- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Jön a VR, kell a nagyobb felbontás majd, kell alá az erősebb vas, stb, stb, szóval nem hülyeség az sem és azt tegyük hozzá, hogy ez nem úgy működik, hogy jó, akkor elég erős a vas, holnaptól az a 100 ember az akksin dolgozik inkább.
Hozzáteszem tökéletesen igazad van, nagyon kéne már a javulás ezen a téren, vannak is időről időre felbukkanó kutatások, most is: [link]
Én inkább azért rágok be a gyártókra, mert az eleve fos üzemidőt megfejelik azzal, hogy ilyen vékony szarokat csinálnak, hogy még kisebb akksi férjen bele. Nem kell túlzásokba esni mint 1-2 kínai és féltéglákat gyártani, de az aranyközéputat jó lenne már megtalálni.
-
válasz
viktorhu #129 üzenetére
nem feltétlenül erről van szó, mert sűrűn is cserélhetik, vagy a cserélt is lehet már eleve használt készülék.
én sem használok évekig, de egy ideje még csak egy évig sem egy adott típust - 3 hónap utáni cserére is volt már példa -, bár mindig új telefont veszek, de normális esetben nem használódik el egy akkumulátor jelentősen az általam használt intervallumban, pláne mert figyelek is arra, hogy ne nyírjam ki. -
ripla
addikt
válasz
cousin333 #127 üzenetére
pont ez a baj, forradalmi változásokra lenne szükség, már csak az energiafüggőség enyhítése miatt is.
az arányokkal van bajom.
amíg egy butatelefon tényleg, simán kibírt 1-1,5 hetet egy töltéssel, addig az okostelefonok ebből a szempontból csakis visszafelé fejlődtek.
elhiszem, hogy nagyon menő, hogy a négyszeresére nőtt az akksik energiatárolása, meg a bankkártya vékonyságú mobil, meg hogy ebbe a méretbe is belefér egy raklapnyi komponens... de mi a francot érsz vele, ha 1 napot se bír ki?
minimum 3 napot elvárnék teljes kihasználtság mellett, minimum 3, de inkább 4-5 nap lenne az ideális. -
cousin333
addikt
Az akkumulátor technológia is fejlődik, de ahogy a telefonok más komponenseinél, itt sem látsz forradalmi újításokat. A Nokia 3310-ben 850mAh-s akku volt. A mostaniak nagyobb felületen, de vékonyabban hozzák a 3-4000-et.
Másképpen megközelítve: pl. Samsung S5 vagy S6 ultra-takarékos üzemmód. Így is tud annyit, mint egy régi buta telefon (telefonálni, SMS-t küldeni), és szerintem kibírna 2 hetet is.
-
ripla
addikt
már rég az akkumulátor technológiára kellene nagyon keményen ráhajtani, és nem arra, hogy a legújabb modellben legyen +40 processzor, meg 3 ezredmásodperccel gyorsabban töltsön.
ezeknél a mai okostelóknál már annyira nem számítanak ezek, csak a sznobok akadnak fel ezeken a műproblémákon.
sokkal fontosabb lenne a megbízhatóság, és mondjuk az, hogyha hétfőn feltöltöm a telómat, akkor fullos kihasználás mellett, kb. péntekig még töltő közelébe se kelljen mennem.akinek a munkahelye megkívánja a stabil és szinte folyamatos telefonkapcsolatot, az sokkal jobban jár, ha vesz egy 15 éves butatelefont, ami nem 10 órát, hanem 10 NAPOT bír ki egy töltéssel.
engem személyesen pl. valami elképesztő módon irritál az, hogy mindennap töltenem kell a mobilomat. egyszerűen idegesít, főleg ha használni is akarom, és közben úgy pörögnek lefelé a százalékok, mint egy megkergült villanyóra.
hatalmas szégyen ez 2016-ban, hogy az okostelók lassan a saját lábukon mennek odébb, de a sarokig sem jutnak el, mert kifogy a nafta. -
válasz
cousin333 #124 üzenetére
az arány eltérésére írtam, ami befolyásolja a fogyasztást is a "látszólagos" fényerő mellett, ez szériásról szériára változik, ráadásul automata módban másként is kezeli a készülék a dolgot - a felhasználó főként abból látja, hogy nem automata módban nincs olyan magas a maximum fényerő.
-
cousin333
addikt
Én is úgy látom, hogy feleslegesen futjuk a köröket. A linked viszont nem arról szól, amiről te gondolod. Mindkét tesztben maximális a fényerő, csak egyiknél fehér a teljes kép, a másiknál meg úgy van beállítva, hogy a képpontok egy része pl. fehér, másik szürke, a harmadik meg fekete. Ez nem azonos az "50%-ra" állított fényerővel. Látszik az is, hogy a teljesen fehér képnél a max fényerő is kisebb.
A kijelző fogyasztásában szerintem jelentősebb szerepet játszik a képméret (felület) és a tényleges fényerő mint a felbontás. Utóbbi inkább a processzor terhelését (és fogyasztását) növeli.
A hatékonyság tekintetében történt előrelépéssel tisztában vagyok és tényleg nagyon impresszív
-
cousin333
addikt
válasz
elfelejtette #121 üzenetére
Tehát az üzemidő duplájára nőtt, a kijelző mérete, felbontása, fényereje sokszorosára változott, eltelt kb. 5 év (infláció, kedvezőtlen árfolyamváltozások) és szerinted gusztustalan, hogy jelentősen nőtt az ára?
A negyed-ennyibe kerülő készülék meg más téren nyújt kevesebbet. A te lehetőséged, hogy választhatsz közülük.
-
cousin333
addikt
Ezek a mérések sem realisztikusak, elvégre ki nézne 13 órán keresztül filmet a telefonján?
Inkább jellemző, hogy megnézel egy filmet, esetleg közben felhívnak, vagy éppen ránézel az e-mail-jeidre. Ha meg nem próbálnánk meg a tesztekkel közelíteni a valósághoz, akkor gyakorlatilag semmi értelmük nem volna.
Az átlagos maga terhelést is nehéz értelmezni, mert valakinek ez már a telefon "egész napos buzerálását" jelentené, másnak meg egy, a telefonjának adott pihenőnapot.
Az ilyen tesztek értelme, hogy nagyjából realisztikus, de lehetőleg jól reprodukálható körülmények között összehasonlítsa a készülékeket. Ez annyit tesz, hogy ha két telefon minden téren hasonlóan szerepel, akkor nálam nagyjából a felhasználási módomtól függetlenül azonos üzemidőre lennének képesek. Ami persze lehet 2 óra vagy 5 nap, attól függően, hogy mit csinálok raktuk.
-
elfelejtette
veterán
Részemről gusztustalannak tartom, hogy a csúcskategóriában 6 széria alatt (S1->S7) 1-ről 2 napra sikerült feltornázni az üzemidőt, miközben 200+k fölé nőtt az ár. Ennyi pénzért én minimum 1 hetes üzemidőt várnék el. Negyed ennyibe kerülő telefonok is össze tudnak hozni ugyanennyit.
-
válasz
cousin333 #117 üzenetére
azonosat írunk, csak más szemszögből nézve.
teszteléskor lehet ugyan akár mért azonos fényerőt használni, de a valós használat során az eltérő készülék más és más fényerőre állnak majd be azonos környezeti tényezők esetén is, vagy a manuális x% sem lesz azonos, ezért írtam korábban, amit.
linkelek ahelyett, hogy hosszasan leírnám; link, az oldal alján, a note 3 és 4 kijelzőjének az 50%-os és maximum fényerejét és fogyasztását akarom hangsúlyozni - a note 4 esetén ez pláne szép, tekintve a sokszorosa pixelt, bár ez most más téma -, de szerintem enélkül is érted, hogy mire akarok kilyukadni a teszt és a valós használat eltérése során, ahol kijön eltérő és azonos fényerőnél is a különbség, amire még az is rátesz, hogy a gyártók miként állítják be egy meghatározott környezeti fényerőhöz a készülék által társított értéket.
az s7 - és bármlyik más készülék - esetén is változhat a fenti arány az 50% kontra maximum fényerő és ahhoz mért fogyasztás tekintetében, ezért nehéz minden tekintetben igazságosnak lenni a tesztek kapcsán is, de ez már valóban nagyon aprólékos "kukacoskodás", a magam részéről megelégszem az összehasonlításhoz az eddig kapott tesztes eredményekkel és a majdani s7 értékekkel. -
Hobbbyt
őstag
válasz
cousin333 #112 üzenetére
A realisztikus mérések ott buknak el, hogy mindenki másképp és másmire használja a telefonját. Azért gondolom azt, hogy nem lenne szabad még közel se megpróbálni utánozni egy átlagos használatot.
Egy olyan átlagosan magas terhelésnek kéne kitenni, aminél leginkább csak kevesebbel találkozhatunk nap mint nap. ha egy ilyen teszten az XY 1 órával tovább bírja, akkor az garancia lenne arra hogy átlagos használat mellett akár fél nappal tovább megy. (persze ezek után lehetne a hagyományos teszteket is nyomni, hogy mégis mire számíthat az ember ha ezt és azt csinálja) -
cousin333
addikt
"a gyártók korábban nem annyira vették figyelembe a fényerős képességeket, hanem a csúszkás minimum és maximum között elosztották adott kijelző fényerejét, ami eltérést adott a különböző technológiák esetén,"
A minimum és maximum fényerő értékek közötti csúszka-fényerő karakterisztika szinte kizárólag a gyártó döntése, nincs köze a technológiához. Ezért mondom, hogy nem fair az összehasonlítás, ha az egyik gyártónál az 50%-ot a max. fényerő ötöde jelenti, a másiknál meg a fele - mindezt kvázi azonos maximum mellett. Nyilván a fix fényerős vizsgálat sem tökéletes, de még mindig sokkal realisztikusabb. Beállíthatnák "láthatóság" alapján is, csak ezt sokkal nehezebb kivitelezni, mivel személy, napszak, környezetfüggő. A készülékek párhuzamos összevetése (éveken keresztül) meg így nem mindig kivitelezhető.
Az automata fényerő-állítás is módot ad a karakterisztikával való játékra, nem beszélve arról, hogy egyes készülékeken nincs is ilyen funkció.
"korábban az amoled láthatósága nem volt olyan jó erős külső fényviszonyok mellett, de ez is változott, erre írtam a fejlődést, nem kell már olyan magas fényerő a jó láthatósághoz."
Tény, hogy az AMOLED ebben is előrelépett, de a láthatóság növekedéséhez leginkább épp az járult hozzá, hogy 3-4 generáció alatt több, mint duplájára nőtt a fényerő (főleg a pontszerű).
"de amíg a gyártók nem teljesen egységesek adott tekintetben - nem mindegy, hogy a csúszka állása van párosítva a fényerő minimum és maximum értékének viszonylatában, vagy a mért külső fényviszonyhoz egy adott kijelzős fényerő -, addig nincs pontosabb/jobb mérési mód."
Örülök, hogy egyetértünk abban, hogy a gyártók nem egyformán állítják be a telefonokat.
Ezért mondom, hogy a kérdésben nem szabad a gyártóra hagyatkozni, mert ebből a szempontból vagy a fizika (konkrét fényerő) vagy a "felhasználói élmény" (jól lássam a kijelzőt) számít. Utóbbi elég szubjektív, ezért az előbbi módszer megfelelőbb. Pont erre álltak most rá.
-
guriga1234
addikt
válasz
cousin333 #115 üzenetére
"Egy tesztnek (nem csak ennek) sosem lehet az a célja, hogy megmondja, hogy holnapután meddig fogja bírni a telefonod. Egyszerűen túl sok a változó a készüléken belül és azon kívül is (milyen gyakran szinkronizálod a leveleidet, milyen a térerő ott, ahol éppen a telefonod van... stb.)" - így van. De ahogy a példa is mutatja, gumicsontnak kiváló, és lehet jó sok felesleges vitát folytatni, meg rugózni rajta. Én befejeztem.
-
cousin333
addikt
válasz
guriga1234 #113 üzenetére
A powerbankos résszel nem vitatkozom, mert tényleg jó ha van (nekem pl. nincs).
"sőt, tudom, hogy pár óra extrém használattal bármelyik telefont le lehet meríteni, vagyis olyan esetben egyik sem bír ki még egy napot sem (talán még felet sem). Ennyit a tesztről."
Egy tesztnek (nem csak ennek) sosem lehet az a célja, hogy megmondja, hogy holnapután meddig fogja bírni a telefonod. Egyszerűen túl sok a változó a készüléken belül és azon kívül is (milyen gyakran szinkronizálod a leveleidet, milyen a térerő ott, ahol éppen a telefonod van... stb.). Egy jó teszt arra vállalkozhat - és egyszersmind ez a haszna - hogy azonos feltételek mellett körülbelüli összehasonlítást enged. Például ha az egyik telefon a teszteken konzekvensen 7-8 órát ér el, a másik meg 8-9-et, akkor a te szempontodból sok múlik a felhasználás módján és valószínűleg kb. egyformának tapasztalod meg őket. Ha viszont a másik 12-13 órát tud, akkor szinte nincs az a felhasználás, amiben ne jelentkezne jelentősebb különbség. Legyen az készenlét 3 vs. 5 nap, vagy játék 2 vs. 3 óra. Ez a tesztek értelme, nem más.
"Mint már korábban írtam, többnyire nem az aksiidő az elsődleges szempont egy vásárlásnál, hanem a telefon kinézete, képességei, kezelhetősége, stb. Az "érzelmi állapot" vásárlás után értendő."
Az üzemidő ugyanolyan paraméter, mint az összes többi: egy szempontot jelent a vásárlásnál, ami mindenkinél más súllyal esik latba. Ez azt is jelenti, hogy lehetnek olyan értékek, amik már kizáró oknak számítanak, vagy a két hasonló készülék közötti döntést segíthetik.
Két nagyon hasonló ajánlat közül (márpedig ennyi modell mellett ez előfordulhat) nehezen hiszem, hogy a fele annyit bírót választanád. Hacsak nem tényleg az érzelmi állapotod dönt (X gyártót utálom, Y-t meg szeretem). De egy jól felmért, készülékek között összevethető akkuidő a metodikai nehézségek ellenére is inkább objektív, mint szubjektív mérőszám, ellentétben mondjuk a telefon designjával. Ennyit a tesztekről
-
guriga1234
addikt
válasz
jonnyjoker01 #111 üzenetére
Mint már korábban írtam, többnyire nem az aksiidő az elsődleges szempont egy vásárlásnál, hanem a telefon kinézete, képességei, kezelhetősége, stb. Az "érzelmi állapot" vásárlás után értendő.
Nem a tesztben közölt értékek fogják az üzemidőt eredményezni, hanem a felhasználói szokások és a használt alkalmazások. -
guriga1234
addikt
válasz
cousin333 #106 üzenetére
Van power bankom, a kapacitása több, mint háromszorosa a telefonoménál. De nagyon ritkán kellett eddig telefonhoz használnom (konkrétan: a jelenlegihez még egyszer sem, az előző telefonomhoz meg talán kétszer, az is egy nyaralás alkalmával volt). A jelenlegi simán kibír nálam (az én felhasználási szokásaimmal) 3-4 napot, az előző meg több, mint 1 hetet (sok eszközöm van, nem a telefont nyüstölöm egyedül). A power bankot persze nem csak telefonhoz használom. Egyébként meg van autós töltőm is, tehát én nem nagyon aggódok amiatt, hogy lemerül a telefonom. De ezzel együtt is elhiszem, hogy van akinek az aksiidő lényeges, sőt, tudom, hogy pár óra extrém használattal bármelyik telefont le lehet meríteni, vagyis olyan esetben egyik sem bír ki még egy napot sem (talán még felet sem). Ennyit a tesztről.
-
cousin333
addikt
"Én a Tuti üzemidőt úgy mérném, hogy a hardvert kb. 50%-ban terhelném a kijelzőt pedig ~70%-nyi fehér képpel világíttatnám kb 350 niten."
Azért nem olyan egyszerű ez a kérdés. A felhasználó realisztikus méréseket szeretne. Ha például a telefonom 5% terheléssel lejátssza ugyanazt a filmet - készíti a fotót, futtatja a játékot, navigációt... stb. -, amit a másik csak mondjuk 60% mellett, akkor miért kellene ily módon hátrányba hoznom a készülékemet a gyengébb procival szerelt, rosszabbul optimalizált telefonnal szemben? Ez kb. olyan, mint a sportkocsit és a kisteherautót félig megpakolni, és azt mondani, lám a sportkocsi gyorsabb ahelyett, hogy mondjuk mindkettővel elszállíttatnák 1 tonnányi "árut", aztán megnéznénk, ki végez előbb.
Miért pont 350 nit? Átlagos felhasználáshoz szerintem az kicsit sok (beltérben). Sőt van olyan készülék, aminek ez közel a maximuma, bár ez ebből a szempontból irreleváns..
És miért pont 70%? Ebből a szempontból a GSM Arena jól csinálja: van egy böngésző teszt, ami tipikusan sok fehéret jelent, meg van egy film teszt, ami meg olyan 30-50%-ot. Kb. mintha a tévék fogyasztását óriás műlesiklással és horrorfilmekkel tesztelnéd.
Arról nem is beszélve, hogy a böngészés és a filmnézés két teljesen reális felhasználás. Ráadásul a technológiai különbségeket is jól mutatja, hiszen az OLED sokkal jobban teljesít a filmekben, míg az LCD-nek kb. mindegy.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
guriga1234 #100 üzenetére
Ettől függően választhat telefont, nem értem mi köze van az érzelmi állapothoz.
-
válasz
cousin333 #108 üzenetére
a gyártók korábban nem annyira vették figyelembe a fényerős képességeket, hanem a csúszkás minimum és maximum között elosztották adott kijelző fényerejét, ami eltérést adott a különböző technológiák esetén, de ez változni látszik végre több gyártónál is, hogy a valós környezeti viszonyokhoz számszerű fényértéket párosítanak.
korábban az amoled láthatósága nem volt olyan jó erős külső fényviszonyok mellett, de ez is változott, erre írtam a fejlődést, nem kell már olyan magas fényerő a jó láthatósághoz.
írtam korábban a csúszkás beállítási lehetőséget, aki a videózás mellett mást használva is kíváncsi a többi értékre, annak is adott a lehetőség ellenőrizni, de itt a hibalehetőségek minimalizálása lehet a cél, telefonálni és böngészni nem lehet hálózati-, és/vagy adatkapcsolat nélkül, videót nézni viszont igen.
nem terelek, de amíg a gyártók nem teljesen egységesek adott tekintetben - nem mindegy, hogy a csúszka állása van párosítva a fényerő minimum és maximum értékének viszonylatában, vagy a mért külső fényviszonyhoz egy adott kijelzős fényerő -, addig nincs pontosabb/jobb mérési mód. -
cousin333
addikt
válasz
Quasi_modo #107 üzenetére
Végtelennek...
De amíg ezt elérjük, beérem azzal, ha minél több, mondjuk reálisan az élmezőnyhöz tartozik. Ez ma legyen pl. 11-13 óra, de nem a konkrét szám a lényeges. Vannak persze ennél sokkal jobbak is, de mint mondtam, nem ez az elsődleges szempont. Viszont szempont.
-
cousin333
addikt
"a magasabb fényerő, még azonos technológiájú kijelző esetén sem feltétlenül jelent arányosan nagyobb fogyasztást, nem egy szériánál kimutatták már, hogy azonos méretű kijelző esetén is kevesebbet fogyaszt az újabb szériában lévő"
Ezt soha nem vitattam, sőt. Éppen ezért mondom, hogy azonos fényerővel kell tesztelni, és nem 50%-al, mert bizony az is változik a szériák között (pl. S5 vs S6).
"mostanság olyan fejlődés volt - főként az amoled tekintetében -, hogy amiatt lett az egységes fényerő, a fentiek alapján."
Ez számomra a téma szempontjából értelmezhetetlen. Fejlődött az ipar ezért most már korrekt módon tesztelünk a korábbi bemondáson alapuló helyett?
Különösen úgy, hogy éppen az AMOLED volt a korábbi mérési metódus kárvallottja.
"a repcsis móddal a hálózati/adatkapcsolatos hibalehetőséget zárhatják ki, mivel az nem szükséges a funkció működéshez, de befolyásolhatja a dolgot."
Értem én, hogy miért így használják és személy szerint a mérés szempontjából nincs különösebb ellenvetésem. Csak azt mondom, hogy ez nem egy realisztikus felhasználás, hiszen ki "kapcsolja ki" a telefonját amíg filmet néz - leszámítva persze, ha pont repülőn nézel filmet.
. És ha valaki közben telefonon keresné? A fő probléma itt az ellentmondás: ennél a tesztnél mérni próbálnak, a másiknál meg ahogy esik, úgy puffan?
"az eltérő technológiás kijelzők esetén azért nem probléma az általad leírt eltérés, mert meghatározott külső környezeti viszonyok esetén a felhasználó is másként ítéli meg, nem véletlenül lettek úgy beállítva, más és más a meghatározott láthatósága a különböző kijelzőknek."
Ilyesmi mérésük is van külön (sunlight legibility). De ha így van - márpedig ez is igaz - akkor állítsák be úgy.- egy adott metódus alapján - és ne 50%-ra, mert azt nem hiszem, hogy pont az az ideális minden készüléknék. Egyébként meg a gyári beállítás éppen alkalmas lehet arra is, hogy az esetleges gyengébb üzemidőt elfedjük és halványabbra állított kijelzővel érjünk el kedvezőbb értékeket. Például a korábban említett G4 esetén, más kérdés, hogy a végeredmény így is elég harmatos.
Amúgy szerintem kissé túlbeszéljük itt a témát. Te a GSM Arenás tesztet hoztad példaként, én azt mondtam, hogy az OK, de konkrétan a gyári 50%-ra állított tesztfényerő miatt hibás. Ennyi. Ezt meg te sem cáfoltad, csak terelsz folyamatosan, hogy az automatikus fényerőállítás így, felhasználói megítélés úgy. Ami rendben is van, csak itt nem erről volt szó.
-
cousin333
addikt
válasz
guriga1234 #102 üzenetére
Nekem nem ez lesz az elsődleges szempont, bár lehet, hogy sokaknál - akik "elsősorban telefonálásra használják a készüléket" - meg igen. Ezt nem te fogod eldönteni, de az ilyen jellegű - korrektül kivitelezett - tesztek jó támpontot nyújthatnak. Az, hogy az A készülék 10 perccel tovább bírta a videólejátszást, mint a B nyilván nem jelent semmit, mint ahogy 100 pont differencia sem a 3DMark-ban a videokártyák esetén.
Bár alapvetően nem döntő szempont, de én pl. nem vennék olyan készüléket, ahol a videós üzemidő 7-8 óra. És nem azért, mert annyi videót nézek a telefonomon, hanem mert ez azt mutatja, hogy valami nem megfelelő a fogyasztás, optimalizálás, akkukapacitás trióból.
Ami meg a powerbankot illeti: ebben a kontextusban az csak egy kényszermegoldás arra, hogy akkutesztek olvasása nélkül választottál készüléket.
Természetesen van az a használat, amikor van létjogosultsága, mert egyetlen készülék sem bírja. De ha az egyik telefon bírja a nap végéig, a másik nem,m csak powerbankkal, akkor én az előbbit választanám. Ha meg sokat telefonálsz, akkor nem biztos, hogy boldoggá tesz, ha egy két telefon súlyú tégla lóg a készülékedből, miközben beszélsz
Nem beszélve arról, hogy az akkunak se tesz jót, ha gyakrabban töltik.
-
válasz
nekem nagyon fontos szempont a készülék jó akkumulátoros üzemideje is - még akkor is, ha nem sűrűn vagyok konnektortól távol, illetve hordozható külső ki akkumulátorom is van több darab -, így nézem az ilyen jellegű tesztet is, mert tudom, hogy ha a meglévő telefonom az ott írtnak mondjuk a 75%-át tudja az én felhasználói szokásaimmal, akkor a tesztben nagyjából azonos értékekkel bíró más típus is fog annyit tudni, ami pedig ott kevesebbet, az nálam is arányosan gyengébb lesz, ami pedig a tesztben jobb, az nálam is arányosan tovább fogja bírni.
a különböző felhasználói tapasztalatok alapján nem tudnám ilyen pontosan belőni, annyira eltérő módon használják az emberek a készülékeiket.cousin333 a magasabb fényerő, még azonos technológiájú kijelző esetén sem feltétlenül jelent arányosan nagyobb fogyasztást, nem egy szériánál kimutatták már, hogy azonos méretű kijelző esetén is kevesebbet fogyaszt az újabb szériában lévő.
mostanság olyan fejlődés volt - főként az amoled tekintetében -, hogy amiatt lett az egységes fényerő, a fentiek alapján.
a repcsis móddal a hálózati/adatkapcsolatos hibalehetőséget zárhatják ki, mivel az nem szükséges a funkció működéshez, de befolyásolhatja a dolgot.
az eltérő technológiás kijelzők esetén azért nem probléma az általad leírt eltérés, mert meghatározott külső környezeti viszonyok esetén a felhasználó is másként ítéli meg, nem véletlenül lettek úgy beállítva, más és más a meghatározott láthatósága a különböző kijelzőknek.
merem ezt mondani azért is, mert sokszor váltok például samsung amoled kijelzőről iphone ips-re és vissza. -
cousin333
addikt
Az automata üzemmód egy érdekes felvetés, és lehetőség, de önmagában nem dönti el a kérdést. A régi telefonom kijelzője például sötétebb volt adott körülmények között, mint a mostani, pedig mindkettő ugyanazon gyártó azonos kategóriás terméke.
De legyen igazad. Ez esetben szólok, hogy pont a múlt hónap végén álltak át a mérésükkel az egységes 200 nites fényerőre.
Ami a repülőgép-üzemmódot illeti: tehát a mesterséges konfigurálás egy adott mérésnél (video) hasznos, a másiknál (fényerő) meg nem?
Abban természetesen egyetértünk, hogy az ilyen tesztek sosem tökéletesek. Eleve nem lehetnek azok, hiszen mindenki máshogy használja a készülékét. A GSM Arena tesztje összességében jó próbálkozásnak mondható, de a fényerős része - ami pedig két tesztet is jelentősen befolyásol - nem volt megfelelő.
Vegyük például a Galaxy S5 és az LG G4 tesztjét. 50%-os beállítás mellett a fényerő előbbi esetén 274, utóbbinál 108 cd/m2-nek adódott (a max. 529 és 532). Tehát gyakorlatilag azonos maximum mellett a "fele" állásban majd' háromszor erősebb a Samsung fénye. Gondolod, hogy ez nem befolyásolta jelentősen a böngészős és a videós teszt eredményét? Más kérdés, hogy a Samsung így is kiütéssel nyert, de szorosabb állás esetén ez eldöntheti az "összecsapást". Például az iPhone 6S (Plus) értéke 148 (és 150), ami szintén alig fele a Samsung értékének. Egyenlő esélyek mellett meggyőződésem, hogy az S5 hozta volna az iPhone számait, sőt.
Persze két készülék összevetésénél nem ezek a számok hivatottak eldönteni, melyik a jobb, de azért kellően egyszerű (és emiatt jelenleg megtévesztő) támpontot adnak az akku kérdéséhez. Amit - mint a példám is mutatja - nagyon egyszerűen lehet linkelni és mutogatni.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Ha az egeszet foloslegesnek tartod, es neked fals infonak szamit, akkor csak siman hagyd figyelmen kivul
Ha van esetleg jobb otleted, metodusod a meresre, akkor nyugodtan ird meg a szerkesztoknak.De ezen ragodni ennyit, foleg hogy neked ez nem szempont...
-
válasz
guriga1234 #90 üzenetére
leírtam már a lényeget, illetve közben mások is, nem tudok/tudunk azzal mit kezdeni, hogy nem akarod megérteni...
az autós példa is nagyon hasonló, ott is pont ezért készülnek a tesztek, mert azok által képes összehasonlítani az ember a fogyasztást, hiszen ha nem is pont annyit fog nála fogyasztani, de arányosan többet vagy kevesebbet (az ő felhasználási módja függvényében), így jók az eredmények viszonyítási alapnak. -
Hobbbyt
őstag
Akkor elég rossz eszközöket próbáltál..
Pl. a 3 éves Nexus 10-em még mindig bír 4 óra folyamatos játékot. Netezni még 6-7 órányit folyamatosan lehet vele. Hozzátenném, hogy jelentősen többet bírt újkorában. Gyári droid.
Az S6 Edgem is napi használatban 4-4.5 óra kijelzőidőket szokott produkálni. Jellemzően netezek és chatelek róla.. Egy jó reggeltől síelős, fényképezős nap után este még Ausztriából pest megyéig navigált is. Akkor több mint 5 órányi a kijelzőidőm volt. Bár tény, hogy ausztriában nem volt aktív az adatkapcsolat és a navi is nagyobb részt éjszakai színben ment.. de egy hosszú nap volt és végig bírta. Persze nem sok szufla maradt benne.. de bírta. A Knox és gari miatt ez is teljesen érintetlen gyári opr.Én a Tuti üzemidőt úgy mérném, hogy a hardvert kb. 50%-ban terhelném a kijelzőt pedig ~70%-nyi fehér képpel világíttatnám kb 350 niten.
Ez egy tisztességes terhelés lenne, talán a legjobban szimulálná a telefon valós tudását hisz mind a 2 nagyfogyasztó életszerűen lenne hajtva. Ismervén a saját szokásainkat ebből talán jobban lehetne következtetni hogy nálunk mennyit bírna az adott cucc. -
nkmedve
őstag
Ez igy nem túl konkrét, szerintem bármilyen telefonnal lehet hasonló képet lőni. A több mint 2 éves i5S-em (ami azért nem egy akkubajnok) mostanában is gyakran mutat hasonló értékeket. Ha keveset nyomkodom akkor van hogy kijön 4 nap készenlét és 3-4 óra használat is (FB, Messenger, 4 emailcim szinkronizálása folyamatosan megy).
-
jonnyjoker01
veterán
Hát a lassan két éves Xperia Z Ultrám is simán hozza ezt a szintet. Annyira nem nagy dolog.
-
törölt tag
válasz
guriga1234 #92 üzenetére
A Facebook, messenger, whatsapp és egyéb nagy fogyasztók és használatuk(ezeket mindenki másképp használja) kb olyan mintha elvárnád az autó gyártójától, hogy megrakott utánfutóval és 5 mamuttal az utastérben adja meg a fogyasztást. Ezekben a telefonos tesztekben az a jó, hogy egyforma terhelésnek teszik ki a telefonokat,ezért az egymáshoz viszonyitott fogyasztásuk igenis mérvadó. Így megtudod az akkumulátor a hardver, szoftver, kijelző együttműködéséséből adódó alap fogyasztást. Pl agyonverek egy G2-t s6-tal úgy, hogy semmilyen social appot nem futtatok. Hülyeség ez az egész fogyasztás mérés ill egyedül a fentebb említett módon van valamicske értelme.
-
edward2
addikt
válasz
guriga1234 #90 üzenetére
Ezért kell nézni gsmarena vagy phonearena tesztet. Ők felteszik a standard videólejátszós tesztet és akkor nagyjából meglátod mit bírhat a telefon. Aztán előzőleg tulajdonodban lévő telefonhoz képest tudsz hasonlítani.
Általában a gyári adatok nevetségesek. A forumokon lévő adatokkal se nagyon kell foglalkozni.
-
guriga1234
addikt
Semmiképpen sem üzemidőre, mert azt nem lehet úgy mérni, hogy a teljesen eltérő felhasználási szokások mellett egyezzen a teszteredménnyel, így viszont semmi értelme sincs.
Az autók fogyasztási adatait speciális esetekre adják meg, ami a valós felhasználási módtól nagyban eltér. Az, hogy az autók nem annyit fogyasztanak, amennyit a gyár megad, nem csupán az én véleményem. Köztudott, hogy köszönő viszonyban sincsenek a gyári adatok és a saját értékek. Ha nekem nem hiszel, olvass külföldi tesztoldalakat, vagy nézz meg pár autós tévéműsort, ott is megerősítést nyer, amit állítok.
"Az mar mas dolog, ha az ember 150-el hasit az uton" - az autóm egyébként 150-nél is annyit fogyaszt, sőt, 180-nál is, mint 90-nél, ha egyenletes sebességgel, sík, vízszintes úton megyek tempomattal. 180 felett persze már megugrik a fogyasztás. Egy "városi" fogyasztás is teljesen eltérő lehet, ha folyamatosan, egyenletesen lehet menni 50-nel, mint ha folyamatos piros lámpák, esetleg dugó van. De ez nem autós topic, részemről ezt a példát lezártam. -
Kasya
nagyúr
válasz
guriga1234 #90 üzenetére
Ezek utan megkerdeznem, hogy te hogy tesztelned oket?
Az autok tesztjevel semmi gond. Az elmult egy ket evben par auto volt alattam, es mindegyikbol kijott a papiron irt fogyasztas. Az mar mas dolog, ha az ember 150-el hasit az uton, ahogy FB es mas egyeb progikat is telepit a telefonra, amik eszik az aksit.
Hozzateszem, hogy a telefonok topikjaban is teljesen eltero adatokat produkalnak a felhasznalok. A korabbi teszt azonban nagyon jol reprezentalja a teljesitmenyt.
-
guriga1234
addikt
Az a helyzet, hogy a felhasználó ettől a teszttől nem lesz boldogabb, ha teljesen eltérő értékeket tapasztal a saját telefonjával.
Pl. autóknál is van gyári fogyasztási adat, a gyakorlat meg egészen mást mutat.
Érdekességképpen persze meg lehet nézni az ilyen teszteket, de a vásárlók szempontjai egészen mások, a fogyasztási adatok általában sokadlagosak. A telefon mérete, kinézete, kezelhetősége, stb. sokkal lényegesebb tényezők, ugyanis ha lemerül a telefon, azt fel lehet tölteni, de az egyéb paraméterei nem változtathatók meg.
-
Hobbbyt
őstag
Mit jelent az a "SOT" ?
-
kengyel
nagyúr
Lassan kiderül minden
-
válasz
guriga1234 #84 üzenetére
továbbra is az a lényeg, hogy a készülékeket csak így lehet korrekt módon összehasonlítani, az ilyen tesztek erről szólnak.
semmi manipulatív nincs ebben, azt pont a felhasználók érik el a más és más használati móddal, beállításokkal, telepített és használt alkalmazásokkal, eltérő környezettel...stb., hogy még azonos típusú készülék is eltérő eredményt mutasson, hiába azonos a hardver és az oprendszer verziója is, így a felhasználói tapasztalatok a készülékek összehasonlítására alkalmatlanok ilyen tekintetben. -
guriga1234
addikt
Egy felhasználó nem a tesztek által használt beállításokat és nem feltétlenül ugyanazokat a sw-eket használja (eleve van oprendszer-beli különbség is, és az előtelepített gyári alkalmazásokat még nem is említettem). Tehát egy felhasználó számára a saját tapasztalata sokkal inkább meghatározó, mint egy esetlegesen manipulatív (összehasonlító) teszt.
-
válasz
guriga1234 #81 üzenetére
a teszt alapban hasonlítja össze a készülékeket, az a felhasználó gondja legyen, ha más és más (külsős) szoftverekkel is használja, azok okán pedig adódnak eltérések.
arra is vannak tesztek, hogy az eltérő böngészők...stb. milyen fogyasztással bírnak egymáshoz képest, így nem nehéz megtudni, hogy mire lehet számítani, már ha valakit annyira érdekel.cousin333; amikor érdemi változ(tat)ás indokolta, akkor módosítottak a pontosabb eredmények érdekében.
a külső fényviszonyokhoz a telefonoknak automata módban beállított fényereje ezt igazolta, ezt más fórumokon is írták a teszteknél.
ez állt legközelebb a valósághoz, mert ha mért azonos fényerővel történne a teszt, az meg az automata módú beállítással nem azonosulna annyira.
a repcsis mód is jó arra, hogy kizárjon néhány hibalehetőséget, de pont azért adottak a szabályozható csúszkák, hogy hozzáigazítható legyen a telefonálás és a böngészés, úgy megmutatkozik a különbség a készenlétben....stb.
lehet ezt nézni több szempontból is, meg belekötni ebbe vagy abba, de ha egyszer pontosabb gyakorlati megvalósítás nincs, akkor élek azzal, ami a legalaposabb és a lehetőség szerinti legprecízebb. -
cousin333
addikt
Jó lenne az a teszt (mármint, hogy egységesen mérnek), ha egészen a legutóbbi időkig nem "50%-os" fényerővel dolgoztak volna. Pedig a telefontesztjeikben ezek fényerejét is vizsgálják. A maximális fényerőben is elég komoly különbségek adódnak a készülékek között, de 50%-on meg pláne. Igazán feltűnhetett volna nekik, hogy míg az OLED kijelzős (Samsung) készülékek esetén a fényerő elég lineárisan változott, addig sok LCD-s kijelzőnél az 50% valójában meg sem közelítette a felet, néha inkább csak negyede-ötöde volt.
Mondjuk a video tesztnél beállított repülő-üzemmód sem életszerű.
-
válasz
guriga1234 #76 üzenetére
használ az, mert ott a lehetőség a táblázat felett, hogy mindenki nagyjából a használati szokásainak megfelelően beállítsa csúszkákkal a hívás, böngészés és videó lejátszás arányát és aszerint is összehasonlítsa a készülékeket.
-
válasz
guriga1234 #73 üzenetére
olyan tesztelős oldalt linkeltem, ahol minden szükséges értéket külön mérnek; készenlét, (3g) telefonálás, web böngészés (wifi) és videó megjelenítése, így minden érték külön is összehasonlítható a különböző típusú telefonok esetén.
érdemes elolvasni a tesztelés módját, hogy miként zárják ki a különböző hibalehetőségeket, gondolok itt a szoftveres...stb. eltérésekre. -
guriga1234
addikt
Ebben igazad van, de az egyes készülékeknél nem azonos mértékű a fogyasztás mértéke az egyes üzemmódok esetén (telefonálás, készenlét, videónézés, zenehallgatás, böngészés, stb.), függ a hw-től és a sw-től is. Tehát ebből a szempontból elég vegyes a kép és nem mindegy, hogy a tesztek hogyan súlyozzák az egyes üzemmódokat.
-
nem értettelek félre, a saját tapasztalatoddal pont az a gond, hogy rajtad kívül senkinek sem lehet viszonyítási alap, de még csak mások eredményéhez sem hasonlíthatod, értelme legalábbis nincs.
nem hit kérdése, a készülékek azonos feltételek mellett történő összehasonlításához pont az olyan tesztek kellenek, amik biztosan teljesen azonos feltételek mellett készültek, más módszer nem alkalmas rá. -
törölt tag
válasz
#79335424 #54 üzenetére
#kali: van Note4-gyem is meg s6-om is. Te már csak tudod
. Elégedett vagyok az üzemidővel, soha nem panaszkodtam egyikre sem főleg nem a Note4-re. S6-tal is általában 4-6 óra sot összejön a Note4-gyem meg briliáns az új rommal.
Van belőle nyelvvizsgám de már a betüket sem ismerem fel. -
rossz telefonokkal próbálkoztál...
komolyra fordítva; egyik telefon leírásában sem olvastam még, hogy kötelező gyári beállításokon használni, ezért bátorkodom mindegyiket teljesen személyre szabni, amely funkció/opció alapban kikapcsolva, de nekem szükségem van rá, azokat bekapcsoltam, amik viszont alapban bekapcsolva, holott nincs rá szükségem, azokat pedig kilőttem.
custom kernel meg underclockolt CPU - ilyenek nálam sosem játszanak, a legtöbb telefonomon nem is lenne megvalósítható, most például az iphone 6s plus esetén pláne nem, de ez is megy 3 nap készenlétet és mellette 8 óra használatot is akár úgy, hogy akkor még 20% környékén dugom töltőre; link, pedig semmi sincs direkt/külön visszafogva, amikre szükségem van, azok dolgoznak szépen, a fényerő automatán és igazodik a környezeti viszonyokhoz, két e-mail, naptár, időjárás...stb. szinkronizál, még a telefonálások jelentős része is kijelzős használattal megy általában, mert közben távsegítek a telefonról.
az előtte használt note 4 is ment 2 nap készenlét mellett 8 óra kijelzős használatot a fentiek szerint, közel ennyit tud az s6 edge+ is, illetve legalább annyit, ha nem kicsivel többet fog bírni az s7 is.
van olyan, akinél még többet is tud, mert másként használja, másnál meg jóval kevesebbet, mert használt olyan alkalmazásokat, amik jobban horpasztják az akkumulátort, vagy a kijelzős használat jelentős részében - netán állandóan - maximum vagy nagyon közeli a fényerő, de pont ezért semmi értelme huszárnak minősítened bárkit is, mert nem véletlenül használja mindenki másként, kinek ez, kinek az az elvárt/szükséges használati mód. -
Scholes9
nagyúr
válasz
Roadhammer #3 üzenetére
Nekem semmi bajom az 5S akkujával. Lumia 925-ről váltottam, de ég és föld előbbi javára. Mondjuk az a 7-8 óra telefonálás valóban elég sok
-
edward2
addikt
Na megjöttek az SOT huszárok a hihetetlen adatokkal.
2 nap meg 6-7 óra képernyő idő. Ja. Le is írhatnátok milyen bütykölések után... aztán hirtelen kiderül hogy custom kernel meg underclockolt CPU meg ez meg az minden kikapcsolva stbstb a sok gyári dobozból kivett telefon tulajdonosok meg fogják a fejüket és értetlenkednek nekik hogy jutott ilyen "rossz" készülék.
Nem volt még mobil készülék a kezeim között ami a 4 óra SOT képes lett volna átlépni úgy hogy több mint 12 órát ment. (ebben volt tablet is) Minden gyári beállítás default CPU clock automatikus fényerő és a telefon működik / szinkronizál.
-
javaslom neked is megnézni azt az oldalt - és ott megkeresni a telefonodat -, ahol teljesen azonos feltételek mellett tesztelik a telefonokat - linkeltem korábban -, akkor látni fogod, hogy már az sima s6 és társai is tudnak nagyjából annyit, ez meg attól jobb lesz, így semmi értelme leírnod, hogy neked adott készüléked mennyit tud a te beállításaiddal és használati szokásaiddal, mert amúgy nem számít a mi 4c annyira kiemelkedően jónak, sőt...
TTommi; nem nekem kell hinni, hanem az azonos feltételek mellett készült teszteknek.
nem csak a note széria, említettem az s6 active típust, ami kimagaslóan többet tud az legjobbakhoz tartozók átlagánál is, tehát az s szériában is adott. -
daniel909
addikt
Nem lesz az két napos uzemido. Legalábbis annál aki használja.
Aki nem annak úgyis mindegy.
-
TTommi
aktív tag
Bocs, akkor módosítom: "kivéve a Samsung note szériát".
Note: Nincs tapasztalatom a Samsung Note szériával, de hiszek Kalinak !!!!!.
A magán véleményem, hogy az akku üzemidő növelése az akku méretét illetően egy megoldás. Ezt bármelyik sufnituning kínai gyártó meg tudja csinálni és meg is csinálja. Az sokkal inkább díjazandó, ha az eszköz energia felhasználását úgy optimalizálják, hogy sokáig kitartson a mögötte lévő tápérték. Most valami ilyesmire készül a Samsung, ami tök jó, szerintem sokan örülni fognak neki, de a többi gyártó által elért eredmények fényében ez sajnos már nem szenzáció.
A másik észrevételem, hogy egy Huawei Ascend 200 as is elmegy 3-4 napig. Kérdés, hogyan használják.
Tök jó olvasni, hogy kinek mit bír a telefonjaAz én tapasztalatom az, hogy napi minimum 6 óra telefonálás, 4G melletti folyamatos email, skype és whatsapp használat, legalább 2 óra zenehallgatás és kb 1 óra web böngészés mellett kevés olyan telefon van, ami elmegy 2 napig. Jó lenne, ha ebben a kérdésben lenne valamilyen fix kritérium és nemcsak általában, bemondás alapján bizonygatná mindenki a telefonok üzemidejére vonatkozó észrevételeit. Az én szempontjaimat a fentiekben leírtam, kívánom, hogy ne csak a Samsung, de MINDEN MÁS gyártó is már holnaptól olyan telefonokat dobjon piacra, melyek az általam leírtak mellett elmennek MINIMUM 2 napig
-
Quasi_modo
nagyúr
Szép-szép, de csak házon belül.
-
zoleek
tag
Milyen jó, hogy állítólag a nagy gyártóknak is sikerült elérni ezt a szintet...
A Xiaomi Mi4c-m MiFittel, mobilnettel, wifivel, 2 kártyával, játékkal stb... stb... simán hozza ezt... -
enginev3.0
félisten
válasz
bubibaba31 #59 üzenetére
De nem mindenhol rabszolgák az emberek, hogy a keresetüket ételre és megélhetésre költik
Én 260-320 közötti árat várok
-
bubibaba31
tag
válasz
enginev3.0 #58 üzenetére
Nem. Nem lepődnék meg, de még az S6-ért is sokallom most a csökkentett 150-es árat... Mégiscsak "egy telefon"..
-
enginev3.0
félisten
válasz
bubibaba31 #57 üzenetére
Meglepődnél?
-
bubibaba31
tag
Aha,és mindezt mennyiért majd? Én 250-ről hallottam...
-
iNfAntRy
senior tag
Én csak telefonálásra használom a telefonom és 1 hétig birja. Haters are welcome
-
nagyon nem igaz, amit és ahogy írsz.
mintha például a samsung note szériája nem tudná már régen azt a magas szintet, vagy például az s6 active nem tudna jóval többet bármelyik xperis zxx típustól...
az lenne az örvendetes, ha valaki úgy minősítene (valósan) egy gyártót, hogy ismeri annak a tényleges felhozatalát és a különböző típusok képességeit. -
Grodd
tag
Eldar Murtazin???. Még valaki komolyan veszi ezt a bohócot?
-
batai15
félisten
Most komolyan ennyire komolytalanok ne legyetek már..
ilyen hírt lehozni? Elég gáz tőletek..
Másik, én meg a galaxy s7el akár 4-5 napos készenléti időt ki tudok hozni, meg 0 fényerőn vagy 10 órát is akár.
Ezt nem akarjátok hírként lehozni? -
válasz
scope2007 #46 üzenetére
karcsúnak nem nevezhető az 5.1" kijelző mellé, már így is a jobbak közé fog tartozni, bár amiatt biztos nem sokan panaszkodnának, ha még nagyobb mAh értékű lenne, szolgáljon példának az s6 active 3500 mAh akkumulátoros brutálisan jó üzemideje, ahhoz mérten a 4000 mAh akkumulátorral ... na ilyen nem lesz egyik gyártónál sem...
-
scope2007
addikt
Még úgy is karcsú
4000mA jobban tetszene -
Dr. Akula
félisten
Lehetne mondjuk 2x vastagabb is a telefon, ha az egész extra helyet aksival töltenék ki. Mondjuk 7-9 mAh már valami lenne. Már tököm tele a vékonysággal, a széles méret miatt úgyse lehet zsebrevágni, akkor nem tökmindegy a vastagsága, pont a 3. dimenzió miatt kell rinyálni, az első 2 nem zavar senkit? Aztán csoda ha attól eltörik ha melléülök? Hát hol lenne benne hely merevítésnek?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Jeanne d'Arc #14 üzenetére
Szintén egy nap, sőt, ha nagyon neki esek, akkor fogom a fejem hogy hol egy konnektor
-
némelyik típusnak igen, például a kis z3c vagy a nagyobb z2/z3 nagyon jó a maga kategóriájában, de a későbbi típusoknál már esett kicsit a szint, talán ezért is írta a régebbi telefonokat.
más kérdés, hogy legalább egy vagy két, a kategóriájában kiemelkedő típust a többi gyártónál is lehet találni, van ilyen a samsung, az lg és az apple esetén is. -
rootkiller
őstag
Jót röhögtem
-
Burt1793
veterán
válasz
Plazmacucci #25 üzenetére
Jól mondod, de a szarkazmus nem kell, mert tényleg jól mondod. Mondom, jól mondod:
Lumia 930 - 46h
Iphone6 - 61h
Galaxy A5 (2015) - 74h -
Crafter32
őstag
Egyre szimpatikusabb lesznek a Samsungok. Kezdenek eltűnni a rossz anyaghasználat és ronda külső. SD kártya hiánya is remélem csak trollkodás volt Samsung részéről, remélem újra visszajön. Az aksi idő legnagyobb hiánya a mai telefonoknak. Mindenki erre vágyik, nagyon sokat jelentene kényelmi érzeten. Szóval én örülök az ilyen híreknek.
-
igori
tag
Z Ultra---> 3000 akku, 6,44" 5 órás kijelzőidő vagy 4 óra WOT...
-
oli.98
tag
http://www.androidpolice.com/2016/02/05/fact-check-eldar-murtazin-definitely-did-not-say-anything-about-the-galaxy-s7s-battery-life/
-
törölt tag
Adják csak ide! Megmutatom, hogy a kérdés nem az, hogy hány naponta kell tölteni, hanem az, hogy naponta hányszor.
-
arn
félisten
nalam vmikor 6-7 orat bir, neha tobbet... nem tudom min mulik (pl az itunes controller zabalja az akkut - a telommal tovabb tudom szerintem iranyitani, mint azzal), de nem is igazan sikerult megszeretni az iost, a safari meg kifejezetten szar. szerintem majd elcserelem egy google pixelre, ha leesett az ara
az airnek egy gondja volt, hogy 1g ram miatt egy nexus 7 is sebesnek tunt mellette valtasoknal.
-
Maxtreme
addikt
NA erre kíváncsi leszek. Ez lenne a fő indok ami miatt az edge menne a háztól.. a gyalázatos aksi.
Bár az utóbbi frissítéssel mintha javult volna a helyzet, de még mindig sehol nincs a régi s5-ömhöz (pláne a g2-höz) képest...
..és nem, nem fut semmi szar a háttérben, sőt a sok gyári fosból is kitiltottam rengeteg dolgot..
-
-
fordítva is nem egy példát találsz az iphone témákban, hogy s6 után vettek iphone 6 vagy 6s telefont és utóbbi jobban bírja elmondásuk szerint, szóval felhasználói szokások és beállítások kérdése az, így a valós, azonos feltételek mellett készült tesztekre (gsm arena és társai) érdemes hagyatkozni, nem a felhasználói tapasztalatokra, ahol nem ismertek a részletek.
az s7 nagyjából annyit tudhat akkor, mint a note 4, ami már jónak számít.
-
joey04
titán
Akkor vagy ők hazudnak, vagy te hazudsz, vagy totál más a felszanálói szokásuk. Utóbbi a sanszos, mert a kimutatások alapján a szifonosok többet nyomkodják a telefonjukat mint a droidosok. Egyébként aksiidőben jobb az S6, de csak telefonálásban kiemelkedően jobb:
talk time : 19:48 vs 12:26, browsing 10:56 vs 10:29, video 12:12 vs 9:24.Szóval ha azonosak a felhasználási feltételek, akkor amikor te 2 napig használod a telefonodat, akkor az i6-os ismerőseidnek átlagosan 1.5 napot azért mennie kéne.
-
guriga1234
addikt
Ettől azért nem ájulnék el. Nekem Edge+ van, aminek kisebb az aksija, nagyobb a kijelzője, de ennyit röhögve tud a telefonom. Sőt! Inkább le se írom, hogy mennyit, mert nem szeretnék a hitetlenekkel és a fikázókkal vitázni.
-
Aron1988
tag
Jól látom, hogy egy 4,5 órás üzemidőről szóló screenshot lett vezércikk? Ennyi képernyőidőt a ZTE Blade-em hozott, ha odafigyeltem
-
Rodi 4.80
senior tag
Ócseny hárásó, szpaszíba!
-
Kiváncsi leszek rá. Nálam minden 1 napot bír, max a 6S+ megy el csak másfél napot, meg talán az edge + is hasonlóan jól bírta.
-
Wesder
titán
Chh az én Leagoo-m tud 8-12h SOT-ot hasznàlattól függően
-
judas13
veterán
válasz
Roadhammer #3 üzenetére
7-8 órát telefonálsz naponta?
Bele sem gondolok mit csinálhatsz.... -
Zolik
senior tag
én az s6-osom most is 1,5 naponta töltöm kb, de van hogy siman kibírja 2 napig is ha nem basztatom folyton, csak levelezés, üzenetek és telefonálással.
az i6-os ismerőseim panaszkodnak nagyon hogy sokszor estig se bírja ki a teló töltés nélkül, szóval nem bántam meg hogy nem azt vettem. -
assemble
addikt
"Gyakorlatilag minden szempontból előrelépés volt a Galaxy S6 az S5-höz képest, kivéve az üzemidőt"
Meg nem cserelheto aksi, nincs microSD, nem vizallo.
(ettol fuggetlenul nem rossz az S6)
-
Fejvadi
nagyúr
Az jó lenne, csak így is legyen.
-
Roadhammer
tag
Én naponta 7-8 órát telefonálok, ha közben folyamatosan megy a mobilnet, akkor örülök, ha nap végéig kihúzza az S5. iPhone 5S nem bírta ki powerbank nélkül, nekem bőven elég lesz az 1 napos üzemidő, mert amíg alszom, addig rohadtul ráér töltődni a telefonom is. Vezeték nélküli töltéssel meg aztán pláne nem nagy kényelmetlenség tölteni, csak leteszem és pár óra alatt kész is van. Az aksinak meg szerintem jobb, ha lassan töltődik.
-
prolad
addikt
Azért ez annyira nem nagy szám,nem annyira sok az a kijelzőidő.A sok adatforgalom meg letet Play letöltésből az meg annyira nem harap bele az akksiba.75% fényerő meg nem soakt jelent,ameddig nem tudni a panel max fényerejét és hogy milyen tartalom ment rajta (őleg,ha valami sötét tartalom).
Nexus 6-om is tud 2napot kb 5/5.5 óra kijelzőidővel,nagyrészt böngészéssel közepes fényerőn.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest