Új hozzászólás Aktív témák
-
"úgyérted a Win95..."
nem, úgy értem, ahogy írtam: XP-s start menü"Win+E sosem volt konfigurálható. Explorer-t nyitott és kész. amióta van My Documents, azóta az a default hely ezzel a billentyűkombinációval."
XP SP2 alatt nyomok Win+E-t My Computer jön be. Se7en alatt Libraries.
Akkor így kérdezem meg, hol van a lehetősége annak, hogy beállítsam (visszaállítsam) mi a default helye az explorer-nek? (2 generációval az XP után)"ha összefertőzi, magára vessen."
nem kell biztonsági öv, ha karambolozik magára vessen..."hardvercsere miatt tökéletesen fölösleges."
- lásd előző hsz-em. nvidia chipsetről váltottam ati-ra, az istennek se működött rendesen az USB-n keresztül az egér(gondolom olaj és kerékcsere esetén is mindig új autót veszel.)"
- szóval az OS az csak annyi a hardverhez képest, mint az olaj meg a kerekek az autóhoz képest? jó lenne ha árban is ilyen arányok lennének akkor. (100 Ft-ért a 4 db tartós oprendszer!
)
-
"legalább két generáción át lehetőség van a klasszikus régi dolgok visszaállítására."
- hol tudom (majd) Se7en alatt (vagy Vista alatt) visszaállítani az XP-s startmenü-t (ahol még a monitor felbontása illetve a telepített programok száma határozta meg, hogy mekkora az "all programs" lista és nem az, hogy mennyi aktív funkció van a start menü jobb felében.
- hol tudom (majd) beállítani Se7en alatt, hogy Win+E-re a sajátgép jöjjön be, ne a library-k?
"a Windows-t nem szokás reinstallgatni, az egy dolog, hogy rászokott a nép"
a nép rászokott, de ettől még nem szokás? wtf?
lényegre: az átlag felhasználó pedig olyan, hogy igenis néha összefertőzi a gépét, és vannak azok is, akik rendszeresen cserélnek vmi hardvert és amiatt hasznos.
de az nagyon vak álláspont, hogy nincs szükség clean install-ra. És ebből szempontból tök mindegy, hogy a windows-ba volt-e a hiba (mert van benne hiba, ó de még mennyi), vagy egy szar driver, vagy egy rosszindulatú 3rd party szoftver, vagy egy magát okosabbnak gondoló user, aki "megszerkeszt" egy kritikus rendszerfájlt."ékezet: nemtom, ha 2009-hez közeledve, evvel bármilyen programnak vagy email rendszernek baja van, akkor inkább ott keresném a hibát."
természetesen, de attól ha egyszer rajtam van valamiért az a kényszer, hogy használjam (mert pl. nem tudom leszoktatni az ismerősömet arról, hogy a fos új freemail-t használja), akkor jó ha ki tudom kerülni ezt a hibát. minél egyszerűbb, annál kevesebb az esély, hogy elromlik. -
látod pont erről beszéltem.
"ő úgy szokta meg és punktum, a világ meg igazodjon hozzá"
ennek a másik fele Nálatok -akkor mostmár írom így, mivel fentebb azonosítottad magad az MS csoporttal-
"mi a szokottal ellentétben ezen változtatunk, mert jobb, a világ meg kénytelen hozzánk igazodni, mert az esélyt se adjuk meg a régi visszaállításának"de a lényegre reagálva: sztem nem jobbak a library-k, mint az eddigi gyakorlat. nem jobbak, és nem is rosszabbak mert csak kiegészítő szolgáltatások.
pl. minden egyes windows reinstall (format+install) után állítgathatom be majd őket újra. a mappaszerkezet megmarad. ha két oprendszerem van, akkor is mindent ugyanott találok meg amíg a mappákban keresem.
és mégegyszer -mert úgy tűnik ezt nehéz felfogni- legyenek libraryk, biztos idővel én is rájövök, hogy mikor célszerűbb azokat hazsnálni, de ne legyen ennyire az ember képébe nyomva. egyébként igen sok mindenben fogadnék rá, hogy hosszútávon a sajátgép többeknek kell majd, mint a library-k
és igen én is csak nagy ritkán használok fájlnevekben ékezeteket, és tudod mit? soha nem volt még ebből baj. fordítottjából már igen -régi programot kellett használnom, valami csenevész 3rd party programot kellett használnom, ami nem volt felkészítve ilyesmire, vagy csak egyszerűen e-mailes rendszereknél csatolt fájl hiba...
van egy olyan mondás: minél egyszerűbb valami, annál jobb, annál kevesebb dolog romolhat el benne. nagy igazság.
-
próbáltam, ha jól rémlik nem lehet sajátgép-re mutató parancsikon-t az új tálcára húzni, mert egyből explorer-es gyorsikon lesz belőle, aminek a gyorsmenüjében ugyan megjelenik a sajátgép, de az nem ugyanaz.
#112: igen csak nekem videókat sem csak egy helyen tartom, és amik szeparálva vannak, azok is széndákosan szeparáltak (pl. a dokumentumokon belül vannak a családi videók, ezek nem kéne, hogy keveredjenek a hollywood-i produkciókkal) magyarul kb fel kéne vennem minden használt partícióra egy library-t, és még ekkor sem jelennének meg az éppen bedugott pen-drive-ok -asszem-, de a lényeg az, hogy egy csomót kéne konfigurálni ahhoz, hogy megkapjam ugyanazt, mint ami a sajátgépben pont megvan (és lehet hogy idővel egyre többet használnám a library-ket is, de még jó pár évig tuti, hogy sűrűbben fog kelleni a sajátgép)
jah, visszatérve a my documents, my music, stb. vonalra: nagyon optimista gondolkodás volt az MS részéről, hogy én a -számomra fontos- adataimat egy particióra rakom az OS-sel (ugyanígy a user-ekre bontás hasonlóan a rendszerpartíción)
röviden összefoglalva, sok szempontból azt érzem a MS termékeken, hogy az van bennük: "Mi tudjuk mi és hogyan kell neked és tévedhetetlenek vagyunk." ami távolról sem igaz, de ebben a piaci pozícióban (még) elég könnyen diktálhatnak.
-
tudtam, hogy meg fogod védeni, de rólad amúgy is már megjegyeztem, hogy nagy MS fan vagy -ez most nem támadás, csak ténymegállapítás.
most épp XP alatt vagyok, tehát nem tudom megnézni, de sztem az új tálcán a pinned explorer gyorsgomb az nem sima shortcut és nem lehet beírni mögé a /e kapcsolót, ugyanígy a Win+E keystroke mögé is nehézkes (ha nem lenne egyértelmű Se7en-ről beszélek)Library-k biztos teljesen jól ki vannak találva, de nekem nem kellenek, főleg azért mert nálam minden rendben /rendezetten/ van a gépemen, ami kell adat. már ezeket a My documents, My Music, stb-t se használtam, nekem erre külön partícióim vannak, ami sokszor nagy előnyt jelent.
és mégegyszer: nem érdekel, hogy vannak library-k, legyenek, és az se baj, ha friss windows telepítésnél alapból explorer ablak ott kezd, csak kéne, hogy legyen egy kapcsoló, hogy ne ott kezdjen, hanem akár tetszőleges helyen, vagy listából ki lehetne választani, hogy library-knél, vagy documents-nél, vagy computer-nél kezdjen. Sztem ez lenne a barátságos. UAC-cal se volt semmi bajom Vista-n mivel kb az első alkalommal, hogy előjött egyértelmű volt, hogy az agyamra fog menni és kikapcsoltam. (bár most jobban belegondolva, lehet azt is csak regedit-tel lehetett kikapcsolni, nem emlékszem már)
szóval sztem az lenne egy helyes irány, hogy ha bevezetnek valami felhasználói szintű újítást, akkor azt ki is lehetne kapcsolni, vagy háttérbe lehetne szorítani.
[és még mindig kérdés az is, amit #91-ben kérdeztem]
-
Ligend
tag
"mert nem neked nevezték el, hanem a pórnépnek, akinek a Vista a 6-os (ha megnézi az about ablakot)."
De ugyanaz a pórnép megnézi a Windows 7 about ablakát is, és mit fog látni...?"de elmondták ők is, hogy a főverziót leginkább kompatibilitási okokból nem emelték."
Rendben, elfogadom. De akkor miért nem egy semleges fantázianevet választottak az OS-nek, mint a Me, XP vagy Vista esetében?"erre írtam, hogy a motorháztető alatt is történt egysmás..."
Most őszintén, DirectX 11, PowerShell vagy épp .NET Framework 3.5.1 nem lesz elérhető Vistán? VHD-t eddig nem lehetett felcsatolni? Ugyan már...A többi előtt fejet hajtok, fantasztikus, hol tart már a mai tudomány!
Elmondanád még egyszer, hogyan lehet birkavesével földrengést megelőzni?
-
Ligend
tag
A kivétel, ami erősíti a szabályt.
Ha a gyártó hisz a termékében, és valóban sikerre szeretné vinni, miért ne tehetne új funkciókat egy javítócsomagba?
Talán nem szerencsés a példa, de a Windows 95 OSR2 sem kapott új nevet, és a Windows Server 2003 R2 sem lett Windows Server 2005 vagy 2006, hiába kerültek az említett termékekbe új szolgáltatások.
Jó, legyen új Windows, egy service pack-ért nem lehet pénzt kérni.
De miért kell teljesen megtévesztő módon 7-es verziónak nevezni, ha egyszer 6.1?
Számomra nyilvánvaló, hogy a megtépázott Vista név elhagyása a legfőbb cél a Windows 7 piacra dobásával. Átböngésztem a SuperSite-on a Windows 7 új funkcióit, de a legtöbb csak "improvement". Természetesen vannak újítások, mint pl. a MultiTouch, de a Windows-zal adott alkalmazások (pl. IE, WMP) újabb verziói és az új felületek nem indokolják a nagy verziószám léptetését.
-
Cathfaern
nagyúr
"ráadásul nem csak egy új tálca került be, azért a motorháztető alatt igen sok változás történt"
Motorháztető alatti változás nem jó, mert arra azt mondja a user, hogy ő elhiszi, de ő ebből nem lát semmit. Eyecandy változtatás nem jó, mert arra a user azt mondja, hogy szép, szép, de az oprendszer ne foglalja le a gépét, meg amúgyis neki tetszett a régi kinézet is. Már csak arra lennék kiváncsi, akkor mi változzon az oprendszeren?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix gamer laptop makulátlan állapotban.
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -70% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe /MILLIÓ/
- Asztali pc
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest