- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
vittorio7
őstag
Az lehet, hogy a biztonsági csomag az jó, meg a háttérben szép dolgokat csinál... de nem lettem boldog ettől a frissítéstől.
Több helyen angol nyelvű lett.
Lehet, hogy csak engem idegesít, de egy d-vel írja a keddet az óra widgetnél. De legalább tesz a kedd elé egy vesszőt is...[ Szerkesztve ]
-
bertokl
tag
Én már leírtam pár negatívumot, ehhez még hozzátenném, hogy kivették belőle az alkalmazások időzített indítását-leállítását, valamint, hogy korábban az asztalról kezelhetőek voltak a programok engedélyei, hiába húzom le az alkalmazásokat, most itt nem férek hozzá. Nem tudom elmagyarázni, erre "tab menüre" gondolok:
De egyik változás sem különösebben érdekes számomra, ettől még nekem ez a világ legjobb készüléke.
Lemeríthetetlen, villámgyors, a képernyő nagyon szép, minden tökéletesen működik rajta, még egy programot sem sikerült lefagyasztanom.Időközben sikerült az eszközkeresést is megoldani, valamit bootloadert nyitni, talán, ha eleget olvasgattam a témában, twrp és root ügyben kérek majd itt segítséget, ha nem boldogulok.
Te tapasztaltál különösebb változást?
[ Szerkesztve ]
-
bertokl
tag
Nem, de nem bírtam kivárni, felraktam innen. Csak az updatet mertem felrakni, a full romot nem. Nem tudjátok, azt is fel lehet rakni az updaterrel, vagy ahhoz flashelni kell?
A menü néhány helyen nem teljesen magyar. Split screen van, amit nem hiszem, hogy sokat fogok használni. A fizikai gombok menüjét átvariálták, korábban a gombokhoz lehetett varrni a kabátot, most a feladatokhoz lehet a gombokat rendelni, nekem nem szimpatikus. A képernyőn az ikonok rendezése másképp működik.
Minden beállítás és a bejelentkezések is megmaradtak, a programok működnek.Így pár perc használat után ennyit vettem észre. (Bocs, ha triviális dolgokat írtam le, 10 napja van ilyen telefonon, előtte nem volt miuim. )
Sajnos, azon, amiért felraktam, - nem működik az eszközkeresés, illetve a Mi fiókban "0 connected"-et ír, úgy tudom, így bootloadert sem lehet nyitni, - nem segített.
Pár képernyőmentés arról. amit leírtam:
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
Elvileg az updater app-al egyszer simán átválthatsz developerre, nem kell fastboot romolgatnod:
http://bigota.d.miui.com/7.10.19/miui_MIMAX2Global_7.10.19_6bb82c5350_7.1.zipTallózd be a zip fájlt az updater app-al és ha engedi, akkor simán átválthatsz.
[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
http://en.miui.com/thread-677079-1-1.html
Lehetséges okok:
- Driver probléma (Mi tool telepítésével orvosolni kell)
- Developer legfrissebbet tegyél fel Global helyetthttps://forum.xda-developers.com/mi-max-2/help/flash-fastboot-rom-unlocking-bootloader-t3635825
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
Fejből nem tudom megmondani, de ha szétnézel a fejlesztői és a biztonsági beállítások között, akkor meg fogod találni. Ha jól rémlik, akkor külön találsz olyat is, ahol az USB-n keresztüli machinálásokat is engedélyezned kell.
De közben rákerestem neten, tessék:
http://en.miui.com/thread-434406-1-1.htmlUgyanis alapértelmezés szerint le van tiltva, hogy unlock-olni lehessen!
[ Szerkesztve ]
-
-
Drenadar
veterán
Lényegtelen hogy ő mit hisz, ez nem egyházi fórum.
A lényeg, hogy ne lehessen itt a PH-n olyan hirdetéseket feladni, amik megtévesztőek mert a végén a vásárlók fognak reklamálni.
Plusz lehet a márkát fogják lehúzni, mert képtelenek belátni, hogy az ő felelősségük hogy utána nézzenek valaminek, és az is az ő dolguk, hogy kinek hisznek (ha már ők lusták utánanézni).Az ilyen személyek csak kárt okoznak...
(És igen tudom, hogy aki a fővárosban vagy nagyobb városban lakik annak holt mindegy hogy van e B20, de másnak nagyon nem az... )
-
Rawulf
őstag
Miért nem szánod rá magadat?
Szerintem sokkal "smooth"-osabban futnak a xiaomi.eu romok a gyári globálhoz képest... valószínűleg a gyári szemét eltávolítása miatt is...
Ha már nyitva a bootloader, akkor még ha "téglásítod" is, a nyitott bootloader miatt a flashboot-on keresztül akkor is újra tudnád húzni (csak ne válaszd ki azt az opciót, amivel a végén visszazárod a bootloadert).
Annyit javasolnék csak, hogy a TWRP recovery-re cserélés után ne a gyökérbe másold a xiaomi.eu romot, hanem a twrp könyvtárba és akkor biztos nem szaladsz bele abba, hogy nem látja a fájlt.
Ahogy írtam is, voltam kinn a Xiaomi boltban szétnézni. Most nagyon beindult a Xiaomi a bolt-nyitogatásokkal, mert ha nem káprázik a szemem, akkor már vagy 5 boltjuk is van itt Shenzhenben.
Mi6-ot már ugye ismerjük szegről-végről...
Szóval a helyszínen ezért, ahogy írtam is csak a Note3-mal és a Mix2-vel hasonlítgattam össze.
A Note3 egyértelműen szelfi mobil csajoknak... nem igazán a Note2 utódja.
A Mix2 szép, de inkább nagyobbat szeretnék én is... és a Max2 pont az a maximum méret, amit el tudnék még fogadni.
Viszont nem üldöz a tatár és októberben és novemberben sorban jelennek még meg a karácsonyra időzített új típusok és addigra talán a 128GB-os Max2 ára is csökken.
Viszont azért is habozok, mert bár annyira nem izgat a kamera, de ahogy néztem pont most kezdenek a gyártók rájönni, hogy nekik is jobb rekeszértékű kamerákat kellene betenni a telefonokba, hogy az iphone-okhoz hasonlóan este is lehessen normális képeket lőni.Pár érdemleges infó, mivel már eléggé összehaverkodtam Josefina-val, ezért megerősített számomra pár pletykát. Az a baj, hogy a Xiaomi sem konstans veszi az alkatrészeket, ezért bár a kiállított Max2-nek nagyon éles és szép képe volt, nem biztos, hogy az éppen aktuális készletből kivett bontatlan dobozból is ugyanattól a gyártól vásárolt kijelzővel szerelt Max2-őt kapnék. Az meg eddig sem volt nagy titok, hogy még a kamera modullal is variálnak.
Elvileg a legjobb Xiaomi telefon hátsó kamera szempontból a Mi6 (nem is értem, hogy a Mix2-nél miért nem tettek rá egy lapáttal erre... amivel jobban indikolt lenne a nagyobb árcédula), míg legjobb szelfi kamera a Note3-ban van.
Mondjuk a zsörtölődésemre azt mondta, hogy még csak 7 éves cégről beszélhetünk telefon szempontból a Xiaomi-ról, ami azért elég jó indok volt a részéről.
Egyébként csináltam vele egy közös szelfit."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
Majd arra ügyelj, hogy ha xiaomi.eu firmware-t akarsz rápakolni, akkor előtte frissítsd fel a legújabb stabil (vagy dev) firmware-re, mielőtt twrp recovery-re cserélnél és xiaomi.eu rom-ot telepítenél a twrp-vel.
Eddig már három különböző xiaomi telefonnál is belefutottam abba, hogy a régebbi firmware-ről frissítésnél hibát dobott a twrp.Egyébként a kiállított Max2 példányok nagyon szép képet mutattak a kijelzőn. Simán kivált egy tabletet és azért meg lehet tartani ezt a méretet még egy kézzel is, de persze valamilyen tokot én mindenféleképpen raknék rá, hogy ki ne csússzon abból az egy kézből.
-
zolikaDB
veterán
Mik a tapasztalataid a keszulekkel miota megvan?
Kijelzo minosege, HD felbontas ekkora teruleten, uzemido, toltes sebessege. Hogy szol a sztereo hangszoro? Milyen az altalanos sebessege a rendszernek? Hogy gazdalkodik a MIUI a 4GB RAM-mal?
A Gorilla Glass tenyleg olyan ellenallo, mint a youtube-os teszteken,vagy kell ra folia? Ha igen, te milyet hasznalsz?
Mi6 kameraja hogy muzsikal ebben a keszulekben?
Koszonom![ Szerkesztve ]
-
ZsyfKo
senior tag
Szia. Nekem is S7 edge készülékem van, én cserélni szeretném nagyobb telefonra azért nézegetem ezt, de félek hogy nagy lenne a vissza lépés. Örülök hogy, pont neked is ilyen teló van, a véleményed érdekelne hogy az S7 Edgehez képest milyen a Mi Max 2? gyorsaság, funkciók, játék. Előre is köszi.
OnePlus 8T
-
Rawulf
őstag
Meg nem mondom már, hogy melyik Xiaomi-nál jártam úgy, hogy hiába nyitottam a bootloadert és tettem fel TWRP recovery-t, egész addig nem akart felmenni a firmware, amíg fel nem tettem egy újabb gyári firmware-t.
Viszont akkor kipróbáltam, hogy nem fejlesztőiből, hanem stabilból raktam fel a legújabbat és a stabillal sem volt gond."Please state the nature of the medical emergency!"
Új hozzászólás Aktív témák
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OpenWRT topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó