Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
itt láthatod a 7700 fogyasztását ha nincs megpiszkálva az energiagazdálkodás. FULL load 63 watt.
Még a Te általad linkelt THG oldalon sem 63W hanem 88W az i7-7700 max fogyasztása az intel tooljával mérve.
Itt pedig az i7 7700:
https://www.computerbase.de/2017-02/kaby-lake-core-i7-i5-i3-pentium-celeron-test/3/TELJES rendszer:
Blenderben 110W-ot, Prime 95-ben (AVX) 143W-ot produkál. A rendszer alapjáraton evett 34W-ot, tehát a teljesítményfelvétel deltája a két tesztben 77W és 110W-volt, amit döntő többségében a processzor eszik meg.Szóval egyértelmű, hogy, ha több szálon keményen dolgozni kell, akkor alkalmazott programtól függően a 7700 fogyija is felmehet 100W környékére.
Ha most ugyanezekből a magokból négy helyett hat darab fog hasonló órajelen és hasonló TDP-vel üzemelni, akkor vagy nagyot reszeltek a hatékonyságon, vagy egyéb 'varázslás' van.
-
sb
veterán
Nem nagyon érted. Próbálom levezetni.
Idézlek:
- és a non K verziók mennyibe fájnak? i7-8700 4.3 Ghz 6 core boosttal érdekes lehet számomra..
- nekem sima ATX gépem van de a 6 mag 12 szállal ilyen magas boosttal elég nekem bőven.
neked meg gondolom könnyebb lehűteni a gépedben. 
- Itt is van 65 wattos kiépítés I5 ből és I7 ből is, a non K verzióknál.Szinte ugyan azt tudják , mint az 1600x tuningolva órajelben, sima 1600 nál meg többet mennek.
A több szál viszont az 1600 kiváltsága.
- Arra válaszoltam, hogy azt írtad, így lesz a + 2 magból cirka 90 watt. Nem lesz az annyi, ha az ember nem a K-s verziót veszi.Namost kb. ezekre írták neked, hogy ez így nem nagyon fog valószínűleg 65W-ba beleférni és átlépik a procik a TDP limitet.
1. Erre állítod, hogy nem lépik át (a nonK-k).
Nos, ha ez igaz akkor meg - az eddig látott tesztek alapján sejtve - köze nem lesz a specifikált órajelekhez. Tehát a fenti állításoknak semmi értelme amiben egyértelműen azt erőltetted, hogy ilyen magas órajelek jönnek ki 65W-ból, amit nem lép át a proci...2. De visszatérhetünk a 0. pontba is, mert arra se hoztál semmi értelmes választ. Én viszont írtam. És igen, a múlt héten is erről volt szó. Konkrétan:
a, Ott volt egy teszt egy nonK mobil prociról ami 15W TDP. Rajta, hogy a magas órajelet 25-40W-ból hozza a 15W TDP ellenére. (Ott is ugyanerről volt szó: hogy sok mag (mobil fronton 4 annak számít) ÉS magas órajel ÉS alacsony TDP. Aztán mégse...) Itt ugye a TDP-t lépi át a proci, nocsak!
b, Korábban linkeltem ha jól emlékszem a desktop nonK, sőt T-s i7-et. 35W és valamiért alig van különbség fogyasztásban a T/sima/K procik között. Javaslom átnézni megint:
[https://www.computerbase.de/2017-09/ryzen-threadripper-1900x-core-i7-7820x-cpu-test/4/] -
távcsőves
senior tag
Használható IGP előny. Ez meg a trabant hycomat továbbra is.
@Gicz: Semmi, amit mondasz nem extrém. Amit Redneck említ, az szar, de extrém mértékben. 150w-os gpu cpu egy asztali konfigban gond nélkül elvan, a notik meg külön téma, legyen vékony, legyen gyors, legyen csendes, legyen legyen.. Egy totál kompromisszum a hordozhatóság miatt.
-
QwErTy42
addikt
Intelnél egy non K verzió IGP vel 65 wattos TDP vel 3.8 GHz-t tud / 6 core boosttal...
A mi? A hol? Melyik intel megy ennyit? Most a be sem jelentett 6 magos i5-re gondolsz?
Egyébként 7600K is 91 wattos TDP kerettel ment, szóval én sem értem ezt a "+ 2 mag és így lesz 90 watt " dolgot a részedről.
Egy 4 magos (8 szálas) proci megy most ennyit intelnél. Azért megnézem, hogy majd a +2 fizikai maggal (szumma 6 mag 12 szál) mennyit fog enni kérni. -
AusWolf
őstag
Elég hát, nekem is, még 4 maggal is.
A k-s és nem-k-s 7700 között 300 MHz max. turbo a különbség, ami számomra nem éri meg a +30 wattot, a tuning meg sosem érdekelt igazán. Az árkülönbségről nem is beszélve. A hűtés nálam lényeges szempont, bár amióta beszereltem a vizet, azóta nem panaszkodom (nagyon). 
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
neked meg gondolom könnyebb lehűteni a gépedben. 

A k-s és nem-k-s 7700 között 300 MHz max. turbo a különbség, ami számomra nem éri meg a +30 wattot, a tuning meg sosem érdekelt igazán. Az árkülönbségről nem is beszélve. A hűtés nálam lényeges szempont, bár amióta beszereltem a vizet, azóta nem panaszkodom (nagyon).