- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
Hogyan futtassák az OpenCL által generált Compute Shader kódokat a 4000-es szérián?
-
ElEvEn11
senior tag
Nem presztis, hanem presztízs.
Bocs, de előugrott belőlem a nyelvtannáci!
-
válasz
7Heads Drago #89 üzenetére
Nem, még 5-ös széria valami lesz állítólag.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
7Heads Drago #89 üzenetére
Ha 2011-re gondolt, akkor igen.
2010-ben még 5-ös lesz.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
cowboy_bebop #86 üzenetére
Nem olyan nagyok az eltérések, csak sokan elfelejtik, hogy az MSRP-n nincs rajta az ÁFA.
260x190 az kb 50k. +áfa=61k. Szóval az árak stimmelnek, a többlet az állam zsebébe csúszik...
-
yakuza.tora
addikt
válasz
DesertDog #76 üzenetére
Áááá! Ez csak a véletlen műve.
Mondjuk, ügyes húzás volt. Ősz elején bedobták a kártyát magas áron, alacsony példányszámmal, s a házon belüli konkurenciát is meoldották a 4780/90-es kártyák árának szinten tartásával. Az előre kalkulált karácsonyi áremelkedés miatt sokan rámoccantak a frissen megjelent 5xxx-es kártyákra. Októbertől ki fogja kivárni a január végi árcsökkenést? -
válasz
7Heads Drago #83 üzenetére
Az év elején jönnek új GPU-k ha minden igaz.
-
7Heads Drago
veterán
Mire az Nvidia eljut a tömeggyártáshoz, az Amd szerintem tovább lép. Lehet hogy javítanak annyit az 5000 szérián. Mert ha igaz hogy csak márciusban jön a Fermi, akkor simán meg lesz a fél év. Az meg azért elég tetemes kiesés és bőven elegendő idő a tovább fejlesztésre is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Joachim21
őstag
Van egy pár képem róla, a CPU dolgozik, a videókártya meg elvan, néha be-bekapcsol, terhelése sem ugrik soha meg, én a nagy ígéretek után azt vártam, hogy legalább az avivo teljes mértékben a videókártyát dolgoztatja, és a processzort hagyja (viszonylagosan) pihenni.
[link]Remélem a kép nem lesz oriási.
-
Joachim21
őstag
Az OpenCl tulajdonképpen miért lenne felelős? Én nézegettem hogy az Adobe flash player 10.1, és az avivo converter mennyire használja ki a GPU-t, de csapnivalóan, szinte semennyire, lehet emiatt van? (HD 4850esem van)
-
DesertDog
tag
Érdekes egy hír ez. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy szándékosan fogták vissza a kihozatalt, hogy magasan tarthassák az árakat a karácsonyi szezonban, aztán karácsony másnapjára hipp-hopp megoldódnak a gyártási problémák. Így a januári uborkaszezonban lehet játszani az árakkal egy kicsit az eladások fenntartása érdekében.
-
Oliverda
titán
Na még a végén kiderül hogy nem is a 4000es széria támogatása a csapnivaló hanem az összes jelenlegi GF-é.
Amúgy meg nem értem hogy miért kell ezen annyit lovagolni hisz tudtommal jóformán még nincs is olyan említésre méltő alkalmazás ami OpenCL-t használni. Amire pedig lesz megfelelő számban addigra kihal a 4000es széria is mint a dinoszauruszok.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
antikomcsi #59 üzenetére
A Cypress nem októberre, hanem már jóval előtte kész volt. Így is vártak a TSMC-re jó pár hónapot.
-
FireGL
aktív tag
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
"Nem azért küldeném el őket a sunyiba, mert van pár hibás új kártya.
Hanem azért, mert a 4000-es széria open cl támogatása csapnivaló."Annyira csapnivaló, hogy a 4000 széria is kb. 10x nagyobb teljesítményt tud ebben az opencl alapú ray-tracing demoban mint a "konkurencia".
SmallptGPU
GPU Ray-tracing for OpenCL
>> LINK <<Radeon HD 5870 @ 900/5000MHz - 13719k sample/s
GeForce GTX 285 - 1250k sample/s
GeForce 8800 GT - 430k sample/s
Radeon 4850 - 4500k sample/s
Radeon 5770 - 6560k sample/s
Radeon 4830 @ 625/1850MHz - 3720k sample/s (saját mérés) -
siriq
őstag
En ugyan ezt csinalnam, csak nekem 4850-s van. Pont az Open CL miatt. Ha jol emlekszem, nem 4-5 % elteres van, hanem joval tobb. Azert remelem irnak normalis 4850-s verziot is az Open CL programokbol. Igazan jo lenne, ha hardware-en tamogatna minden fele formatumot(film) mint a CUDA. Persze ettol meg sokminden masra is lehetne hasznalni.
-
Cathulhu
addikt
Jo lenne sok gyarihibas Fermi
5850 melle vennek egy jo kis alsokategorias physX + openCL kartyat (hackelt driverekkel), hamar az ATI ezzel a terulettel meglehetosen gusztustalanul banik... -
Végre. Épp ideje volt....
A fermivel meg a ződek húzzanak bele. A végén még vennem kell +1 4850-et. -
kelzsoca
félisten
válasz
antikomcsi #59 üzenetére
Persze ezt könnyű mondani nekem a fotelből, mert nem az én zsebemre megy a játék
Gyártósor probléma ide-oda ki kellett adnia az AMD-nek az Nvidia előtt a kártyáit, az más kérdés, hogy majdnem akkor realizálódik a helyzet, amikor az Nvidia is ott toporog a kiadás előtt
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #59 üzenetére
Most már értem, hogy mire gondolsz. Bár ez valóban nagy költség lett volna, és nem vagyok biztos benne, hogy bármelyik vállalat megkockáztatná-e. Főleg, ha az idő is sürget (win7 megjelenés miatt). Úgy tűnik, hogy ez esetben mivel nem nagyon magas a selejt aránya, ezért egyszerűbb cserélni a hibás termékeket (mármint a vállalatnak).
-
antikomcsi
veterán
Persze, előfordul, nem is ez a gond jelen esetben. Hanem inkább az, hogyha tudom valamiről, mint pl a 40nanos gyártósorról, hogy még nem az igazi, és lesznek gondok, akkor nem adom ki a terméket. Hanem gyártok egy hónapig raktárra. Persze ezt könnyű mondani nekem a fotelből, mert nem az én zsebemre megy a játék, az amd oldaláról, az ő helyzetükben viszont érthető lépés volt.
És bár megértem a döntéseiket, mind az open cl ügyben, mind az 5000-es szériával kapcsolatban, nekem, mint végfelhasználónak akkorsem tetszik. Ugyanúgy bosszantó a dolog, mint amikor kijött a 8800GT, hogy ki tehetett róla és ki nem, az a vevő szempontjából mellékes, a végeredmény azesetben is gusztustalan volt.
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #56 üzenetére
"És ez negatívan jön most le, mert aki kiad nállunk egy kártyára 60-100K-t, az nem szeretne ilyen hülyeségeken idegeskedni. Úgyhogy elképzelhetőnek tartom, hogy mindez csak a nagy sietség miatt van, hogy az övék legyen az első. Amit egyfelől megértek, másfelől viszont úgy gondolhatom, hogy nem kellett volna ennyire kapkodni."
Persze, ebben igazad van. Baromira bosszantó, ha a drágán megvásárolt termékkel gond van. Csak azt mondom, hogy ez bármikor, bármelyik gyártó termékével előfordulhat ezernyi különböző ok miatt. Amíg a hibás, vagy később meghibásodó termékek aránya egy bizonyos szint alatt van, addig szvsz. nem lehet őket hibáztatni, nem érdemes különösebben bosszankodni e miatt. Velem is előfordult, kicserélték (6800-at). Az volt a bosszantó ezzel kapcsolatban, hogy 2 hónap alatt cserélték ki, és e miatt vettem egy másik kártyát, a cseréltet meg eladtam (jókora buktával). De e miatt nem vagyok dühös a gyártóra (kártya/gpu), mert hibák előfordulnak. Olyankor viszont joggal lehet dühös a vevő, ha a hiba aránya az egekben van és esetleg még nem igazán etikusan járnak el a gyártó oldaláról. (Volt már pár ilyen botrány eddig.)
-
antikomcsi
veterán
Akkor mondom másképpen.
Ha az nv gyártaná a gt200b lapkákat, és lenne gtx285, akkor sem árazná le.
Szerintem nem lőné be az 5850 alá árban, mert nem férne oda az ego-tól.(#55) kelzsoca
Példáúl a marketing miatt.
Vagy, ha egyszer kipróbálod milyen 3D-ben játszani, és beleszeretsz akkor is erőssen elgondolkoznál.
Ez többet ér, mint a fiziksz és a cuda együtt.
(#53) Translator
Most azért már lehet kapni, 68-69K egy 5850, és 99K-ról indul a 5870. Úgyhogy ha pénz nemszámít, akkor hajrá.
Anno én is akartam venni, mostanra meg likviditási gondjaim lettek. (Hülye karácsony)
-
antikomcsi
veterán
Köszi, nem kell idézgetni, mert tudom, hogy mit írtam pár perccel ezelőtt.
Nem vontam le következtetéseket a selejtarányról. Annyit mondtam, hogy vannak szép számmal bosszantó hibák. Úgy, mint a kép szétesése, remegése, lerakása tálcára, stb.
Egy szóval sem mondtam, hogy ez mind selejt, talán driveres gond, vagy nem tudom. Mindenesetre fennáll a lehetősége, ha várnak még egy hónapot, és jobban a körmére néznek ezeknek az apróságoknak, persze mindnek nem lehet, akkor nem lenne ennyi bug, vagy mi.
És ez negatívan jön most le, mert aki kiad nállunk egy kártyára 60-100K-t, az nem szeretne ilyen hülyeségeken idegeskedni. Úgyhogy elképzelhetőnek tartom, hogy mindez csak a nagy sietség miatt van, hogy az övék legyen az első. Amit egyfelől megértek, másfelől viszont úgy gondolhatom, hogy nem kellett volna ennyire kapkodni.
Nekem úgy tünt, hogy kötekedni akarsz, és ez mostanában már unalmas. A cinikus megjegyzések legalábbis erre utaltak. Ha nem így van akkor tévedtem, mert velem is előfordúl.
-
kelzsoca
félisten
válasz
antikomcsi #51 üzenetére
Egyébként az 5850-nek lenne ellenfele, mitöbb van is, de csak teljesítményben, árban még így sincs. És az nv márcsak presztisből sem fogja lejebb vinni a 285-ös kártyák árát, pedig pillanatnyilag bárki boldog lehetne egy 60K-s gtx285-el. Kár, hogy amikor ennyibe fog kerülni, már senki nem lesz vele boldog annyira.
Minek vegyek "régi" technológiát, ha azonos áron megkapom a másik oldalon az újdonságot?
Ami ráadásul kevesebbet is fogyaszt, illetve támogatja a DX11-et is többek között -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #51 üzenetére
Azt nem az AMD-nek kell megoldani, hanem a fejlesztőnek. Lehet optimalizálni a HD 4000-re, Vec4 utasítások kellenek a programba. Ez a lényeg a HD 5000 esetében is, csak ott van számos olyan funkció még, amit a HD 4000 nem támogat. Az AMD egyértelműen a HD 5000-re koncentrál, nincs értelme 4-5%-os pluszért küzdeni a HD 4000 véget, helyi adatmegosztás nélkül elég gyenge lesz a teljesítmény, az atomi műveletek hiánya meg a fejlesztőre is hatalmas terhet ró.
Az NV azért nem árazza le a GTX 285-öt, mert októberben EOL-t kapott a termék. Eladták a raktárkészletet, így szarnak az egészbe, majd a kereskedők megszabják az árat. Ha az NV még forgalmazná a terméket, vagy februárban újraindítják a gyártást, akkor tuti, hogy beárazná a megfelelő szintre.
-
Yany
addikt
4850-et nem is nagyon kapni már.
-
antikomcsi
veterán
Elméletileg elég lenne a program kódon változtatni, mert az amd szerint ezek a kártyák másfajta kódot igényelnek, mint az 5000-es széria. Úgylátszik lenne megoldás, csak nincs "kedvük" a szoftveres csapatnak munkát adni.
Ez érthető, mert rövid időn belűl kétszer lehet megfejni ugyanazt a tehenet. Az persze igaz, hogy ez a mezei felhasználókat nem nagyon érinti, hisz a homeuserek nem nagyon használnák ezeket a funkciókat, nekik elég, ha a játékok dübörögnek.
Munka környezetben pedig a vállalatok, nem tökölnek, hanem ha kell megveszik az újat.
Egyébként az 5850-nek lenne ellenfele, mitöbb van is, de csak teljesítményben, árban még így sincs. És az nv márcsak presztisből sem fogja lejebb vinni a 285-ös kártyák árát, pedig pillanatnyilag bárki boldog lehetne egy 60K-s gtx285-el. Kár, hogy amikor ennyibe fog kerülni, már senki nem lesz vele boldog annyira.
-
Devid_81
félisten
Vegre, jo lenne ha megerkezne az elso learazas is.
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
"Kiváncsiságból beleolvastam, és bizony valóban vannak szép számmal elég bosszantó hibák. Úgy látszik ez az elsőség ára. Talán, ha tudták volna biztosra, hogy az nv év végére sem jön ki az újdonságával, akkor vártak volna még egy hónapot.
Azért ez most nem kelt bennem pozitív benyomást, főleg ha még hozzáadom az open cl-es dolgukat is. Mondhatnám, elmehetnének a sunyiba ők is."
Érdekes, én úgy látom, hogy nem csak az opencl miatt küldenéd el őket a sunyiba, hanem a sok hibás kártya+opencl.
"Azért ez most nem kelt bennem pozitív benyomást, főleg ha még hozzáadom az open cl-es dolgukat is."
Ez nem teljesen van összhangban ezzel:
"Nem azért küldeném el őket a sunyiba, mert van pár hibás új kártya."
Egyébként nem kötekedni akarok, és nem arról van szó, hogy nem tetszik amit írtál, hanem, hogy épp előtted fejtették ki többen is, hogy semmi értelme pár hsz alapján messzemenő következtetéseket levonni pl. a selejtarányról, még ha azok a hozzászólások egy szakmai fórumban is vannak. Főleg, mivel Abu leírta, hogy nem magasabb a selejt a szokásosnál.
A memóriával kapcsolatban igazad van, és nem is hibáztatom érte egyik gyártót sem (se a gpu, se a kártya gyártóját). Épp ez a lényeg, hogy egy kártya, vagy egy pár hsz alapján nem ítélek meg egyetlen céget sem...
-
gandrus
tag
válasz
South Velen #46 üzenetére
Igen, csak először nem volt egyértelmű, hogy mire gondolsz, csak miután szerkesztetted a hsz-ed.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #45 üzenetére
Most mit csináljanak a HD 4000-rel? Hívják vissza az összes megvásárolt kártyát és építsék bele a szükséges funkciókat?
Jelenleg csak a HD 5000 család felel meg az OpenCL minden igényének. Ez nyilván azért van, mert a speckók elkészültével tudják megfelelően megépíteni a rendszert. -
South Velen
addikt
Éppen ezt mondtam, a profitmaximalizáció érthetően fontosabb, mint a "vevőérdek", de a két dolog kapcsolatban is áll egymással (illetve első tartalmazza másodikat), tehát, ha 500-700 dollár ár mellett lenne maximális a profit, akkor annyiért adnák. Csak nem ilyen ár mellett maximális a profit, és nem is 350-450-nél, hanem a jelenleginél
-
antikomcsi
veterán
Nem azért küldeném el őket a sunyiba, mert van pár hibás új kártya.
Hanem azért, mert a 4000-es széria open cl támogatása csapnivaló.
A reakciójuk pedig az volt, hogy tisztában vannak a problémával, de nem fognak vele foglalkozni, akinek kell az vegyen 5000-es kártyát. Azért szerintem a 4000-es széria még megérdemelné, hogy foglalkozzanak vele.Mellékesen a következtetéseket éppen a szakmai fórumok topikjaiból érdemes levonni, nem a blikkből.
Annak, hogy a memória "megpusztult" mi köze a gpu gyártójának?
Ha pusztán kötekedni akarsz, mert olyat írtam ami Neked nem tetszik, akkor itt zárjuk is le a témát.
Üdv!
-
Dare2Live
félisten
válasz
South Velen #39 üzenetére
"És ez miért lenne jó az AMD-nek?"
Talán mert több pénzt keres?
"Példának okáért ha még vagy 2-3ezer Ft-tal felmenne az 5770 ára, máris GTX260+-ot vennék."
Na látod pont ezért nem emelt, amint nem lesz sanszosan 260 fog. (Más kérdés sztem jobb vétel a 260, 57x0et főleg a marketing adja el.)Talán ha kijön Fermi április fele lejjebb dobja 58x0 árát de csak azért, hogy megfojtsa NVt. Bár lehet helyben hagyja.. kitudja... megteheti, majd kiszámolják okos közgazdászok, hogy termelődik sok profit.
-
gandrus
tag
válasz
Remélem nem hiszed, hogy az amd elsősorban a vevők érdekeit nézi. Első helyen a saját érdekeik vannak, mint pl. a profitmaximalizáció. Az 5770-est nem említette Abu85, csak az 58xx kártyákat, amiket szerinte el lehetne adni annyiért is. Reméljük az Amd illetékese nem így gondolja. (bár én nem tervezek cserét egyelőre)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
A HD 5850-nek nincs ellenfele, így az árat az AMD szabja, ha kell megveszed, ha nem, akkor nem. Nem hiszem, hogy sokkal kevesebb lenne az eladás, ha még tovább emelnék az árat. Vélhetőleg azért nem emelték meg, mert nem tudják mivel magyarázni. A novemberi áremelést rá lehetett fogni a TSMC-re. Most azzal lehetne előállni, hogy pénzéhes cég vagyunk ... ennyi, lehet fizetni.
A HD 5700-nál is felkúszott egy picit a kezdeti árcédula. Bár az nem volt olyan látványos változás, mint a HD 5800 esetében. A GeForce GTX 260-at már nem tekintik versenytársnak, egyáltalán nem biztos, hogy februárban újraindul a gyártása.
-
FRENK1988
veterán
Akkor ez most az nV malmára fogja hajtani a vizet?
Mert gondolok itt arra, hogy a TSMC az ATi-n próbálta ki először a 40nm technológiát. Mivel a fejlesztések jól mennek ezért ha nekiáll az nV-nek gyártani akkor már nem lesznek akkor kihozatali problémák igaz? -
zuchy
őstag
válasz
Nincs konkurencia.
Így is veszik őket. Nyilván nem hülyék számolták ott ki, hogy mennyi globálisan (!) lenyomható ár az emberek torkán. Itt MO-n lehet, sok de külföldön kevésbé. És gondolom nem a legszegényebb országokban veszik a legtöbbet belőle.
A HD5770-es résszel egyetértek. Azt már nem nagyon lehet feljebb vinni, ha akarják, hogy vegyék a kártyát.
(#41) FRENK1988: Most már nem lesznek olyan nagy problémák, de azt nem is mondom, hogy zökkenőmentesen fog menni. Más a chip, meg új az eljárás még.
-
South Velen
addikt
Szerintem még ez az árazás is mehetne feljebb. Ha én felelnék az ATI üzleti döntéseiért, akkor már 350-450 dodó lenne a HD 5850 és 5870 ajánlott árcédulája.
És ez miért lenne jó az AMD-nek? Merthogy nekünk így sem jó, úgy meg abszolút nem lenne jó, de már itt is súrolják azt a határt, hogy már magukkal csesznek ki. Példának okáért ha még vagy 2-3ezer Ft-tal felmenne az 5770 ára, máris GTX260+-ot vennék. De már egyáltalán nem is gondolkodom 5850-ben, pedig amíg 63K körül volt, gondolkodtam rajta, csak épp vártam, hogy csökkenjen az ára. Pfff.
Ha úgy lenne max a profit, hogy 350-450 lenne a kártyák ára, akkor annyi lenne az ára... Nem kell itt jótékony cégnek beállítanod az AMD-t...
-
gandrus
tag
válasz
antikomcsi #37 üzenetére
Épp most írták többen is, hogy egy fórum pár bejegyzéséből nem érdemes messzemenő következtetést levonni, és nem volt a szokásosnál több hiba. Talán neked más információid vannak, vagy csak zöldfülű vagy? (tudom, van ati kártyád is...)
Ennyi erővel én is küldjem el az nvidiát a sunyiba, mert anno garanciálisan cseréltetnem kellett a 6800 gt kártyámat (a memója pusztult meg, valószínűleg nem bírta a hőt)?
-
antikomcsi
veterán
Kiváncsiságból beleolvastam, és bizony valóban vannak szép számmal elég bosszantó hibák. Úgy látszik ez az elsőség ára. Talán, ha tudták volna biztosra, hogy az nv év végére sem jön ki az újdonságával, akkor vártak volna még egy hónapot.
Azért ez most nem kelt bennem pozitív benyomást, főleg ha még hozzáadom az open cl-es dolgukat is. Mondhatnám, elmehetnének a sunyiba ők is.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem még ez az árazás is mehetne feljebb. Ha én felelnék az ATI üzleti döntéseiért, akkor már 350-450 dodó lenne a HD 5850 és 5870 ajánlott árcédulája. Szerencsétek, hogy nem én szabom az árakat.
hétalvó: Semelyik kereskedőlánc sem számolt be szériahibáról. Átlagos meghibásodási mutatók jönnek. Az úgy kevés, hogy egy csomóan beírnak a fórumra, hogy rossz a kártya, akinek jó úgysem írja be, hogy hurrá működik.
-
schwanz
tag
Jó hír, jó hír, de mintha már olvastam volna egy párszor itt ugyanezt
-
aram01
nagyúr
végre valami jó hír
-
Bluegene
addikt
megnyugodtam, akkor mégse vok süsü a matekhoz
csak arra akartam rávilágítani, ha a fórumba hall 2-3 emberről akiknek rosszul működik, és pont azokat a hsz-eket olvassa el, közbe csak Magyarországon pár ezer ilyen 5850est biztos eladtak, a fórumba meg nyílván az a 2-3 ember ír be és regisztrál akinek gondja van, nem az a sok száz aki vígan tolja
szal fórumokból következtetést levonni hiba
anno a 4800-as fórumba is mindenki ezen rinyált h túlmelegszik meg minden a 4850, oszt a végén a statisztikák szerint a legmegbízhatóbb kártya lett, mindenkit lekörözött
-
P00By
nagyúr
Jó hír a gyártónak.
-
Depression
veterán
Nyugaton csökkentik az árakat, itthon pedig örüljünk, hogy nem emelték, és lehet kapni.
Máris boldogabb lettem.
Mellesleg helyi kiskerben megjenéskor 65k volt a sapphire 5850, jelenleg 75k. -
hétalvó
addikt
és azt a sok rossz 5850et amit kiadtak mi magyarázza? Karácsonyi kapzsiság?
az ilyeneket Abu miért nem reklámozod? -
Oliverda
titán
Durván bő 1.5 hónapja még $159.90 volt a rev. 1 hűtős 5770 most meg 10-20 dollárral kerül többe. Pedig ezzel a chippel elvileg nem is volt gond.
-
gyiku
nagyúr
az amd kitapostatta a 40 nm-t a tsmc-vel, mire nv odajut, mar gond nelkul tudjon gyartatni. korrekt
-
Ren Hoek
veterán
Ha kijönne egy 5850 Vapor-x verzióban
60K-ért...
vagy álmodik a gyomor?
-
Nagyon kíváncsi vagyok,hogy a Fermi valóban olyan nagyon-nagyon-nagyon nagy durranás lesz
Én nem hiszek az Nvidiának,de nem lenne baj ha ütös kártyát csinálnának mert akkor az árak mennének lefelé. -
fagy53
nagyúr
Járt úton járj - mormolta az NV és maga elé engedte az AMD-t.
-
TTomax
félisten
Örömteli hír.. de kinek is?Ha jobb a kihozatal akkor engedhetnének az árból hogy valóban mindenkinek örömteli hír legyen ....
-
Bluegene
addikt
válasz
7Heads Drago #3 üzenetére
nem biztos, sőt, addigra rengeteg tapasztalatot gyűjtenek a 40nm-ről, így sztem az nvidia átállása zökkenőmentesebb lesz(ha leszámítjuk h a Fermi nagyobb chip lesz)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
7Heads Drago #3 üzenetére
A gyártástechnológia fejlesztése olyan, mint a golf. Aki hamarabb beüti a labdát a lyukba az nyert. Többnyire az okos döntéseken múlik, az egész. Az hogy 3 hónap volt a TSMC-nek a Cypress úgymond kiismerése nem jelent sokat. Lehet, hogy a Fermi azonnal jó lesz, persze a realitás talaján tényleg lehet némi zűr. Majd a mérnökök azt is megoldják, ezért tartják őket.
Solicidium: Sokat birizgálom a TSMC-s kontaktot lehet, hogy már elege van belőlem.
-
Solicidium
aktív tag
Laikusként nekem gyanús ez a szűkszavú "TSMC-nyilatkozat", meg az éppen karácsony előtt előkerülő készletek sztori. Pedig túl sok szappanoperát sem néztem.
-
7Heads Drago
veterán
Na ha ez a chip kb 3 hónapos munkát adott a TMSC-nek, akkor az Nvidia "lényegesen" bonyolultabb chipje is legalább ennyit fog csúszni. (mire jó lesz a kihozatal)
Hajrá Fermi. -
kelzsoca
félisten
Már ideje lenne, ha a kereslet/kínálat összhangban lenne
-
DigitXT
félisten
Örömteli hír.
(Noha nem tervezek mostanában 58xx-et venni.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest