- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
KillahHornet #365 üzenetére
Ha jól értem, akkor két kártyád van, mivel beszélsz raspbian-ról és openelecről.
Mivel a config.txt az SD kártya FAT partíciójén van, az nem működik, hogy csak az egyiken változtatod meg, a másikon is meg kell változtatni (bővebb infó: http://elinux.org/R-Pi_configuration_file)
Egyébként külső vinyóhoz mindenképpen javasolt egy külső tápos USB hub ha megbízhatóságot is szeretnél. -
s_e_n_k_i
tag
válasz
KillahHornet #362 üzenetére
1. Raspbian alatt beirod:
sudo nano /boot/config.txt
Itt modositod a szukseges dolgokat, majd Ctrl+X, utanna egy Y (mint Yes) és Enter.
2. Vagy kiveszed a kartyat a Pi-bol, beteszed egy windows-os PC-be, es a kedvenc editoroddal modositod a config.txt file-t a kartyan. -
azbest
félisten
válasz
KillahHornet #352 üzenetére
Külön kell bekapcsolni az 1200mA módot az usb tápellátásánál [link]. Alapból 600mA-n osztoznak.
Ha ez sem elég neki, akkor külön tápellátás / aktív hub kell hozzá.
(#354) bambano:
nálad nem azért kellett mókolni a konfigot, mert a kártyaolvasót csak usb1.0 sebességű módban tudta kezelni, mert normál sebességgel eldobta az usb alrendszert? Anno erről beszélgettünk, bár az még a sima B volt, azzal nekem is kijött a hiba az akkori kernellel. Most még nem jutottam oda, hogy kipróbáljam az aktuális rendszeren. -
bambano
titán
válasz
Attól, hogy a pi-be két amper megy, az usb portjaira nem adja ki mind a két ampert.
tehát ha az usb vinyódat csak a pi usb portjáról akarod árammal ellátni, az esélytelen.ha jól tudom, ezt a részét nem változtatták a pi2-nek, így azok a rossz tapasztalatok, amiket én a b+-on szereztem, itt is állnak. Nekem egy nyamvadt kártyaolvasót nem bírt elég árammal ellátni, mókolni kellett a konfigját.
-
válasz
Más periféria nem megy róla?
Erős a gynúm, hogy nincs ott meg az a 2 A.
Ilyenkor jön jól egy USB-s ampermérő -- nálam már nélkülözhetetlen darab.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest