Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kasya

nagyúr

válasz guriga1234 #102 üzenetére

Ha az egeszet foloslegesnek tartod, es neked fals infonak szamit, akkor csak siman hagyd figyelmen kivul :)
    Ha van esetleg jobb otleted, metodusod a meresre, akkor nyugodtan ird meg a szerkesztoknak.

De ezen ragodni ennyit, foleg hogy neked ez nem szempont...

• kali

legenda

nekem nagyon fontos szempont a készülék jó akkumulátoros üzemideje is - még akkor is, ha nem sűrűn vagyok konnektortól távol, illetve hordozható külső ki akkumulátorom is van több darab -, így nézem az ilyen jellegű tesztet is, mert tudom, hogy ha a meglévő telefonom az ott írtnak mondjuk a 75%-át tudja az én felhasználói szokásaimmal, akkor a tesztben nagyjából azonos értékekkel bíró más típus is fog annyit tudni, ami pedig ott kevesebbet, az nálam is arányosan gyengébb lesz, ami pedig a tesztben jobb, az nálam is arányosan tovább fogja bírni.
    a különböző felhasználói tapasztalatok alapján nem tudnám ilyen pontosan belőni, annyira eltérő módon használják az emberek a készülékeiket.

cousin333 a magasabb fényerő, még azonos technológiájú kijelző esetén sem feltétlenül jelent arányosan nagyobb fogyasztást, nem egy szériánál kimutatták már, hogy azonos méretű kijelző esetén is kevesebbet fogyaszt az újabb szériában lévő.
    mostanság olyan fejlődés volt - főként az amoled tekintetében -, hogy amiatt lett az egységes fényerő, a fentiek alapján.
    a repcsis móddal a hálózati/adatkapcsolatos hibalehetőséget zárhatják ki, mivel az nem szükséges a funkció működéshez, de befolyásolhatja a dolgot.
    az eltérő technológiás kijelzők esetén azért nem probléma az általad leírt eltérés, mert meghatározott külső környezeti viszonyok esetén a felhasználó is másként ítéli meg, nem véletlenül lettek úgy beállítva, más és más a meghatározott láthatósága a különböző kijelzőknek.
    merem ezt mondani azért is, mert sokszor váltok például samsung amoled kijelzőről iphone ips-re és vissza.

[ Szerkesztve ]

Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...

• cousin333

addikt

Nekem nem ez lesz az elsődleges szempont, bár lehet, hogy sokaknál - akik "elsősorban telefonálásra használják a készüléket" - meg igen. Ezt nem te fogod eldönteni, de az ilyen jellegű - korrektül kivitelezett - tesztek jó támpontot nyújthatnak. Az, hogy az A készülék 10 perccel tovább bírta a videólejátszást, mint a B nyilván nem jelent semmit, mint ahogy 100 pont differencia sem a 3DMark-ban a videokártyák esetén.

Bár alapvetően nem döntő szempont, de én pl. nem vennék olyan készüléket, ahol a videós üzemidő 7-8 óra. És nem azért, mert annyi videót nézek a telefonomon, hanem mert ez azt mutatja, hogy valami nem megfelelő a fogyasztás, optimalizálás, akkukapacitás trióból.

Ami meg a powerbankot illeti: ebben a kontextusban az csak egy kényszermegoldás arra, hogy akkutesztek olvasása nélkül választottál készüléket. ;] Természetesen van az a használat, amikor van létjogosultsága, mert egyetlen készülék sem bírja. De ha az egyik telefon bírja a nap végéig, a másik nem,m csak powerbankkal, akkor én az előbbit választanám. Ha meg sokat telefonálsz, akkor nem biztos, hogy boldoggá tesz, ha egy két telefon súlyú tégla lóg a készülékedből, miközben beszélsz :)

Nem beszélve arról, hogy az akkunak se tesz jót, ha gyakrabban töltik.

"We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák