- Külföldi SIM-ek itthon
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zizi123
senior tag
Minden tiszteletem az itt segítőkész szakértő kollégáké, és tényleg nem szeretnék senkit megbántani, de ugyan kattintsatok már rá a Chrome / Firefox / Brave / Edge / Chromium / Tor ikonokra, ki mit használ. és pötyögjétek már be 1 böngészőbe, hogy a torrentezé illegális-e.
A lustáknak:
Az eredmény ez lesz:
NEM, NEM ILLEGÁLIS JOGDÍJAS TERMÉKEKET LETÖLTENI!!!!!!
CSAK MEGOSZTANI ILLEGÁLIS!!!!!!https://masodfok.blog.hu/2024/04/30/a_torrentezes_jogi_megkozelitesbol_legalis_vagy_nem
A még lustábbaknak, hogy sokat olvasni se kelljen itt az idevágó rész:
"Amint láthatjuk, Magyarországon a személyes célú letöltést nem bünteti a törvény. Azonban, ha valaki részt vesz jogvédett tartalmak FELTÖLTÉSÉBEN (például torrentezéssel engedély nélkül megoszt jogvédett tartalmakat a nyilvánossággal), az már jogellenes tevékenységnek minősülhet."Szerintem ezt a témát kiveséztük. ÉS PONT
-
Zizi123
senior tag
Igen megtaláltam a leírásodat, és meg is ijedtem tőle
, de ha nincs más út, akkor ez is megfelel természetesen.
Mivel semmi nincs a NAS-on most beállítva, és a HDD is üres, akkor inkább most csinálnám meg, mint később. Meg ha nem jó, mert ugyanúgy lassú, akkor az is most derüljön ki.
Tehát érdekelne a dolog. -
Balinov
titán
Viszont kar volt ide beneznem, betettek a hangyat a fulembeAtolvastam a leirast, megfelelo hw megletevel nem is tunik nagyon veszesnek.
Ilyen USB2serial adapter pl megfelelne a muveletre?Nyilvan az adatokat elobb lementenem a cuccrol
Egyedul a "Don't connect the 3.3v pin when using the serial port." resz a hardware fejezetben, ami nem tiszta.
Amugy jol ertem, ha nem b**om el, es "reset" utan bebootol az openwrt akkor miket lehet kezdeni? Nyilvan NAS funkcio, torrent kliens, DLNA megmarad, de milyen extrakat nyujt?
gyari Twonky-t mire cserelhetnem, Transmission/qbittorent gondolom itt is van. Esetleg TPLINK TAPO IP cameraval lehetne valamit mokolni? SZoval ilyen user case scenariokat keresnek
Ill. az openwrt a nand flashbol, usb stickrol (ala FFP) vagy a storage disk-rol fut?
Koszi megegyszer sracok, szerintem jovok meg ide
B
-
root@Centrum:~# /ffp/start/minidlna.sh rescan
Stopping minidlnad...done! [ OK ]
Starting minidlnad.../ffp/start/minidlna.sh: line 97: /ffp/bin/minidlnad: No suc h file or directory
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlnad can not start!!!
korrigáltam a path-t a scriptben ill. a -R az valójában a rebuild parancs (ott is korrigáltam a path-t)
MEGY!
és igen, ott a bináris, amit írtál, csak a -R esetén nem csinál rescant (korábbi verzió esetén működött), de ezekszerint ez a funkció átkerült a shell scriptbe (noha szerintem az is csak a -R -el futtatja a binárist.... nomindegy, nem értem miért megy onnan, lényeg h megy!)
köszönöm!
-
noha... volt kis gondom ezzel a minidlna -val, ez az 1.3.3 régebbi libjpeg-et kért, mint az előző 1.2.1-em ... fura!
root@Centrum:/tmp# /ffp/start/minidlna.sh start
Starting minidlnad.../ffp/sbin/minidlnad: can't load library 'libjpeg.so.8'
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlnad can not start!!!
root@Centrum:/tmp# funpkg -r /tmp/libjpeg-9b-arm-1.txz
Removing libjpeg-9b-arm-1
rm ffp/bin/cjpeg
rm ffp/bin/djpeg
rm ffp/bin/jpegtran
rm ffp/bin/rdjpgcom
rm ffp/bin/wrjpgcom
rm ffp/include/jconfig.h
rm ffp/include/jerror.h
rm ffp/include/jmorecfg.h
rm ffp/include/jpeglib.h
rm ffp/lib/libjpeg.a
rm ffp/lib/libjpeg.la
rm ffp/lib/libjpeg.so
rm ffp/lib/libjpeg.so.9
rm ffp/lib/libjpeg.so.9.2.0
rm ffp/share/man/man1/cjpeg.1.gz
rm ffp/share/man/man1/djpeg.1.gz
rm ffp/share/man/man1/jpegtran.1.gz
rm ffp/share/man/man1/rdjpgcom.1.gz
rm ffp/share/man/man1/wrjpgcom.1.gz
root@Centrum:/tmp# funpkg -p /tmp/libjpeg-9b-arm-1.txz
Purging /tmp/libjpeg-9b-arm-1.txz
Duplicate entry in filelist
root@Centrum:/tmp# funpkg -i /tmp/libjpeg-8c-arm-1.txz
Scanning /tmp/libjpeg-8c-arm-1.txz ...
# libjpeg - The Independent JPEG Group's JPEG software
#
# This package contains C software to implement JPEG image encoding, decoding,
# and transcoding. JPEG (pronounced "jay-peg") is a standardized compression
# method for full-color and gray-scale images.
#
# Homepage: http://www.ijg.org/
Installing libjpeg-8c-arm-1
root@Centrum:/tmp# /ffp/start/minidlna.sh start
-
z123456789
addikt
Tényleg ne haragudjatok, végtelenül hálás vagyok a segítseégetekért, de valószínű annyira nem értem miről van szó, hogy azt sem tudom mit kellene kérdezni.
De próbáljuk meg folytatni, kérdezek, és hátha világossá válik, mit is kellene konkrétan csinálnom.
Szóval igyekszem részletesen leírni, hogy pontosan mit csinálok, mert gondolom valahol elcsúszik nekem valami. Mert amúgy tényleg nem tűnik bonyolultnak.web_prefix fájl kész. Nincs kiterjesztés, ellenőriztem fenti módszerekkel is.
A belemásolt linkek stimmelnek. (Mármint többféle linket mutattatok, mindegyikkel próbáltam már.)
Ezt a fájlt fogom, és Windows felületen, egy Total Commander segítségével bemásolom a NAS:\admin:\zy-pkgs:\ alá.
Nas admin felületén Rendszer beállítás - Firmware/csomagok alatt nyomok egy Lista lekérdezése az Internetről a Programcsomag fül alatt.
Kell bármit ezelőtt beállítani a NAS-on? Mármint úgy értem, SSH-n keresztül, vagy bárhogy máshogy?
Még arra gondolok, hogy a routeren van valami hálózati beállításom, vagy akár a NAS-on belül, ami nem engedi a hálózatra.
Átnéztem minden általam ismert menüpontot, nem találtam hibát. Erre tipp esetleg, vagy hogy hogy tudnám ellenőrizni?
-
Agyzuzo
addikt
Köszi, sajna bénázásaim nem értek véget. Létrehoztam a file-t MC-vel, elindítottam a slacker parancsot és ezt kaptam:
Updating package lists...
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/FFP/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
09:00:22 URL:http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/FFP/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5 [9519/9519] -> "CHECKSUMS.md5" [1]
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/br2'; wget -Nnv 'http://zyxel.diskstation.eu/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5')
09:00:23 URL:http://zyxel.diskstation.eu/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5 [11923/11923] -> "CHECKSUMS.md5" [1]
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/ar'; wget -Nnv 'http://zyxel.diskstation.eu/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages//CHECKSUMS.md5')
09:00:23 URL:http://zyxel.diskstation.eu/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages/CHECKSUMS.md5 [509/509] -> "CHECKSUMS.md5" [1]
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
rsync: failed to connect to funplug.wolf-u.li (2a03:4000:30:360b::11:3914): Network is unreachable (101)
rsync: failed to connect to funplug.wolf-u.li (188.68.47.78): Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(122) [Receiver=3.0.9]
FATAL: uli: No CHECKSUMS.md5 -
DaDa
senior tag
Most úgy néz ki minden működik. Igen a pipa bent volt, kivettem. El is érem és le is töltötte. Nem is emlékszem végül melyik Tm van fent, viszont valahol olvastam, hogy nem mindegy melyik lib event megy mellette. Downgradeltem ami fent volt és utána elindult a töltés is. Bár ha jól látom a feltőltés még nem megy. Bár lehet, hogy senki nem tölti tőlem amin teszteltem.
-
DaDa
senior tag
Köszönöm, már sikerült telepíteni, el is tudom indítani de sajnos én is bele futottam abba hibába, hogy a web felületet nem érem el. Pontosan a 403as hiba. Unauthorized IP Address. Már mindent 4szer végig jártam. Legalább 5 leírás alapján állítgattam a jsont meg a t.m... SH-t. Egyszer érdekes módon elértem , amíg futott a parancs a user/pw beállításról pedig akkor stop volt a tm. Érthetetlen. Annyira nem vagyok láma ehhez de azért ez örökre elvette a kedvem a zyxel nastól. Syno meg most nagyon drága. Gondoltam ezzel belenézek a nas világába meg a torrent fontos lett volna de most már fontolgatom 1 marék altató bezsedését. Holnap még próbálgatom aztán feladom.
-
DaDa
senior tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy kaptam egy 310S-t és 2 napja szenvedek mindennel, mert akitől vettem elfelejtett mondani, hogy megszűnt minden támogatás. Nos eljutottam már egész sokáig vele, de képtelen vagyok a br2 repo-t rátenni. Már annak örülnék ha Tm rákerülne valahogy és már csak ennyi hiányzik. A fentiek értelmében én is átírtam a /ffp/etc/funpkg/sites file-t de az UW minden alkalommal átírja. Látom a szerkesztőben, a wolf-u.li/439-ről szedi le a site-okat de sehogy nem tudom úgy átírni, hogy ne írja felül és ne abból dolgozzon. Valaki tudna segíteni, még ha nem is 326-os a nasom?
-
^Clown
addikt
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp /funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central .org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/ CHECKSUMS.md5:
2022-02-16 13:33:46 ERROR 404: Not Found.
FATAL: mz: No CHECKSUMS.md5 -
Azgo
csendes tag
Sokat küzdöttem, hogy vhogy összehozzam a működő Transmissiont, de sehogy sem akarja
A sites filet sikerült netről befrissíteni. Az /ffp/sbin/uwsiteloader.sh-ban átírtam a wget-et, hogy direkt az /ffp/bin alól induljon, szépen le is jött és frissült a sites. Persze azért 1 órácska erre kb elment, mire megtaláltam, hogy hogyan is kellene, de meg lett és ment normálisan.
Utána szépen slackerből megpróbáltam ezek közül a br2, és a 2 mrdini repo verziót felrakni.
Simán felmennek, elindulnak, kisebb szenvedés után bekonfigoltam őket, és szépen indul bármelyik.
Remote GUI konnektál, de aztán pár mp után homokóra a GUIban és elveszti a kapcsolatot. A processz megy látszólag hibátlanul, az /ffp/start/transmission.sh status azt mondja, h fut, akár le is tudom álltani és start-olni, de ugyanúgy néhány mp után vmi megakad neki és a GUI csak pörög.
Ha nagyon gyorsan nyomkodom a restartot, a GUIban a reconnectet, és egy torrent berakást, akkor még be is tudtam pakolni vmit, sőt volt, h TM restart után elkezdett tölteni, de aztán megint kakukk és abbahagyta.
Az /ffp/tm/.transmission-daemon/transmission-daemon.log sem mutat semmit:Mi lehet a gond vajon, mit nézzek, ellenőrizzek le? :-?
És amúgy melyik transmission verzióval kellene tudnom működésre bírni a gépet?
Ill még kérdés: vhogy a gyári S.M.A.R.T.-ot be lehet üzemelniI? Nagyon jó lenne látni a webfelületen, hogy hogy állnak a vinyók.Köszi!
-
Azgo
csendes tag
Köszönöm Neked, alakul
Most meghagytam az fw4-es Mijzelf repo linket, de próbáltam korábban az fw5-tel is, mert abban is nagyjából ugyanazok a package-ek vannak, de gondoltam frissebb lehet vmelyik.
De most akkor hagyom az alap fw4-et [kép]
MetaRepo fenn van megint, frissítettem a listát lejött ami a repo-ban vban, de a Zyxel-es built-in SSH, Transmission nincs a listában.
[kép]
Arra tippelek, hogy ezek szerint az eredeti, built-in package-ek nem a firmware-ből érhetőek el (gondoltam itt is a firmware olyan lehet, mint mondjuk egy stock Androidba csomagolt Chrome, Store, stb appok), hanem azokat anno a Zyxel akkor még élő ftp-jéről szedhette le a packagekezelő. Ami akkor most már nem lesz többé.
Bár persze lehet ezzel nincs semmi baj, mert a Tőled kapott ffp-t felrakva kapásból lett SSH-m, bár a NAS webes felületén nem fog látszani, de az mindegy is.Akkor most talán a slacker -U, aztán mehet is fel a Transmission és az mc?
Azt esetleg el tudnád mondani, hogy miért van ffp, MetaRepo és Entware-ng is? Ahogy eddig sejtem, mind az ffp igazából egy összegyúrt package gyűjtemény, és hozza még a slacker package kezelőt, amivel lehet még netről is leszedni hiányzó csomagokat, de a MetaRepo és az Entrware-ng az package kezelő, amik csak a netről szednek le a megadott repo-kból.
Javítsd ki, ha hülyeség, amit gondolok, nyugodtan.
Ami viszont nekem még tök nem világos, hogy miért és mire kell(het) 3 ilyen "tool" is, amik elég bonyi és/vagy alig dokumentáltak.
Mert próbálkoztam az Entware-ng-vel is, de mikor láttam, hogy a repojából van 3 különböző transmission-daemon (cfp, mbedtls, openssh), akkor azért elkenődtem, mert sajna fogalmam sincs mi köztük a különbség és githubon körülnézve se derült ki, h nekem melyiket kellene rakni.
Bocsi, h ilyen sokat írok, de tök szeretném megérteni.Üdv
-
Anonymus23
veterán
Nincs fenn még FFP a MetaRepo-t akartam feltelepíteni, de nem tudja letölteni a listában.
Net van a NAS-nak, azt is látom, hogy az általad adott link az működik is, de nem talál semmit, vagyis nem tudja a listát frissíteni:Mondjuk most nézem, hogy konkrétan a repo mappába nem tudok belépni böngészőből, hibára dob
-
Tonyk
veterán
Köszönjük!
Akkor 4GB DDR3 esetében még jobb a helyzet: ~8500-ért már van Kingston, CSX?
J5050 esetében support lista van, rajta pl a KVR21S15S8/4 : 12700Ft. Elnézést, tévedtem 700Ft-ot. Homok a fejemre!
Bár ha ennyire (mire háklis, mire nem) vágod, te is írhattál volna konfigot, hogy te mit javasolsz. A kérdező bizonyosan nagyon örülne neki! Köszönjük!(#7145) Dragon3000
Szerver vagy valami desktop win? Desktop win, hajlamos használhatatlanra lassulni pár nap/hét folyamatos üzem után.
Van egy pár intézményi szerverem windows serverrekkel (még 2003 is fut) Ezekkel még 4GB RAM mellett sincs olyan gond, mint egy desktop winnel. Több memórával rendelkező gépekről már nem is beszélve. -
Tonyk
veterán
Ok! Ezt meg sem néztem csak láttam, hogy mind "Várakozás" statusban van (sok és nagy linux image benne így, nem pörgettem végig). Majd néztem egy
-ot és lehaltam a látottaktól. Vissza a 2.93+ ott meg ok, minden.
De így ok. Szóval elméletileg mehet a 2.94 is. Most kivárom... -
Mr Dini
addikt
Azért, mert ezek a binárisok nincsenek strippelve, azaz tartalmazzák a hibakereső szimbólumokat is (debugger symbols).
Mivel egy átlag usernek, hacsak nem akarja megkeresni, hogy miért hal meg a program mondjuk egy segfault-tal feltételezem, nincsen rá szüksége. Ezért a cserét követően érdemes kézzel
strip
pelni minden egyes binárist.Pl.:
strip /ffp/bin/transmission-daemon
Így előtte:
2.5M /ffp/bin/transmission-daemon
És utána:
740K /ffp/bin/transmission-daemon
@Tonyk
Köszi a gyors fordítást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HP EliteDesk 800 G5 DM - i5-9500T, 16GB, 256GB SSD
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest