- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
rennes6
tag
Annyit tudok: az amerikai gyakorlat lényege az, hogy a tárgyalás alatt állandóan az alkotmányra hivatkoznak, ez nyilván mindenkinek feltűnt filmekből. A sokszor sokkal szigorúbb, keményebb büntetési tételek mellett (ugye előkapnak egy precedenst korábbról) ugyanakkor az érem másik oldala az értékek fokozott védelme. Tegyük fel, hogy van egy igazi régiséged, amit egy rosszakaród összetör szándékosan. Tegyük fel, hogy ezt a nagyitól kaptad, aki a halálos ágyán adta oda. Magyarországon a megállapított kár nyilván köszönőviszonyban sem lesz a te tényleges károddal, hiszen csak annyit néznek meg, hogy mekkora volt anno az értéke, mekkora most, majd egy ennek megfelelő összeggel próbálnak kártalanítani (mármint kötelezik az alperest) egy esetleges (polgári) perben. Ezzel szemben odaát megvizsgálják a tényleges értéket: mennyire volt szívednek kedves, kitől kaptad, miért stb. Ennél fogva a megítélt összeg kegyetlenül magas lehet.
-
dajkopali
addikt
úgy válaszolok, hogy én sem vagyok szakértője a területnek, kellene ehhez egy nagyon képzett jogász
én azt vélelmezem, a "conspiracy" súlyos megítélése mögött az van, hogy az USA-ban - ellentétben mondjuk a mi tájékunkkal - a társadalom EGÉSZÉRE nézve különösen károsnak ítélik meg azokat a bűncselekményeket, amelyek együttműködésen alapulnak
maradva a példánál: ha Magyarországon jön egy csávó egy hackelt HBO-dekóderrel vagy mivel, akkor összekacsintunk, megvesszük tüle, oszt vigyorgunk, hogy milyen ügyesek vótunk
na, az USA-ban - ha jól értem a conspiracy fogalmát - ez nagyon súlyos bűncselekménynek számít
ha valaki jobban tudja, majd felvilágosít, de a személetbeli különbségre jól rávilágít az, ahogy ott az adóelkerülést büntetik, és ahogy nálunk -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest