Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
nem csak a kaosz totalis, hanem a felrevezetes is megy. Egyenlore szo sincs arrol, hogy ne lehetne "ingyen" java alkalmazast fejleszteni. A Google-t sem azert perlik, hanem mert feltetelezik, hogy a sajat VM-juk sun-tol "lopott" kodon alapul...
Persze lehet azt mondani, hogy a jovoben ez valtozni fog, de amig nincs igy addig ez szerintem csak hangulatkeltes.
-
floatr
veterán
Gosling amiatt hagyta ott az oracle-t, mert tudta h perelni fognak. Schwartz korábban diplomatikusan sok sikert kívánt a guglinak, és gyakorlatilag áldását adta a dologra (lehet h ő is próbált már j2me alkalmazást fejleszteni, aztán rájött...). De Icaza viszont arról pletykál, hogy Schwartz ezzel szemben a gugli perelhetőségével adta el a sun-t. A OSS-hez kapcsolódó blogok nagy része Ellison élve nyúzását követeli, és átálltak az ms ellenségképről oracle elleni hadjáratra. A java-s blogok tétován pedzegetik, hogy akkor most mi lesz, mert így kiderült h a szabadnak hitt rendszer a .net-hez hasonlóan proprietary, csak sokkal rosszabb kezekben van. Sok felől hallottam a technológia temetését, elmigrálást, a ms elkezdte nyomatni a mysql->sqlserver migrációt mondván, hogy így jár majd mindenki, ha nem lép, de emlegetik azt is, hogy a postgresql "forgalmazása" megnőhet az új kliensek közt.
Szintén írnak arról h Ellison és Jobs mennyire világi cimbik. Na ezt bogozd ki. Nevető sokadik: apple...? (uhh leírtam, tíz fekvőtámasz)
Szerintem totális a káosz.
-
Csaszykj
aktív tag
Ez jó meccs lesz !
Sok lúd disznót győz! ( *j2me )
-
DemonDani
addikt
Jah érdekes amíg nem tört fel egyértelműen, és nem kezdet hasznot termelni a Googlenek az Android addig semmi nem tűnt fel nekik, most hogy látják, hogy komoly pénz van benne, nekik és kéne egy kicsi belőle... Tipikus szabadalom per...
Ha egyből az elején jönnek, akkor azt mondom, hogy jogos. nade 2 évvel később jut eszükbe? ugyan már!Most jön mindenki tartani a markát sorba, ez is csak egy újabb ebben a nagy káoszban ahol mindenki perel már mindenkit az egész mobil iparban... az Oracle ezt kihasználva beállt a sorba
-
mrlujoak
veterán
...és akkor most jön az az összeesküvés elmélet, miszerint az egész mögött a Nokia áll, hogy a Symbian ne kerüljön messze a mézes bödöntől...
Egyébként imádom ezeket a pereket, mindenki a másik hasznára hajt, és gyakorlatilag mindig megegyezés lesz belőle.
Tényleg volt már egyáltalán olyan ítélet - hasonló esetekben - amikor meglepő módon nem megegyezés, és/vagy bünti fizetés lett a vége, hanem a per tárgyának visszahívása? (...)mrlujoak
-
DemonDani
addikt
szánalom a köbön ez az oracle
-
hemaka
nagyúr
Már csodálkoztam is, hogy senki nem akasztja össze a Google-al a bajszát az Android miatt. Bár nagyon nem érdemes...
-
Magimano
aktív tag
Csak idő kérdése volt hogy valaki a Google-t is cseszegesse az Android miatt
-
FRENK1988
veterán
Ha az Oracle sokat kötekedik a Google-val akkor bepipul és felvásárolja
-
peterk
senior tag
A Google-nek hosszú távon hatalmas bevételt jelenthet az Android. Az Oracle nyilván látott egy kis becsurogtatható bevételt, és mivel fedezet van rá Google-énkál, biztos, hogy előbb-utóbb meg fognak egyezni.
-
CrAck69
senior tag
"Az Oracle szerint számos Java szabadalmat sért a Google Android operációs rendszerének implementációja számos."
A végére is kell az a számos?
többször átolvastam de furán hangzik. De sry ha nem -
rudymester
senior tag
Majd megegyeznek. Látunk már ilyenre számtalan példát.
-
-
Integra
titán
na, már alig vártuk a következő bulit.. oracle még úgysem nagyon pofozkodott, hiányzott is a képből..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest