Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

Nálam pont eljött a vidokártya-vásárlás ideje, és nagyon az AMD fele kacsintgattam, de az utóbbi idő baklövései miatt nagyon úgy tűnik, hogy a konkurenciától fogok választani valamit.

1. Egy 2015-ös kártyán nincs HDMI 2.0, még a 390x-en és Fury-n sem, amelyeket mint 4K-ra alkalmas kártyaként reklámoznak. WTF? Értem én hogy DP, de sokat érek vele ha a tévéken (amit az emberek 99%-a használ ha 4K-ban akar játszani. köztük én is) ilyen nincs, és még átalakitó sem létezik. Legtöbb helyen még ki sincs irva hogy az adott kártya csak HDMI 1.4-et támogat de a 4K reklám persze ott van, ami akár a felhasználó átverésének is tekinthető. Én is ott voltam néhány napja, hogy már majdnem benne volt a 390x a kosárban mire eszembe jutott hogy olvassak kicsit utána a portoknak. Sehol nem irta a HDMI verzióját a leirásban, nekem pedig nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen kártya kell támogassa (szerencse hogy jobban utána néztem).
    2. Most ez a driver-gond. Elhiszem én hogy a user elfogadta a feltételeket, de álljunk meg egy pillanatra, ahogy olvastam a gondok nem extrém tuning esetén jönnek elő, hanem már akkor is ha a user csak monitorozás céljából használ valami külső programot. Erre kéne létezzen hardveres védelem egy modern kártyánál.

Új hozzászólás Aktív témák