-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajnos nekem elég gagyi a megoldásom:
- mobilok képei a google felhőbe mennek (de nyártól az ugye már "fizetős" lesz), egy ideig próbáltam a NAS-ra menteni őket, de nem tudtam lépést tartani a mennyiséggel
- itthon minden (egyéb) mentés a NAS-ra megy
- a NAS-ről készítek backupot.... időnkéntnéha lelkesen hetente mentek, aztán van hogy lustaságból hónapokig nem (ez sima, manuális másolgatást jelent
)
- a HDD-k vagy itthon vannak a polcon, vagy elviszem anyámékhoz, a lustaság/macera itt sem segítez a syncthing hogy működik? ha otthoni wifin van a teló, akkor felsynceli a képeket pl a nas-ra?
-
nem lesz gyors, az biztos (akkor se, ha nincs családod
)!
1. 60x60x10 venti kell a 325-be, 3 pines. legbiztosabb, ha elviszed a gyárti a vásárláshoz
2. nem, a hdd1-re fog kerülni az ffp, ujra kell installálni. USB nem támogatott.
3. én lementeném a teljes könyvtárstrukturáthátha kell majd... 1-2 konfig fájl, bináris, stb.
a hosszu rezet alapállapotba teszi a nas-t, uj hdd-k betétele után kezdhetsz ezzel
rezet: [link]
4. linux, sokminden "áthuzhato" simán a conf fájlok visszamásolásával, de a teljes rendszer nem (vagyis, nem biztos, hogy életképes lesz a végeredmény, ha "mindent" majd csak simán "visszamásolsz". aztán a fene tudja...) -
ffp nélkükli hdd-t nagyon könnyű cserélni, igen (nekem se volt raid)
az ffp "alattit" viszont elég melós.... én nem másoltam vissza "semmit" az uj hdd uj ffp-jére, hanem "szépen" újrainstalláltam mindent - szerencsére ez esetemben csak transmission és minidlna voltak, majd csak a korábban kimentett konfig fájlokat másolgattam vissza
-
akkor jól értettelek
itt mindenki annyit állított be, amit írtam is h nálam enabled:
FeatureName : SMB1Protocol-Deprecation (ezt nem tudom, hogy micsoda, lehet kell)
State : Enabled
FeatureName : SMB1Protocol (ez kell!)
FeatureName : SMB1Protocol-Client (ez is kell!)
... és megy is tudtommal mindenkinek! még a tiédnél ujabb windows10-en is... tehát ha nálad nem, ott valami más/egyéb/céges beállítás okozhatja sajnos -
de ha jól értettelek, ezt hiába kapcsoltad be, neked ekkor sem ment a mount?
ha nem: lehet valami egyéb céges policy beállítás akasztja meg....nálam "frissen telepített" 1909-es w10 és "megy"... mármint logon után SAJNOS CSAK piros X-esen látszik a share, de ha belekattintok akkor be is lép (akár ha admin, akár ha egy readonly userrel van a mappelés beállítva) - amig nem kattintok bele, addig pl a Macrium nem tud rá/bele menteni
-
Model Name NSA325 v2
Firmware Version V4.81(AALS.1)fura, mert nálam is
EnableSMB1Protocol: False
EnableSMB2Protocol: True
és mégis tudom tallózni a nas-t, bármiféle samba.conf szerkesztés nélkül.arra merek gondolni, hogy ez a cmdlet nem ad teljesen hiteles eredményt
mert:
PS C:\WINDOWS\system32> Get-WindowsOptionalFeature -Online | where featurename -like SMB1*
FeatureName : SMB1Protocol-Deprecation
FeatureName : SMB1Protocol
FeatureName : SMB1Protocol-Client
FeatureName : SMB1Protocol-Server
State : Disabled
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest