- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
Hogyan futtassák az OpenCL által generált Compute Shader kódokat a 4000-es szérián?
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
antikomcsi #59 üzenetére
A Cypress nem októberre, hanem már jóval előtte kész volt. Így is vártak a TSMC-re jó pár hónapot.
-
FireGL
aktív tag
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
"Nem azért küldeném el őket a sunyiba, mert van pár hibás új kártya.
Hanem azért, mert a 4000-es széria open cl támogatása csapnivaló."Annyira csapnivaló, hogy a 4000 széria is kb. 10x nagyobb teljesítményt tud ebben az opencl alapú ray-tracing demoban mint a "konkurencia".
SmallptGPU
GPU Ray-tracing for OpenCL
>> LINK <<Radeon HD 5870 @ 900/5000MHz - 13719k sample/s
GeForce GTX 285 - 1250k sample/s
GeForce 8800 GT - 430k sample/s
Radeon 4850 - 4500k sample/s
Radeon 5770 - 6560k sample/s
Radeon 4830 @ 625/1850MHz - 3720k sample/s (saját mérés) -
kelzsoca
félisten
válasz
antikomcsi #59 üzenetére
Persze ezt könnyű mondani nekem a fotelből, mert nem az én zsebemre megy a játék
Gyártósor probléma ide-oda ki kellett adnia az AMD-nek az Nvidia előtt a kártyáit, az más kérdés, hogy majdnem akkor realizálódik a helyzet, amikor az Nvidia is ott toporog a kiadás előtt
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #59 üzenetére
Most már értem, hogy mire gondolsz. Bár ez valóban nagy költség lett volna, és nem vagyok biztos benne, hogy bármelyik vállalat megkockáztatná-e. Főleg, ha az idő is sürget (win7 megjelenés miatt). Úgy tűnik, hogy ez esetben mivel nem nagyon magas a selejt aránya, ezért egyszerűbb cserélni a hibás termékeket (mármint a vállalatnak).
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #56 üzenetére
"És ez negatívan jön most le, mert aki kiad nállunk egy kártyára 60-100K-t, az nem szeretne ilyen hülyeségeken idegeskedni. Úgyhogy elképzelhetőnek tartom, hogy mindez csak a nagy sietség miatt van, hogy az övék legyen az első. Amit egyfelől megértek, másfelől viszont úgy gondolhatom, hogy nem kellett volna ennyire kapkodni."
Persze, ebben igazad van. Baromira bosszantó, ha a drágán megvásárolt termékkel gond van. Csak azt mondom, hogy ez bármikor, bármelyik gyártó termékével előfordulhat ezernyi különböző ok miatt. Amíg a hibás, vagy később meghibásodó termékek aránya egy bizonyos szint alatt van, addig szvsz. nem lehet őket hibáztatni, nem érdemes különösebben bosszankodni e miatt. Velem is előfordult, kicserélték (6800-at). Az volt a bosszantó ezzel kapcsolatban, hogy 2 hónap alatt cserélték ki, és e miatt vettem egy másik kártyát, a cseréltet meg eladtam (jókora buktával). De e miatt nem vagyok dühös a gyártóra (kártya/gpu), mert hibák előfordulnak. Olyankor viszont joggal lehet dühös a vevő, ha a hiba aránya az egekben van és esetleg még nem igazán etikusan járnak el a gyártó oldaláról. (Volt már pár ilyen botrány eddig.)
-
kelzsoca
félisten
válasz
antikomcsi #51 üzenetére
Egyébként az 5850-nek lenne ellenfele, mitöbb van is, de csak teljesítményben, árban még így sincs. És az nv márcsak presztisből sem fogja lejebb vinni a 285-ös kártyák árát, pedig pillanatnyilag bárki boldog lehetne egy 60K-s gtx285-el. Kár, hogy amikor ennyibe fog kerülni, már senki nem lesz vele boldog annyira.
Minek vegyek "régi" technológiát, ha azonos áron megkapom a másik oldalon az újdonságot?
Ami ráadásul kevesebbet is fogyaszt, illetve támogatja a DX11-et is többek között -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #51 üzenetére
Azt nem az AMD-nek kell megoldani, hanem a fejlesztőnek. Lehet optimalizálni a HD 4000-re, Vec4 utasítások kellenek a programba. Ez a lényeg a HD 5000 esetében is, csak ott van számos olyan funkció még, amit a HD 4000 nem támogat. Az AMD egyértelműen a HD 5000-re koncentrál, nincs értelme 4-5%-os pluszért küzdeni a HD 4000 véget, helyi adatmegosztás nélkül elég gyenge lesz a teljesítmény, az atomi műveletek hiánya meg a fejlesztőre is hatalmas terhet ró.
Az NV azért nem árazza le a GTX 285-öt, mert októberben EOL-t kapott a termék. Eladták a raktárkészletet, így szarnak az egészbe, majd a kereskedők megszabják az árat. Ha az NV még forgalmazná a terméket, vagy februárban újraindítják a gyártást, akkor tuti, hogy beárazná a megfelelő szintre.
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
"Kiváncsiságból beleolvastam, és bizony valóban vannak szép számmal elég bosszantó hibák. Úgy látszik ez az elsőség ára. Talán, ha tudták volna biztosra, hogy az nv év végére sem jön ki az újdonságával, akkor vártak volna még egy hónapot.
Azért ez most nem kelt bennem pozitív benyomást, főleg ha még hozzáadom az open cl-es dolgukat is. Mondhatnám, elmehetnének a sunyiba ők is."
Érdekes, én úgy látom, hogy nem csak az opencl miatt küldenéd el őket a sunyiba, hanem a sok hibás kártya+opencl.
"Azért ez most nem kelt bennem pozitív benyomást, főleg ha még hozzáadom az open cl-es dolgukat is."
Ez nem teljesen van összhangban ezzel:
"Nem azért küldeném el őket a sunyiba, mert van pár hibás új kártya."
Egyébként nem kötekedni akarok, és nem arról van szó, hogy nem tetszik amit írtál, hanem, hogy épp előtted fejtették ki többen is, hogy semmi értelme pár hsz alapján messzemenő következtetéseket levonni pl. a selejtarányról, még ha azok a hozzászólások egy szakmai fórumban is vannak. Főleg, mivel Abu leírta, hogy nem magasabb a selejt a szokásosnál.
A memóriával kapcsolatban igazad van, és nem is hibáztatom érte egyik gyártót sem (se a gpu, se a kártya gyártóját). Épp ez a lényeg, hogy egy kártya, vagy egy pár hsz alapján nem ítélek meg egyetlen céget sem...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
Most mit csináljanak a HD 4000-rel? Hívják vissza az összes megvásárolt kártyát és építsék bele a szükséges funkciókat?
Jelenleg csak a HD 5000 család felel meg az OpenCL minden igényének. Ez nyilván azért van, mert a speckók elkészültével tudják megfelelően megépíteni a rendszert. -
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #37 üzenetére
Épp most írták többen is, hogy egy fórum pár bejegyzéséből nem érdemes messzemenő következtetést levonni, és nem volt a szokásosnál több hiba. Talán neked más információid vannak, vagy csak zöldfülű vagy? (tudom, van ati kártyád is...)
Ennyi erővel én is küldjem el az nvidiát a sunyiba, mert anno garanciálisan cseréltetnem kellett a 6800 gt kártyámat (a memója pusztult meg, valószínűleg nem bírta a hőt)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest