- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- One mobilszolgáltatások
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
válasz
Quasi_modo #23 üzenetére
attól még hogy 10 éves, járhat gyerek cipőben
de mondhattam volna azt is, hogy "még kiforratlan"... lényeg, hogy igen, létezik, de még nem az igazi, viszont szerintem nagyon igéretes, a koncepció mindenképpen jó
-
Nx
csendes tag
válasz
Quasi_modo #23 üzenetére
Nem, de ahhoz van köze hogy még mindig túl rövid - és ha jól tudom samolednek 100 000 óra vagy valami ilyesmi, szóval az a 10 000 még nagyon kevés
-
imibogyo
veterán
válasz
Rickazoid #13 üzenetére
Én a mobileszközöket azért emeltem ki, mert a cikkben is 4 collos prototípus van emlegetve...
Az meg, hogy majd később jönnek a nagyobb képátlójú munkaeszközöknek is szánt darabok az majd a jövő zenéje. De 4 coll az még igencsak a mobiltechnikához kapcsolható legkönnyebben.
Kivéve talán a mini kijelzőket, endoszkópokat stb., de első körben nem hiszem, hogy ez lenne a legjellemzőbb, csakúgy mint az AMOLED - SAMOLED párosnál sem volt az..
-
Quasi_modo
nagyúr
Ez van az AMOLED kék színével még mindig... Samsung Wave-en pl. beégnek az értesítési tálca ikonjai pár hónap elmúltával
Ez hülyeség. Annak a bizonyos beégésnek semmi köze ahhoz, hogy régebben túl rövid volt a kék összetevő élettartama.o07úgy hívják az ilyesfajta LCD kijelzőket hogy transflective (transmissive + reflective) csak még amennyire néztem gyerekcipőben jár a dolog...
Hát konkrétan transflective kijelző több mint 10 éve létezik. -
hemaka
nagyúr
Azért a 10.000 óra nem kevés.
persze lehet csak kamu szöveg is, mivel a samoled kifejlesztése is sokba volt, nem csak úgy leakasztották a fáról. Bőven jó még az is, ameddig hozza a lóvét rendesen. Aztán ha már nem hozza, vagy valaki beújít valami új kijelzővel, akkor előszedik ezt. -
oO7
őstag
válasz
-=ZsocC=- #17 üzenetére
én nemrég pont azon gondolkoztam, hogy ELMÉLETILEG az LCD technológia volna erre alkalmas...
egyszer kell egy "LED backlit" háttérvilágíáts -> a fekete valóban fekete és egy hagyományos "edgelit" háttérvilágításnál jóval kevesebbet eszik.
másrészről pedig meg kell oldani, hogy adott esetben a környezeti fényt visszatükrözve is képes legyen saját háttérvilágítás nélkül működni (maga az LCD réteg az e-ink -el összemérhető fogyasztást produkál, azaz a kijelző fogyasztásának 95% -a vagy több a háttérvilágítás)...
ez a kombináció létezik, úgy hívják az ilyesfajta LCD kijelzőket hogy transflective (transmissive + reflective) csak még amennyire néztem gyerekcipőben jár a dolog... -
Nx
csendes tag
válasz
Lotusomega #11 üzenetére
Nekem sincs még beégés (kopp kopp), de van akinek igen
-
morocan
csendes tag
Az LG már tavaly decemberben bejelentett valami, legalábbis nevében, hasonló megoldást. Még a mobilarena is irt róla, sőt a mellékelt kép is stimmel.
A régi cikk: http://mobilarena.hu/hir/qled_a_jovo_kijelzo_technologiaja.html -
"...hiszen a kadmium-szelenid nanokristályokból és hafnium-indium-cinkoxid vékonyfilm-tranzisztorokból felépülő panelek..."
ez tetszett
-
-=ZsocC=-
tag
én már azt a kijelzőt várom ami nem zabálja ezerrel az aksit.. ugyanakkor szép fényes, és nagy felbontású!
-
CygnusX
tag
válasz
balazs0102 #14 üzenetére
Valszeg csak az anyagköltsége olcsóbb
btw, 1000 dpi?
Nem úgy van, hogy ~300 dpi körül már nem veszi észre az emberi szem a pixeleket? Akkor meg minek nagyobb? Jó kérdés, hogy lesz-e fullHD 4 colon, de teljesen felesleges...
-
Rickazoid
addikt
4 óra? És ha egy ilyennel csinált monitort éjjel-nappal bekapcsolva tartják? Az egy év alatt 8760 óra. Ott már látványos gyengülés lenne gondolom. Nem csak telefonban kell gondolkodni, hanem mondjuk munkaeszközökben is, amit esetleg többen is használhatnak.
Amúgy remélem ha már a gyártási költségei 50%-kal olcsóbbak lesznek, akkor az ára is arányosan kisebb lesz. Vagy azt mondjátok ekkorát ne álmodjak?
-
tothmaxy182
őstag
Fogyasztás?
-
Bavid
senior tag
A hologramos kijelző mikor jön?
-
10 000 óráig bezárólag folyamatosan csökken a fényereje. Gyakorlatilag minden egyes percben gyengül a képe, nem pedig egyszer csak elgyengül. Persze ezeket a számokat optimális körülmények közt, általában nem maximum fényerő mellett számolják. Mint ugye a plazmánál is 100 000 óra Eco módban.
-
.bableWes
őstag
azt is bele kell kalkulálni, hogy nem mindenki hajtja maxon a kijelzön fényerö terén. én legalábbis nem, hogy tovább birja az akku
-
DemonDani
addikt
Felbontásban tuti hogy szép lesz
4"on FullHD mehet csuklóból
De amíg nincs legalább 100000 óra az üzemidő addig mindegy, ez volt az AMOLED kék színével is annó... -
-
imibogyo
veterán
Akár hogyan számolok, de napi 4 óra használattal (ami azért telefonból is elég sok még wifizéssel is) az körülbelül 7 év hibátlan működés.
Szóval 7 év után jöhet először a fényerőcsökkenés, de még működik a kijelző. Ráadásul arról nem számolnak be, hogy milyen mértékű a csökkenés. Mert ha mondjuk csak 20-30%, akkor az nem vészes, tekintetbe véve, hogy még a SAMOLED kijelzőknél is erősebb az alap fényereje.
A mai világban ki használ 7 évig egy készüléket? Én nem vagyok egy nagy pénzes ember, de még én sem használok ennyi ideig egy elektronikai eszközt. Kivéve mondjuk TV, vagy mikró.
A mostani 3500-ás készülékemet mindenesetre simán lecserélném egy ilyen kijelzős új mobilra.
-
Levin01
őstag
Atya-gatya. Még az AMOLED sem terjedt el de már jön az utód
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Super AMOLED kijelzőknél jóval fényesebb és sokkal gazdaságosabban gyártható kijelzőt mutatott be a Samsung.
- iPad topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest