Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Két kamerával cserélné az iPhone Air a zakót kapucnis pulcsira
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HThomas
őstag
Leírom én is nálunk mi volt a helyzet... Pesti hat osztályos gimnázium, informatika tagozat, jól felszerelt gépterem, internetre kötött, normális gépekkel, 8-9 évvel ezelőtt. Az informatikatanár egy idősebb férfi volt, a szakmai hozzáértésével - amennyire utólag meg tudom ítélni, - nem volt semmi baj, és tanítani is tudott.
Az osztállyal már annál több baj volt. Informatika tagozat ellenére az egyik része leszarta az informatikát, a másik része sík hülye volt hozzá (és bármilyen reál tárgyhoz), a harmadik részére mindkettő igaz volt egyszerre. Ezenkívül volt néhány ember, köztük én is, akit érdekelt a dolog és értettünk is hozzá valamennyire.
Az informatika oktatással nem is volt semmi baj, amíg nem jött a programozás rész (Turbo Pascal). Egy darabig itt is minden rendben volt, ugyan senki nem értett semmit, és nem is igazán akarta megérteni, csak csendben meghúzta magát, miközben lassan haladtunk az anyaggal. Aztán félévkor kibújt a szög a zsákból, az ismétlődolgozatok során kiderült, hogy szinte az egész osztály nem tud semmit. Rögtön kitört a balhé a szülők és a tanár között, hogy mennyire rossz az informatika oktatás. A végeredmény az lett, hogy újrakezdtük a tananyagot az elejéről. Persze ez sem működött, mert a diákok továbbra sem kezdtek el tanulni, pedig akkor már tényleg nagyon szájbarágós volt. Az utolsó évben már feladták a programozást, helyette Office oktatás volt, azzal nagyjából megbirkózott mindenki.
Nagyon sajnáltam a dolgot, és szegény tanárt is, de egyszerűen ebből a gyerekanyagból nem lehetett többet kihozni. Ne felejtsük el, informatika tagozatról volt szó! Szerencsére engem nem érintett annyira rosszul, mert mi Pascal helyett már akkor is C++-ban írtunk windowsos stratégiai játékot, de azért akkor is elég bosszantó volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi