nem csökken, hanem éppen hogy növekszik. Így elég érdekes halottnak nevezni, nem gondolod? Esetleg elavulóban lévő, aminek viszont nagyon is van még létjogosultsága.
-
-
dezz
nagyúr
Az nem a nyuszi, hogy mindent rá lehessen fogni.

"Én a lemezt ítéltem elavultnak, nem a rajta található anyagot"
Azt sejtettem, csak arról van szó, hogy az online terjesztés közel sem olyan fejlett, hogy kellő piaca lehetne a HD-nak (főleg magas minőségben), így hát a lemez nélkül nem sok HD-s tartalom lenne... (Csak amit már tévén is leadnak, és itt nem a kódolt HBO-ra gondolok.)
"egyébként meg 5 méterről bámulom a projektorom képét, amin nincs különbség a 480p és 1080p között"
Úgy aztán sok értelme van a projektornak, ha olyan messziről nézed, hogy a látszólagos nagysága egy SDTV-é...

(#43) Edenyke: Ebből nem jön le, hogy a cikkre gondoltál-e vagy másra...
(#44) bambano: Már úgy érted, SD h.264? És akkor most azért halott, mert téged személy szerint nem érdekel a HD?
(#46) Ł-IceRocK-Ł: Azt talán sosem fogja elérni. Az emberek egy részének megteszi az SD is.
-
MZperX75
addikt
Minden embernél mások a szokások.
Én nem tárolok adatot sem CD sem DVD-n,sem BD disk-en,mert 5 év és teljesen tönkremegy elévül stb,ami kell azt is néhány hónapig HDD-n van ,aztán törlés.
Az tény hogy jó dolog ,a gyári lemez.(20-30DVD-m van PC game-ek)űA srácnak (M107) kiírt archívumja van, az jó,de ő mire kikeresi addig letöltőm

pár perc CD,max 10perc egy DVD ,max 2óra BD lemez.
(csak úgy megjegyzem ,nálam sincs csúcs internet,de 6500Ft-ot megér 25/5 kábel net a az a bizonyos nagy Betüs szolgálttótól)
Éppen ezért tárolni felesleges számomra,mert ilyen a megszokásom.
Megnézek egy filmet,azt tuti 3-5-10évig nem akarom látni
Kivétel a A régi Sherlock Holms,Poirot,Ms Marple,és Colombo sorozatok,mind megvan,de egy külső HDD-n nem foglal többet mint 300Giga.
Nem beszélve mennyibe is kerül 1T HDD,és 1T BD lemez?
1db 3.5" 1T HDD
40db 25Gigás DB lemez
vagy 20db 50-es lemezecske?1000Ft-tól 1500Ft a 25Gigás
2000Ft-2500Ft-ig 50Gigás lemezecske.
1T 3.5" HDD 20-25.000Ft
2T 3.5" HDD 28.000-32.000Ft-közöttNekem nagyon drága, "ha"1/4-be kerül,akkor is HDD-veszem meg.
vamzi
Én csak 4m-ről nézem a 140"-os projektorom képét,és baromira látom mi a különbség
egy gyári BD lemez,vagy SD műsor között.Pedig a felbontásom csak 1024X768-as
-
-
-
vamzi
senior tag
remélem láttad az üzenet végén a kis arcoskát

Tudom, hogy a lemezeket préselik
Én a lemezt ítéltem elavultnak, nem a rajta található anyagotde egyébként meg 5 méterről bámulom a projektorom képét, amin nincs különbség a 480p és 1080p között, így esetemben felesleges is a 200 gigányi videoanyag...
-
M107
addikt
UI:
A Bd lemezeket nem számoltam még bele van vagy egy pár de nem sok mert még csak most kezdtem hogy ne kelljen annyi dvd-t kiírni.
Van 25Gb és 50 Gb lemezem is.1 25 gb 5.3 dvd-t spórolok.(5)db
1 50 gb 10.6 dvd-t (10) dbHa meg munkahelyen van időm este nézni akkor felmásolom a kis usb hdd-mre itt bedug és néz.
-
M107
addikt

"ha meg netán megint meg akarom nézni, akkor lejön még egyszer, 25mbites net mellett nem halok bele."
Én pl gyűjtöm a sorozatokat s a filmeket és bőszen ki is archiválom őket.
1650 film dvd Xvides 3 film 1 dvd
260 Mp3 dvd
kb olyan 750-820 sorozat dvd (mert nincsenek megszámozva csak név és évad szerint tárolva és nem számoltam pontosan meg.
S most akkor kövezzetek meg hogy te marha minek kell ez neked ------ Erre a válaszom IGEN KELL !25mbit net bárcsak nekem lenne olyan de tudom egyéni szoc problem tudod nálunk nincs ilyen szolgáltató vagy ha van aranyáron méri, 60mbites net csak 15250 ft havonta és ez csak a net.
Megyeszékhely Szolnok Pr-Telecom Pletykafalu.
Upc, Digi ide nem jön az olcsó netével aminek nagy a sávszélessége mert nem éri meg neki, csak a tömbházaknál tőlünk 1 km van egy nagy tömbház 10 em ott van Upc és Digi is.
-
Zirowe
nagyúr
Én olvastam, de te nem olvastad a hsz-emet.

És nem, én is mindent hd-ben nézek már, de minek kiírni lemezre azt, amit egyszer megnézek?
Nézés után delete (amúgy is az a jogszerű eljárás
), ha meg netán megint meg akarom nézni, akkor lejön még egyszer, 25mbites net mellett nem halok bele. -
dezz
nagyúr
Tudtok jókat mondani...

Akik írták az elején, hogy az ő életükből kimarad a Blu-ray: ti mindent DivX/XviD-ben néztek ma is? Se egy BDrip? HD is szigorúan csak ha HDTV rip (amiből elég kevés van)?
Attól, hogy más fizetett érte, lerippelték és újratömcsizték, még Blu-ray anyag.(#7) vamzi: "Pendriveot a népnek"
Flashen sosem lesz médiaforgalmazás. Egy műsoros lemez elkészítése fillérekben van és mp-ek kérdése (nyomómintával csinálják), a Flash sokkal drágább és percekig tart az adatmásolás...
(#12) Kapanyél: A Blu-ray 3D már 2 éve a piacon van. A letölthető 3D filmek 99%-a onnan jön.
A BDXL szintén a piacon van (csak egyelőre nem a házimoziszegmensben), 100/128 GB kapacitással.
Mire valóban kezd bejönni a 4K, vagy a BDXL kerül át a házimoziszegmensbe, vagy valami újabb fejlesztés jelenik meg, nagyobb kapacitással. Már dolgoznak pl. a kék-viola lézer alapú BD-n, 1 TB-s maximális kapacitással...
(#21) Edenyke+(#22) aram01: Nem szokták belevenni a PS3-at, mint ahogy most sem vették bele - ha olvastátok a cikket.
(#24) Ł-IceRocK-Ł: Ezt hogy is gondolod? Mikor lesz "úgy igazából" befutva? Pl. amikor 300 millió lejátszó lesz az otthonokban? Akkor majd fogják és kollektíven kidobják a szemétbe? Vagy ha már ott van, használják is?
-
M107
addikt

Én használom és használni is fogom a Blu-ray-t bár én inkább adattárolásra.
Nektek fő It-s emberkéknek biztos halott, tele vagytok pénzzel mindig a legújabb dolgok találhatók meg gépeitekben, de nem mindenki teheti meg, nekem egy egyszerű embernek jó és megéri,ha valakinek ez meg nem tetszik, akkor így járt.
Sokan fogjuk még használni a Blu-ray-t mind a technikát mind a lemezeit.
Vannak itt szerényebb pénzű és az élettel vívódó emberkék.
-
-
halott technológia, béke poraira.
-
Ilyen árak mellett még sokáig nem lesz a kezemben BD. Még a filmeket is külső HDD-ről nézem a TV-n, nemhogy adattárolásra... Arról nem is beszélve, ha mi van, ha nem sikerül az írás? Buktál 500Ft-ot. Én ezt untam meg a DVD-knél is, nem is emlékszek mikor írtam utoljára DVD-t.
-
brabax
csendes tag
Én is sokáig azt hittem, hogy nem kell nekem Bluray... Aztán lett egy FullHD Tv a nappaliban, meg egy ps3. És aztán már az új laptopomban is Bluray combo figyel. De a Bluray-író még nem hiányzik...
A másik oldal: itt Angliában az újonnan kiadott Bluray lemezek sokszor már csak 1-2-3 fonttal drágábbak a DVD-nél. Rengeteg akció van (pl. a múlt héten a Tesco-ban Alien Anthology-t (8(!) Bluray lemezen) 8 fontért láttam...), és igen nagy a használt lemezek piaca is, 2-3 fontos filmeket is ki lehet fogni!
Szóval lassan azért otthon is várható, hogy a 999 forintos DVD-ket leváltják a 999 forintos Bluray-ek...

-
Érdekes, hogy nem sokan beszélnek arról, amire a blu ray való, vagyis a filmekrôl. Én azért vettem bd playert 2 éve, hogy tudjak 1080p filmeket nézni. Eszembe sem jutna a családi fotóimat, videóimat bd-re írni, ha lenne a pc-ben író akkor sem. Számomra csak és kizárólag filmnézésre való. Remélem a bd filmek árai is csökkenek majd.
-
MZperX75
addikt
PC-ben nem látom értelmét BD írónak, simán asztali lejátszóként,felvevőként sem( ez szokásaim miatt)
Nálam DVD író sem játszik( ma 4 év után írnom kell egy CD-t)
Olyan rég csináltam,hogy utána nézek mivel és hogyan kell.
Bejönnek az új konzolok, beruházom egy PS3-ra,abban már BD lejátszó van.
Drága a gyári BD lemez,legyen "játék" vagy film.
Az írhatókról is ugyan ezt mondhatom el,amelyiknek értelme van,az horror drága,inkább HDD-n rögzített állományként kezelem.
( manapság az sem olcsó mulatság) -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Mire befutna úgy igazából, már nem kell senkinek.
-
M107
addikt
+UP
Nem rég lett Blu-ray meghajtóm s hozzá kiváló lemezek.
UI:Nézni kellene azt is hogy nem mindenki számítógép specialista mint vagyunk egyesek (magamat nem sorolom bele)
Értek hozzá úgymond egyes részeihez mert annyira szerteágazó lett nem mikor elkezdem 86-286 gépekkel (azok a régi szép idők) 12 évesen. ----- Most 20 éve
Ma meg annyira szerteágazó lett a dolog, hogy az csak na.
Win Mac android ilyen olyan chipset ilyen bug olyan bug ilyen nidec motor fej egység huh kész káosz
Most meg azért is lenéznek hogy nincs okos telefonod érintőképernyős. (Ja csak egy kis szar No...C3-00 van 1.5 éves de lúzer vagy)
Bár ez a kis 11-16 éves kis suhancoktól hallom vissza pl szorakozó helyen vidéken vagy az utcán pl mikor telefonálok.
Apuci lehúztam egy 100.000 ft-os okos telefonra de mivel gyorsan fejlődik a világ és a pl a telefonok 4 hónap múlva vennem kell új készüléket hogy terndi maradhassak .
Ha neked kellene megélni akkor felfordulnál nem még hogy okos telid legyen.Hát röviden vidéken ez van.
-
Zirowe
nagyúr
Lassan, de biztosan.
Árak még mindig elég drágák, a számok pedig továbbra is alacsonyak, ha azt vesszük figyelembe, hogy mikor lett bevezetve a cucc.
Aztán meg persze vannak a kozmetikázott számok, amikbe beleveszik az eladott ps3akat is.

-
M107
addikt

Még Magyarországon nem lesz gyors net 99% lefedettségben és 95% rendelkezésre állás mellett, s nem azzal kell foglalkozni hogy na élünk meg lesz munka élet gyermek áldás (egyszóval jó élet) + money nem alamizsna akkor talán majd, de ez még sokára lesz ha lesz egyáltalán.
+
Mindenki potom pénzért férjen hozzá a felhőhöz a mai internet kapcsolatokkal és kiépítéssel össze is omlana ha gyorsan csak 4millió ember elkezdene le/fel tölteni 120MB/s.
Technikai háttér erre még nem adott mármint arra hogy sok ember egyszerre gyorsan és kényelmesen ekkora sok adatot mozgasson.
De még sok feltétlenek kell teljesülnie hozzá.Majd talán megérem még 2032-2042 52-62 évesen hogy eljön a Kánaán, bár addig sok minden fejlődik majd lehet hogy mi magunk leszünk az adattároló vagy a fene tudja
Vagy eljön a SKYNET és az emberiség 95 % kipusztul, a cyber és az atomháborúban.+1
Én támogatom a Blu-ray elterjedését csak sajnos későn kezdett bele, 4 éve már itt kellene lennie elérhető áron. -
aram01
nagyúr
növekszik? ilyen netsebességek/online tékák,hdd-s médialejátszók(warezról nem is beszélek) mellett? hihetetlen
-
En is biztos, hogy kihagyom mar Blu-Ray-t. Mar DVD-RW-t se hasznaltam semmire, igy a helyere HDD kerult HDD Caddy-be. Windows-t USB-rol telepitek. Egyszeruen semmi szuksegem Blu-Ray-re.
De az ketsegtelen, hogy az iro ara mar egesz barati, de a lemez araknak meg van hova csokkenniuk.
-
Ha lenne itthon olyan akár TV-s, akár online szolgáltató, akitől HD minőségben (hangban is!) lehetne on-demand filmeket kölcsönözni/venni, akkor nem lennék rászorulva a BD-re. Az amúgy szerintem is nagy hiba, hogy 2012-ben még mindig egy optikai lemez a HD adathordozó, és jó lenne, ha mielőbb elterjedne helyette mondjuk a HVC, de egyelőre ez még várat magára.

Az álmom persze az, hogy online, legálisan töltöm le az engem érdeklő filmeket, 1080p-s felbontásban, DTS-HD hanggal mondjuk egy több terrás SSD-vel szerelt médialejátszóra.
-
JoeYi
őstag
amúgy a fellendülést nyilván nagyban segíti hogy már 500Ft alatt is kapni minőségi lemezt
-
Kapanyél
őstag
Amire igazán elterjedhetne, már minden 3D-s meg 4K lesz.
-
JoeYi
őstag
én nemrégiben vettem egy külső írót, de csak a családi képek archiválására. NAS mellett is szükségét érzem hogy meglegyenek egy teljesen offline hordozón, amit nem érint az elektronikai "katasztrófák" többsége.
Más kérdés, hogy így 3 évente egy napra fogom használni jó esetben az írót, mert amúgy minden másra elavult ez a technológia... Még ha léteznének is 1TB-os lemezek akkor sem írnék rájuk. Egy karc és eltűnne 4-5 giga adat

-
törölt tag
teljesen biztosan kihagyom én is. több éve nincs optikai meghajtó egyik laptopomban sem, tökéletesen megvagyok nélküle, vagy 5 éve nem kellett arhiválni semmit sehova, egy cimbora hozott egyszer át egy lemezt hogy eztnézdmeg de ha lett volna olvasóm akkor is kihagytam volna.
-
-
banhammer
veterán
Anno pár éve volt egy olyan perverz elképzelésem, hogy a DVD írót Blu-ray íróra cserélem.
Az akkori álmom az árak oszlatták szét... ...a mostanit is. -
Ueda
senior tag
Ha az ázsiai régióban fogy a legtöbb blu-ray, akkor ez minket nem is érint.

-
jones965
Modder
Mivel a felhasználóknak óriási túlkínálat van az otthoni vizuális szolgáltatásra, így megfontolják, hogy egy többfajta szolgáltatást nyújtó media player-t, vagy pedig csak céleszközt vegyenek.
Az előbbi az árképzés miatt is jobb választásnak tűnik. -
atti_2010
nagyúr
Nagyot akartak szakítani csak nem bírják felfogni hogy annak a rabló világnak mint a dvd korában működött már vége.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A precedenst a társadalom felé és nem a bíróság felé gondoltam. Az audiovizuális tulajdonlást meg úgy gondoltam, hogy megveszem BD-t/DVD-t és aztán töltöm csak le, de fel se töltöm és hasznom se származik belőle. Találtam pát hosszú pdf-et amiben foglalkoznak a témával jogi oldalról, de sajna felfogást igényel ami valóban nekem sem jön most össze, de beleakadtam egy olyan részbe ahol még a feltörésre alkalmas szoftverek terjesztése is illegális, ezért jegyezték be a CloneDVD-seket Antiguán, a VLC-ből is kikerült bizonyos verziószámtól a CSS feltörése.

emlékeim szerint a magyar szerzői jogban a tulajdonjog az egyetlen, amiről törvényesen lemondani nem lehet. de lehet, hogy tévedek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)