-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Ahha, nem tudom mi a jellemző rájuk, neten 50mA alattiakat láttam hirtelenjében, de nagyobb hatótávú esetén lehet, hogy több kell. Áh látom más is panaszkodik ilyesmire, neki 500mA darabja.
Sokat nem küzd vele, van valami táp vezérlő chip ezeken a gpio4-re kötve, ami limitál és védi a visszatáptól. Ez védi attól is, hogy újrainduljon amikor menet közben rádugunk valamit, ezzel jött be a hot-plug támogatás.
Nekem sima pcsc olvasó van, az nem sokat fogyaszt.
-
azbest
félisten
Akkor félreértettél valamit.
Miért csökkented le? Ha nagy fogyasztó, akkor kell neki a magasabb szint. Paraméterként is megadható, nem kell külön kapcsolgatni.
Egyébként milyen kártyaolvasó? Fura, ha 600mA-nál több kell neki. Hacsak nincs rádugva még más usb eszköz is, mert együttesen annyi a limit, nem portonként.
A táp terhelhetőségre
/boot/config.txt-ben max_usb_current=1 (régebben safe_mode_gpio=4) paraméter kell.Nálam pedig a kártyaolvasómmal az usb sebességét kellett visszavennem 1.0-ásra az akkori kernel mellett:
/boot/cmdline.txt: dwc_otg.speed=1 kellett, mert enélkül a kártya használatától pár másodperc múlva összeomlott az usb alrendszer és csak soros konzolon érhettem volna el.
Lassú módban meg kevés lett a sávszélesség a HD tévéadáshoz, ráadásul az egyik fajta tunerem nem is támogatja ezt a módot. -
azbest
félisten
Persze, de úgy is írják.
Nettóban ugyanannyiért adják, mint a farnell.A nemzetközi szállítás ha jól hallottam farnelltől 1400(+áfa?) UPS-sel .
Az fdh-tól 1500+áfa vidékre a szállítás GLS-sel. (Azért nem kell külön fizetni, hogy GB->HU átszállítják.)De BP-ieknek van olyan fdh szállítási opció, hogy 10eft felett díjtalan, alatta megegyezés szerint.
-
solti_imre
tag
Vagy BÁRMIT is fel/le kapcsolnak... A linux előnye a winfossal szemben, hogy átlátható, követhető, viszafejthető - de mi van, ha HW szinten lehet beleavatkozni egy eszköz működésébe??? Én is beleestem a hibába, hogy Raspberry Pi 2-t vettem - de tanultam az esetből (NEM IGAZ a 6x-os sebességnövekedés + a fényérzékenységen kívül a fene sem tudja, hogyan és kik mit csinálhatnak a tudtom nélkül) - soha többet!!!
-
azbest
félisten
Lelki szemeim előtt már látom, ahogyan egy Mrs Lipton kaliberű britt hölgy piros körömlakkal kenegeti az U16-os alkatrészt a gyártósor végén, hogy elmúljon a fényérzékenység
-
V.Stryker
nagyúr
Pontosan nem tudom hogy van én sem...azt tudom,hogy karácsonykor egy Kindle-t vettem és azért vettem itthon, mert majd ugyanennyibe került volna adminisztrációs költségekkel az amazonról is, de így meg lett számlám.
schawo Mi az,hogy nem gui-s? mire lehet majd használni?
-
imibogyo
veterán
Nincs mit! végre én is a PH hasznos tagjának érzem magam.
(#41) pakriksz: persze azt értettem, hogy mi lenne a célod vele, csak én az ilyen gépeket nagyon pici, beépített eszközöknek szánom gondolatban és a gyakorlatban is, és oda nem érzem szükségét plusz merevlemezeknek akármiknek. Szerintem amire ezeket a cuccokat (legfőképp) szánják, arra így is jó. Mondjuk a LAN + USB kombó tényleg szúrja az ember szemét. Mondjuk én most csak egy ilyen kis mindenes gépnek (Linux) rendelek majd egy ilyet, hogy ne a nagy gép menjen 7/24-ben. Gondolkoztam a már linkelt Banana M2-n is, de úgy olvastam támogatottságban alulmarad a Pi-vel szemben. Cubieboard 2-vel mik a tapasztalataid? Linux-os tapasztalat érdekelne elsődlegesen (meg mondom őszintén azt sem tudom, hogy Cubie-n milyen disztró fut? Debian?).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Mesterséges intelligencia topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest