Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• antikomcsi

veterán

válasz gandrus #58 üzenetére

Persze, előfordul, nem is ez a gond jelen esetben. Hanem inkább az, hogyha tudom valamiről, mint pl a 40nanos gyártósorról, hogy még nem az igazi, és lesznek gondok, akkor nem adom ki a terméket. Hanem gyártok egy hónapig raktárra. Persze ezt könnyű mondani nekem a fotelből, mert nem az én zsebemre megy a játék, az amd oldaláról, az ő helyzetükben viszont érthető lépés volt.

És bár megértem a döntéseiket, mind az open cl ügyben, mind az 5000-es szériával kapcsolatban, nekem, mint végfelhasználónak akkorsem tetszik. Ugyanúgy bosszantó a dolog, mint amikor kijött a 8800GT, hogy ki tehetett róla és ki nem, az a vevő szempontjából mellékes, a végeredmény azesetben is gusztustalan volt.

• antikomcsi

veterán

válasz Abu85 #54 üzenetére

Akkor mondom másképpen. ;]

Ha az nv gyártaná a gt200b lapkákat, és lenne gtx285, akkor sem árazná le.
    Szerintem nem lőné be az 5850 alá árban, mert nem férne oda az ego-tól. :DDD

(#55) kelzsoca

Példáúl a marketing miatt. :DDD

Vagy, ha egyszer kipróbálod milyen 3D-ben játszani, és beleszeretsz akkor is erőssen elgondolkoznál. ;] Ez többet ér, mint a fiziksz és a cuda együtt.

(#53) Translator

Most azért már lehet kapni, 68-69K egy 5850, és 99K-ról indul a 5870. Úgyhogy ha pénz nemszámít, akkor hajrá. :DDD Anno én is akartam venni, mostanra meg likviditási gondjaim lettek. (Hülye karácsony) :DDD ;]

• antikomcsi

veterán

válasz gandrus #49 üzenetére

Köszi, nem kell idézgetni, mert tudom, hogy mit írtam pár perccel ezelőtt.

Nem vontam le következtetéseket a selejtarányról. Annyit mondtam, hogy vannak szép számmal bosszantó hibák. Úgy, mint a kép szétesése, remegése, lerakása tálcára, stb.

Egy szóval sem mondtam, hogy ez mind selejt, talán driveres gond, vagy nem tudom. Mindenesetre fennáll a lehetősége, ha várnak még egy hónapot, és jobban a körmére néznek ezeknek az apróságoknak, persze mindnek nem lehet, akkor nem lenne ennyi bug, vagy mi.

És ez negatívan jön most le, mert aki kiad nállunk egy kártyára 60-100K-t, az nem szeretne ilyen hülyeségeken idegeskedni. Úgyhogy elképzelhetőnek tartom, hogy mindez csak a nagy sietség miatt van, hogy az övék legyen az első. Amit egyfelől megértek, másfelől viszont úgy gondolhatom, hogy nem kellett volna ennyire kapkodni.

Nekem úgy tünt, hogy kötekedni akarsz, és ez mostanában már unalmas. A cinikus megjegyzések legalábbis erre utaltak. Ha nem így van akkor tévedtem, mert velem is előfordúl.

• antikomcsi

veterán

válasz Abu85 #47 üzenetére

Elméletileg elég lenne a program kódon változtatni, mert az amd szerint ezek a kártyák másfajta kódot igényelnek, mint az 5000-es széria. Úgylátszik lenne megoldás, csak nincs "kedvük" a szoftveres csapatnak munkát adni.

Ez érthető, mert rövid időn belűl kétszer lehet megfejni ugyanazt a tehenet. Az persze igaz, hogy ez a mezei felhasználókat nem nagyon érinti, hisz a homeuserek nem nagyon használnák ezeket a funkciókat, nekik elég, ha a játékok dübörögnek.

Munka környezetben pedig a vállalatok, nem tökölnek, hanem ha kell megveszik az újat.

Egyébként az 5850-nek lenne ellenfele, mitöbb van is, de csak teljesítményben, árban még így sincs. És az nv márcsak presztisből sem fogja lejebb vinni a 285-ös kártyák árát, pedig pillanatnyilag bárki boldog lehetne egy 60K-s gtx285-el. Kár, hogy amikor ennyibe fog kerülni, már senki nem lesz vele boldog annyira. ;]

• antikomcsi

veterán

válasz gandrus #38 üzenetére

Nem azért küldeném el őket a sunyiba, mert van pár hibás új kártya.

Hanem azért, mert a 4000-es széria open cl támogatása csapnivaló.
    A reakciójuk pedig az volt, hogy tisztában vannak a problémával, de nem fognak vele foglalkozni, akinek kell az vegyen 5000-es kártyát. Azért szerintem a 4000-es széria még megérdemelné, hogy foglalkozzanak vele.

Mellékesen a következtetéseket éppen a szakmai fórumok topikjaiból érdemes levonni, nem a blikkből.

Annak, hogy a memória "megpusztult" mi köze a gpu gyártójának?

Ha pusztán kötekedni akarsz, mert olyat írtam ami Neked nem tetszik, akkor itt zárjuk is le a témát.

Üdv!

• antikomcsi

veterán

válasz hétalvó #33 üzenetére

Kiváncsiságból beleolvastam, és bizony valóban vannak szép számmal elég bosszantó hibák. Úgy látszik ez az elsőség ára. Talán, ha tudták volna biztosra, hogy az nv év végére sem jön ki az újdonságával, akkor vártak volna még egy hónapot.

Azért ez most nem kelt bennem pozitív benyomást, főleg ha még hozzáadom az open cl-es dolgukat is. Mondhatnám, elmehetnének a sunyiba ők is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés