Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alaplapból minimum a plexHd vagy klónját Atermiter stb és Xeonból a 2666v3-at 10 mag 20 szál 3.5ghzs turbo ( ill all core turbo) 45 usd körül van az ára a Cpu-nak.
Esetleg hw apron időnként előfordul x99-es alaplap ami xeonnal támogat DDR4 ecc reg ramot ( desktop DDR4 -hez képest fél áron van használtan) -
whited
addikt
Sziasztok !
Minden elismerésem a cikkhez
Egyúttal szeretnék kérdezni is, hogy premier pro-ra és nem túl izmos játékokra ha szeretnék építeni ennek alapján, akkor mit javasolnátok ? -
Kellett, Intelből el vagyok maradva. Bökte a szemem hogy X99- re nem adtak ki XP drivereket. Így egy gép lefedi a 775/1366 korszakot is(azokra még van natív XP támogatás), nem kell még +2 gép, már úgyis sok retro gép tornyosul itthon. Mivel rajta van az XP, így már megérdemel egy erősebb procit, melyre rá is repültem.
Korai 775/C2Duo van még, ami kellett a Win98 miatt, 775 lapból van az utolsó, mely még támogatja a Win98- at, persze ez meg nem fedi le az erősebb C2Q korszakot, de egy nagyobb órajelű Xeon már versenyben van vele. -
-
-
Kb tudom mondani saját vásárlások a fiaimnak:
x99 több szálon sokkal jobb, 1 szálon rosszabb. több RAM
PlexHD-nak megfelelő Atermiter x99 (C612) lap
33 000 FT volt akkor alap (most rosszabb az árfolyam miatt
Proci 45 USD 2666 Ev3 (14 000FT) + Proci használt hűtő 7000Ft (CoolerMaster 212 Balck Edition)RAM 64 GB ECC 32 000FT
Másik
LGA 1700
ASUS Prime H610m-E D4
36 000FT16 BG DDR4 (2x8) 22 000FT
Core i3 12100F 45 000FT
Ha sok szálú teljesítmény és sok RAM kell előbbi jobb
Ha egyszálú a fontos akkor corei3 jobb kb 1.5X-es, több szálúban a 2666 V3 1.5x szeres (4 mag vs 10 mag)CPU fogyasztásban a i3 jobb alapban 59w turboban 90W
2666 V3 135W
DE egy VGA-hoz képest mindkettő elhanyagolhatóÉn mindkettőre kíváncsi voltam
Előtte 7-8 éve nem vettünk lapot azokat is használtan (x58)
-
$p@rr0w
őstag
Nem lenne kedve valakinek írni két teljes konfigot az egyiket X99 lap + Xeon kombóval budget kategóriában, a másikat magyar forintból elérhető új alkatrészekkel azonos teljesítménnyel?
-
Költséghatékony, újrahasznosított géphez, újrahasznosított VGA dukál: AMD R9 MI8
-
-
6 éve meg vannak, jól szolgátak, fiúk nem panaszkodtak.
Elször drágán mentek az X5660-70, így E5649 volt, de aztán lett egy 5660 és 2db 5670, Én gépemben L5628 van (legolcsóbb 6 magos volt 6 évvel ezelőtt), 180-as BCLK-val, lehetne cserélni, de mindig más dolgom akadt és jól működik, ritkán használom -
carl18
addikt
6 darab X58-as deszka?
Szép gyűjtemény, ha van is hozzá olcsó Xeon akkor lesz miből gazdálkodni. .)
Nekem 2014-be lett elsőnek Xeonom, de szerintem sokat számít a felhasználási környezett is. Budget Gamer Pc-be például elég jó ha az ember jelentősen ár alatt tud hozzá jutni.Bár annak idején mikor az AMD 85 dollárért szorta ki a Ryzen 5 1600-at, akkor igen jó áron lehetett olcsón 6/12 szálas számítógépet építeni. Én is akkor váltottam AMD-re, szerintem a 3 év garancia se elhanyagolható tényező.
Utána én leraktam a Xeonrokról, mert elég drága hozzájuk a lap és annyi kockázatot már nem érne meg.
-
Ecc szerverekben és workstationokban szolgál eredendően ahol a 0-24 órás stabil működés a legfontosabb. Eredetileg drágább is az ecc reg RAM. Csak a leselejtezett szerverekből használt picara kerrüt olcsó.
Később ha a v4 ből is sokat leselejteznek majd az is olcsó lesz. Sajna all core turbo hack nem megy, de az újabb architektúra, +magasabb órajel kárpótolja.
V3-on megy minden mag maxon hack után addig amíg tpd kereten belül marad. Undervolting pont ebben segít, hogy tovább bírja maxon, később éri el a tpd-t. Persze túlzott értéktől lefagy. -
A platformmal kapcsolatban a vesszőparipám a turbó hibás működése.
A V3 xeonoknál ok, ez tök jó, all core hack-el maxon pörgethető a proci.De a v4 xeonoknál vagy a 6xxx szériánál ez kifejezetten probléma, ott nincs hack.
Azt tapasztaltam, de cáfoljon meg valaki az ellenkezőjéről, hogy azok az x99 lapok, amik támogatják az ecc/reg memóriákat, nem tudják csak a hivatalos all core turbot.
Egy mittudomén pl. 2660 v4 alap 2.0 GHz és 2,8 Ghz all core turbon fog menni. Soha nem fut 3,2 GHz-en amit elvileg tudnia kellene 1 vagy 2 maggal.
[https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/91772/intel-xeon-processor-e52660-v4-35m-cache-2-00-ghz/specifications.html]Példa ... a gigabyte x99 ud4-ből pl. készült 1.0 és 1.1 verzió. Az 1.1 tudja az ecc/reg memóriákat is.
Na most az 1.0 régebbiben ugyanaz a V4 proci érezhetően gyorsabb, és a single core tesztek is kimutatják a tetemes előnyt. 1.1 lapon egyszerűen nem indul el a turbo 1-1 magra, csak az összesre ami támogatott gyárilag. Ugyanazon BIOS verzióval természetesen.
BIOS módosító toollal szétszedtem a BIOS fájlokat, összehasonlítottam a két lapra vonatkozóan. Az látszik, hogy az Intel microcode teljesen egyező mind a kettőben. Mégis az egyikben megy a turbo a másikban nem.
Érdekes, hogy hiába rakok nem ecc memóriát az 1.1 lapba, akkor is lassabb.
Arról nem találtam infót, hogy létezne hivatalosan összeférhetetlenség Intel táján az ecc/reg és a turbo között.Ezt tapasztaltam típusú más lapokkal is, nem csak ezzel a kettővel. A fenti kettő csak azért hozom példának mert közel ugyanolyan lapokról beszélünk. Tényleg csak az ecc/reg támogatás a különbség.
Egyébként a V4 procik is nagyon jók. Érezhető a 10% IPC növekedés.
Sajnos az Alin is tudják, pontosan ki van matekozva mi mennyit ér meg, komplett platform egészét számítva.
Egy 6900K proci jelenleg 190$ miközben a nála lassabb 1660 V4 ES drágább nála, 220$-ért vesztegetik, mert abba olcsóbb ecc memória rakható, így összességében "olcsóbb" gép építhető vele.6900k procival, nem ecc memóriával nagyon jó eredményeket lehet elérni gyári állapotban is (3,7GHz all core + 4GHz 1db turbo3.0-ás mag)
Ez egyébként egy ES 6900k, maxolva van erre az értékre, nem lehet magasabb szorzókat adni neki. -
Én szép lassan begyűjtöttem 6 db x58-as lapot, 2-2 a fiúknak, itthon és a nyaraló, majd utóbbi helyett Bp lakás mert már egyetemre járnak+1 tartalék hiszen 8-10 évesek ha egy beadja a kulcsot legyen mit előkapni gyorsan, na meg egy az enyém ha valamit számoltatni kell pl raw fotók, régen film szinkronok ntsc pal konverziója...kíváncsiságból 2-t lecseréltem 2011-re
X58 meg ez a 2011 v3 azért tetszi, mert kicsi ügyességgel többet lehet kihozni belőlük, mint amennyit alapból tudnak. -
carl18
addikt
Igen, szerintem is a Xeon procik remek alternatívát jelentenek átlag gépekbe.
Kevesebb "E-Hulladék" így nem vész kárba a régi legyártott processzor se csak legyen alájuk alaplap.Én anno az E5 2670-et néztem ki, 8 mag 16 szál. De aztán jött a Ryzen így az AMD-re raktam a voksom. A 3 év garancia azért nem hátrány, de a régi xeonok még mai napig jó teljesítmény nyújtanak.
Igen ahogy írod a Z690 és a DDR5 árazása már alapvetőjében megér egy misét.
Nyilván a gyártók is rájöttek, többért is elmegy az alaplap mint amennyiért ők adták.
Itthon nem olyan rég már 5000-6000 forintért is lehetett vásárolni X5650-et, azt még ki is próbáltam volna. De hát alaplapból volt inkább hiány, túl régi platform és a lapok is drágák alá. -
Mielőtt elkezdtem "játszani" a 2011 V3-mal (nálam az összerakás, modding a játék, fiam meg használják a végeredményt) 775/771 után 4-5 évig 1366 használtunk és használunk ma is 1366-os 6magos Xeonokkal. Előny, hogy ott utoljára BCLK emelhető és jelentős tuningot lehet elérni. De egy 2620 V3-as kevesebbet fogyasztva tud annyit, mint egy 4 GHZ-ra húzott X5670. (na most szelektált DDR5-ös méregdrága, Z690-es lapokon is megy külső gererátorral a BCLK emelés)
-
Több szálon jobb a 8 mag miatt a 2640 V3, és olcsóbb, minta a Ryzen 1600-as 30 USD..és tuning ott sincs , csak all core turbo hack. tpd keret nem emelkedik. de 40 USD-ért van 2666 V3 ami még sokkal jobb több szálon. Ezek öregebb CPU-k, mint a Ryzen, és társíthatók olcsó ECC DDR3/DDR4 RAM-mal.
De az 1 gen Ryzenek is nagyon jók, nemhiába jött vissza a piacra az AMD (végre, hosszú kamuzás után)
A cikk nem arról szól, hogy a legjobb mostani teljesítményt hozzuk ki, hanem olcsón tűrhetőt
(#81) Ciccuka
Azért mutattam, 3000 FT alatt volt , kínai keretre felrakható ami jön a lappal és a 2620-at simán hűti.
Talán még a ID-Cooling DK-01 is, az 1790Ft volt, mielőtt a háború odacsapott a forintnak..
-
Ciccuka
veterán
Van ugyanolyan ID-C ventim, csak RGB nélküli.
A legolcsóbb ventik/hűtők általában. -
carl18
addikt
Nekem az első generációs Ryzen 5 1600 is egész jól teljesít, tunning mentesen tud ennyi pontot.
Nekem az első Xeonom anno az E5450 volt ami egy Q9650-el produkált azonos teljesítményt.
Egy E5200 után jelentösen éreztem gyorsabbnak, a több cache magasabb magszám és magasabb órajel érzékelhető volt. Aztán az E5450-et egy i5-3470-es cseréltem, ez 60%-al volt papíron gyorsabb benchmarkokban.De játék teljesítménybe ég és föld volt a különbség, ahol az 4 magos Xeon szenvedett és a Fratime elégé kilengett, ott az i5-3470 beton stabilan hozta a 60 fps-t,
Bár tény és való 2014-ben az E5450-es remek értéket képviselt, ha van hozzá deszka is akkor remek gépet lehet köré építeni.
Még az 1366-os foglalatnak vannak olcsó Xeonjai, ami budget gamer gépnek elég jó tud lenni.
X5650-5666 -
-
Ciccuka
veterán
Poroltó mihez kell?
-
törölt tag
jartam mar en is ugy.
de volt olyan is h a negyedik proci ki-be utan lett jo, es olyan is h biosbol fixen levettem a memoriak orajelet a nevleges ala es akkor indult el minden dimm, pedig egyenkent az osszes modul ment jol.az alaplapi hetszegmenses meg nekem is nagy beverodesem, imadom ha van
vagy ez vagy ipmi legyen
-
válasz
#25954560 #74 üzenetére
Nekem is van egy jó kis EVGA X58-as lap 0 é1 es RAM slot nem megy. Így vettem (eladó nem mondta) próbaltam mar több mindent tisztítás, stb. Lga foglalat lábak rendben vannak . Szerencsére többi megy és így 4x4 gb RAMmal még mindig jól használható. Amúgy meg jó jap. Bírja a tuningot. Rezet és power gomb és post code lcd van a lapon
-
törölt tag
válasz
Marcikapap #69 üzenetére
nem mindig van sok koze az alaplapnak ehhez a problemahoz, hiszen a prociban van a memoriavezerlo, tehat lehet erintkezesi problema is, akar a memoria foglalatok, akar a memoriak, de meg a proci 'hasa' is lehet koszos
ha mar vegigtisztogattal mindent es meg mindig csinalja, akkor nem szoltam...
-
Minden tiszteletem a szakmádra(bár inkább hivatás már)
, ameddig pedig nem eléggé ismerünk valakit, csak a legjobb emberismerők tudják eldönteni a valódi énjét.
XP nem ment fel egyelőre az X99- re (a filebetöltések után, a partícionáló előtt kékhalál), de utána olvasgattam, még van néhány adu, rajta vagyok, megrögzött retrosként nem egykönnyen adom fel
-
-
válasz
Marcikapap #69 üzenetére
Ha dual lapot akarsz mindenképpen egyformát érdemes beletenni, 2 CPU s kiépítést a 26XX V3/V4 vagy 46xx V3/v4 proci támogat 16xx csak V3-4 csak 1 CPU-s.
Lapoknál érdemes átbújni a cikk végén linkelt orosz oldalakat, estleg miyconst blogját -
Marcikapap
tag
Üdv döglődik tartalék asztali gépem, mit fejlesztenek hobbiból. Igazából rendelésre volna néha használva. Az elsődleges gép az amit jelenleg használok az egy AMD 1800X RX Vega 56.
A tartalék asztali X99 Asrock Extreme 6 alaplapom mai döglödik. Már nem látja a 8x4 Gb ramot hanem, csak 6 db, mai megy, proci E5-2676 v3, a videokártya az egy Quadro P2000.
Másikat-alaplapot szeretnék, ami viszont 2 db CPU van. Még nem volt ilyen gépem.
Az kérdés hogy milyen lapok jöhetnek számításba.
Mert ahogy néztem az alibabát van választék.A másik hogy társ CPU ugyanolyannak kell lenni vagy eltérhet?
A válaszokat előre is köszönöm. -
KROK640
nagyúr
válasz
millermester #54 üzenetére
Hát igen, ezért (még) játszani jobb egy mai kevés mag és sok órajel proci.
-
-
Nagyon hasznos információ, kösz ! Éjjel teszek is próbát. Asszem olyan van most a BIOS- ban enableden hogy Legacy and AHCI, gondolom az is megfelelő ? Ha csak Legacy- ra lövöm, akkor a Win10- el lehetnek gondok, ha jól tudom. Jó lenne ha nemkéne oprendszer-váltáskor ezt folyton átváltani a BIOS- ban.
-
törölt tag
nem csak a 2011 sajatja, tobb platformon is elo-elo fordul.
amikor van egy fizikai pcie foglalatod, ami pl be van drotozva x16-nak, de te nem ugy akarod hasznalni, hanem felbontani pl x8x8-ra v x4x4x4x4-re (vagy perverz modon x4x4x8-ra
). nem gyakori, de azert van jopar eszkoz, ami igenyli ezt. pl a korabban emlitett pcie->4x m.2 atalakito is, amihez x4x4x4x4-re konfigolod fel a pcie slotodat es akkor latszik mind a negy eszkoz. ha x16-ban hagyod, akkor csak a legelso m.2 latszik (persze akkor is csak x4-en).
kicsit egzotikusabb kartyak es a pcie riser+splitter-rel betett kartyakhoz is jol jon a bifurkalas. itx-ben is eloszeretettel hasznaljuk, mert az alaplapok altalaban egyetlen x16 pcie-t adnak, de splitterrel pl dual gpu-hoz vagy ket kulonbozo kartya meghajtasahoz is jo alternativa lehet. szerverekben is eleg gyakori, foleg blade-ekben h vagy kusztom labkiosztassal dugnak be egy riser-t vagy bifurkalva a szabvanyos pcie-t.
bocs h hosszu lett.
szerk: nemtom mennyire latszik itt, ket halokartya van egymas melle betuzve az alaplapi egyetlen pcie-t kettevalasztva.
szerk2:
kenand: megyekma' -
-
Észrevettem bizony hogy a boot idő nőtt kicsit, bár nem zavar, lényeg hogy a felállt oprendszer már gyors.
Akkor szerinted megpróbálhatom az XP- t felköszörülni ? Van rátéve jelenleg vinyó is, mondjuk próbából arra ? 320GB- os régi Samu SATA. A Win10- el pakolt SSD- t meg lehúzom a telepítés idejére, biztos ami biztos alapon. -
-
-
válasz
millermester #54 üzenetére
Sőt all core turbo hack után sok szálon tudja a 3.6 Ghz-t csak TPD keret elérése után vesz vissza néhány mag sebességéből.
Azért is írtam a cikkben hogy olyat érdemes keresni ami jó áron van, de magas a turbója, mert all core turbo hack esetén sok mag meg magas órajelen... -
válasz
millermester #42 üzenetére
2699 a top, de annyival drágábban adják, mint a 2666 V3-at, ami csak picit gyengébb ( 1 szálban majd ugyan az) oks 10 vs 18 mag. Hogy nekem nem érte meg. 14 000Ft egy 2666 V3...
De tény szuper a 2699Az all core turbot viszont nehezebben tudja tartani sok maggal a szigorú TPD kert miatt.
Ugyan S3 turbo toollal ki lehet lőni a TPD kertet,de akkor egy 18 magos brutálisan tud fogyasztani.. -
Nem olcsóbb az LGA1700, de a kisebbik fiamnak pont olyat vettem (10 éve nem vettem már más újat
)
De ő nem szeret állítgatni, buherálni, és nem is tudok oda ugrálni mostanában ( Zeg vs. Budapest)
Megvettem egy alap ASUS H610 -es lapot, kb egy ár a kínaival, de a proci jóval drágább (12 000Ft vs 40 000Ft), ugyan elég a core i3 1210f, 1x sokkal jobb, a több szál az meg úgy 2640 v3 szint (fele annyi maggal, úgy hogy szép tőle) , de a RAM az már jóval drágább, minimum 2x az ár a REG ECC DDR4 vs desktop DDR412100F
2640 V3
Ami tuti jó lenne egy külső órajel generátoros Z690, mert azon megy a 12100F tunig BCLK emeléssel
De azok a lapok 100 000Ft felett vannak.
-
-
törölt tag
válasz
millermester #43 üzenetére
szepen hasit
ha a geekbench nem szurne az engineering proci eredmenyeket, most idetennem melle a 2699v4 ES eredmenyeit is
-
KROK640
nagyúr
válasz
Szépen megy, bár lehet, hogy egy szálas teljesítményben csúnyán lemaradna, azért az a 2300/2800MHZ nem túl sok ma már ... És az IPCje se mai
-
válasz
Keményen hasít
-
Az LGA1700 olyan közönséges
, már minden gazdag embernek van, a 2011v3 az igazi feeling, ezt kevesebben keresik, különlegesebb (lesz) -főleg- később, mivel sztem a kínaiak is záros határidőig fogják gyártani a lapokat hozzá, a nem kínai lap meg megint szokványos, semmi művészi értékkel nem bír.
-
-
proci985
MODERÁTOR
nem jon ki olcsobban egy hasznalt 1700 valami (epp eleg) lappal?
igaz az csak 8/16, de a joval magasabb orajel miatt a 12/24hez kepest nem lesz lassabb, mas hatrany meg desktopon nagyon nincs. quad channel jo, de nagyon nem oszt, nem szoroz.
x79 egyebkent felejtos, mar 3-4 eve sem tamogatott par eleg kritikus featuret. x99 egy fokkal jobb, de rendes bios tamogatas (es garancia) nelkuli lap necces. foleg, hogy allcore turboval azert nem art olyan VRM, ami birja a huzamos 140Wt.
-
KROK640
nagyúr
Ez egy baró komoly csomag
X99 Dual 2×2680 V4 (2× 14T28C 2400/3300MHZ), 2db LEDes világítós csicsa komoly toronyhűtő, 64GB DDR4, 512GB M2 SSD
Mondjuk 850 eurért már lehet is. -
KROK640
nagyúr
-
Tökmindegy. Itt a félretro eszme számít, se több se kevesebb, slussz. De még én sem néztem utána hogy melyik proci lenne az ideális a professzionális kínai lapomba. Az viszont tuti hogy már a kicsi 2609 is hatalmas élmény. Brutális hogy a 2014- es technika egyáltalán fel tudja venni a versenyt a mai architekturákkal. Ebben az időszakban sem xarral dobálózott az Intel...ok ma már egy Zen lenyomja, de azért eltelt 7-8 év...
-
mpierre
veterán
A E5 1650 V3 a kínai deszkában csak 2133-at megy ddr4 rammal?
Ez fura. Giga x99 ud4-ben 3000 erőlködés nélkül működött... De az tény, hogy drága a 16xx V3 a V4 verzióról nem is beszélve, ami kb ua, mint a V3 + 100MHz (ha jól emlékszem).
-
KROK640
nagyúr
Jó cikk, tovább mélyíthetem a tudásomat ezen a platformon
-
-
válasz
#25954560 #20 üzenetére
Azéet tettem ve akéoét a foglslatnak, hogy latszódjon. Egy 761 supermicro cpu bordat szétfűrészelve készítettem vrm hűtést, ok ehetett furatozni 2011-re is de mivel felülről zárt nem volt jó top flow hűtőnek. Szerverekben oldalról gefúvásva divat, desktop házsknál nwm működik
-
törölt tag
nagyon szuper osszefoglalo
talan a hutes reszhez erdemes lehet megjegyezni a narrow ilm-et h letezik 2011-ben, erdemes ra figyelni ha valaki pl nem deszktop hutot akar venni, hanem szerverhez valot (aminek kicsi az eselye, mert ott meg a top flow a ritkabb
). a 2011-es deszktop hutok amiket eddig lattam kivetel nelkul a square ilm-mel kompatibilisek, azokkal nem lesz gond.
-
771-es wokstation dual lapokból 0 ról én is építettem asztsli gépet cikk is van róla. 2011 v3 as wokstationok nagyon jók. T810-nél programozóval all core turbo is megoldható, de még elég drágán megy. Múltkor lemaradtam 50 000 ft volt egy HP z440 és z640, gagyo v3-as procival vga nélkül. Pont nekem való konfig, amit lehet buherálni
-
Vesa
veterán
Szereverek többségéből valóban nem, viszont a workstationok lapjai többségében szabvány ATX lapok (esetleg E-ATX a dualok esetén). Én gépet szoktam venni ezekből, mert eleve táppal és mindennel vannak, csak a RAM-ot, CPU-t, GPU-t kell nekem megoldanom. Supermicronak egyébként rengeteg ATX méretű 2011-es lapja van, ilyenem is volt (X10DRi), imádtam.
Ha bevált, akkor nem szóltam, Nekem nincs bizodalmam, még akkor sem, ha újak. Nem ismerema gyártókat, nincs támogatás, nincs tapasztalat. Mondjuk nekem munkára kell, hobbiból én is bevállalnám.
-
Support
, jó sztem, legalábbis az én lapomhoz, Win7/10/11 driverek, a 10- est próbáltam ki, teljesen jól működik vele. Persze mint retrokedvelő, azt sajnálom csak hogy az XP már nem támogatott 2011 esetén.
Valamint a szerverekből kiszedett lapok nem szerelhetők normál házba, meg a tápcsatlakozó sem szokott szabványos lenni. Legjobbak ezek a kínai lapok sztem. Nézegettem más desktop lapokat is, drágábbak, használtak, nem tudni az előéletüket.
-
Vesa
veterán
A 2011 platform még mindig ütős tud lenni, különösen egy jobb fajta V4-es Dual Xeonnal. Nekem is van még egy Z840-em, bár pont most ment nyugdíjba. Azt viszont nehezen látom be, miért kéne normális support nélküli kínai lapokat hasnzálni, amikor a leselejtezett szerverekből kiváló minőségű lapokhoz lehet jutni (pl. Supermicro). Vagy akár komplett HP, Dell Workstationokhoz.
Amúgy jó cikk, jó platform! Különösen munkára, de játékokban is elzörögnek a magasabb órajelű verziók.
-
-
-
-
-
-
Zsír cucc
Amúgy ezek inkább Xeon procis desktop lapoknak tűnnek, kevésbé WS-nak. De igazából úgyis a proci a lényeg -
Köszönöm a segítséget. Nyilván a megfontolás az, hogy munkára (sok mag/szál) és játékra (magas órajel) is használható legyen. Mivel ezek a Xeonok sok magnál alacsony órajelűek, ezért inkább meggondolnám 2 CPU jelenlétét.
-
-
Subolok és kérdezek:
Van a csájníz lapok között olyan, amibe lehet 2 CPU-t rakni? Vagy ez nem javasolt?
-
2669 jó, DDR3 támogatás is van (4xDDR3 és 4xDDR4 foglalat a lapomon)
2640 csak DDR4Intel Xeon E5-2669 v3 12C/24T 2.30GHz 2.60GHz DDR3 1866, DDR4 2133 Support
Lehet 2649 lesz, csak 105W
Intel Xeon E5-2649 v3 10C/20T 2.30GHz 3.00GHz DDR3 1866, DDR4 2133 Support
Fogyasztás végülis nálam csak a VRM kímélése miatt szempont, amúgy nem lényeges.
-
-
Ezzz iggeenn
De jó hogy leírtad részletesen
A magam nevében és aki(k) hasonló cipőben jár(nak) is kössz a cikket. Átfutottam, de részletesen is tanulmányozni fogom.
Nálam hobbigép készül belőle - félretro, a saját besorolás szerint, de véglegesre inkább hobbigépnek hívom, mivel mai feladatokra is ok.
Régebben kaptam egy kis 2609v3- at, nemrég rendeltem hozzá lapot, a HUANANZHI X99 -TF- et választottam. Szerencsésen megjött, és jó szuperál. Próbapadon tesztelgetek egyelőre retro/félretro videokarikat vele. Procit lehet cserélem, bár a 2609 nem fogyaszt, inkább áramot termel
Teljes tesztsorok után majd blogot is tolok.Gyors addon : evvel a konfiggal nem fagy le az Aida HW monitor ablak, midössze az alaplap hőszenzor kijelzés fals, de állítólag az nincs is bekötve. Többi érték ok.
-
-
batman777
aktív tag
Gratulálok a cikkhez ! X99 rajongóknak nagy segitség ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nagyon sok ilyen szervert selejteznek, melyekből kedvező áron erős gépet építhetünk magunknak.
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest