Kompakt csúcsmodell a Sharptól (dupla noccsal!)

A Sharp készüléke megdöbbentően picike a műfajban, ehhez képest mindent tud, amit kell. Viszont két noccs van rajta!!4!!

A Sharp tényleg kompakt, tényleg csúcsmodellt dobott piacra japánban a Sharp Aquos R2 Compact formájában, kifogástalan specifikációval, kis méretben, de dupla noccsal. Azért nem szenzorszigetnek hívjuk, mert az alsó betüremkedés az előlapi ujjlenyomat-olvasó. Bár, végül is az is egy (biometrikus) szenzor, tehát a dupla szenzorszigetes kialakítás is valid meghatározás. És nem úgy, mint a Google Pixel 3 XL esetében.


[+]

A lényeg viszont, hogy a készülék mindössze 131 x 64 x 9,3 milliméter és 135 gramm, amibe egy 5,2 hüvelykes, 1080 x 2280 FHD+ felbontású, 120 Hz képfrissítéssel dolgozó, HDR10 képes Sharp IGZO panel fért. A 8 megapixeles előlapi kamerának helyet adó csepp alakú kamerasziget mellett itt alul is van egy kis pixelveszteség, mivel a gesztusvezérlésre is befogható ujjlenyomat-olvasó belelóg a panelba. A valóban visszafogott méretek viszont egyáltalán nem visszafogott hardvert rejtenek.


[+]

Az akrilüveg (tehát műanyag) burkolat alatt az alumínium keretes Aquos R2 Compact Snapdragon 845-tel dolgozik 4 GB operatív memória és 64 GB bővíthető belső tárhely mellett. Van 2D arcazonosítás, IP68-as hitelesítés, 3,5 milliméteres jack csatlakozó, a 2500 mAh-s akkumulátor pedig Type-C porton tölthető, valószínűleg Qualcomm Quick Charge szabvány szerinti tempóban, de erről nem nyilatkoztak, ahogy a Qi töltésről sem. Valószínűleg nincs, mert a termékoldal dokkolós megoldást ajánlgat.

A hátlapra mindössze szimpla kamera jutott, az  f/1,9 rekeszértékű, 22,6 megapixeles, széles látószögű (35 mm ekvivalens) szenzort viszont optikai és elektronikus képstabilizálás is segíti a munkában. Az AI viszont csak kilenc jelenetet képes azonosítani. A hangzásért a Dolby Atmos felel. Árakat sajnos nem tudunk, az Android 9-cel bemutatkozó készülék viszont több, mint valószínű, hogy csak Japánban lesz elérhető, annak ellenére is, hogy a Sharp pont nemrég kezdett nyitni Európa felé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés