Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raysen623

addikt

válasz leviske #196 üzenetére

E téren nem velem van vitád már bocs (a vitát nem én indítottam, de mindenki engem szapul, mert nem olvassa végig a topicot) :D Ezt beszéld meg a keményvonalasokkal akik ezekkel a dolgokkal rendre nem számolnak...
    Ha már árak: konzolon inkább 20-22k jelenleg az új ár, míg PC-n 16k és nem 12 már egy ideje, illetve ami az, az vagy nem zsír új vagy nem AAA játéknak minősülő. Ha tehetem én is akciósan veszek ha veszek, ami 6-7k és biztos vagyok benne,hogy sok konzolos is igyekszik ezen az útonjárni, ahogyan te is írtad.
    Az éves díjakat, nagyon nem számolnám, mert konzolon nem a multi a húzóág szerintem, nálam sem az lenne (lehet tévedek).

(#197) joysefke: no comment :O

• Raysen623

addikt

válasz SylverR #193 üzenetére

20 ropiért kaphatsz 500-ast is meg 1 terrást is, ha nem hiszed nézd meg (a vége megint az lesz, hogy inkább le sem írom), a memóriára én is 20k-t számoltam, tehát ugyanott tartasz te is ahol én: 40k. Mi az ami nem érthető??? Komolyan elképesztőek vagytok és akkor ne álljon az égnek az ember haja + ne kezdjen el anyázni se ugye mert akkor már nem sorolható be nálatok az ember kategóriába... :P

• Raysen623

addikt

válasz unrealnoise #191 üzenetére

Játszunk el a gondolattal: marad a 8Gb és a normál vinyó (kettő együtt 40 ropi és még keveset írtam), VGA legyen 50k, CPU szintén 50k (hűtéssel nem számolunk megint, ami 8k lenne), lap 20k-s valami, táp, ház, bill+egér 40k, így kijön a 200k OP rendszer nélkül (mondjuk az már van jó esetben legális vagy rosszabb esetben lopott, játékszoftver árával meg senki nem szokott számolni holott az is van, de ugye PC-n is lehet varezolni). Nos ennek a 200k-s gépnek kellene versenyre kelnie egy majdnem feleannyiba kerülő PS4-el, ami legalább igényesen néz ki és nem egy dzsunka PC...sírjak vagy nevessek?!
    Egy a tuti: ti mindent jobban tudtok... :R

• Raysen623

addikt

válasz imi123 #164 üzenetére

No igen persze, aki egy kicsit is vulgárisan beszél az már kiabál ugye? LOL Akkor te még nem voltál egy nyugodt hangvételű, humorosan anyázós tárgyaláson sem...
    A diploma hiánya vagy megléte senkit nem jogosít fel, vagy minősít le egy vitában...egyébként meg próbálj meg elvonatkoztatni időnként.
    Ha neked már nincs egy AMD termék sem a gépedben, annak örülünk mert te legalább meg tudod magadnak engedni a kb 1,5-2x prociárat (amennyiben felső szegmensből vásároltál). Egyébként másik topicban pont egy szakmailag érintett kolléga sütötte el sejtelmesen a Dx12 várható hatásait és szerinte sem a zöldek felé fog elbilleni a mérleg nyelve (eleinte biztosan nem). De majd meglátjuk, én is azt hiszem el amit látok...

• Raysen623

addikt

válasz imi123 #156 üzenetére

Melyik nagy céget nem perelték eddig soha, akármilyen kis indokkal is?!

"Fel sem merült benned hogy nem ezt ígérte nekik az AMD?
    Persze most már sok mindent nem tudnak tenni.Majd szép lassan 2 év múlva behúzzák az új konzolokat." - mond csak, talán belső információkkal rendelkezel, vagy csak b@ssza a csőröd amiért nem intel proci ketyeg az új konzolokban zöld kártyákkal arany áron?

(#158) a_n_d_r_e_w: hagyd a picsába mert ezeknek doktorátusuk van informatikából, hardverfejlesztésből, marketingből és persze közgazdaságtanból is...egyszóval: zsenik és mi nem érünk fel hozzájuk. ;]

• Raysen623

addikt

válasz b. #140 üzenetére

Jó, akkor ülj le te b+ a 40" 4K-s TV-d elé 60cm-re az asztalhoz és játsz...Orbitálisan csőlátásod van és ezzel nincs mit kezdeni. PC soha nem csak és kizárólag játékgép volt a legtöbb ember számára, nekem sem csak az, sőt! Ritkán veszek monitort, de akkor igyekszem olyat venni ami sokáig bírja majd, amit pedig kinéztem az egy 21:9-es képarányú volt. Neked nem kell, nekem igen mert jó munkára, elfér egymás mellett kényelmesen két szövegszerkesztő vagy táblázatkezelő és valóban (ez volt az egyetlen normális észrevételed) tervezőszoftver is jól használható rajta. Tényleg olyan kurw@ nehéz elfogadni az eltérő igényeket?! Annyire nem megy jól, hogy összerakjak egy gamer PC-t szará-hugyé amit aztán 1 év múlva dobhatok ki és vehetek újat + még mellete legyen egy munkára is. Add már össze a kettőnek az árát...vagy összerakok egyet munkára olcsóbb gamer VGA-val ami bőven elég, és veszek mellé egy konzolt, vagy maradok csak PC-n és akkor egy viszonylag erőset rakok össze, de akkor az nálam nem 200k hanem több.
    Ezért mérlegelek folyamatosan mi legyen hosszútávon, tényleg olyan nehéz ezt elfogadni és felfogni?! :F
    Még a 8800-as geforcok idején került a gépem 200k-ba, de ott tokkal vonóval együtt...szégyelld csak magad továbbra is, én viszont befejeztem ezt a parttalan beszélgetést. A személyeskedést meg hagyd ki a jövőben ha valaki komolyabb ellenvéleményt képes alkotni a tiéddel szemben.

• Raysen623

addikt

válasz b. #123 üzenetére

Látom már gondok vannak az olvasással is: leírtam, hogy én nem rakok bele a saját gépembe 15k-s lapot, istenem.....veled se rakatnék össze egy gépet. :W
    Jelenleg van egy moncsóm, de az csak 1680x1050-et tud felbontásban tehát nem FHD. Egy normális monitor amit én szeretnék bármilyen célra 150k alatt nem áll meg. Elhiszem, hogy neked elegendő a 40k-s ratyi de mint korábban írtam én sajnos igényesebb vagyok e téren.
    Konzolom pedig nincs és eddig nem is volt soha. PC-m van de kezd elegem lenni a 70-80k körüli középkategóriás VGA árakból. A többiről már nem is beszélve. Nincs SSD a konzolban...télleg ?! :R PC manapság nem igazán van meg nélküle viszont, így nem hagynám ki.

(#105) stefi76: memória sem azért kell mert attól szebb lesz a grafika, de töltsél be egy 60Gb-os gammát 4Gb-ba és meglátjuk akkor is ennyire okos leszel e... :C

• Raysen623

addikt

válasz joysefke #99 üzenetére

Sokukról hallottam, csak nem tartom számon melyik pc exkluzív és melyik nem, pontosabban nem érdekel. De nyugodtan b@sszál le érte :DD Az ilyen típusú játékokkal nem nagyon szokta foglalkozni, mert nem az én eseteim.

• Raysen623

addikt

válasz Melon87 #94 üzenetére

Nem az volt a kérdés min fut, hanem mi az ami PC exlusive játéknak mondható :DDD Nekem is jól fut mindkettő, mert a mostani régi hardverem már elég erős hozzá. C3 persze nem Ultra beállításokkal és kétlem, hogy a laptopod is úgy vinné.

(#96) sirály12: nem csak optimalizálásról van itt szó, hanem a konkrét programozásról, és nem csak úgy immel-ámmal összedobok valamit alkotásokról beszélhetünk. Emlékezzél vissza a Dx9 eljövetelére PC oldalon: két év múlva jöttek igazán jó játékok rá, szinte ugyanez a többivel, de még annyira sem. Mindenesetre a pudig próbája az evés, és ezután már nem lesz mit magyarázni ha nem sikerül a fejlesztőknek betartaniuk az igéretüket.

• Raysen623

addikt

válasz sirály12 #90 üzenetére

500k-s gép biztosan nem szükséges, de egy 300-350k-s az, ami már igényességében és tudásában is biztosan otthagyja, ha pedig Intel mániás vagy, akkor 400k-t is súrolja felülről.
    A konzol milyensége és ereje még számomra sem 100%-ig tiszta, de már próbáltam vele és abszolút nem olyan gyenge mint ahogyan itt többen elmondják. Sok tényező játszik itt közre, de ezekről többen nem hajlandóak tudomást sem venni.

Én sem akarlak megsérteni, de időnként elragadtatom magamat. :D

(#91) seolwon . emlékeim szerint pont a 7000-es széria futott ki és már jött a 8000-es család, no meg a jó öreg 2900XT kártya is. A Crysis első részét akkor portolták át konzolra is, de annak sem volt olyan szép grafikája mint PC-n, pedig azok a konzolok állítólag bivalyerősek voltak egyesek szerint nem úgy mint a mostaniak. :))

(#92) sirály12 : új játék esetén 4000k különbségről beszélünk! Rengetegen veszik meg fél-egy év után a játékot féláron akciósan (kivéve az újabb MMO-kat), de konzoloknál is addigra lemegy az áruk kb a felére. Szerintem ez itt nem megfelelő érv.

• Raysen623

addikt

válasz sirály12 #83 üzenetére

Ki mondta nektek, hogy 200k-ból nem lehet összerakni egy PC-t? Már megbocsáss, de az olyan is...és 100%-ban nem tudná hozni egy PS4 szintjét! Az ilyen valótlan fikciókkal engem meg ne traktáljatok ha lehet.
    A 250k-ban pedig a következők voltak benne: 250-es SSD, 16Gb RAM, 8 magos AMD proci (nem a legjobb), egy 650 wattos táp és egy 280X VGA, ami azért egy FullHD megoldáshoz kell szerintem. Az árakat több helyen néztem, de mégegyszer mondom ha lopod vagy használtan veszed akkor biztosan olcsóbb.
    Igényes gépbarkácsoló vagyok, ezért PC-n nem veszem a legolcsóbb alkatrészeket...az hogy szerinted 200k-ból kijön egy vas, ami teljesen más szoftverrel képes jobban futtatni valamit FullHD-ban, szimplán szubjektív vélemény és kívánom hogy legyél vele boldog. Vitát részemről lezártam, mert undorítónak találom hogy minden egyes konzolos topicban felhozzátok ezt a mindenki hülye de bezzeg mi témát. Ha olyan jól megy, akkor kapjátok össze magatokat és menjetek el fejlesztőnek valamelyik gyártóhoz oszt jó napot.

(#87) Melon87 : WoW meg a Crysis 3 nevű tesztprogram. :DDD

• Raysen623

addikt

válasz DithenS #73 üzenetére

200k-ból semmi olyan nem jön ki, ami jobban futtat bármit is (komoly játékokról beszélünk, aminek igényei is vannak). Épp a minap számoltam utána rgy kisebb gépfejlesztésnek és 250k-nál állt meg a mutató, erős kompromisszumok árán! :K Az árban még nem volt benne semmilyen periféria, se ház, sem pedig alaplap, a FullHD kijelzőről meg már nem is beszélek...Ennyi erőből kijelenthetnéd, hogy jobb gép kijön 100k-ból is, főleg ha lopod az alkatrészeket.

A cikkben leírtakat pedig nyugodtan olvasgassátok tovább, akár többször mert nemhogy a lényegét, de még a felszínét sem karcolgattátok értelmezésügyileg...nem kioktatásként mondom (én is bele esek ebbe a hibába). Az előző genes konzol sem volt egy nagy obelevansz annak idején, csak akkoriban nagyobb volt az ugrás a korábbi genhez képest, mert akkor gyorsabban fejlődött a hardver. Mára ez lelassult, mert szoftveres téren nagyon el vanna maradva a hardverhez képest és nincs értelme olyan gyorsan fejleszteni. Ezt érzik a hardvergyártók, érzik a szoftverkészítők, csak pont ti nem tudjátok ezt fogadni az antennáitokkal. Nem kétlem, hogy mindenkinél jobban tudtok mindent, hiszen magyarok vagytok :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés