Hirdetés
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
joysefke
üzenetére
ha megnézed amit írtam ott van, hogy ha nincs piszkálva az agresszív energiagazdálkodás.
Amit linkeltem ott látszik, hogy full Load alatt 63 wattig skálázódik fel a processzor,ha az aktív, de eldobja nagyon hamar az alap órajelet. Intel utilityben a Bios által megengedett mértékig be lehet állítani, hogy mennyi legyen ez a határ. megadhatod ezt 65 wattban is, úgy is csináltak tesztet, ha megnézed.ez elérhető, nem lépi át.
Alatta ott van mikor teljesen szabadjára engedték, akkor 104+ wattot evett,egyezik a CB teszttel.de ezt is írtam. Mindenkinek el kell döntenie, hogy neki a hűtés miatt a fogyasztási határ a fontos, vagy a teljesítmény. Kollégának írtam, hogy éppen ezért valószínűleg jól hűthető lesz a 6 magos verzió is, etetés kérdése, mint a többi procinál. -
joysefke
veterán
itt láthatod a 7700 fogyasztását ha nincs megpiszkálva az energiagazdálkodás. FULL load 63 watt.
Még a Te általad linkelt THG oldalon sem 63W hanem 88W az i7-7700 max fogyasztása az intel tooljával mérve.
Itt pedig az i7 7700:
https://www.computerbase.de/2017-02/kaby-lake-core-i7-i5-i3-pentium-celeron-test/3/TELJES rendszer:
Blenderben 110W-ot, Prime 95-ben (AVX) 143W-ot produkál. A rendszer alapjáraton evett 34W-ot, tehát a teljesítményfelvétel deltája a két tesztben 77W és 110W-volt, amit döntő többségében a processzor eszik meg.Szóval egyértelmű, hogy, ha több szálon keményen dolgozni kell, akkor alkalmazott programtól függően a 7700 fogyija is felmehet 100W környékére.
Ha most ugyanezekből a magokból négy helyett hat darab fog hasonló órajelen és hasonló TDP-vel üzemelni, akkor vagy nagyot reszeltek a hatékonyságon, vagy egyéb 'varázslás' van.
-
Továbbra sincs se eleje se vége a mondandódnak, és belinkelsz egy tesztet, ahol továbbra sem a non K verziókat tesztelik. Segítek.
[link]
itt láthatod a 7700 fogyasztását ha nincs megpiszkálva az energiagazdálkodás. FULL load 63 watt.Továbbra sincs értelme egy meg sem jelent processzor teljesítményéről vitázni, ahol te meg azt állítod , hogy nem lesz meg ez az órajel, mert azt gondolod a te szavad többet ér. majd ha kijön meglátjuk, 7700 is hozta azt ,amit megadtak. Az megint más tészta, hogy aki nem akarta, hogy agresszívan szabályozza a proci az órajelet a fogyasztás tükrében, az meg tud vele etetni 100 wattot is.
nekem a kettő arányossága a fontos, meg annak is akinek feljebb írtam. Jó teljesítményt adjon alacsony fogyasztással, hogy könnyen hűthető legyen kisebb gépben is,mint az enyém.Mobil pocikhoz írt részt pedig most is háromszor elolvastam,és ez után sem értem,mert egyszerűen értelmetlen amit ebben a hozzászólásban is összehordtál. Ott megvitattuk, tessék,[link] amit meg kellett Én meg nem tudok neked szinkron tolmácsot adni és felvilágosítani a mobil piac működésesről téged.
Most is van elavultabb gyártástechnológiával Bristol 15 wattos AMD mobilproci, ami nem lépi át a keretet és 4 magos, még ha alacsony órajellel is megy. ez mellé mindeki csak örül,ha jön magasabb órajellel 4 magos társa akármekkora magas fogyasztással.
Ennyi volt a lényege amit nem tudtál megérteni ott sem ( bár ott úgy tűnt a végégére,de mégsem ) -
sb
veterán
Nem tudom ezzel mit akarsz mondani...
Láthatóan nem tudja eldönteni itteni, fórumos user se, hogy mit jelent. Mentségünkre legyen mondva, a gyártó célja épp az, hogy gőzünk ne legyen róla.
A hozzáértő így maximum csalódott lesz mert nem azt a teljesítményt vagy perf/w-ot kapja amit várt.
Az anyukák meg nyilván ilyet nem várnak, ők max azt látják majd, hogy a 1cm vastag Ultrabookjuk 4 maggal 15W-ból mégse annyira gyors vagy forró/süvít.Szóval van/lehet ennek hatása, csak más szinten.
A TDP és órajel spec arra lenne való, hogy aki foglalkozik vele annak mondjon is valamit. Erre most így nem nagyon alkalmas, ha ekkora gap lesz a megadott és valós értékek között.
De majd meglátjuk... -
Gicz
addikt
-
sb
veterán
Nincs rajta rugózás, ha nem azt feszegetjük mennyire 4-5GHz-et fog menni a Zintelproci nagyonnagyonkevés TDP-vel. Innen jött... sajnos ez régi beidegződés, hogy AMD=kazán az Intel meg termeli az áramot. Most nem lesz igaz úgy tűnik.
Mondjuk én ezen kívül is rugóznék, mert nekem számít. Főleg mert a most megindult sokmagos 120-150W+ TDP-ket értelmesen hűteni már nem annyira egyszerű. Szerintem ezzel az átlaguser is ugyanígy van.
-
sb
veterán
Nem nagyon érted. Próbálom levezetni.
Idézlek:
- és a non K verziók mennyibe fájnak? i7-8700 4.3 Ghz 6 core boosttal érdekes lehet számomra..
- nekem sima ATX gépem van de a 6 mag 12 szállal ilyen magas boosttal elég nekem bőven.
neked meg gondolom könnyebb lehűteni a gépedben. 
- Itt is van 65 wattos kiépítés I5 ből és I7 ből is, a non K verzióknál.Szinte ugyan azt tudják , mint az 1600x tuningolva órajelben, sima 1600 nál meg többet mennek.
A több szál viszont az 1600 kiváltsága.
- Arra válaszoltam, hogy azt írtad, így lesz a + 2 magból cirka 90 watt. Nem lesz az annyi, ha az ember nem a K-s verziót veszi.Namost kb. ezekre írták neked, hogy ez így nem nagyon fog valószínűleg 65W-ba beleférni és átlépik a procik a TDP limitet.
1. Erre állítod, hogy nem lépik át (a nonK-k).
Nos, ha ez igaz akkor meg - az eddig látott tesztek alapján sejtve - köze nem lesz a specifikált órajelekhez. Tehát a fenti állításoknak semmi értelme amiben egyértelműen azt erőltetted, hogy ilyen magas órajelek jönnek ki 65W-ból, amit nem lép át a proci...2. De visszatérhetünk a 0. pontba is, mert arra se hoztál semmi értelmes választ. Én viszont írtam. És igen, a múlt héten is erről volt szó. Konkrétan:
a, Ott volt egy teszt egy nonK mobil prociról ami 15W TDP. Rajta, hogy a magas órajelet 25-40W-ból hozza a 15W TDP ellenére. (Ott is ugyanerről volt szó: hogy sok mag (mobil fronton 4 annak számít) ÉS magas órajel ÉS alacsony TDP. Aztán mégse...) Itt ugye a TDP-t lépi át a proci, nocsak!
b, Korábban linkeltem ha jól emlékszem a desktop nonK, sőt T-s i7-et. 35W és valamiért alig van különbség fogyasztásban a T/sima/K procik között. Javaslom átnézni megint:
[https://www.computerbase.de/2017-09/ryzen-threadripper-1900x-core-i7-7820x-cpu-test/4/] -
Gicz
addikt
válasz
Dealer95
üzenetére
nem tudom nektek hány procit kellett eddig gariztatni, nekem még egyet sem, szóval nem igazán tartók tőle hogy elhalálozik

199: azt mondod? hát, az a terv h megvárom a teszteket, utána olvasok mi a safe voltage, beállítok valami az alattit és megnézem mennyit megy, ott használom. A PC nekem csak gaming, szóval egyáltalán nem 24/7 üzemmel kell számolni. inkább napi 2-3 óra kb átlagban. ( van amikor hétvégén egész nap, hétköznap meg be sem kapcsolom)
-
Gicz
addikt
nekem még mindig fura a tdp-ken való rugózás
megveszed a K-t úgyis meg sem állsz 5 ghz-ig, akkor meg kit érdekel a tdp?
5ghz-en ha lehet hinni a leaked kpnek 1600 körül teljesít cinebenchben, ez már elég jó alternatíva ryzen 7 ellen is. -
tehát akkor értelmezd pontosan mit írtam.
"A non K procik nem lépik át a megadott TDP keretet most sem, ott sem fogják"
A múlt héten is teljesen másról volt szó ugye, ott is próbáld értelmezni mihez és mit írtam ott se sikerült igazán megértened elsőre...
Ha nem kényszeríted arra az Intel féle Power Thermal Utility vel akkor ez ennyi, 65 watt és kész..
-
sb
veterán
válasz
üzenetére
Ja, arra jó. Akkor még a lap-cpu támogatás is pont jó, ha 1 év múlva kukázni akarod.

Kérdés, hogy ilyen áron megéri-e 1 évre +10-20% 1-2-4 magos kraftért vélhetően drágábban.Nekem az új 370 lapnál és a támogatásnál dőlt el, hogy ilyen feltételek mellett Ryzen lenne a nyerő ha váltani kéne. Elvben abba még jöhet a következő is. Évente váltani meg öreg vagyok. Plussz egyre kevésbé hiányzik az a kevés szálas extra egy 3.5 felett járó Ryzenhez képest. Annyira kb. amennyivel olcsóbb.

Aztán még a Coffee specnél elbizonytalanodtam, mert ha 65W-ba beletolták volna a 6c@3.8GHz-et azonos árban a Ryzen 6/16-vel akkor azt mondom megérné a felárat annyival jobb. Erről írtam többször, hogy mesének tűnik, most úgy néz ki bevált.
@b.
Erre akartam még reaáglni. Az Intel TDP-re úgy tekintesz mint a betonfalra pedig többször le lett írva, hogy ez nem igaz.
- Volt rá eddig is gyakorlati tapasztalat, lásd a 35-95W desktop i7-eket. Közel sem annyit esznek.
- Volt rá eddig is hivatalos válasz: short vs long TDP. Ez a gyártótól jön.
- A mobil 8. gen-re raktam be múlt héten mérést neked amin látszott, hogy a mobiloknál ugyanúgy mesebelinek tűnő 4c@3-4GHz 15W az addig megy amíg a 15W helyett 40W-ot kajál a proci. IGP nélkül.
Szóval de: át tudják lépni az Intel procik a TPD limitet, át is lépték mindig, így is voltak tervezve. Hosszú távon tartják, az nem kérdés. De ha innen közelítünk akkor meg a megadott órajelek kamuk. Kör bezárva.
-
sb
veterán
Igen, ez gyakorlatilag egy erős (legerősebb) kevés-szálas (1-4) 7700K... kiegészítve +2 maggal ami az azt kihasználó progiknál hatékonyabb lehet.
A hatékonyság fokát pedig látjuk 95W-on belül, +50% mag +28% teljesítményt hoz. Ez kb. a nyers többmagosításból eredő potenciál: Alacsonyabb órajel+több magból ennyi jön ki hatékonyságnövekedésben. Sajnos egyéb csoda nincs benne.
Ettől még a jelenlegi architektúrát kimaxolta ilyen szempontból.Viszont innentől szerintem az árazás és kompatibilitás kérdéses. Ha "csak" ennyit tud - hiába ez a max és az AMD még ennél is kevesebbet tud - szvsz átlagusernek is a perf/price jászik.
- Multira mindkettő jó (sőt, szvsz az AMD jobb minél több magot nézünk)
- Egyszálasban meg egyre kevesebb kompromisszumot kell kötni, elég ránézni a 7700k vs Ryzen 1600-1800 min fps-ekre...
- Ill. ahol mégis lemarad az AMD ott sem egetverő már a különbség. A c2c IPC közel azonos és akinek kell a 4GHz környéke megvan Ryzennel. Erre azt a 10-20%-ot tudja rádobni az Intel órajelből amit eddig is. (3.8-4GHz vs 4.4-4.7)Ehhez jön negatívumként, hogy Intelnél csak drága lap lesz jó ideig és nulla kompatibilitás. Én a paszta-hűtést sem húznám ki a listából. 65-95W-ból ha ennyi jön ki lesz aki megküldi 4.5-ön 6 maggal, érdekes lesz... már néhol a 4/8 is az volt 4.5-5GHz között.
AMD-nél meg válogatni kell némi drága DDR4-et mellé. -
törölt tag
Szerintem a mostani - átmeneti időszakban lévő - online játékokhoz ideális lesz, ahol a 4C/8T határon van-volt bizonyos helyzetekben. de kb.: a következő nagy teljesítményű(+50%) VGA-t már nem biztos hogy kihajtja ilyen körülmények között. ~1-évet kell ezzel kihúzni, arra megfelelő lesz.
A következő desktop processzoruk érdekes, sorsdöntő lesz számukra.
-
BiP
nagyúr
válasz
nemszabad
üzenetére
Köszönjük emese.
(#187) KisDre: Nem a kevesebb mag, hanem a magasabb órajel és IPC miatt vezet.
(#188) sb: Igen. Most tökéletesen látszik, hogy 95W-ból bizony ennyit lehet kihozni. Akár 4mag, akár 6, akár intel, akár AMD.
Amiatt érheti meg váltani, hogy ott a +2mag, ami egy lehetőség, így a jól skálázódó programok profitálhatnak belőle, ahol a 4mag már korlátoz.
1magon ill. 4magon kb. ugyanazt tudja,mint a Kaby Lake, tényleg nincs itt nagy csoda. -
sb
veterán
válasz
üzenetére
Jó a matek.
Nem mondom, hogy megmondtam, de megmondtam.
Ilyen TDP-ből nagyobb architekturális változás nélkül hogy a f*zba jönne ki ilyen teljesítménytöbblet? Főleg olyan 4.5+ körüli órajelek mellett ahol láthatóan az összes proci Skylaketól felfelé már inkább szenved.Ha most abból indulunk ki amit írtál: 6 mag @ 3.7-3.8GHz jön ki a 95W TDP-ből a specben megadott 4.3 helyett, akkor...
- a sima 8700 65W-ból szintén 6@4.3 wtf?
- a 8400 65W 6@3.8 is necces lehet. Bár HT nincs, de mégiscsak 65W. Más szempontból: most az i5-6500-am 4 mag @3.4 tud 55W körül alulfeszelve.@BiP
Játékban biztos verni fogja az AMD-ket, de a számokat látva annyira nem erős a fentiek miatt. Ha igaz akkor multiban gyakorlatilag c2c mennek kb. azonos IPC-vel, ahogy eddig is láttuk. Single-ben meg ugyanaz mint egy 7700K, kb. nincs előrelépés, az órajel előny maradt meg, 0.8-1GHz az Intelnél. Ahhoz képest még a single is vérszegény kicsit. Én itt nem látok nagy drámát. Persze árfüggő lesz. Z370-nel masszívabb felárral szerintem megfontolandó, hogy érdemes-e nekiugrani. -
KisDre
senior tag
Szerintem eddig se volt kérdés hogy játékokban (kevesebb magról lévén szó) ki vezet úgy általánosságban.
Egyszálasban akkor KabyLake-X-et hoz.A 6 magos HT nélküli i5 lehet még érdekes, ha a Multi-threaded -et nézem, akkor olyan 900-1000 körül lehet Cinebench tesztben, tehát ahol a mostani csúcs asztali i7.
R5+SMT vs i5 jobb c2c harc lesz? (szerk.: Árakat is figyelembe véve)
-
-
DarkByte
addikt
Köszi mindenkinek a megerősítést!

-
törölt tag
válasz
nemlehet
üzenetére
Hasonlíts össze egy sima és egy K-s kiadást, az fogod látni hogy intel már megcsinálta helyetted az OC-t.
Ha utána nézel azt is láthatod, hogy egy átlagos, közepes képességű cpu-ból ennél az órajelnél nemsokkal lehet többet kipréselni ésszerű feszültségekkel. Nem feltétlen van értelme tovább tuningolni, elég egy jobb képességű H-s lap és nem maradtál le túl sok mindenről.
-
pzske
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ennek fényében igazad lehet, bár a z370 lapok áráról semmit tudunk. Addig szerintem a ryzen jobb alternatíva bár gondolom az Intel is készül a karácsonyi szezonra. Nekem a gyerek most kap gépet én egyenlőre az AMD re szavazok+ gtx1060, de ez változhat az coffee-lake itthoni árától függően.
-
BiP
nagyúr
válasz
üzenetére
Az egymagos az tök oké, 4.7 az 1magos turbo, ezt gyakorlatilag hozza is.
Multi core-ban meg tuti a tdp kavar be, vissza kell vennie az órajeleket. +2mag, kb.azonos tdp mellett, nyilván nem tudja hozni hosszabb terhelés alatt a max turbo órajeleket, fizikailag nem fér bele. -
törölt tag
+28% / +2,6% a 7700K-val szemben.
Ez azt jelenti hogy az elődnek a 85% teljesítményt adta/mag. Tehát 4,4x0,85= ~3,74GHz-en járhattak a magok átlagban MC teszt alatt, ha a 7700K all-core (44x) boost-jábol származtatjuk az órajelet/teljesítményt.
Egy szálon meg ~4.617GHz adódik (45x@7700K).Ez egy OEM gép 100% hogy a TDP limit nem volt piszkálva.

-
BiP
nagyúr
Szivárognak az infók. [link]
Cinebenchben kb. az 1600x-szel van pariban (Multi), single-threadben pedig listavezető.
Ez alapján a játékokban csúnyán ki fog kapni az 1600/1600x, és a multi-thread alkalmazásokban is max. pariban van.Árban persze jóval drágább lesz az AMD-nél, mindössze a 6c/12t felosztás és a multi teljesítmény miatt hasonlítottam hozzá. No meg ez merült fel korábban.
-
DarkByte
addikt
Mi van ha nem akarom húzni az i7-7700k-t? Alapból is magasabb az órajele mint a sima 7700-nak. Nem igazán vagyok tuning párti. Akkor teljesen jól el kellene hogy ketyegjen B250-ben, nem? Ezt most mindenféle cinizmust félretéve kérdezem, mert ha nem így van, akkor még jó hogy időben kiderül hogy valamit benézek.

-
carl18
addikt
Hát a 8700K 6/12 szálon erősebb lesz a 8/16 szálas 5960X-nél

Amúgy még így is drága az 5960X használtan, mikor a legújabb 8/16 szálas intel 180E forint újanta erősebb gyorsabb újabb és jár rá 3 év garancia. Ez pontosan a i7-7820X, egy 3 éves processzor akkor nem érhet többet 150E-nél. A 8700K meg 110-120 Körül lesz, vagy megtartja vagy adja olcsobban
-
Gicz
addikt
válasz
blue01song
üzenetére
Mert jeleneleg milyen VGA-t használsz?
-
BiP
nagyúr
válasz
blue01song
üzenetére
Most felesleges lenne egy "én megmondtam" szintű mantra, de vásárlás előtt azért tényleg célszerű picit képbe kerülni. Nem kevés pénzről van szó ilyenkor, kis utánajárással sokat lehet spórolni.
Mondjuk ha jól megy, és amúgyis most vetted, lehet, hogy felesleges egy újabb váltás.
De aki pl. Z170+skylake-be vett idén egy 7700k-t csak procit cserélve, ott talán több értelme lenne.Meg ugye tényleg függ attól, hogy idővel megoldják-e hogy menjen a Z170-ben vagy Z270-ben, vagy teljességgel kizárt.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
blue01song
üzenetére
"Picit csalódott vagyok,hogy kb 1 hónapja vettem meg, és pont jön egy új széria. Nem voltam képben amúgy milyen proci felhozatal van, megrekedtem egy 3570K-nál. Ha tudtam volna, talán érdemesebb lett volna kivárni ezt új generációt"
Nem feltétlenül. Alig jött ki a Kaby Lake, már itt az új gen. De minek? Maradtak ugyanúgy 14nm-en, szóval nem kell csodát várni...
-
blue01song
aktív tag
Ja igen,kérdés volt
még reggel van és a kávém feléig jutottam 
BF1 miatt vettem a 7700K-t, azzal most röccenésmentes. Fullhd mindenképpen maradna, mert 144hz-s monitort szeretnék majd venni egyszer. Picit csalódott vagyok,hogy kb 1 hónapja vettem meg, és pont jön egy új széria. Nem voltam képben amúgy milyen proci felhozatal van, megrekedtem egy 3570K-nál. Ha tudtam volna, talán érdemesebb lett volna kivárni ezt új generációt

-
BiP
nagyúr
válasz
blue01song
üzenetére
Mármint kérdés akart lenni, hogy érdemes-e váltani?
Én azt tippelem, hogy igen, gyorsabb lesz (kérdés, kinek mi számít számottevőnek).
Persze függ attól, hogy milyen játékkal, milyen felbontásban, mennyire CPU vagy GPU limites környezetben játszol.
Vannak játékok, ahol a +2mag miatt gyorsabb lesz ill. a magasabb turbó is előnyt jelent.De érdemes majd megvárni az első teszteket.
Meg érdemes mérlegelni, hogy egy 7700k - 8700k váltás mennyibe fog kerülni, mert nem lesz olcsó. (én ~50k-ra gondolok, ha eladod a régit)
(így egy erősebb videókártya csere is jobban megérheti) -
blue01song
aktív tag
Sziasztok!
I7 7700K-t érdemes lecserélni 8700K-ra. Játékra használom, Fullhd-be, később tervezek 144hz-re átállni,oda majd kellene a több fps. Szóval játékok alatt érezhetően több fps-t fog adni az új proci?
-
BiP
nagyúr
Majd kiderül, de én is ezt tippelem. A játékok többségében nagy előnye az Intelnek a magasabb órajel, a Turbo 3.0, a magasabb IPC.
És mivel ugyanúgy 6mag, már a 4mag sem limitál, tehát a legtöbb játék ki tudja futni magát már a 6magon, de többet viszont nagyon-nagyon kevés tud kihasználni.
Tehát a Ryzen 1600x-nek nem sok előnye lesz, én azt tippelem, hogy a játékok 90%-ánál alulmarad. Ne legyen igazam.Persze, ahol a multicore számít, meg a Cinebench teszten is a 12 szál nagy előny lesz, főleg, hogy AMD-nél az SMT %-osan többet hoz, mint az Intel-féle HT.
-
Használt 2011v3-ra sem rossz ötlet váltani mondjuk. 160-180-ért szokott lenni 5960X, alaplap meg hozzá max 50-ért. Ugyanitt írja a srác, hogy 90-ért adja az 5930K-ját.
Mi lesz itt 2-3 hónap múlva?!
-
MeszesKPT
őstag
Ezt a köztes lépcsőt így biztosan kihagyom. Intel upgrade csak akkor lesz, ha már 8 magot tud az i7.
-
lemusz
addikt
Szerintem egyértelmű lesz melyik a jobb megoldás, a kérdés az hogy a felárat megéri-e majd megfizetni érte. Értem ezalatt nem csak a proci árát, hanem alaplapot is (B350vsZ370) és ramot is (2666vs3000mhz). Számomra az R5 1600 vs i5 8400 lesz a nagy párharc, mert 4 magos Ivy-met úgy vélem már csak egy minimum 6 fizikai magos procira lenne érdemes lecserélni, egy friss 4/4-es vagy 4/8-as vásár nem lenne érdemi előrelépés. Szóval 6 mag kell, de azok közül is az olcsóbbik fajtából, lévén nem vagyok milliomos. Úgy vélem a 6/6-os változatok lejátszák majd a 6/12-es ryzeneket a pályáról, legalábbis ami a játékok performantikáját érinti. Hol kisebb, hol nagyobb arányban, de egyértelmű szerintem a kék győzelem. Ha már munkáról, streamelésről, videovágásról lesz szó árnyaltabb lesz a helyzet. Kérdés hogy megjelenés után néhány hónappal mikor már beálltak az árak, de még mindig megfigyelhető lesz némi kéklő felár, az az extra összeg megér-e majd nekem annyit a néhol kisebb, néhol nagyobb extra fps-ért.
-
-
Loresz
tag
Ilyen gyorsan telik az idő, vagy most az Intel a játékgyártók útját követi és minden évben ( vagy lassan már félévben ) hoz egy új procit! Azt hittem, h a 6600 K-m még eléggé friss, de ahogy látom lassan már nyugdíjaznom kell, hogy tartsam a lépést és én is trendi legyek
Mondjuk nem értem, hogy minek kell ennyi proci......de ami engem illet, nem most lesz az, amikor új procit veszek! -
Dealer95
őstag
8700K nyitóára tuti 140-150k felett lesz nálunk

-
Gicz
addikt
Akkor az a baj h magamból indultam ki, akinek az a terve h majd 5ghz korul hasznalja a 8700k-t.
A táp dolgot nem erzem jogosnak, akinek most 95w procija van valoszinusitem h nem 200-300W os tápja van, hanem 500-600 koruli. Ott pedig most h 50W-al tobb a proci, nem sok vizet zavar. Nekem most 6600K van, 4,6ghz-en, meg gtx1080 2ghz-en, es a konnektorban a mérőke 300W korul mozog játékok közben. A tápom egy gigabyte odin pro 550W talan 8-9 éves, az uj procit mar nem errol akarom hajtani, nyugdijazom a kora miatt
-
demmer123
őstag
-
Hunpriest
senior tag
Ez az árazás elég WTF. Kíváncsi leszek, hogy a 8700k hozza e teljesítményben is azt a pluszt, ami árban van rajta az 1600x hez képest.
-
QwErTy42
addikt
Furcsállom a nagy hurráoptimizmust a zintel felé, pedig általában mindig drágácskán nyitott és nálunk drága is maradt. Most tényleg nehéz dolga lesz úgy pozicionálnia az újakat, hogy a korábbi generációt tekintve ne szúrja tökön magát és ne csesszen ki a partnereivel sem. A Ryzen árazását már nem is említve.
Lesznek itt szerintem érdekes dolgok. -
-
carl18
addikt
Valamit biztos csiszoltak rajta
Én is kíváncsi leszek erre az biztos.
Én azt tartom nagyon érdekesnek hogy az I7-8700 és a 8700K között elég nagy a tdp különbség. A 6 magos turbo órajelről 2 hír árulkodott, az egyikbe 100 mhz különbséget láttam a másikba meg azonos órajelre boostoltak. A legnagyobb órajel különbséget az alapórajelbe véltem felfedezni, szóval ha azonos lesz a turbo boost órajel 6 core-n akkor a fogyasztás is azonos.Azért szerintem az I3-8100 ára beáll 32E-re szerintem rengeteg fogják venni.
Ha belegondolunk egy i5 szint lesz amit jelenleg 60E táján vág hozzánk az intel. Azért a használt árak is változnak remélhetőleg, és olcsóbbak lesznek a régi processzorok. -
davidsone
addikt
szrják ezeket a processzorokat...
-
nyakdam
aktív tag
válasz
távcsőves
üzenetére
Az IGP előny, és le van maradva az Intel, de már a legújabb IGP - i használhatóbbak, a Ryzennél pedig nincs. Ha ár / teljesítmény mutatók közel lesznek egymáshoz, akkor egyértelmű Intel az IGP miatt(ez személyes preferencia). Most a Ryzen mellett a nagyon jó ár/teljesítmény szól.
-
távcsőves
senior tag
Használható IGP előny. Ez meg a trabant hycomat továbbra is.
@Gicz: Semmi, amit mondasz nem extrém. Amit Redneck említ, az szar, de extrém mértékben. 150w-os gpu cpu egy asztali konfigban gond nélkül elvan, a notik meg külön téma, legyen vékony, legyen gyors, legyen csendes, legyen legyen.. Egy totál kompromisszum a hordozhatóság miatt.
-
Gicz
addikt
Pls magyarázzátok el nekem hogy miert fontosak ezek a tdp értékek? Mivan akkor ha nem fer bele 95Wba?
Egyszeruen nem erzem at a problemat h veszel egy 95w tdp procit es 110-et fogyaszt, akkor az miert akkora baj? Engem pl az sem zavarna ha ra van irva 95 es 195 a valós. Nem fogom megvenni mert 200ft -tal tobb lesz a villanyszamla vagy ?!

-
Redneck
nagyúr
Kíváncsi vagyok, az itthoni árára, az alaplapéra, és a fogyasztásra is. Valahogy ez a +2 mag és a táblázatban szereplő TDP sántít.
Ha nem csökkentenek jelentősen árat, vajon hogy akarják így elnyomni a jelenlegi 4C/4T és 4C/8T készleteket? Házon belüli konkurenciával (a Ryzenről nem is beszélve) elég nehéz lesz.Mondjuk nem kell félteni az Intelt az tuti...
-
carl18
addikt
válasz
demmer123
üzenetére
Hát jó kérdés, csak mert alaplapot is kéne váltanod. Hát ez kemény kérdés, mert ha jön az új generáció lehet tovább csökken a Skylake I5 ára használt piacon, szerintem minden kép érdemes megvárni amíg beáll az új generáció ára. 7600K-tól picit drágább lesz, de plusz két magot kapsz az +50% ha azonos órajelen járnának.
Milyen kártyád van mellette? Szerintem egy 6700K-ra váltás is jó alternatíva volna.
-
carl18
addikt
Megy itt a sírás, ez se szent írás gyerekek!
Ezen nyilván nyító árak, mikor a 6700K megjelent az is durván áron felül jött ki.
Az árak (KANADAI DOLLÁRBA!!!)
Intel i7-8700K: $484.44
Intel i7-8700: $407.73
Intel i5-8600K: $338.00
Intel i5-8400: $237.58
Intel i3-8350K: $233.41
Intel i3-8100: $152.51For comparison sake the price of the current generation CPUs are as follows:
Intel i7-7700K: $462.41
Intel i7-7700: $406.35
Intel i5-7600K: $313.95
Intel i5-7400: $235.87
Intel i3-7350K: $241.82
Intel i3-7100: $149.08Jól láthatjuk a 8700K nem sokkal lesz drágább mint a 7700K szóval ha beáll az ára 106-110E környékén fog menni. I5-8400 azonos árba lesz mint a I5-7400 szóval ha beáll az ára akkor simán 55E alatt hozzá lehet majd jutni. Az i3-8100 meg azonos árba mint az eddigi legkisebb I3 cpu-k az a 32E forint háza táján fog menni.
Nem megbántásként de rossz nézni mi megy itt hogy sírnak az emberek, csak mert ph hozta a hírt ez se szentírás.

-
Redneck
nagyúr
Kíváncsi leszek a tesztekre. Főleg a régebbi 4/8-as i7 vs 6/6 i5 viszonyára játékok alatt.

-
demmer123
őstag
6600k Porcit érdemes lesz szerintetek lecserélni i5 8600k-ra?
-
DraXoN
addikt
válasz
Rubinhood
üzenetére
Azért a plusz magok esetén se lineáris a skálázódás, inkább olyan 90-95% körüli lehet olyankor ideális esetben. Bár erősen alkalmazásfüggő. Sok dolog van ami ügye nem profitál a plusz magból, mert "csak" 1 vagy 2 szálat ha használ.. Régebbi programok, és főképp a mai napig sok-sok játékprogram.
-
tomba
tag
Azt meg tudnátok mondani mi adja a nagyobb számolási teljesítményt a valós magok száma, vagy a futtatható programszálak? pl.: i7 7700 vs i5 8400, 4/8 vs 6/6
-
Tanisz
senior tag
Köszönöm!

Öööö...azok nem szerver/professzionális procik, pontosabban az AMD threadripperek ellenfelei (bár azok meg 12 magosak)?
Teljesen bele lehet kavarodni az intel procikba

Gondolom a i7-7820x-re gondoltál, vagy az i9-7900x-re?Valamit nagyon benéztem akkor, vagy már fogalmam sincs, hogy az intelnek milyen procijai jönnek ki és mikor és hova pozícionálva

Elnézést
-
-
nemlehet
őstag
válasz
üzenetére
Bár nem egy az egyben megfeleltethető, de azért a sok magos Xeonoknál jól látszik, hogy 1 magon tud turbózni, de amikor már 3-4 mag kéne akkor közel sem repkednek annyira az órajelek.
Én úgy tippelném, hogy 1-2 magon 4 GHz felé tud menni stabilan, de mondjuk 4 magon már nem fogja tudni tartani. Kicsit az fog beállni mint a CoreM-nél ahol burstön pofás lesz amit mutat, de egy hosszabb terhelésbe meg belefullad.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Eléggé oda kell tenniük magukat, ha 50%-al több magból 50%-al több teljesítményt akarnak kipréselni, úgy hogy a TDP nem változik.
Persze nem lehetetlen megoldani agresszív energiagazdálkodással, csak a végeredmény kétséges.
Emiatt kb. C2D hattyúdala óta nem volt igazán kiegyensúlyozott CPU-ja intelnek... játékos szemszögből mondom ezt.
-
Tanisz
senior tag
Na ez érdekes lesz

Több maggal nem jön? Vagy arra az i9 lesz? Nagyon nem vagyok képben

Kívancsi leszek a tesztekre.
Lassan érik a csere (terv alapján fél év múlva).Bár lehet a meló miatt jobb lesz egy AMD-s konfig sok maggal, ha az intel 8 (16 thread) magosai méregdrágák lesznek.
-
Cs1csó
titán
Csak én érzem azt hogy túl sűrűn jelennek meg újabb és újabb processzorok miközben az érdemi fejlődés pár százalékos javulásokban érhető csak tetten??
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Torrent meghívó kunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi belépő szinten
- Milyen routert?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ilyen TDP-ből nagyobb architekturális változás nélkül hogy a f*zba jönne ki ilyen teljesítménytöbblet? Főleg olyan 4.5+ körüli órajelek mellett ahol láthatóan az összes proci Skylaketól felfelé már inkább szenved.

Mondjuk nem értem, hogy minek kell ennyi proci......de ami engem illet, nem most lesz az, amikor új procit veszek!