Új hozzászólás Aktív témák
-
Vegha
senior tag
Végre kapható. eBayen ~900$ egyenesen Japánból.
-
Vegha
senior tag
Egyébként videón már egyáltalán nem tűnik annyira ormótlannak:
link -
Celtis
veterán
Csak megszokásból kerestem rá a gsmarena.com-on, hogy ugye továbbra sincs 135mm-nél rövidebb telefon, és amikor kidobta ezt, ha nem ültem volna, hát leülök.
Pont ilyet képzeltem el, kis méret, és az előlapot betöltő kijelző. Notch? Hát istenem, ez van és kész.
Csak 2mm-rel hosszabb, mint az XZ1C-m, de nem olyan sarkos.Az XZ2C-nél pedig kisebb is.Remélem, hogy kapható lesz itthon is, mert bizony kipróbálnám. Abban is nagyon-nagyon bízom, hogy zajos siker lesz és más gyártók is rájönnek, hogy van igény erre a méretre, mert egyszerűen röhej, hogy mennyire nincs választék.
Lehet, hogy az emberek többségének jó a 6''-os kijelző meg a péklapát is elfér a zsebükben, de ezzel nincs mindneki így, Péklapátból dunát lehet rekeszteni, kicsiből meg semmi nincs.
-
icp1970
senior tag
Szerintem nem rossz ez.
-
pengwin
addikt
A fizikai méretét is láttad, vagy megy a read-only fanyalgás?
4mm-rel hosszabb az Xperia z1 Compactnál, ami után minden kistelefontakarok nyavalygó sápitozik, egyébként pedig megegyezik a mérete. Ja és abban a Sonyban 4,3"-es kijelző volt.Szerintem mondjuk már ekkora méretben is veszélyesen keskeny egy 2:1-es kijelző.
-
válasz
saintex72 #126 üzenetére
Én meg azt nem értem, miért nem lehet megérteni, hogy hiába kapcsolod ki a notch-ot, attól még az fizikálisan ott marad a készüléken, és ennyi erővel nem is kellene.
Arról nem is beszélve, hogy a notch az értesítési ikonok helyét is elveszi.Bár ennél a felső notch kisebb, tehát itt az ikonok helyét elveszi nem feltétlen igaz.
-
saintex72
aktív tag
Ezt a vinnyogást minden cikk után. 100-ból 90 venném, de......... mondattal kezdődik. Kit érdekel? Miért kell leírni? Másrészt mi ez a hiszti a szenzorszigettel? Gondolom ki kehet kapcsolni a kijelzön azt a területet, legalábbis videónál tuti, és "tadam" még kompaktabb a kijelző notch nélkül.
Amúgy venném, de ....... -
DS39
nagyúr
válasz
cinemazealot #114 üzenetére
amúgy ez tök jól nézne ki így, sokkal elegánsabb.
-
Crafter32
őstag
válasz
TheBikerider #122 üzenetére
Az XZ1c sokkal Sony volt. Jellegzetesége volt. Ez már nem mondható el mostanában sajnos.
-
-
SkyLine3000
addikt
válasz
<Adamsky> #116 üzenetére
Már nemtom. Lehet nem is neked szántam.
(#114) cinemazealot: Így, noccs nélkül, nem szoftveresen, hanem ilyen kijelzővel kellett volna kidni. Sokkal jobban nézne ki. Soha a büdös életben nem vennék noccsos telót, de ez a szoftveres megoldás még mindig jobb, mint sok másik telónál.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cinemazealot #117 üzenetére
"Mellesleg a notch eltüntetése nem része már az újabb Androidoknak?"
Igen, felül, de akkor sem úgy, ahogy te "rajzoltad". A notification-ök nem csúsznak lejjebb, csak a transzparens háttér helyett kapnak egy feketét. És itt jön be az LCD vs. AMOLED. Én pl. hiába előbbit jobban szeretem, de belátom, hogy ha notch "eltüntetésről" van szó, akkor AMOLED kell, mert az LCD-t ugye nem tudod részben kikapcsolni (sötétben látni fogod) -
axioma
veterán
Ez tenyleg jo lenne itthon is! Igen, egybol kikapcsolnam a noch-okat, gondolom akkor marad a 9:18 ara'ny, nincs azzal semmi gond. A P10 elegge kozeliti ezt, de egyreszt annyira gorbitett az uveg hogy pont a szeleit nem lehet ertelmesen vedeni, masreszt tobb mint 10%-kal nagyobb. A fotojat meg sokmindenre nem hasznaltam eddig sem.
A dokkolas ebben a formaban nem szokott tetszeni a csatlakozonak (bar typeC mar talan masszivabb), de nem ertem miert nincs a magneses kabelek megoldasa elterjedve dokkban is... amugy ez az odafordulgatas meg eleg marhasag, foleg fura mert erre inkabb lehetne ennyiert egy egyszerubb okosorat venni, es az mindig keznel van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #113 üzenetére
-
cinemazealot
addikt
válasz
SkyLine3000 #113 üzenetére
-
atike
nagyúr
"Szubjektív valóban. Viszont, ha valami nem tetszik, akkor azt mondom, hogy nem tetszik és nem azt, hogy ocsmány. Egy raklap szar néz ki ocsmányul, nem egy mobiltelefon. Ettől hívom én fura ízlésnek."
Erre mutattam példát neked.
Nem, a Sharp ennyire nem ocsmány. Ennyire. De az sem szép.
De ha valaki számára az, elfogadom. Akár ha azt mondja, hogy szép, akár ha azt, hogy ocsmány... Részemről lezártam.
-
SkyLine3000
addikt
Csodálatos... Mér nem raktak oldalra is pár noccsot?
-
Remélem, valami gsm-boltos magyar csóka -látva itt a millió hozzászólást- berendel egy raklappal!
-
0P1
aktív tag
Hát ez irtó ronda. Ráadásul akkora basz*tt nagy a káva, hogy abba mindenféle noccs nélkül is belefért volna minden szenzor. Nooormális?
-
Egy raklap szar lehet sokkal hétköznapibb, mint a mai modern Celebek.
Atike! Told csak ide szépen azt a sukár alul-felül kacskaringós csilimobilt! Ugyanis az a világ egyik legdrágább mobilja!A Sharp érthetetlen. Ugyanis ezek nélkül a "nélkülözhetetlen" noccsok nélkül is kivitelezhető egy kicsi mobil.
Na, ez az ocsmány!
-
-
<Adamsky>
nagyúr
"specifikáció alapján kijelenteni egy eszközről, hogy jó vagy nem..."
Nyilván nem lehet, de azért abból kiindulva, hogy Sharp, jó esély van rá."... nehogy ne lehessen már hangot adni annak, hogy valami mennyire lett esztétikus ... " - mondtam én ilyet, hogy nem lehet? Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy a többség ezen pörög. Mondjuk lassan megszokhatnám, mert tesztek alatt se szól másról a diskurzus: hogy néz ki, milyen képet csinál, oszt' csókolom.
"Amúgy meg mi csettintésre méltó ezekben a paraméterekben...?"
"Nem rossz a proci ... " - gondolom azt akartad írni, hogy az egyik legerősebb a piacon
"... a memória talán elég .. " - látom nálad már működik a marketing ...
"Akksi kicsi ... " - tudod a méret miatt nem fér bele nagyobb (de lehet nem is feltétlen kell)
"... kamera esélyes, hogy nem jó ... " - ja, tudom, egy lencsés. Ami, mint tudjuk jó nem lehet.
"A panel kérdéses ... " - egy 120 Hz-es HDR10 képes Sharp IGZO kijelző nyilván az ...
"A mérete kicsi és van IP68" - talán túlzás nélkül kijelenthető, hogy a legkisebb és leggyorsabb IP68-as telefon a piacon."Nem látom át, hogy mi a kiemelkedő ebben." - OK
-
m_makai
tag
Bár trendindító lenne és sorba jönnének az 5'' képátlós full kijelzős telefonok. most elég kevés van ekkora méretben.
-
quailstorm
félisten
Jó, akkor majd ránézek ha tehetem. Ez alapján biztos megnyúlt, szerintem se én se unokatesóm nem érnénk el, na mi vagyunk az átlag japán méret. Neki iP SE van, nekem Z3c, én most tervezek váltani, XZ1c vagy egy újonnan megjelenő qwerty teló lesz.
-
atike
nagyúr
válasz
<Adamsky> #89 üzenetére
Egyébként szomorú, hogy egy szakmai fórumon specifikáció alapján kijelenteni egy eszközről, hogy jó vagy nem...
Ilyen erővel a kínai csodák jó része használható telefon lenne (sok memória, sok megapixel, nagy felbontású kijelző, telepakolva minden földi jóval) miközben nagyon nem azok...
Egy fórumon - még ha szakmai is - nehogy ne lehessen már hangot adni annak, hogy valami mennyire lett esztétikus vagy épp mennyire nem az.
Amúgy meg mi csettintésre méltó ezekben a paraméterekben...? Nem rossz a proci, a memória talán elég, a háttértár még oké... Akksi kicsi, kamera esélyes, hogy nem jó. A panel kérdéses. A mérete kicsi és van IP68.... Nem látom át, hogy mi a kiemelkedő ebben.
Nem kötekedésből írtam le ezeket - inkább értetlenkedésből...
-
atike
nagyúr
Noccsmány.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
cinemazealot
addikt
Ezt az sírást a noccsok miatt, beszarok... Végre egy kényelmes(ebb)en átfogható, vízálló készülék, amiről nem spórolták le a jack-et, elöl van az ujjlenyomat olvasója (autósok örömére), értelmes a HW-e és nem a hátlapi kamerák szaporításával meg az éjájjal körbefosott bokeh-utánzattal próbál hódítani.
Kifejezetten sajnálom, hogy Japán-only lesz. De az irányt maximálisan támogatom.
-
borand
aktív tag
válasz
quailstorm #47 üzenetére
Simán eléred a tetejét fogásváltás nélkül. A3 2017em van és gond nélkül elérek a telefon bármelyik sarkába. az XZ2c meg pont akkora.
S9 is elég kompakt, viszont nyúlánk és több mint 1centivel nagyobb nála. Na ott már nem érsz el mindent.
-
Hallosz
senior tag
válasz
Wallenberg #29 üzenetére
Jogos. Én arra gondoltam, hogy fekete szigszalaggal leragasztom, oszt jó az úgy.
-
-
beno52
tag
Máris imádom ezt az irányzatot, remélem nem csak egy béna fellángolás, hanem trend lesz.
A mérete igenis kompakt, szinte ugyanakkora, mint az általam igen kedvelt méretű Galaxy S1 volt.
A dupla noccsot is simán lenyelném, ha mondjuk egy 3000mah-s akksi, QI és egy komoly fényképező társulna hozzá.Szóval hajrá, sharp!
-
Soleco
tag
Mi értelme ilyen kis kijelzőnek? 6 col is belefér a zsebbe, és sokkal kényelmesebb rajta kb. mindent csinálni.
-
törölt tag
-
sfefe
addikt
Bitang ronda..
-
Victoryus94
őstag
120Hz, HDR minek? Ez olyan ronda, hogy senki nem fogja nézegetni.
-
Cathulhu
addikt
válasz
ZavaBalazs #76 üzenetére
Amit csak atvettek az angolbol (USA?), mert ott hasznaltak a !!!!!!!!!11!!!1! -et eredetileg.
-
-
Cathulhu
addikt
Na majd az android ratesz meg 1 noccsot valahova oldalra biztos ami biztos
Amugy szerintem nagyon gaz ez igy, ennyi erovel rakhattak volna 1 kavara az osszes szukseges dolgot es akkor minimalis kavaval de noccsok nelkul meglett volna es meg jol is nezne ki, ellentetben ezzel a szornyuseggel.
-
Pete55555
addikt
Shut up and take my money!!!!!!!!!!!
-
hemaka
nagyúr
válasz
Viktor0610 #68 üzenetére
jah, mondjuk igen.
-
borand
aktív tag
méret 10/10
design 1/10 -
Teljesen defektesek ezek a japók...
Polip-szex, pacsinkó, kocka alakra fújt görögdinnye... dupla noccs... most meg egy hologramot vett feleségül egy elmeháborodott ipse.
-
-
quailstorm
félisten
Isten őrizz, ami droid és "muszáj" volt azt is emulátoron toltam PC-n. Amióta nincs qwertys mobilom, kerülöm a mobilhasználatot, amennyire csak lehet. Hamarosan lesz újra ilyen mobil, majd meglátjuk visszajön-e a kedvem.
Inkább nézem az asztali gépet mint a telefont, ha már van. És most nem szorulok rá a mobilra mint évekkel ezelőtt.Én tényleg csak annyit szeretnék, hogy ha gyorsan kell a mobil, akkor ne ejtsem el, és úgy is tudjak rajta alap dolgokat csinálni, hogy nem kell hozzá két kéz.
Játékra aláírom, hogy jó a nagy kijelző, meg tartalomfogyasztásra is, de szerencsére a napi mobilhasználatom max 30 perc körül szokott alakulni átlagban, az is üresjáratban jobbára. Úgy meg bőven elég a Z3c mérete is.Nem azonosak az emberek igényei ugye.
(#50) Herreløse: átlagnál kisebb a kezem és a Z3 Compact méretben az abszolút max, iPhone 6s már sok.
-
hemaka
nagyúr
Amikor benak vagytok es nem tudjatok megoldani a kijelzo alatti ujjlenyomatolvasot...
-
kovbandi82
őstag
Jövőre kiadja az Alma a dupla noccst, 2020-ban minden Droidos gyártó követi, csak akkor már nem gusztustalan lesz, hanem:
Alma oldalon - mitaláltukkiésezafasza, nem baj hogy 1000 000 Ft.
Droid oldalon: nem baj hogy copy, kárpótol a millió megapixeles kamera, tízmillió Mah akku meg a 128 Gb Ram, amúgyis szarájfonmert drága.
És mielőtt levágnátok a fejem, Ix-nél ez volt...Amúgy meg randa...
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Röhögünk itt a notch(ok)-on, de azt leszámítva - számomra - szinte tökéletes. Ahogy szokták mondani minden (is) van benne. És tényleg kompakt méretben. Más gyártó miért nem képes erre??
-
judas13
addikt
Akkor itt is.
Buhenas Noches!x2 -
Mr.Silkó
veterán
Éljen a dupla noccs!
Egyébiránt a készülék képességei elég korrektek, viszont szegénynek igencsak csúf lett a külseje.
Amúgy azt valaki igazán elmagyarázhatná, hogy mi ez a cikkben is szereplő "4!" jelzés, mert sok helyen szerepel, de sehol nem találok rá magyarázatot, hogy mi az értelme..
-
törölt tag
120Hz... not bad.
-
válasz
quailstorm #47 üzenetére
Én elértem a tetejét,a jack hiánya nem izgat,ahogy a 18:9 sem. Tényleg kompakt és nagyon minőségi darab,szuper sztereó hangszórók,üzemidő bőven 1 napos volt.Szoftveresen sem volt semmi gond.
De kinek mi. -
-
válasz
quailstorm #47 üzenetére
Nagyon szeretem a kis készülékeket, de ha szempont a 3D-s játék (pl. PUBG Mobile) és az órákon keresztüli böngészés is, inkább az XZ2 Compact! (4,6" vs 5" nagyon sokat számít!)
Mondjuk most elültetted a bogarat a fülemben, mert bár nagyon régen egyszer már kizártam az XZ1 Compact-ot, mostanra egy jó ár-érték arányú, kevés kompromisszumos megoldás lett belőle. Ahogy nézem, 103k-ért már kapható. Ha arra váltanék jövőre, még maradna is abból a pénzből, amit új mobilra szántam.
-
quailstorm
félisten
válasz
TheBikerider #46 üzenetére
Szerintem az a halála a Z compactoknak, nincs rajta jack és 18:9, így semmi értelme az egésznek. (fogásváltás nélkül nem éred el a tetejét)
XZ1 Compact inkább... -
-
satz18
őstag
Végre egy értelmes méretű telefon. Kár hogy csak japánban érhető el.
-
törölt tag
Egyre szánalmasabb a notch-téma. -
Snowy_owl
őstag
Már majdnem megörül az ember, amikor látja, hogy ott a noccs. Aztán továbbmenve 2 noccs lesz. Pedig 1 noccsal még csak csak. Meg aztán persze hogy itt amúgy sem lesz.
És egy kérdés:
Al csak 9témát tud azonosítani. Nem értek semmilyen alhez, de ez miben különbözik attól a telefontól, ami hírből sem ismeri az al, mégis felismeri a témát? -
-
-
w.miki
veterán
0 noccsal, 4"-osan, b20-al kéne....
-
Örni
senior tag
Na végre egy gyártó, aki használja az agyát és nem 160mm-es telefont ad ki. Konkrétan kihalt az 5"-os kijelzőméret is már.
-
aelod
veterán
válasz
ZavaBalazs #30 üzenetére
Autóstelefonos kártyában az lesz az mindent vivő lap.
- 8 magos.
- enyém is!- 4 kamerás!
- ez is.- notch?
- 4!
- ..csába... -
törölt tag
válasz
jonnyjoker01 #31 üzenetére
Ha elég sok noccsot tesznek rá, akkor a végeredmény (integrálva) egy káva lesz, és megint mindenki lehet boldog
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
ZavaBalazs #30 üzenetére
Jobb és bal oldali noccsot a népnek!
-
ZavaBalazs
őstag
ezt a hozzáállást sose értettem. már hogy a rákba ne lenne kompakt, amikor gyakorlatilag a sony Z compact széria méretének felel meg, csak hosszabb 3-4 milliméterrel? aztán hogy így bele tudtak rakni egy 5.2-es (mondjuk a noccsokat levéve kisebb nettóban) kijelzőt, az már csak hab a tortán.
amúgy az iphone X óta ennek a lehetőségén röhögünk, most valósággá vált.
kíváncsi vagyok, ki lesz az első 4 noccsos gyártó.
-
fattyu
veterán
elkezdett összefutni a nyál a számban.
enyhe bizsergést éreztem lejjebb.nem vagyok nocs párti de ez nekem kell.
amíg el nem jutottam a 2500mah ig... ziccer, lő. kapufa
-
Ádám16
addikt
hát ez nevetséges lett.
-
atis78
tag
Hozzak europaba es mar veszem is. Vegre egy ujabb kivetel a peklapat meretu fosok tengereben...
-
Straw
senior tag
Ezaz! Még-még-még nocsot a népnek!!! Hiányzott mint mókusnak az erdőtűz
Ez valami rossz vicc? (költői kérdés)
-
enginev3.0
félisten
De legalább nem alsókategóriás a hardvere
-
kelly416
veterán
Hát... én simán beáldoznám az előlapi kamerát és az előlapi ujjlenyomatolvasót (sőt, akár az ujjlenyomatolvasót úgy, ahogy van), ha egy ekkora készüléket ilyen adottságokkal (kijelző-ház arány, hardver, IP minősítés) vehetnék hivatalos garanciával és B20-al.
-
n4n3x
csendes tag
Érdekes hogy a Sharp 2014-ben már tudott ilyet tervezni, most meg nem..
-
El sem olvastam a cikket elég volt bőven a telefon képe... Az emberek többségének még egy notch is sokk erre ezek rá*asznak 2-t... hatalmas...
-
Csapoati
nagyúr
Én olyat szeretnék, hogy a notchban is lenne fentről egy kis bevágás valami mini kijelzővel, és akkor lehetne notchban notch.
-
joey04
titán
Ki csinálja most a Sharp telefonokat? Az saját kézben van, vagy valami gagyi kínai megvette a nevet? Már nem tudom... de a készülék alapján utóbbi. Ha nem, az siralmas...
-
chapo
tag
Szerintem még akkor mutatna valahogy, ha az alsó/felső szutyvadék ugyanakkora lenne + a keret is mindenhol egyforma vastag lenne. Bár egy másik topikban írtam, ez az alsó cucc tényleg nettó öngól, a két alsó ficakba mit erőltetnek majd bele, két gombot? Akkor már inkább vissza a fizikai érintőgombokat...
-
roli543
őstag
Kövezzetek meg de nekem tetszik
főleg abban a zöld színben, és igen, réteg termék de szerintem fognak eladni belőle, mert valóban kompakt!
-
munnergep
senior tag
Shut up and take my money!
-
Nekem kéne. 120 Hz képfrissítés, IP68, számomra ideális méret, 3.5 jack, jó SoC, sík HDR10 kijelző, műanyag hátlap. Egyedül az akku gyenge, de ha leszámolok durván 15%-ot abból, amit üzemidőben az XZ2 Compact tud, az még mindig elfogadható. Notch mondjuk nem tetszik, de kibírnám.
Kíváncsi leszek, dob -e valamit rá majd 3-4 hónap múlva az arukereso.hu, vagy aprón találok -e belőle! Tudom, vannak PH!-n, akik megfordulnak Japánban, talán vesznek, aztán eladják itthon.
-
Kiváncsi volnék, mekkora erőfeszítésbe (illetve kijelző/előlap arány százalékba) tellett volna, hogy ne legyen egy szenzorsziget sem.
-
Mustaros
aktív tag
A Google pixel is megcsinálta a dupla notch ot igaz ők szoftver hibával 😂
-
jaszy91
aktív tag
Nekem csak egy kérdésem van. Itt miért nem lehet kapni?
-
volandy
senior tag
Viszont azt írja, hogy csak japánban lesz elérhető.
-
Tették volna a hátralap az ujjlenyomatolvasót.
Viszont kompakt méretben tényleg nem nagyon van ellenfele.
-
volandy
senior tag
Kompakt telefon? Na vajon mekkora sikere lesz?
Vagy csak duma, hogy "kis kompakt telefont keresek".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest