- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenny123
addikt
Sziasztok.
Szeretnék rendelni egy ilyen tabletet. Ha jól veszem ki, tök mindegy hogy Chinese vagy globál verziót rendelek, nincs különbség, a kezdő szoftver kivételével minden ugyan az?
Az árakban is van némi eltérés eszerint..Köszi.
-
kurtuzov
senior tag
A bibi csak ott van, hogy sok gyártó nem adja ki az eszközeihez a drivereit és nem ad ki forráskódot. Sok esetben emiatt vannak problémák pl a fényképezésnél, előfordulnak FC-k, ilyenekre gondolok. Nyilván a cián letisztultabb rendszer és a jobb személyre szabhatóság ezt ellensúlyozza, de pl a Galaxy S3-nál én kelzsoca véleményével értek egyet: a stock ROM a legjobb még ha lassú és 4.3 is, mert a többi ROM nem túl stabil.
A Xiaomi-nél nem tudom mennyire publikusak a gyári motyók - hozzáteszem én is a peanar féle ROM-ot használom, amely jelen esetben jobb, mint a stable/developer.
-
zolikaDB
veterán
válasz
kurtuzov #162 üzenetére
Kérdés: én régebb óta vagyok Apple-ös, mint Androidos. A CM milyen kompromisszumokkal jár?
Elkészült az újabb build, abba belegyúrtak Omni ROM feature-öket, ahogy a többiek írják xda-n, én annyit véltem felfedezni, h a beállításokba került pár angol menüpont, én nagyrészt értem, amúgy meg sokra nincs szükségem. Az első verzió majd minden hibája javítva, páran nyekeregnek még egy-két dolog miatt, amire annyit tudok mondani, h nekem netre/youtube-ra/üzenni így már első osztályú a cucc. Sokkal smooth-abb, mint MIUI-val. Pláne, h van ART kapcsoló, én áttettem rá, érezhető! -
kurtuzov
senior tag
válasz
zolikaDB #161 üzenetére
Nyami!
Én megvárom amíg kicsit jobban kiforr a dolog, bár ugye a CM az mindig igényel kompromisszumokat cserébe a sebességért.
Revideálnám az előző FTP szerverrel kapcsolatos hozzászólásomat, a 12.12 ROM alatt is teljesen jól megy, csak én voltam a mesüge - nem engedtem át a tűzfalon.
-
zolikaDB
veterán
Indítottam egy kis topikot a MIUI Magyarország-on, akit érdekel egy új, s egyben az első "főzött" ROM, a Cyanogenmod 11, nézzen be
-
kurtuzov
senior tag
válasz
zolikaDB #159 üzenetére
Én lefuttattam sokáig naponta többször is a frissítés ellenőrzést és nem ajánlott fel újat. Arra bezzeg volt eszük, hogy szellemeskedjenek, amikor a sokadik frissítési próbálkozásnál kiírja üzenetként a tab, hogy nyugi van, meg hasonlók.
12.12 óta még nem frissítettem, de egy dologba belefutottam, nem működik az FTP szerver a stock filekezelőn keresztül. Nem volt sok időm tesztelgetni, de a korábbi multi romban ez spec ment.
-
zolikaDB
veterán
válasz
kurtuzov #158 üzenetére
Tegyetek fel a Karacsonyi kiadast, az kvazi a Mi3 féle lite, kigyomlalva a folosleges cuccok nagy resze. Eleg sok RAM, Xperia keyboard, zsirsag!
A letoltott ROM-okat lehet torolni.
Az, h nem jon frissites, fugghet attol, h egy bizonyos verzio ota a frissites ellenorzese kikapcsolhato. -
kurtuzov
senior tag
válasz
antibes2000 #157 üzenetére
Együtt vettük, ugyanonnan a tabot, sokáig ugyanazzal a ROM-mal használtuk. Én a kezdetektől átállítottam magyarra, tehát nem ez a gond. Azonban nekem se jött frissítés OTA kb két hétig, után meguntam és felraktam a peanar féle magyart. Sokkal jobb, nincsenek maradék kínai írásjelek sehol és van root. Erre ugyan nincs OTA frissítés, de nem is kell, 12.12 óta nem is frissítettem.
-
antibes2000
tag
sziasztok,
tavaly október óta használom a Mipad-et, december elejéig hetente kaptam a develop romokat OTA-n.
A tablet angol nyelvűre volt állítva a vételkor.
December elején viszont átállítottam magyarra, és azóta egy sem érkezett.
Még mindíg november végi develop rom van rajta.
Vajon ezen két dolog, tehát a nyelv átállítás és a romok elmaradása között van összefüggés?
Másik kérdésem, hogy a hetente kapott romok Kb 300 MB helyett foglalnak romonként, kb 3,1 GB-t summa.
A régiek, tehát amiket még októberben, november közepém kaptam, azok vajon törölhetők?
Köszönöm a válaszokat. -
Pompi
nagyúr
válasz
zolikaDB #154 üzenetére
Köszi az infókat!
Azt hiszem elsőnek megnézem a miuihus 4.12.12-t aztán meglátjuk mit ad ki, vonz a kínai cuccok kipurgálása és a root lehetősége - bár egyik sem létkérés, de majd meglátom.
Régen az ősidőkben miuiztam, még a Nexus One-on kezdtem, valamikor Android 2.3-as időkben
akkor iszonyat felüdülés volt a rendszer az alap droidhoz képest. Aztán amióta két éve Nexus 4 van nem nézegettem, de most jó egy Xiaomi eszközön ismét találkozni vele
-
zolikaDB
veterán
Udv!
Ha kicsit tobbet akarsz kihozni a keszulekbol, gyere a miui magyarorszag forumra.
De, eloljaroban ->
Ketfele ROM van, a stabil es a fejlesztoi. Utobbi igy nez ki: ev.honap.nap. A tied stabil, ezek kicsit maskepp festenek. Nekem nem volt fent ilyen, csak par percreA legujabb a 4.12.19, ugye minden penteken jon a frissites. Ezekben lehetnek hibak, hisz fejlesztoi, de az ujdonsagok is benne vannak. A telefonokra is ugyanez a verzioszam, viszont funkcioban van elteres, pl Mi3-ra van idojaras widget, nekunk nincs.
A miuihu-n ket, vagyula csapata altal keszitett rom van:
- miui v5-os alapu stabil, en azt mondom, h nekem ez "keves", a v6 sokkal szebb, ujabb, " tobbet tud", a v5 nagyon jol sikerult, kiforrott - mi2/mi3 telefonokon
- miui 6, 4.4.4 alapon, 4.12.12 developer alapu beta, van egy-ket bug (aki sose hasznalja a gyari mail appot pl, az meg eszre sem veszi), de van benne root, akinek kell, ez az alabbiban nincs ->
Ebben a gapps nalam rosszalkodott, en a 4.12.19 multi hasznalatat javaslom.
Feltenni lehet a gyari mirecoveryvel, es ujabban CWM-el, utobbi szinten sokkal aprolekosabb, mint a mirecovery.
A ROM-ok: miuihu es xiaomi.eu -
Pompi
nagyúr
Sziasztok!
Van nálam egy ilyen MiPad tablet. Frissen vásárolt, edigital forrásból. 4.4.2-es rendszer van rajta. Van rajta Google Play, mintha olvastam volna olyat, hogy nincs rajta. Mondjuk furaságokat produlál, egy ősrégi Maps-et tudtam csak letölteni vele, amit aztán a Mobogenie frissített a legújabbra. Ez normális dolog?
A másik pedig, hogy magyarra állítva a nyelvet nálatok is érdekesen néznek ki az ékezetes karakterek? Mintha teljesen más betűtípussal lennének az ékezetes karakterek. Erről beszélek (nagyítható):
Szóval ez így normál? Ha nem akkor mi a teendő? Továbbá milyen romot érdemes felrakni rá, olvasom, hogy készülget valami magyar port, azt esetleg?
Köszi előre is.
-
kurtuzov
senior tag
Olvasom tobb helyen mindenki varja mar a root kepes megoldast. En meg voltam rola gyozodve, hogy rootolva van a multirom, mert fel volt telepitve a supersu. De az valojaban nem megy, nem tudja frissiteni magat.
Igaz eddig nem is probalgattam a rootot, most akartam elinditani a droidwallt es ott derult ki. -
zolikaDB
veterán
Még az Mi3-nak sem adták ki a kernel forrásait. 2015 első negyedévében várható.
Ettől függetlenül sem kapnál a Xiaomitól AOSP ROM-ot, max Lollipop alapú MIUI-t. Ha kintleszne ka források, talán lesznek emberek, akik ezt elkészítik.
Az Mi3 AOSP ROM-ja is Ivan, egy Xiaomi dolgozó munkája.
Annyi persze nyugtató, h az Mi2 forrásai kintvannak és van rá 5.0. -
bostone
addikt
A nyalóka már megérkezett a tabra?
-
zolikaDB
veterán
válasz
antibes2000 #145 üzenetére
Köszönöm!
-
antibes2000
tag
válasz
zolikaDB #144 üzenetére
igen, hátrahajtható úgyis, hogy egy sikban van a hátlappal, tehát vizszintben van a kijelzőt, ha leteszed az asztlra, tartásban nem zavar semmit, de úgy is lehet, hogy a fedőlap elemeket összehajtod, és kapsz egy kis háromszög alakzatot, ami kicsit megemeli a kijelző elejét, és szerintem igy kényelmesebb gépelni rajta.
meg egy olyan állása is van, ami film nézéskor ideális, hogy nem kell tartani a gépet kézben.
lásd lenti kép.
a Kék tok nem eladó, mert néha elkérem a lányomtól, és akkor a tokot is cserélem, ö a pinkkel használja. -
zolikaDB
veterán
válasz
antibes2000 #142 üzenetére
"Ha hátrahajtod a fedlapot, egy síkba kerül a hátlappal? Úgy értem, h fogás, gépelés közben nem zavaró tartani így a tabletet?"
A kék nem eladó?
Remélem, h vagyula készít egy LITE V6-ot, amit megtett MI3-ra és nagyon-nagyon tetszik!
Én úgy frissítek, h felmegyek ide, és leszedem az aktuális multit, ami nálam azt jelenti, h múlt héten szedtem le az elsőt eddigFelmásolod a gyökérbe, majd Mirecovery-vel felflasheled. Wipe cache és kész is!
Ha lesz valami vagyula-féle okos verzió, ART-al, meg extra funkciókkal, vagy AOSP, akkor meg azt. -
antibes2000
tag
én az első típusból rendeltem, gyári csomagolásban jött, eredetinek tűnik. meg vagyok vele elégedve.
fent van két kép a pinkről, még kékben rendeltem.
hasonló, mint az ipad mini smart case.
Viszont 10 és 12 USD-ért rendeltem, tehát érdemes körbe nézni, ráadásul én 3 gyémántostól rendeltem, igaz akkor 11.11 akció volt, de az eredeti ára is 1-2 USD-vel volt magasabb.
Ezek inkább freetime case-ek, business-nek inkább a listádból az utosló előtti tűnik. -
Z10N
veterán
ITT a kistestver
Bar lehet telefon lesz a vegen (gfxbench adatbazis hiba), mert a 720p keves lenne. Velemenyek ezekrol a boritasokrol?
http://www.aliexpress.com/item/-/1954286169.html
http://www.aliexpress.com/item/-/2017433641.html
http://www.aliexpress.com/item/-/1986954080.html
http://www.aliexpress.com/item/brand-Xiaomi-Mi-Pad-Xiaomi-Pad-Leather-Case-Cover-for-Xiaomi-High-Quality-Cases-Colorful-Xiaomi/2031558954.html
http://www.aliexpress.com/item/Mipad-tablet-protective-cover-7-9-inch-smart-mini-slim-clamshell-leather-bracket-case-Intelligent-Sleep/2035910470.html -
bostone
addikt
válasz
kurtuzov #137 üzenetére
Ezeket a romokat egyszerű ota frissítéssel ki lehet választani egy pakk-ból, vagy hogy működik? Ha hetente tolnak ki egy bétát vagy alfát azzal nincs sokkal beljebb a júzer.
Magyar beszerzésben gondolkodtam, de sehol nem forgalmaznak 64-es változatot, még a xiaomi shop-ban sem.
-
zolikaDB
veterán
válasz
antibes2000 #135 üzenetére
Nem rossz ez a tok
Ha hátrahajtod a fedlapot, egy síkba kerül a hátlappal? Úgy értem, h fogás, gépelés közben nem zavaró tartani így a tabletet?
Az enyém is megérkezett múlt pénteken! Nagyon tetszik, nagyon komoly a vas! Igazából sokat elmondani nem tudok, előttem páran leírták már: hozza, amit vártam, gyönyörű a kijelző, akksiidő volt majd 7 óra, úgy, h egyszer volt töltve és szombat lévén nyomkodtam sokat!
Ki milyen böngészőt használ rajta? (Opera volt, nagyon szerettem/szeretem, de több androidos készüléken tapasztalom (Mipad, Mi3, MIUI, AOSP), h gépelek, és megáll az "írás". Belekattintok a szövegboxba, és mutatja, amit eddig írtam. Nem értem) Párom használ Chrome-ot, úh az nem játszik
UC Browser HD van most terítéken, csak sajnos nincs benne olyan, ami az Operában, Dolphinban megvan: ha gyorsan görgetek egy irányba, mutat egy fel/le nyilat, amivel az oldal tetejére/aljára ugorhatok.
Kijelzővédelemmel hogy álltok? Rendelek ma egy Imak tempered glass-t, meglátjuk ,hogy válik be. Kinek mik a tapasztalatai?
Milyen hasznos programokat használtok, amik jól jönnek a mindennapokban/akár tabletspecifikus appok is jöhetnek! (nem vagyok ősandroidos, ezért kérdem) -
antibes2000
tag
válasz
antibes2000 #126 üzenetére
-
kurtuzov
senior tag
Attól függ melyiket.
Van a MIUI ból stabil ROM, az nyilván ritkábban frissül.
Van a developer illetve a multirom mindkettő hetente - changeloggal videóval.
De sokszor nagyon nüansznyi dolgok.
Ennek ellenére nem működik rendesen a root, úgyhogy a hét végén kipróbálok egy másik ROM-ot. Nem tudom MiPad-re van-e már magyar ROM, meglesem. -
kurtuzov
senior tag
válasz
zolikaDB #131 üzenetére
Nekem a tokhoz adtak egy "hagyományos" fóliát bőven elég. Az angol fórumokon olvastam, hogy szeretik az üveget is.
A multi ROM tényleg nem túl jó. Vasárnap van és még mindig nem frissül OTA. Ráadásul nem jó a root. Van ugyan superSU, de nem tudja frissíteni magát, nem működik. -
zolikaDB
veterán
-
zolikaDB
veterán
antibes2000, kurutzov: mindkettőtöknek nagyon köszönöm a segítséget!! Az összehasonlítás ezek szerint jól is mutatja az erőfölényt
Nekem az MI3-ban is Snapi 800 van, és az azért elég bika + a felület, ami sok mindenért kárpótol. Akkor a Tegra vajon...?
Az OTA-t én hagynám a fenébe, sokkal könnyebb az élet CWM-el és a vagyula-féle MiuiHU-s ROM-okkal!
Holnap megérkezik az enyém is, majd írok, hogy mik a benyomások!
Egy ilyet kellene még nekem beújítani: [link] -
kurtuzov
senior tag
válasz
zolikaDB #127 üzenetére
Én is jókat mondhatok a MiPad-ről. Teljesen rendben van. Igaz még egy percet nem játszottunk vele, arról nem nyilatkozom
Ahogy antibes2000 is mondja a kínai szerverekkel a kapcsolat igencsak lassú. Én a felhőjüket nem használom, hanem az OTA frissítésekre várok mindig órákat mire lejön az a 300-400 MB. Igaz le lehetne tölteni közvetlen is a frissítést és úgy feltolni...
-
antibes2000
tag
válasz
zolikaDB #127 üzenetére
nagyon jók a tapasztalataim. mellette van egy Note 2014 Edition is, Snap800-al, ami szintén nem egy gyenge gép, de én gyorsabbnak és akadásmentesebbnek érzem a Mipadot.
Elég, ha valaki mondjuk megnézi az index.hu-t, ami egy elég problémás oldal, hogy melyik gépen töltődik le gyorsabban, és hol működik normálisan a nagyitás vagy scrollozás.
Nálam a Mipad jobban teljesített, mint a Note.
Komolyabb játékoknál valóban melegszik a hátlap, de akadozást nem tpasztaltam.
Bár nem vagyok egy játékmániás, de kíváncsiságból letöltöttem néhány komolyabb hw igényű játékot, RR3, asphalt, dead trigger, republique, bbr, spider man,ezek mind simán mentek. Az ujjaimat melegítette ugyan a gép, de az elviselhetőség határain belül, nem volt kellemetlen, viszont nem akadozott semmi
Két képet felöltöttem még, de látom azok nem jelennek meg, majd javítom. -
zolikaDB
veterán
válasz
antibes2000 #126 üzenetére
Köszönöm! Jónak tűnik!
Mennyire vagytok elégedettek a tablettel? -
antibes2000
tag
válasz
antibes2000 #123 üzenetére
-
zolikaDB
veterán
válasz
antibes2000 #121 üzenetére
Pár élőképet teszel fel?
Illetve, ha hátra van hajtva az "előlap", akkor milyen fogni? Milyen úgy vele írni? Ez az előlap levehető netán? -
antibes2000
tag
átvettem a tokot, szerintem tökéletes.
Korábban a galaxyra is rendeltem, de ez sokkal jobb szerintem.
Sokkal puhább a műbőr, illeszkedés tökéletes, de ami legjobban tetszik, hogy sokkal erősebb a fedél mágnese. A galaxy tok fedele alig záródik, ha az elejével lefele fordítom simán kinyílik. A Mipadé viszont meg sem moccan, olyan kiválóan tartja a mágnes.
Jól tartja a tabletet mindkét pozicióban, stabil. Amin meglepődtem, hogy XIAOMI logós dobozba volt a tok csomagolva. Ezek szeritn vagy eredeti vagy egy jól sikerült másolat,
Más.
tegnap feltöltöttem egy kb 600 MB-s videót a Micloud-ba. Eddig nem volt gond, viszont amikor meg akartam nézni, akkor le kellett újra töltenem a gépre, és órákig tartott.
Igy most a tárhelyet úgyanúgy foglalja az én gépemen is, meg iszonyat lassú volt a letöltés.
Egy másik videóval még rosszabbul jártam, azt is elküldtem a cloudba, és utána kitöröltem a Gallery-Local menüjéből. Viszont ezzel törlődhetett a felhőből is, mert nem találja a videót a tablet.
van ezzel kapcsolatos tapasztalatotok, hgoyan lehet ezt a micloud-ot normálisan használni? -
kurtuzov
senior tag
válasz
zolikaDB #117 üzenetére
Önmagában a bumper tokok sem rosszak, pláne, ha hordozáskor van egy plusz tokja, vagy egy fólia ami védi a kijelzőt. Az előző tabon is smart cover volt és tetszett a felébresztős illetve a támasz funkciója.
antibes2000: szerintem ebben az árkategóriában a tokokkal nem lesz gond. Az illeszkedés jó, szerintem még jobban bele is simul a tok fedele, mint pl a korábbi Chuwi-nál. Ez azt jelenti, hogy magától nehezebben kezd el lifegni, igaz egy kicsit nehezebb is ujjbeggyel megtalálni a kinyitást.
-
zolikaDB
veterán
válasz
antibes2000 #114 üzenetére
En pont nem szeretem az ilyen book stilusu tokokat, egy ilyet akarok venni az enyemhez:
[link] -
kurtuzov
senior tag
válasz
antibes2000 #114 üzenetére
Jól néz ki ez is. Asszony azt mondta, hogy neki ezek az árnyalatok nem tetszenek, így mi pasztellebb színűt rendeltünk kéremalássan
-
zolikaDB
veterán
Valaki nem tervez tokot vagy egyebet rendelni kintről?
-
kurtuzov
senior tag
válasz
antibes2000 #111 üzenetére
Jönni minden gyártóhoz jön
Ami érdekelne, mekkora az összefonódás a MIUI ROM fejlesztők és a Xiaomi közt?
Kb, mint a Cyanogen és a 1+1 közt? -
antibes2000
tag
válasz
kurtuzov #110 üzenetére
mai friss hír a Tech2-ből. Jön a Lollipop?
"A Xiaomi a legnagyobb okostelefon gyártó, amely hivatalosan nem tette ki a lábát Ázsiából, mégis csak a Samsung és az Apple ad el több készüléket nála.
A vállalat az okostelefonjait a saját fejlesztésű, MIUI nevű, android alapú operációs rendszerrel látja el, amely Google támogatást nem élveznek, helyette azonban a kínai vállalat teljes ökoszisztémát épített ki a rendszer köré. Jelenleg még KitKat alapon fut a legfrissebbnek nevezhető, fejlesztés alatt álló MIUI v6, azonban egy most kiszivárgott kép arra utal, hogy a vállalatnál esetleg már fejlesztik az Android 5.0 Lollipop alapon futó MIUI rendszert"
-
kurtuzov
senior tag
Csak szólok, hogy az e heti frissítés mellett megjelent a MiPad-re az első stabil MIUI 6 ROM
Bár én a multi ROM-ot használom, ami már régóta 6-os. -
kurtuzov
senior tag
válasz
nemlehet #107 üzenetére
Nekem gyakorlatilag már az első OTA frissítéskor MIUI 6 lett, kb 3 hete. Amúgy érdekes, mert mostanában 2-3 nap eltéréssel jön a frissítés OTA. Most is rákerestem, és azt mondja nincs frissebb a 10.31 óta. Pedig le tudnám tölteni már a 11.7-et.
bostone: amikor játszottam én is szerettem a változatosságot, még a nagyobb címek közt is, jó ha tud az ember pakolni. Emiatt is vettem már 2011-ben 16GB micro SD-t, meg most is min 64GB-sat keresek. Na persze már a játék nem igen teheli a tárhelyet...
-
bostone
addikt
válasz
kurtuzov #106 üzenetére
Nemááár... Ez is akadozik.
@nemlehet:
Sarkított példával igyekeztem szemléltetni, hogy a mai játékok, olyan méretű belső tárhelyet igényelnek, amely nem minden igényt elégít ki. A külső sd-re való átpakolás néhány nem hivatalos módszerét ismerem és általában nem teljes értékű megoldások. Nem tartom magam HC gamernek, mert a napi átlagban talán egy félóra sem jön össze, de amikor rászánom az időt, szeretném ha tudnék válogatni a készletből. Jelenleg kettő játék van telepítve és vége a lehetőségeimnek. A telefonomat kívánom felszabadítani. Ehhez keresek megfelelő tabletet, több fórumon is érdeklődök.
-
nemlehet
őstag
Nekem most jött ki OTA frissítésen keresztül MIUI V6 kb 2 napja. Állítólag stabil, bár az en.miui-n még bétaként szerepel. Mindenesetre nekem gyorsult tőle a tablet, főleg a scrollozások folyamatossága javult látványosan. Mondjuk eddig sem szaggatott, szerintem inkább alacsonyan volt belőle az FPS, vagy a smoothing nem volt jó vagy tudja fene nem értek hozzá. A játékok szerintem nem futnak rosszabbul, bár nem szoktam annyit játszani, meg nem az FPS-t számolgatom.
A standby módban sokkal kevésbé merül (kb 1 nap alatt 1%-ot) de szerintem terhelés alatt jobban. Bár én battery saving módban használtam, most meg ezt kivették, úgyhogy gondolom ez az oka.103# bostone
Jó mondom nem kötekedni akartam, csak számomra fura, hogy valaki egyszerre akar a GTA mindegyik részével játszani. Vagy egyszerre NOVA és Modern Combat... Igazából ugyan az csak pepitában. De mindenkinek szíve joga a dolog, csak ha ilyen igények vannak én a 64 gigásat vettem volna mindenképp, mert a mindenféle "hack" megoldások sose az igaziak (évekig használtam link2sd gigerbread alatt mert 512 ROM-os telón lehetett vagy 130 megányi programot telepíteni)
-
kurtuzov
senior tag
Többnyire a bajuk a MIUI ROM fapadosságával és a nem kellő figyelemmel van. Persze a MIUI 6 még nem stabil tehát nem tudom mi a bajuk. Főleg játékoknál panaszkodtak, hogy akadozik a cucc.
Nem tudom, hogy azóta mi változott, mert ezek kb augusztusi posztok voltak. Azóta lapítás van, tehát lehet megoldódott a probléma. Nekem nem akad az tuti. -
kurtuzov
senior tag
Az en.miui fórumon sok felhasználó 64+64 GB-val rohangál és picsog, hogy ez nem jó az nem jó.
hátlapot gondolom a hátlapboltból.
Esetleg ey színes hátlapos smart cover? -
bostone
addikt
válasz
nemlehet #102 üzenetére
Épp erről van szó, mások az igényeink.
Kifejezetten nagy játékokra keresek hathatós megoldást.
RR3 ~ 3 giga.
Modern combat 5, ~ 2 giga.
Gta átlag 2 giga/rész, egyiket sem tudtam még használni, annak ellenére, hogy az akciók alkalmával mindet megvettem.
Nova3 ~ 2 giga.Telepakoltam a tabletet...
-
nemlehet
őstag
-
nemlehet
őstag
Már nem azért, de ki használ egyszerre mondjuk napi szinten 16 gigánál több programot? Még ha leszedsz egy full világtérképet akkor is bőven marad hely vagy 10 komoly játéknak. A média ami ugye gond lehet, de azt meg tudod a memkártyán tartani. Szóval nem értem ezt a miért nem lehet a kártyára telepíteni dolgot az MiPad esetében.
Amúgy ki mit tud mennyire cserélhető a hátlap? Mert nekem csodálatos zöld színű van és szivesen lecserélném másra. Néztem egy orosz videót, ott igazából simán leszedték a hátlapot, de ha mondjuk ragasztott akkor nem éri meg a kockázatot. Meg ahogy így gyorsan rákerestem külön nem is találtam hátlapokat.
-
bostone
addikt
válasz
antibes2000 #95 üzenetére
Szép, de még mindig messze vagyunk például az alkalmazások sd kártyára való telepítésétől, ami valamikor természetesnek számított droidon.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
antibes2000 #95 üzenetére
Na így már közelebb vagyunk.
Mindenesetre a szokásos nesze semmi fogd meg jól eset, a gugli tkp mossa kezeit, ő kér egy külön engedélyt, a felelősség így a felhasználóé. A rosszindulatú cuccok, meg amúgy is megkerülik ezt és megszerzik az engedélyt, azt csókolom. -
kurtuzov
senior tag
válasz
antibes2000 #92 üzenetére
Erre az SD kártya ügyre én is kíváncsi leszek...
Rendeltem a MiPad-hez ROCK smart case - ébresztős tokot. Aliexpressről.
Kettő hét alatt ért ide, nagyon korrekt banda. Ajándékba adtak egy igen jó 3 rétegű screen protector - kijelző védő fóliát is. ~€10,3 volt, most egy kicsit mennek feljebb az árak a 11.11 akciók miatt. Bár most is csak 40 centtel több.
-
bostone
addikt
válasz
antibes2000 #92 üzenetére
Hogyan oldja meg a problémát? Kigyomlálták ezt az égbekiáltó baromságot a rendszerből?
-
antibes2000
tag
-
kurtuzov
senior tag
OTA jön a 4.10.31 multirom. Nem tudom, hogy ez gyári-e, szerintem nem, mert a multit azt félhivatalosan csinálják a xiaomi.eu oldalán elérhető csapat tagjai.
Ami viszont érdekes, hogy az OTA frissítés elméletileg csak addicionális frissítés lenne, ehelyett mindig ~400MB csomagokat tölt le. -
kurtuzov
senior tag
A 4.10.24-es multi ROM nem volt jó...
Egyszer kikapcsolt minden további nélkül, illetve a frissítést is igen nehezen találta meg.
Most, ha minden igaz jön a 4.10.31. -
kurtuzov
senior tag
Tehát itt folytatom, az android tablet témában elkezdetteket:
- még 2011-ben vettünk 16GB CL10 micro SD-ket még a ZTE Blade-be, azóta is jól működnek. MiPad is elvan vele. Azonban most 64, de inkább 128 GB kártyát néznék, ez persze attól függ hol lesz jó ajánlat.
A 4.4 óta macerás SD kártya támogatásról olvastam valahol, megkeresem, de én magam még nem próbáltam.telepíteni extSD-re semmit. -
nemlehet
őstag
Nah én is beszereztem egy ilyet. Majd írok róla egy részletesebb bemutatót a logouton, de egyenlőre elégedett vagyok vele.
Első tapasztalatok: A kollégának nem tudom mivel lehetett baja, én nem vettem észre szaggatást. Meg kissé kikerekedett a szemem amikor egy 47000-es eredményt gurított antutuban
Eddig minden amit felraktam rá vajsimán futott (Répulique, ShadowGun, Beach Buggy Racing, PVZ 2, AErena) még hosszabb játék után is. Bár én energiakímélő módban használom és így bár alacsonyabb a max FPS, de érezhetően kevésbé melegszik. A MIUI-val viszont én sem vagyok elégedett. A telefonom egy Hongmi és szeretemimádom de itt valahogy nem tetszik. Túl csupasz és egy csomó dolog nem úgy működik mint a telefonon. Nincsenek pl témák, widgeteket sem tudok kirakni csak 1 képernyőre. A működési sebessége viszont nagyon rendben van, nem igazán emlékszek szaggatásra vagy laggra. A QHD kijelző nagyon szép, kvázi 180 fokos betekintési szögű és jó a fényereje is. Az aksi elég jól bírja reggel 9-kor szedtem le töltőről, 2 órát olvastam rajta PDF-et, folyamatos wifi mellet további 2-3 óra böködéssel, messenger, böngészés stb most van 64%-on.
Van rajta SmartCover (nem tom, hogy ennek van-e valami külön neve droidon) úgyhogy ez egy nagy plusz.
Jah és nagyon vékony tablet. Nekem egy Acer Iconia A700-am volt ezelőtt, a tesómnak meg egy Galaxy Tab 3 7 van és ezekhez képest nagyon vékonynak érződik. -
student
őstag
Ha 250$-ér rendelném pandáról az ténylegesen mennyibe kerülne nekem +vám +áfa?
más kérdés olvastam egy magyar tesztet itt azt írja a srác semmilyen google alkalmazás gmail meg áruház stb nincs rajta. Ez tényleg így van? mert akkor ez igy semmit se ér nekem
-
Kowi84
aktív tag
Van ebben a cuccban magyar nyelv? Egyik helyen az írják, hogy van, kicsit lejjebb már azt, hogy nincs (egy oldalon belül)
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
szkorhetz #80 üzenetére
Adj még ilyen ötleteket nekik!
Hát igen, ezért vagyok úgy vele, hogy egy bizonyos határ fölött a sebesség növelésnek nincsen értelme, mert a proci folyamatos erhelés mellett egy kis idő alatt csak le throttlingol, egy kicsit gyengébb proci meg vagy nem vagy később throttlingol és lehet folyamatos terhelésnél ugyan oda lyukadunk ki teljesítmény terén.
-
szkorhetz
őstag
válasz
Robi BALBOA #79 üzenetére
Minden így csinálja. A Nexus 4-től kezdve az iPhone 5s-en keresztül minden. Majd jönnek az aktív hűtéses telók és akkor nem lesz gáz.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Darth_Revan #78 üzenetére
Ugyan ezt a Snapi S600/S800 is megcsinálja, durva melegben belassul.
-
Darth_Revan
veterán
Na én meg is válok ettől a Tablettől és megy vissza, mert ha nagyon dúrva grafikával ellátott játékot futtatok rajta (pl K1-re optimalizált Trine 2), akkor kevesebb, mint 1 óra alatt 45C fölé melegszik az akku és a kernel leveszi a cpu órajelét 2.2Ghz-ről 1.1Ghz-re, amin az adott játék már szaggat...
Nesze neked 192 Cuda core...
1 próbát teszek még a nemsokára megjelenő Shield tablettel, ha abban is ennyire könnyen ki lehet majd fárasztani a K1-et, akkor le lehet húzni ezt a SoC-ot a WC-n, ha maga az Nvidia nem tudja használhatóvá varázsolni...
-
jilian
addikt
válasz
Darth_Revan #75 üzenetére
Hát igen, ez is "csak egy tesz" nem?
DE ha egyszer játéknál meg beakad a folyamat....szépnek szép lehet az a demó a csóka fejéről, hogy mit is tud a K1, de ha egyszer nem ezért (hogy bencsmarkoljak) venném a gépet?!? -
Darth_Revan
veterán
Egymásnak eresztettem a MiPad-ot a K1-el és egy LG G2-t Adreno 330-al 3DMark alatt, az eredmény eléggé dúrva
MiPad (Tegra K1) Screenshot mérete csökkentve, hogy PH! engedje feltölteni, de a teszt natív felbontásban futott!
+kipróbáltam ezt: [link]
Az állam a földet érte -
Balathruin
veterán
válasz
Darth_Revan #72 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy egy nagy kamu az egész... Jajj, antutu 44K (aktív hűtéssel, húzva, csalva)! Szerintem nem a MIUI-nak van baja, hisz a béna-béta portolt v5 elég gyors volt még egy S Advanceon is, szerintem igazán a rammal lehetett baja, mivel az mellé a SOC mellé már bőven jó lenne 1GB is (főleg, hogy a malit 400/480-ról 400/700-ig lehet húzni, a procit pedig 1,2GHz-re), de akkor az S2 nem lett volna olyan király.
-
jilian
addikt
válasz
Darth_Revan #72 üzenetére
Ez nagyon gáz.
Köszi ezt a kis leírást, tényleg jó lenne egy cikkben olvasni róla.
-
Darth_Revan
veterán
Kernel téren a thermal threshold eléggé gagyin van benne megoldva, az órajel játék alatt össze-vissza ugrál, ezért az igazán nagy hardver igényű 3D-s játékoknál eljátssza azt, hogy 0,5 secre megáll a kép és a hang (Half Life 2 és Portal). Meg kellene csinálni, hogy ne vegye le az órajelet melegedésnél és főleg, hogy ne csinálja azt, hogy 2,2 Ghz és 1,2 Ghz között ugráljon.
FPS téren is eléggé gyengén teljesít, sok játéknál érezhető belassulás. Talán azért, mert nem K1-re, hanem Tegra 4-re vannak optimalizálva? Talán.
Kipróbáltam a Trine 2-t is, amivel az NVidia promózta a K1-t és habár játék közben nem nagyon akad be, de azért érezhető, hogy 30 FPS-el sem megy és a videók alatt is vehető észre mikroszaggatás.
Szerintem elég gáz, hogy pl a Dead Trigger 2 nagy tömegnél legmagasabb grafikán már szaggat. Ez lenne az annyira várt K1?!Jelenleg játékok alatti teljesítmény terén Tegra 4 szintjén van ez a tablet, ha nem tudnám, hogy 192 cuda core hajtja, meg nem mondanám.
A MIUI-ra is ráfér optimalizálás, Nexus-okon a stock Android, sőt LG G2-n a picit módosított LG-s Android is jobb és nem vehető észre mikroszaggatás néhány effektnél, mint ennél a MIUI-nál. Nekem abszolút nem jön be a MIUI, lassú és csak iOS menüt koppintották, ami az egyik ok, hogy nem veszek iOS kütyüt, mert egyszerűen nem bírom azt a menüt.
K1-et büszkén mutogatták, hogy 44.000 pontot ér el Antutu alatt...na ezt el lehet felejteni, legjobb esetben is, amikor még hűvös és max órajelen engedi a Kernel futni a CPU-t, akkor is 40.000 és 41,500 pont között teljesít, amikor meg már igazán felmelegszik, akkor 35.000 és 36.000 között teljesít.
Lehet, hogy írok majd egy kivesézős tesztet erről az izéről.
u.i.: a poén kedvéért említem, hogy a Xiaomi nem telepít fel játékot, helyette adnak egy alkalmazást, amivel a Xiaomi "boltjából" (?) lehet letölteni játékokat ingyen! Hogy mi a trükk? Az, hogy drága Xiaomi apkmania crackel ellátott játékokat adja
-
Balathruin
veterán
válasz
Darth_Revan #69 üzenetére
Jó kis csítes benchmarkok meghozták az eredményét...
-
jilian
addikt
válasz
Darth_Revan #69 üzenetére
Ez f@sza.....pont most akartam rendelni.
Kifejtenéd bővebben?? Milyen játékokat próbáltál?
-
Crytek
nagyúr
Valakinek van már ilyen gépe?
-
afi0903
aktív tag
[link]
Itt tényleg csak 100$? -
Z10N
veterán
Windows RT? Ezt gondold at es definiald ujra a kijelentesed!
Mas tema: NV K1 SOC vs AMD AM1 APU
-
nexus6
aktív tag
azért kíváncsi lennék a tegra procira, ha pl. egy windows futna rajta.
-
nemlehet
őstag
válasz
unrealnoise #51 üzenetére
Ezt elég nehezen tudom elképzelni, mert nekem a Hongmi-on és a Acer Iconia A700 tabletemen sem szaggatott a RR3 pedig azok sokkal gyengébbek. Most nem azt mondom, hogy nem igaz amit mondasz, csak ezt a szaggatás meg lag dolgot elég erősen eltúlozzák mobilplatformon.... Szóval 1-1 röccenésre már jön a "játszhatatlanul laggol" és társai.... Pedig elég bika asztali gépem van, tehát hozzá vagyok szokva a magas FPS-hez (minimum 50-60)
-
Szabie93
tag
MUST HAVE!!!! Kell, nem tudok mást mondani.
-
vicze
félisten
Az igény pont akkora lenne rá, mint a kézikonzolokra. A Shield "sikeréből" látszik az mekkora.
~500milliós Candy Crush mutatja, hogy mire van igény tömegben. Azok akik pedig minőséget akarnak tényleg kézikozolt vesznek, így szűk marad az a réteg, aki minőségi játékokat igénylő telfonon/tableten játszó.
A in-appal, meg a kiadók hazavágják az egészet a fenébe... -
tjb007
nagyúr
válasz
Itt most csak a lehetőségről van szó, semmi másról. Senki sem mondta azt, hogy ezt meg is fogod kapni. Amúgy meg még a tavalyi és azelőtti csúcsmodellekből sem sikerült kihozni maximumot, nem hogy majd ebből.
A gond meg nem mással van mint a fizetőképes kereslet hiányával. Amíg nem hajlandóak az emberek ezekért a -te szavaiddal élve- nem belassuló, brutál szép és betonfix 60FPS-sel futó Androidos játékokért, addig nem is kell számítani ilyenre. -
jjeahh
nagyúr
nagyokat megszégyenítő hardver, szoftveres támogatottság brutál áron...tabletre vágyó androidosoknak egy álom ez a cucc
-
Tetszik. Kell!
-
Csapoati
nagyúr
válasz
unrealnoise #53 üzenetére
Nahát, ki gondolta volna, hogy messze van egy mobil teljesítménye egy olyan konzolétól, ami 10-szer akkora házban van és 20-szor annyit fogyaszt (csak hasraütöttem a számok kapcsán). Másrészt a mobil játékok mobilra, illetve tabletre lettek tervezve. Szerintem csak a mazochisták kötik rá tévére.
-
unrealnoise
senior tag
Ezt értem, de ettől nem lesz jobb a platform töredezettsége és a hardveres optimalizáció lehetősége. Olyan játékot sem tudok még mondani, ami hozná a Forza 2-3 szintjét fix 30 FPS-el, nemhogy 60-al. A Forza 5-ös és a későbbi X1-es, valamint PS4-es grafika meg még nagyon messze van.
Arról nem beszélve, hogy aláírom, telefonon, tableten szépen néz ki már most nem egy játék, de ha kinyomnánk őket egy nagy TV-re, akkor azért bőven kijönne már a különbség... Mindegy, engem tabletes, telefonos szinten sima hardverrel (erőből) nem vesznek már meg, abból már megjöttem.
-
válasz
Azt azért látod nem, hogy itt csuklóból erősebb a K1 , mint bármi ami eddig ki volt adva ...
-
unrealnoise
senior tag
baszhatod a szép grafikát, már bocsi, ha a csúnya fogalmazásért. Anno elsők között vettem Xiaomi MI 2S-t, ami akkor brutál erős volt, hardverileg közel volt a csúcshoz. És igen, ehhez képest olyan szarul ment rajta a Real Racing 3, mint a bűn. Nincs meg a fix 30 FPS, néha belassulásoktól szenved a játék...
Egyszerűen maga az androidos platformot és ezeket a gépeket, elemeket felesleges a konzolokhoz hasonlítani. Van itthon egy Xbox One-om, és igen, azon brutál szép a Forza 5, és betonfix 60 FPS-el megy. Ilyet te nagyon soká fogsz látni tableten, telefonon. Miért?
Azért mert egyszerűen nincs mire optimalizálni, nincs egy fix, tuti hardver. Nem is részletezem tovább.
Jó ez a gép, jó, és erős is, meg Xiaomi van a zsebemben még mindig, de szerintem áttérek Windows-os rendszerre. Ott lehet nincs olyan brutál hardver, de az OS rohadt gördülékeny, nem kell neki trillió Mhz és RAM, hogy szépen, akadásmentesen tegye a dolgát a rendszer...
-
nexus6
aktív tag
majd ennél is eladnak negyed óra alatt 10000 készüléket, aztán lehet várni 1 hónapot a következő gyártásig... eszméletlen jó készülékeket hoz ki a xiaomi, de tényleg elérhetetlennek tűnik ilyen jó áron
meg a samsung is hozza ki a galaxy tab pro és a galaxy s modelleket csak kicsit drágábban.
no meg a tegra procira leszek kíváncsi, majdnem xbox szintű grafikát emlegettek a CES-en... -
uki
aktív tag
ITT mar lehet rendelni es csak 0.99 USD. ;-)
http://www.ibuygou.com/p-xiaomi_mipad_nvidia_tegra_k1_quad_core_2_2ghz_5_0_8_0_mp_2gb_ram_16gb_6700mah_7_9_inch_gorilla_iii_ips_capacitive_touchscreen-5512-usd.html
-
-
xtremez
aktív tag
Mennyi vámot raknak rá ha rendelek egyet ?
-
-
-
nemlehet
őstag
160$-ért már van megbízható eladótól WCDMA verzió. Ezt ugye már egyszer valaki megvette egy nagykerből és rárakta a saját hasznát... Ez azért nincs túl messze a 130$ ártól. De ettől függetlenül szerintem ha a reklámozott árra még +20%-ot rádobunk akkor is bőven megérik a Xiaomi termékek.
-
-
-
-
banhammer
veterán
Hm...
Még az is kibírnám, hogy nincs benne mobilinternet. -
Több marék az
Kezdve a Xiaomi Hongmi, most már a Hongmi 1S, illetve nézd meg mekkora tábora van a Xiaomi Mi2/Mi2S topicnak.
Nem beszélve a hazai MIUI weboldalról
Az árat kezeljük fenntartásokkal, a Xiaomi marketing-gépezet mindig bejelent egy árat, ami a "nagyker" árnak, és a szerződött partnereknek szól, nem a végfelhasználónak...
Lásd: 130$-os Hongmi... azóta se volt annyi, még a TD-CDMA verzió se.
-
gerii
addikt
Ha a Speedshop ráállna korrekt árréssel, akkor tuti venné(n)k mint a cukrot.
-
ALBY
senior tag
Na én ezt megkívántam
végre egy korrekt tablet, és az ára is jó lenne.
A felbontás talán túlzás, de a így trendinek is el elhet adni, nem csak jónak.
-
Gusztáv
addikt
Ez azért elég ütős lett. Régóta az első Androidos tablet, ami felkelti bennem a birtoklási vágyat
.
-
Nem semmi hogy milyen gyorsan fejlődnek a xiaomiék, tetszik. Vajon a MI3S mikor érkezik?
-
16:10-es kijelzővel és sztereo hangszórókkal engem megvennének.
-
saelin
veterán
Jól hangzik a specifikáció, tetszetős a külleme, és még olcsó is. Semmi rosszat nem tudok rá mondani, ez tipikus kínai álom cucc.
-
blade zte
őstag
-
csabi236
tag
Nagyon jól néz ki,és a miui rendszer ami nagyon vonzóvá teszi ezt a gépet sokak számára. A frissítések hetente jönnek ki rá ami szinte egyedülálló .
-
blade zte
őstag
Nem vagyok hülye, ezt én is tudom. Amúgy meg nem, kb csak a xiaomi és a oneplus ilyen. A többi gyártó kihozza 1-2 hónapon belül. Az opponál talán rezeg a léc, de a find 7a időn belül volt még.
myvkie: xiaomi m2-ős, az úgy az iphone 5c előtt egy évvel jelent meg, inkább az iphone másolt, ha így gondolkodunk.
-
myckie2
őstag
Iphone 5C szépen felnagyítva.
De a poén, hogy még a menünek és az iconoknak is teljesen ugyan az a stílusa.
-
pusszycat
nagyúr
Szeretem ezt a kínai gondolkozási módot egy ebéd áráért még raknak a 16 GB-hoz 48 GB-ot. Amúgy meg nem sok 64 GB-os Androidos tablet szaladgál errefelé mostanság. Le vagyok n y ű g ö z v e.
-
blade zte
őstag
a 120ezer forintos 4k TV-t kihagytátok.
-
O_L_I
őstag
A Xiaomi neve a PH miatt ismerős itthon nem az árazása miatt.
Olcsóság ide vagy oda szerintem egy maréknyi ember ha megjátssza hogy láthatatlanba berendeli Kínából. -
Csapoati
nagyúr
Hűha, ez igen. Még 70-80 ezerért (itthon) is életképes lenne. Gyakorlatilag egy iPad Mini hardver szint, csak Androiddal.
-
vittorio7
őstag
válasz
kriszpontaz #1 üzenetére
Majd javítják.
2048x1536
Különben meg bitang jók a paraméterei.
-
kriszpontaz
veterán
kijelzőjének felbontása 2048x136 képpont
Szép csík.Amúgy jó cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fujifilm X
- Mobil flották
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest