Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
jartam mar en is ugy.
de volt olyan is h a negyedik proci ki-be utan lett jo, es olyan is h biosbol fixen levettem a memoriak orajelet a nevleges ala es akkor indult el minden dimm, pedig egyenkent az osszes modul ment jol.az alaplapi hetszegmenses meg nekem is nagy beverodesem, imadom ha van
vagy ez vagy ipmi legyen
-
törölt tag
válasz
Marcikapap #69 üzenetére
nem mindig van sok koze az alaplapnak ehhez a problemahoz, hiszen a prociban van a memoriavezerlo, tehat lehet erintkezesi problema is, akar a memoria foglalatok, akar a memoriak, de meg a proci 'hasa' is lehet koszos
ha mar vegigtisztogattal mindent es meg mindig csinalja, akkor nem szoltam...
-
törölt tag
nem csak a 2011 sajatja, tobb platformon is elo-elo fordul.
amikor van egy fizikai pcie foglalatod, ami pl be van drotozva x16-nak, de te nem ugy akarod hasznalni, hanem felbontani pl x8x8-ra v x4x4x4x4-re (vagy perverz modon x4x4x8-ra
). nem gyakori, de azert van jopar eszkoz, ami igenyli ezt. pl a korabban emlitett pcie->4x m.2 atalakito is, amihez x4x4x4x4-re konfigolod fel a pcie slotodat es akkor latszik mind a negy eszkoz. ha x16-ban hagyod, akkor csak a legelso m.2 latszik (persze akkor is csak x4-en).
kicsit egzotikusabb kartyak es a pcie riser+splitter-rel betett kartyakhoz is jol jon a bifurkalas. itx-ben is eloszeretettel hasznaljuk, mert az alaplapok altalaban egyetlen x16 pcie-t adnak, de splitterrel pl dual gpu-hoz vagy ket kulonbozo kartya meghajtasahoz is jo alternativa lehet. szerverekben is eleg gyakori, foleg blade-ekben h vagy kusztom labkiosztassal dugnak be egy riser-t vagy bifurkalva a szabvanyos pcie-t.
bocs h hosszu lett.
szerk: nemtom mennyire latszik itt, ket halokartya van egymas melle betuzve az alaplapi egyetlen pcie-t kettevalasztva.
szerk2:
kenand: megyekma' -
törölt tag
válasz
millermester #43 üzenetére
szepen hasit
ha a geekbench nem szurne az engineering proci eredmenyeket, most idetennem melle a 2699v4 ES eredmenyeit is
-
törölt tag
nagyon szuper osszefoglalo
talan a hutes reszhez erdemes lehet megjegyezni a narrow ilm-et h letezik 2011-ben, erdemes ra figyelni ha valaki pl nem deszktop hutot akar venni, hanem szerverhez valot (aminek kicsi az eselye, mert ott meg a top flow a ritkabb
). a 2011-es deszktop hutok amiket eddig lattam kivetel nelkul a square ilm-mel kompatibilisek, azokkal nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged