Hirdetés
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nyugis
senior tag
Üdv
En sokáig navigont használtam.
Aztán váltottam a wazera.
Csak egy dolgot sajnalok hogy nem előbb!
Ingyenes! !!!
Tökéletesen működik és itt ténylegesen működik a dugó figyelmeztetés és elkerülés. Ja!és persze ez is ingyenesen.
Aki még nem próbálta annak érdemes.
Ingyenesen letoltheto a play áruházból! -
Rusi
senior tag
válasz
#06658560 #68 üzenetére
Ja, hát elavult térképnek tudom ajánlani a klasszikus papír alapú autóstérképet, párszáz forintért bármelyik benzinkúton vehetsz, szerintem jobban megéri, mint a többtízezer forintos beépített navi. Itt még a frissítés sem probléma, hiszen ha kiadnak egy javítottat, akkor a meglévőt kukába dobod, majd újabb párszáz forintért megveszed azt.
-
Topi70
tag
válasz
vitezlejszlo #21 üzenetére
Szia! AA app-ot honnan töltöttél le?
-
Fryskitt
addikt
-
viktorhu
veterán
válasz
#06658560 #68 üzenetére
A térképe nem tartozott ezek közé, jó régóta folyamatosan működik és fejlődik. Már butatelefonon is használtam a google térképet, de ott volt a google maps app annak idején a windows mobile meg a symbian telefonomon is. Akár GPS nélkül is sokat segített a google térkép, akkor kezdtem igazán abbahagyni a papíralapú térképek használatát.
Bluetoothos GPS-szel pedig az ingyenes nav4all-t használtam, szóval online navigáltam 2006 vége óta - őket egyébként a Nokia ütötte ki az erőfölényét kihasználva, mert akkor azt gondolták, hogy a Nokia telefonok piaci előnye az ingyenes online navigáció lesz, és nem akarták, hogy valaki más platformon is kínáljon ilyet - akkor még ők voltak a nagyok és gonoszok
-
Rusi
senior tag
Tehát szerinted a 2-3 éves térkép jobb, mint amit kb. folyamatosan online javítanak, bővítenek, ráadásul élő, online közlekedési információkat kapsz a kátyúktól a lerobbant autón át a traffipaxig? Oké...
A Nokia N97 kiváló példa, elvégre egy olyan készülék, aminek kb. 6 éve halott az operációs rendszere. Ez kb. olyan, mint hogy a GTA5 nem fut el Windows 95-ön, meg Pentium MMX procin. Senki sem kötelezi az embert, hogy félévente új mobilt vegyen, de a példának hozott N97 olyan szinten túlhaladott cucc, hogy aki okostelefonként is szeretné használni, az villámgyorsan lecseréli, választék van bőven.
Az Android Auto cuccot annyira kukázzák, hogy hamarosan magán az androidos telefonon fog futni, pont azért, hogy akinek nincs olyan autója, aminek a fedélzeti rendszere tudja ezt, az magán a készüléken kap egy autós felületet, amivel megkönnyítik a telefonálás és navigálás (mert autóban ülve gyakorlatilag ez a kettő a lényeges) használatát. Ráadásul ha az Android Auto-t abbahagyják, attól még magán a telefonon a Waze (vagy más navigáció) minden további nélkül működik, minden funkciójával egyetemben. Az autógyártó meg kiad XY típust, hozzá beépített navit, amihez a térképet mondjuk évente (gondolj bele, az elmúlt 1-2 évben mennyi ideiglenes és végleges forgalmi változás volt mondjuk Budapesten, ezeket az offline navik képtelenek lekövetni), pénzért frissít, majd mondjuk 3 év után azt mondja, hogy oké, ennyi volt, ha akarsz újat, vedd meg az XY típus faceliftes vagy teljesen új generációját, 2-3 milliért megéri váltani az új navira, nemde?
Én a Google Maps-et, illetve most már a Waze-t évek óta használom, számtalan készüléken, de még az Android előtti korszakban a Garmin XT-vel toltam, ami akkor az egyik legjobb offline mobilos navi volt (futott Symbianon és Windows Mobile-on is). Össze sem lehet hasonlítani a kettőt, a folyamatosan frissülő térkép és a közlekedési információk, illetve az ennek megfelelő újratervezés aranyat ér, főleg a budapesti káoszban, de ha külföldre megy az ember, számára ismeretlen területre, akkor meg aztán duplán. Ja, azt már meg sem említem, hogy az autókba épített offline navikért nevetséges felárat kérnek a gyártók. Egy Suzuki Vitarába is kb. 80 ezer az SD kártya (a szoftver alapból telepítve van az autóban, a speciális kártyán csak a térkép van, ami egyébként alapból 3 éves...), de volt nemrég nálam egy másik autó, ott is széria az érintős, kihangosítós, CarPlay-es rendszer, amihez külön 165 ezer forint(!!!) a navigációs rész (szerencsére nem kötelező megvenni hozzá), de legalább ehhez viszonylag friss térképet kapsz. 165 ezerből szerinted mennyi ideig tudok használni online navigációt külföldön?
-
dkekesi
tag
válasz
vitezlejszlo #21 üzenetére
Köszi. Pont Mazda 2-re és Mazda 6-ra kéne
-
viktorhu
veterán
válasz
#06658560 #50 üzenetére
Simán mutatja még negyed órán át is net nélkül az utat. Engem múltkor hívtak waze-ezés közben a másik simről (vagyis addig az adatkapcsolat leállt), amíg beszéltünk, végig kereste a jelet, de navigált simán tovább, megszakítás nélkül. Persze ha letértem volna az útvonalról, akkor gondban lett volna, mert nem tudott volna újat keresni.
-
dabadab
titán
"ha van egy most 8-10 éves autóm, amely már rendelkezik beépített navigációval, akkor vajon azon friss és ropogós a térkép?"
Kétségtelen, hogy ez is probléma, de a némileg elavult térkép is jobb, mint a semmilyen.
"Az online, telefonról működő naviknál meg ha olyan a szitu, akkor kb. 2 perc egy másik programra váltani"
Igen, hiszen bármikor letöltöm a Wazet a Nokia N97-emre
Ne felejtsd el, hogy a hardver is öregszik, annak is szépen elmarad a támogatása: hiába van ott az új app, ha az már túl régi neki a HW.
"Beleteszik az Android Auto-t, meg a CarPlay-t, aztán a júzer azzal navigál a telefonjáról, amivel akar"
Egészen addig, amíg mondjuk a Google-nek eszébe nem jut, hogy mégis kukázza az Android Autot, mert van helyette jöbb ötlete - ami elő szokott fordulni náluk.
-
Rusi
senior tag
Oké, 18 éve nem volt még Google. Viszont én meg azt kérdezném, hogy ha van egy most 8-10 éves autóm, amely már rendelkezik beépített navigációval, akkor vajon azon friss és ropogós a térkép? Ja, és persze ingyen ugye, ha már mondjuk 8-10 éve kifizettem pár milliót érte. Nos, ez még ma sem működik, 2-3 évig esetleg jön rá frissítés (térkép, szerencsésebb esetben szoftver is, persze 95%-ban szép kis pénzért, nem ám ingyen), aztán csá. Az online, telefonról működő naviknál meg ha olyan a szitu, akkor kb. 2 perc egy másik programra váltani, hiszen alternatíva van bőven (az egy másik dolog persze, hogy az adott program mennyire jó). Lehet, hogy nem a Google lesz örökké a világ egyik legnagyobb cége, de ha mondjuk az NNG berobban a telefonos piacra és lenyomja őket vagy akár még ez sem, de mint alternatíva ott van, akkor ha a Google-nél kavarnak valamit, két kattintás, lehúzom az NNG progiját és onnantól azzal navigálok. Egy autóba épített gyári offline navinál ezt hol és hogyan teszed meg, akár ingyen, akár pénzért? Sehogy. Ezért fogja fel egyre több gyártó, hogy a fedélzeti rendszerek egyik legfeleslegesebb része a beépített navigációs program. Őket is és a vevőket is megkíméli millió bosszúságtól. Beleteszik az Android Auto-t, meg a CarPlay-t, aztán a júzer azzal navigál a telefonjáról, amivel akar. Ha Waze, akkor Waze, ha Maps, akkor az, ha Sygic, akkor meg amaz.
-
dabadab
titán
"És gondolom ez egyik napról a másikra történt, illetve a felhasználókat semmilyen módon nem értesítették a dologról"
A Microsoft esetében volt egy rövid értesítés, hogy akkor most vegyenek könnyes búcsút a zenegyűjteményüktől, a Youtube-nál meg semmi nem szokott lenni.
"Valamint nyilván semmi köze sem volt hozzá, hogy az adott szolgáltatást mennyien használják és mennyire sikeres."
Az autóknál a gyártási ciklus 8 év szokott lenni, és onnantól még jó lenne, ha 5-10 évig működne a cucc. Ez 13-18 év. 18 évvel ezelőtt nem volt Google, a keresők királya az Altavista volt, a legnagyobb mobiltelefongyártók meg kb. a Nokia, a Motorola meg az Ericsson. Az online világ egyelőre nagyon messze van attól, hogy ilyen időtávokban tudjon gondolkodni.
-
Rusi
senior tag
És gondolom ez egyik napról a másikra történt, illetve a felhasználókat semmilyen módon nem értesítették a dologról. Valamint nyilván semmi köze sem volt hozzá, hogy az adott szolgáltatást mennyien használják és mennyire sikeres. Egy zeneboltot ne keverjünk már össze egy navigációval. Utóbbiból a Waze mellett is él és virul nem kevés megoldás, ráadásul ezek többsége is a 2-3 nagy szolgáltatóra épül, rengeteg helyen a Google Maps térkép az alap, ahogy az offline naviknál sincs minden programban különböző cégektől származó térképállomány. No meg valahogy az az érzésem, hogy a Google-nél kicsit jobban tolják a navigáció témát, mint a Microsoftnál a zeneboltot.
-
-
-
jacis
nagyúr
válasz
FreedomHUN #52 üzenetére
Minden online navi tudja ezt. Nekem volt hogy a google maps németországban lett elindítva és hazanavigált net nélkül és annyival volt csak rosszabb hogy azok a térkép részletek amik nem voltak elérhetőek a net hiánya miatt nagyon csúnya szőrősek voltak és mosottak nem pedig éles mint amikor van netes elérés.
-
törölt tag
válasz
FreedomHUN #52 üzenetére
Na németeknél nekem térerő sincs. És a waze csak teker.
-
dabadab
titán
Ami az online cuccoknál érdekes, hogy az mit fog csinálni mondjuk 5-10-15 év múlva: mert ha addig lelövik a szervert, akkor semmit.
-
törölt tag
válasz
FreedomHUN #49 üzenetére
"Német autópályán elmegy 5 percre az internet, akkor is mutatja merre mész, mert térképet letölti jó pár kilóméteres körben, maximum jnfót nem kapsz. "
Saját tapasztalatom, hogy nem, olyankor semmit nem csinál, pláne, ha keresztezödés, vagy egyéb jön közbe. Csak tekeri a homokórát.
-
FreedomHUN
senior tag
Érdekes érveket olvasok. Online navi akkor is felhasználó barátabb, pár ezer forintos roamin opciót simán megéri. Egyrészt ha dugó van, időt veszítesz, ezzel pénzt, másrészt nem pöfögsz el feleslegesen x ezer forintot dugóban álls miatt, mert a real time navi nem visz be a málnásba. Német autópályán elmegy 5 percre az internet, akkor is mutatja merre mész, mert térképet letölti jó pár kilóméteres körben, maximum jnfót nem kapsz. Az országban egyértelműen okosnavi , mikor kezdtem váltani igo-waze között cseszhettem ha az igo a hungárián vitt és beleszaladtam egy 20 perces sorba, na itt a waze pl. Szó nélkül visit hogy ne arra menj, vagy menjél, de toljál rá 20 percet a késés miatt. Mint irtam az idő pénz. Szerintem pár év és nem lesz létjogosultsága az offline naviknak, ahogy napjainkban is egyre kevésbé.
Bp-en rohangálom egész nap a munkám miatt, mig 2 éve a kollégák 95% igoval nyomja mára 60% wazét használ, mert rájött megyivel jobb.
Ez az adatgyüjtés meg szánalom, kit érdekel hogy az nsa vagy bárki más tudja hol járok. Rosszabb lesz neked ettől? Ha igen megnyuktatok bárkit, hogy ha eleve mobilt használsz, 15 éves nokiát akkor is meghatározzák hol vagy 10 méteren belül. Még adatkapcsolat sem kell hozzá. Erről ennyit.... -
Rusi
senior tag
válasz
guriga1234 #29 üzenetére
Senki sem írta, hogy infókat küldözgetek útközben, csak annyit, hogy ha bekapcsolod a "láthatatlan" módot, akkor nem tudsz bejelentést tenni (dugó, baleset, traffi, rendőri ellenőrzés stb.). Egyébként egy ilyen bejelentés pontosan 2-3 érintés a kijelzőn, amit persze nem illendő menet közben megtenni (ha van utasod, akkor egyszerűbb), viszont ha az autó saját kijelzőjén teszed ezt meg (ugye Android Auto), akkor nem nagy művészet (már persze aki tud néhány másodpercig többfelé is figyelni). Egyébként a bejelentés hiányát leszámítva, ha épp "láthatatlan" vagyok, semmilyen hátrány nem ér, ugyanúgy online, élő navigációt kapok, folyamatosan jönnek az értesítések az útvonalon lévő eseményekről, ha dugó/baleset van az előttem lévő szakaszon, újratervezi az útvonalat, szól a traffipaxoknál, rendőrnél, még az út szélén veszteglő hibás autóra is figyelmeztet valós időben. Ezeket hol tudja egy offline navi, a forgalmi helyzettől függő útvonaltervezésről és újratervezésről nem is beszélve? Hja, azt meg le is hagytam, hogy a térkép mindig friss, felhasználóként bármikor jelezhetek bármilyen hibát vagy pontatlanságot a térképen, amit rögtön feldolgoznak, ellenőriznek és a lehető leghamarabb javítják, onnantól mindenkinek automatikusan(!) már az új adatok jelennek meg és ez alapján dolgozik a szoftver. Ja, és még pénzt sem kérnek érte, az autóban meg jó esetben évente 60-80 rugót leakasztanak a frissítésért, amihez még a márkaszervizbe is be kell gurulnom.
-
marcedli
tag
válasz
guriga1234 #30 üzenetére
A Waze kétpercenként csak frissíti az online információkat, nem nulláról letölti. Szóval egy tervezett úton (amit már egyébként tervezéskor letölt) minden infó ott szerepel, amire szüksége van. Azt meg ne nagyon mondja senki, hogy egy transzeurópai utazáson van egybefüggő 15 perc 130-nál, amikor nincs mobilnet egyáltalán (Edge sem), mert azt nem hiszem el...
Persze mindig lehet mesterséges feltételrendszert felállítani, és azzal indokolni, hogy miért nem jó az online navi, de mondjuk ez a feltételrendszer az emberek 99.9%-nál az év 99,9%-ban nem áll fenn, innentől fogva kb pont értelmetlen, vagy legalábbis nem érv a másik számára a vitában.
Igen, alagútban sincs megfelelő GPS pozi, szerencsére az életemben eddig megtett néhány százezer kilométerből kb 20 km vezetett alagútban, de nem tévedtem el benne, így ezt sem érzem hátránynak.
-
guriga1234
addikt
"mért, hogy vezetsz? Hogy lehet máshogy vezetni?" - jól és gyorsan.
Nekem egy navinál az a lényeg, hogy mutassa, hogy merre menjek. Más nem érdekel. Nem kívánok tovább ezzel kapcsolatban vitázni. Akinek az egyebek is fontosak, az használja az online navit és fizessen, mint a katonatiszt. -
atike
nagyúr
Kezdhet félni az NNG?
-
helixP
nagyúr
válasz
guriga1234 #37 üzenetére
Nem-nem
Ez nem az én hülyeségem. Egyszerű tény, hogy ez az irány, ami felé halad, az ipar jelenleg. Az, hogy az offline navi ott van és annyit tesz, hogy mondja, merre menj és így eljutsz A-ból B-be, szép-szép, de egyre kevésbé elég. Az kell az embernek, hogy elkerülje a dugót, balesetet, megtalálja az épp aktuális legjobb útvonalat, és lehet akármilyen TMC, az autósok által szállított információknál nincs frissebb (lásd még egymásnak körkörös mozdulattal trafi/rendőr jelzése, ami ugyanez, csak offline módon).
Akárhányszor írod le, hogy közösségi marhaság, nem lesz kisebb jelentősége
"Nem úgy vezetek, mint az átlag autós" mért, hogy vezetsz? Hogy lehet máshogy vezetni? -
guriga1234
addikt
"kicsit degradálod a navigációk jelenleg folyó innovatív fejlődési irányát. Egyértelműen ez a jövő, mindenki rájött, hogy a közösségi kommunikáció tudja CSAK realtime-ban jelezni a dolgokat" - ez csak egy irány, ami neked éppen tetszik. De ez nem azt jelenti, hogy ez a jövő, csupán egy lehetőség.
Mivel én nem úgy vezetek, mint az átlag autós, így a közösségi marhaságok sem érdekelnek. Az esetek 95%-ában az autóm gyári, offline naviját használom.PS: már a gugli is tud offline navigációt, igaz, egyelőre csak kb. fél Magyarországnyi térkép tölthető le, amit tud offline használni.
-
helixP
nagyúr
válasz
guriga1234 #29 üzenetére
"Közlekedési info központosdi" kicsit degradálod a navigációk jelenleg folyó innovatív fejlődési irányát. Egyértelműen ez a jövő, mindenki rájött, hogy a közösségi kommunikáció tudja CSAK realtime-ban jelezni a dolgokat.
Amúgy egyetértek abban Veled, hogy nem kéne, hogy határozottan vannak előnyei az offline navinak, nekem is a Waze mellett van általában valami offlány is, bár egyre kevesebbet használom, most már csak külföldön.
Azt kéne csinálnia a Waze-nek, hogy egy offline térképet+tervezés le lehet tölteni, és erre lehetne rányomni az onlány szolgáltatásokat, annak, aki akarja.
-
guriga1234
addikt
Ha navigálok, akkor nem akarok semmilyen infókat küldözgetni, vezetés közben ez nagyon macerás lenne. Ha a mobiltelefonálás (a kézben tartott eszköz!) tiltott, mert veszélyes, akkor az infók küldözgetése fokozottan az.
Ha nálad ki van kapcsolva minden, akkor semmi előnye nincs számodra az online navinak.
A külföld nem egyenlő az EU-val. Nem EU-s országban húzós ára van az adatforgalomnak. Ha nem független a telefon, akkor helyi SIM vásárlása sem játszik. Az online navi nagy hátránya, hogy ha nincs lefedettség, akkor navigáció sincs. Sokkal jobb az offline navigáció. De ha már valaki közlekedési info központosdit akar játszani, akkor jobban jár olyan navival, ami tud online és offline is működni. Ilyen a Here és a Sygic is. -
uki
aktív tag
Az igazsag szokas szerint valahol feluton van, mindkettonek van letjogosultsaga de en is inkabb az online navit preferalom mert rengeteg elonye van a valos forgalmi adatok miatt. Ugyanakkor a multkor olyan helyen kellett navigalnom ahol 8 oran keresztul nem volt nem hogy adat kapcsolat nem
volt hanem meg terero sem (sivatag). Na ott a hajamra kenhettem az online navit.
Ugyanakkor nemreg jartam europai nagyvarosban ahol nagyon kenyelmes volt a google maps online navija a helyi tomegkozlekedesben. Csak beirtam hova akarok menni mar irta is hogy setalj ide szallj fel a meteora menj 5 megallot, ugorj fel a masik buszra es mar ott is vagy. Pontosan tudtam hany perc mulva jon a busz, metro, stb. -
marcedli
tag
válasz
#06658560 #26 üzenetére
Igen, de arról nem a Waze tehet, hogy nincsenek normális EU-n kívüli roaming csomagok. Egyébként tapasztalat alapján a legegyszerűbb és legolcsóbb módszer külföldön is egy helyi prepaid net kártya (mifi-be, vagy másik telefonba, aztán hotspot), "osztjóidő".
Szerintem az offline navinak manapság semmi előnye nincs, kivéve a célszerszámokat (kamionos, motoros, stb.), ahol viszont elengedhetetlen. De magán használatra az offline navi vagy crackelt, vagy nem elég jó, vagy mindkettő egyszerre. -
Rusi
senior tag
válasz
guriga1234 #19 üzenetére
Waze-ban van "láthatatlan mód", amikor nem látják mások, hogy te merre jársz, viszont ilyenkor te sem tudsz beküldeni jelentéseket (dugó, baleset stb.), viszont a navigálásban semmi hátrányt nem jelent. Amúgy például nekem eleve ki van kapcsolva az, hogy a többi wazerest lássam a térképen, illetve nem vagyok semmilyen Waze csoport tagja, nincs összekapcsolva a Facebook fiókom vele, illetve én is van, hogy "láthatatlan" módban megyek.
-
válasz
guriga1234 #19 üzenetére
Én is használok off-line navigációt (motoron, külföldön), sokáig idegenkedtem is az on-line-tól, de már nagyon bénának érzem magam off-line.
Meg aztán úgy vagyok vele, hogy azzal, hogy megy a Waze, hozzájárulok a közös szolgálathoz, úgyhogy kifejezetten jó, hogy a rendszer feldolgozza az adataimat -- a naplózás meg szerintem nettó hülyeség.
MaCS
-
Rusi
senior tag
válasz
Tesztelo.hu #22 üzenetére
Pont ezt akartam írni én is, hogy egyrészt a Waze nagyon kevés adatot használ, másrészt a roaming mobilnet sem vészesen drága már. A Telenornál 1 gigányi adatot kérhetsz egy hétre 3,5 ezerért az EU országokban. Én is ilyet használtam, mikor legutóbb egy hétre külföldön voltam. Mindenhol Waze navigált, helyben a Google Maps-on keresgéltem cuccokat és még bőven elég volt rá, hogy böngésszek, de még az emailekről sem maradtam le (a szálláson volt WiFi, de azt inkább a laptopra használtam, mert néha elég döcögős volt), tudtam chatelni, szóval ugyanúgy használtam a mobilt, mint ha itthon lennék, az 1 giga pedig bőven elegendő volt (itthon egy hónapra van ennyi netem és az is elég). Ez az egyszeri 3,5 ezer forint pedig egy pár napos vagy egy hetes külföldi kiruccanás összköltségéhez képest nem egy összeg. Ráadásul most már 4G roaming is megy sok országban, a hátralévő keretet nyomon követheted applikációból (persze küldenek sms-t is, ha már para van), ha elfogy, akkor pedig lekapcsolják, nincs túlforgalmazás.
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
guriga1234 #19 üzenetére
Ma már a roaming sem méregdrága, Waze nagyon kis adatforgalommal beéri.
-
guriga1234
addikt
Honnan veszed, hogy nincs mobilnetem? (Egyébként van.)
De az offline navinak ott van nagyon nagy haszna, ha külföldön vagy, nem kell méregdrága roaming díjat kicsengetned. Az autómban egyébként is van navi, emellett másik navi nem sok vizet zavarna. Egyébként meg nem szeretem, ha olyanok is naplózzák, hogy merre járok, akiknek semmi közük hozzá (ezért is jó az offline navi). A szolgáltatómat nem tudom kihagyni (ha telefonként is akarom a telefonomat használni), de ezen kívül bőven elég, ha csak én tudom, hogy hol vagyok, nem kell ehhez olyanok segítsége, amit akkor sem használnék, ha fizetnének érte.Samuhoz egyébként van Car Mode, de azt sem használom.
-
Rusi
senior tag
válasz
Balint1408 #5 üzenetére
A Microsoft feldobta a pacskert (mármint mobil fronton), úgyhogy onnan már nem lesz semmi. Az Apple-nél már egy ideje létezik a CarPlay, ami tulajdonképpen az "almás Android Auto"-nak felel meg. A Veletech-en (és azóta néhány másik alkalommal) is volt lehetőségem élesben kipróbálni (Opel Astra K rendszere mindkettőt viszi, lásd a tesztünket is róla). Már most fasza a cucc, de a Waze frissítése igazi királyság (mivel ezt használom, régóta várok erre a bejelentésre), persze ezt jó lenne CarPlay fronton is megcsinálni, mert ott jelenleg csak az Apple Maps engedélyezett, szóval még Google Maps sincs, ha valaki iPhone-t köt rá a kocsira.
-
jacis
nagyúr
válasz
Balint1408 #5 üzenetére
MS már van sajnos.
Az én kocsimban az van és olyan mint minden más MS termék... -
marcedli
tag
válasz
guriga1234 #12 üzenetére
Veszel okostelefont, de mobilnetet nem?
-
szebev
senior tag
A Waze - el az a bajom, hogy nem tud postcode alapján navigálni....
-
pampika
őstag
ööö, keynote == vitafórum?
vagy nem tudom, mire értetted, de a keynote, az nem vitafórum. én nem tudok rá igazán passzoló magyar fordítást. lehet hívni nyitóelőadásnak, de az nem igazán fedi le a tartalmát, de ha te tudsz erre jó szót, akkor hajrá@jacis:
kicsit bővebb leírás itt -
válasz
guriga1234 #2 üzenetére
Miért szerencsére?
Nem mondom, hogy a HERE nem jó, de azért igencsak szerencsétlenke a Waze interaktív szolgáltatásai mellett.MaCS
-
NomadND1
senior tag
Áj tink ic ö gúd ájdí.
Júzerek vil bí heppi.Bocs Bog, de van rá szép magyar szavunk, tessék használni.
Legalább Ti ne legyetek divatpatkányok.Pampika: Vitafórum
Tudom tök menő dolog, de ne ba...uk már szét, szép és egyedi anyanyelvünk.
-
Balint1408
aktív tag
Aztán előbb utóbb lesz még Microsoft Auto vagy IOS Auto platform is?
-
pampika
őstag
azt is érdemes lenne hangsúlyozni, hogy maga az android auto program függetlenedik a beépített autókompjútertől és önálló appként is működni fog. ergo olyan is használni tudja majd simán playből letöltve, aki nem vett android autoval szerelt (új) autót, vagy direkt ilyennel készített utólagos fejegységet.
-
guriga1234
addikt
A német prémium autó gyártók a Here-t vették meg. Szerencsére.
-
jacis
nagyúr
Már régen beszéltük a barátokkal, hogy a kocsikban csak egy kijelzőnek kellene lenni ami a telefont használja mint erőforrás és így nagyon sok hasznos tartalmat lehetne vezetés közben használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nagyon ideje volt, ha már a Waze tulajdonosa a Google, ezzel tovább bővülhet a felhasználók köre.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest