- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bone123
HÁZIGAZDA
És ez a Google-nak csak most esett le?
Adj egy terméket szemtelenül olcsón, de egy kis bibivel (8GB, nem bővíthető) valamint egy használható alternatívát, de nagyobb profittal, és dől a lé. A 16-os előállítási ára aligha kerülhet pár dollárnál többe a nyolcasénál, de 50-el adják drágábbért - marketinglogika szerint a 8-asnak kellett volna elfogynia hogy "akkor már" alapon mindenki a drágábbat vegye, de úgy tűnik ez a trükk a guglinak nem esett le.
-
Beri78
őstag
drága itthon, olcsó kint...és van 8gb-is
akkor a kérdés megoldódott... -
assemble
addikt
válasz
menyhartlevi #44 üzenetére
Elvileg működnie kell, kis utánaolvasás után úgy látom alapvetően két buktatója lehet a dolognak:
-ha a vinyó több áramot igényel mint amennyit az USB porton adni tudna neki a tábla. Külső táppal valahogy megoldható a dolog ilyenkor is elvileg, de sok vinyónak elég az is ami USB-ről jön.
-ha olyan fájlrendszer van a vinyón amit a tábla nem támogat, asszem pl NTFS-el lehetnek gondok, de ahogy láttam, ezekre van szoftveres megoldásNéhány komment ami sikerről számol be:
"I tried to connect my 1 tb wd drive and it was recognized and working (without external power)"
"I've tested mine with an old 60GB WD Passport and a new 500GB Freecom XXS. Both are 2.5" USB powered external HDDs, and both worked fine."Bővebben itt foglalkoznak vele.
-
Halo
senior tag
hm... elvileg - akkor Defy-re meg kutakodjak tovább.
ez az USB OTG ez hardveresen is kell hogy legyen, és plusz szoftveresen is?
remélem érted a hardveres részét - s ezt le lehet csekkolni valamivel? vagy logcatből kinyerni az infót, hogy mely készülék alkalmas az ilyen megmozdulásra és mely nem...
mert gondolom amelyiken OK a dolog XDA-sok ráheggesztik a szoftvert hozzá. -
assemble
addikt
OS-től és konkrét modelltől függ, Nexus 7 elvileg alapból tud USB OTG-t, így szerintem semmi akadálya nincsen, míg egy akármilyen iOS-es vagy WP-s cuccon valószínűleg teljesen kivitelezhetetlen a dolog hackelés nélkül (azzal sem biztos hogy megoldható), az OS korlátoltságai miatt.
-
menyhartlevi
aktív tag
Hát én is ezen gondolkozom, bár youtube-on végülis láttam videókat, amiben pl s3-ra raknak rá pendrive-ot egy ilyesmi kábellel.
-
jan101
tag
na de vágod hogy felesleges vitatkozni azon hogy mire elég 16GB
A rendszeresen hallgatott zenéimmel betöltenék 32-őt, és akkor még pár sorozat... nem érzem létjogosultságát egy ilyen kis tárhelyes masinának... csak netezésre túl drága játékszer. Navigáció is felőrölne pár gigát egy Európa térképpel -
joey04
titán
az itthoni kereskedő csak az áfa-t teszi rá, azon felül jótékony?
már attól függ. kire gondolsz. az apr boltokra? tehát xms, istyle stb? mert akkor megsúgom, ők elég szabott árakon dolgoznak, amin nem olyan nagy a haszon. őket ha vita van meg is védem. ettől függetlenül a macbookot is amcsiból hozattam be anno, mert 60k-t (!!!) spóroltam. úgy, hogy az ember haszna is rajta volt, aki ezzel foglalkozik. és még a garim is élt. és ez szégyen, nem érdekel, hogy lehetséges, és mik az okok, ez szégyen. -
Halo
senior tag
buta kérdés jön és off is, de... biztosan fel tud valaki homályosítani
szóval:
a nem bővíthető telók, táblagépek mit szólnak egy pendrive-hoz? lehetséges, hogy pendrive-ot rákötve lehessen növelni a kapacitását? Tudom, nem elég mozgékony a dolog, de pl. ha van egy 8-16 gb-os pendrive-n filmek...
ööö - külső vinyóról már nem is beszélnék - bááár - ha saját tápos... kérdés, meddig látná az android? 500 gb - 1-2 TB ?#34:
látom egyfele pörög az agyunk - akkor lehetséges lenne a fenti elképzelés? -
menyhartlevi
aktív tag
És ez ez így működne?
pl.: http://www.ebay.com/itm/OTG-On-The-Go-Micro-USB-Host-Connector-Cable-Samsung-Galaxy-SIII-S-III-S3-i9300-/150862207412?pt=PDA_Accessories&hash=item23201699b4
+
Külső merevlemez -
palesz53
senior tag
vigasztal, nem vigasztal, ez van - tudomásul kell venni! vagy ki lehet menni külföldre melózni, és mindjárt nem így néz ki a dolog...
miért csak az áfa-t tartod elfogadhatónak? a többi ktsg is valós, egy kereskedőnek van egy rakat járuléka, adója amit meg kell fizetnie! ne keverjük már bele folyton a magánszemélyes vásárlást...
tündérország gyerekeknek való...ha már az almát felhoztad - az itthoni kereskedő csak az áfa-t teszi rá, azon felül jótékony? nem-nem...
-
joey04
titán
jah, csak ez engem nem vigasztal. bemegy az átlagos amcsi, és kihozza x áron, én meg itt szarabb fizetésből drágábban jutok hozzá. értem az árképzést (apple cuccoknál elég sokszor előjön ez), és igazad van, de csak a magasabb áfával terhelt árat tudom elfogadni, ami felette van plusz, arra morgok.
33: hát azt ne várd, hogy nem akad ki senki ezen a tényen, ez teljesen természetes.
ezt az el lehet menni fordulatot meg ne már.
-
palesz53
senior tag
felejtsétek már el a nettó usa árból számolok magyar kisker árat című történetet! vám, áfa, szállítás, raktározás és haszon (amiből fizeti mondjuk az alkalmazottat, rezsit stb) is létezik ám, mert nem egyesével rendel egy kereskedő! ezek cégek, nem xy magánszemély, aki vesz magának egyet...
az meg hogy a Forint árfolyama ilyen, perpillanat senki nem tehet semmit... csóró ország vagyunk, ennyi... -
lmisi
senior tag
Jöhetne akár a 8gigás is de könyörgöm sd foglalattal
-
joey04
titán
jó áron jó gép. nem csoda a siker. az itthoni 90k meg húzós, de az a "baj", hogy még így is marha jó vétel. tegra 3, referenciamodell. mindez 90k. de persze a 60-hoz képest ez is nagyon sok.
-
kcsa
veterán
Komolyan volt valaki, aki elhitte hogy itthon is annyi lesz mint usákiában?
-
assemble
addikt
Az nem tudom hogy jött ki, az angol ára a 16 gigásnak 199 font ami 73 ezer forint most.
Nekem sikerült valamivel olcsóbban megvennem tegnap 192 fontért a kinti Tesco-ból (elvileg már szállítják) így kb kereken 70k-t fizettem érte.
Egyébként az angliai és amerikai nettó ára kb ugyanannyi, a különbség abból jön, hogy angliában magasabb az adó, plusz ugye usa-ban nettó árakat szoktak kiírni. -
Cyberpunk
félisten
Kár hogy nem lesz annyira olcsó nálunk, s csak a 16GB-os verzió lesz kapható. Na persze 60k mi?
-
Gusztáv
addikt
Elég jól bejött nekik a stratégia, hogy a nagyobb haszonnal eladható modellt vegyék az emberek. 8 GB manapság elég kevés, főleg egy tabletnél, amin az ember akár filmet is tud nézni.
-
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
Én igazából csak nyomkodni akarom élőben
. Karácsonyra veszek egyet, meg talán a családnak a kisebbik változatból. Karikor, meg biztosan csökken az ára. vagy 1-et fizet 2-t kap akció lehetne az egyik üzletláncban
Vagy PH-s nyereményjátékban megnyerni az egyiketjan101 áh 64Gb, az már iPad feeling lenne... , nem pedig az Android.
Orton96 - hát ez ütős. Apple perrel nyomul, Google pedig spam hírekkel
-
Orton96
aktív tag
Már volt valami hasonló.
Annyi különbséggel hogy ez nem csak a 16Gb-os verzióról szólt. -
tome.jr
addikt
Kíváncsian várom itthon mennyiről indul majd az ár.
-
Lacces
őstag
Aj, de várom, hogy már idehaza is kapható legyen, a betyár mindenségít, ez jó tabletnek ígérkezik
16Gb-ra fizetnék én is elő...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Google jelentősen alábecsülte a 16 GB-os Nexus 7 modell iránti igényt, hiszen alig pár nap alatt készlethiány lépett fel.
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Magyar garis Apple MacBook Pro 16 M4 Max 48 Gb/16 CPU/40 GPU/16 Neural
- Lenovo Thinkpad L440 alaplap
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB DDR4/512GB NVMe SSD/13"3 FHD, IPS,Touch, Matt/WIN11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Egyedi ékszerdobozka
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest