Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
jartam mar en is ugy.
de volt olyan is h a negyedik proci ki-be utan lett jo, es olyan is h biosbol fixen levettem a memoriak orajelet a nevleges ala es akkor indult el minden dimm, pedig egyenkent az osszes modul ment jol.az alaplapi hetszegmenses meg nekem is nagy beverodesem, imadom ha van
vagy ez vagy ipmi legyen
-
törölt tag
válasz
Marcikapap #69 üzenetére
nem mindig van sok koze az alaplapnak ehhez a problemahoz, hiszen a prociban van a memoriavezerlo, tehat lehet erintkezesi problema is, akar a memoria foglalatok, akar a memoriak, de meg a proci 'hasa' is lehet koszos
ha mar vegigtisztogattal mindent es meg mindig csinalja, akkor nem szoltam...
-
törölt tag
nem csak a 2011 sajatja, tobb platformon is elo-elo fordul.
amikor van egy fizikai pcie foglalatod, ami pl be van drotozva x16-nak, de te nem ugy akarod hasznalni, hanem felbontani pl x8x8-ra v x4x4x4x4-re (vagy perverz modon x4x4x8-ra
). nem gyakori, de azert van jopar eszkoz, ami igenyli ezt. pl a korabban emlitett pcie->4x m.2 atalakito is, amihez x4x4x4x4-re konfigolod fel a pcie slotodat es akkor latszik mind a negy eszkoz. ha x16-ban hagyod, akkor csak a legelso m.2 latszik (persze akkor is csak x4-en).
kicsit egzotikusabb kartyak es a pcie riser+splitter-rel betett kartyakhoz is jol jon a bifurkalas. itx-ben is eloszeretettel hasznaljuk, mert az alaplapok altalaban egyetlen x16 pcie-t adnak, de splitterrel pl dual gpu-hoz vagy ket kulonbozo kartya meghajtasahoz is jo alternativa lehet. szerverekben is eleg gyakori, foleg blade-ekben h vagy kusztom labkiosztassal dugnak be egy riser-t vagy bifurkalva a szabvanyos pcie-t.
bocs h hosszu lett.
szerk: nemtom mennyire latszik itt, ket halokartya van egymas melle betuzve az alaplapi egyetlen pcie-t kettevalasztva.
szerk2:
kenand: megyekma' -
törölt tag
válasz
millermester #43 üzenetére
szepen hasit
ha a geekbench nem szurne az engineering proci eredmenyeket, most idetennem melle a 2699v4 ES eredmenyeit is
-
törölt tag
nagyon szuper osszefoglalo
talan a hutes reszhez erdemes lehet megjegyezni a narrow ilm-et h letezik 2011-ben, erdemes ra figyelni ha valaki pl nem deszktop hutot akar venni, hanem szerverhez valot (aminek kicsi az eselye, mert ott meg a top flow a ritkabb
). a 2011-es deszktop hutok amiket eddig lattam kivetel nelkul a square ilm-mel kompatibilisek, azokkal nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nagyon sok ilyen szervert selejteznek, melyekből kedvező áron erős gépet építhetünk magunknak.
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest