- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy óra, két rendszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lehella
senior tag
Nincs a TV menüjében semmi erre utaló beállítási lehetőség, valamint az OpenElecben engedélyezve van a CEC Adapter, mégse működik. Mikor bekapcsolom a Pit, ugyan kiírja az OE hogy Pulse Eight HDMI CEC adapter Konfiguráció frissítve, de ennyi.
Honnan tudod, hogy a TV-m képes erre? Bárcsak így lenne -
mano42
aktív tag
... na és nem tudom szerkeszteni az elöbbi válaszom, de hasonló hajóban evezem én is, a páromtól kaptam egy logitech z906-t amin nincs hdmi, (én erősítőt vettem volna, dehát ajándék lónak ne nézd a nemi szerveit), viszont van rajta két digitális bemenet (rca és optikai), hdmi splitterrel oldottam meg, amin van optikai kijövet. (drágább volt mint a raspberry).
-
mano42
aktív tag
Ha nagyon jó minőségű analog és digitális hangot akarsz rpi-ről akkor hifiberry , bár így a leves drágább mint a hús, ha meg ingyen a lehető legjobb hangminőséget, akkor hdmi, az analog kijövetet kerülni kell. Ha meg köztes megoldás kell akkor "hdmi sound extractor"-t kell venni, ami a hdmi-ből a hangot kihozza digitalis rca vagy optikain. Én az utóbbival oldottam meg.
-
Dudee
senior tag
DACban nem tudok segíteni, de hogy sok megoldás létezik rá, az biztos. Kicsit keresgess.
HDMI passthrough:
miért kéne hozzá két 'lyuk'?
A passthrough azt jelenti, hogy a lejátszó nem nyúl az audiostreamhez, küldi tovább, ahogy van. Azaz a dekódolás rábízza a fogadó oldalra.
Ha vki AVRrel -házimozi erősítő- rendelkezik, akkor a passthrough-t bekapcsolja, és így pl a DolbyDigitalt az erősítője fogja kicsomagolni. Ellenkező esetben a raspberry dolgozik, és külön PCM csatornákat küld ki.
Ez utóbbi megoldás persze jobban terheli a procit, de ha a TV nem tud DD vagy DTS jelet fogadni, akkor marad a stereo mixdown, passthrough nélkül.
De ugyanúgy 1 HDMI kábellel megy a dolog. Egy kábelen megy a kép és a hang.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest