Új hozzászólás Aktív témák
-
Kruppmityu
csendes tag
válasz
Winner_hun #137 üzenetére
Köszönöm!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Kruppmityu #136 üzenetére
Olvasd el ezt, van ilyen kiterjesztés (menu editor egyébként)
-
Kruppmityu
csendes tag
Szegasztok!
Tud valaki olyat amivel ki lehetne gyomlálni a helyi menüből a számomra nem kívánatos sorokat?
-
canniball
nagyúr
válasz
Winner_hun #134 üzenetére
Nincs mit!
-
canniball
nagyúr
Auto Copy - "Szövegdobozban levő szöveget nem másol."
Ez úgy helyes, hogy alapértemezés szerint nem másol. Ha beállítod másol onnan is (Beállítások->Beviteli szövegmezőkben is működjön). -
Sil
senior tag
1. Kiegészítőnek lehet, hogy jól jön neked még a PermaTabs, amivel lehet rögzíteni a fontosabb füleket, hogy ne tudd véletlenül becsukni.
(De persze már kiterjesztés nélkül újra is lehet őket nyitni, ha véletlenül bezárod, a fülek jobb egérgombos menüjéből.)
2. A Local Install inkább a ''mi is volt fent'' listák elkészítésére jó, a kiterjesztések elmentésére inkább a FEBE. -
Pentax
tag
válasz
Winner_hun #130 üzenetére
Köszi
-
Pentax
tag
Grat,jó lett az írás,s a második rész is.
Két kérdésem volna csak:
1. Olvastam itt a hsz-ek között egy kit.-ről,ami színezi az aktív fület(volt rá példa,kilőttem munka közben olyat,amit nem kellett volna),de harmadszor olvasva végig sem találom a nevét,ebben kérnék segítséget.
2.mi módon tudnám letölteni és egykupacban offline tárolni az általam telepített kit.-eket,mi a kiterjesztésük és hollelek rájuk?
Ugyanis reinstall után bosszankodok,hogy mik is voltak feltéve,mi a nevük,s egyenként letölteni a weblapról azt a 10-12 kiterjesztést,hanem egy kalap alatt lehessen telepíteni. -
Winner_hun
félisten
Ki lett nyitva a másik írás topikja, ne ide legyen mind a kettő, jobb ez így
-
wwenigma
Jómunkásember
Linkificationt vagy mi a szöszt kerestem mar regen, most megvan
Viszont mikor felrakta a FF dobott egy hatast.
Persze a munkamenet helyreallitasa mukodott rendesen. -
peba0706
csendes tag
A sztakis addon link nem működik, légyszives javíts.
-
7
addikt
Ajánlom Flashblock helyett a következőt: Stop Autoplay
-
3aTi3
tag
sokan ajánlottátok a cooliris nevű kiegészítőt, így én is kipróbáltam, de nekem nem működött az a feature, h a google képtalálatainál az előnézeti ablakban csak a képet jeleníti meg, és nem a linkelt honlapot.
ez nektek megy rendesen? -
Blaise
veterán
a második írás végén a smiley nagyon üt
-
Sil
senior tag
- Az ActiveX-ben, ha jól emlékszem, biztonsági okokból csak a Windows Media Playerhez tartozó részek voltak benne, tehát csak ActiveX-es videók nézegetésére jó (és ezzel megkímél egy csomó sebezhetőségtől).
- Az InfoLister fölösleges, ha van Mr Tech Local Install.
- A sztakidict kiváltható a ContextSearch nevű kiterjesztéssel (ez az összes keresőplugint elérhetővé teszi a jobb egérgombos menüből), így a többi nyelvvel is működik.
- A Popup ALT Attribute-hoz annyit tennék hozzá, hogy a Firefox alapból a szabványokkal teljesen összhangban nem jeleníti meg az ALT szöveget, ha rámész egy képre az egérrel. Azt ugyanis csak akkor kell megjeleníteni, ha maga a kép valamiért nem látszik (nem pluszban, hanem helyette). Az ilyen tooltip-szerű szövegmegjelenítésre a TITLE való, csak vannak, akik rosszul használják az ALT-ot.
- A Paste Quote kiváltható a sokkal többet tudó (egyéb BBCode, HTML, XHTML kódokat is ismerő, saját kódokkal bővíthető) BBCode nevű kiterjesztéssel.
- A Linkificationhöz: van egy Text/plain nevű kiterjesztés azoknak, akik nem akarják rögtön linkesíteni az ilyen linkeket. Ezzel a jobb egérgombos menüből lehet megnyitni őket.
- Szerintem ne hagyd ki a Mr Tech Local Installt és az Image Toolbart se (minimum). -
válasz
Winner_hun #113 üzenetére
Király! Találtam néhány hasznos kiterjesztést.
A mozactivex mennyire megbízhatóan működik? -
Winner_hun
félisten
A folytatás itt [link] található, ez lesz a topikja annak is, ide várom a kérdéseket, észrevételeket.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Steelmanus #111 üzenetére
Inkább itt járj utána: [link]
-
Steelmanus
addikt
válasz
Steelmanus #107 üzenetére
Ez volt az elso lepes. Ettol fuggetlenul a profil mappat a C: -re teszi.
-
válasz
Steelmanus #107 üzenetére
Újra kéne telepíteni a D:-re.
-
Steelmanus
addikt
Szeretnem en is attenni a D:\-re a Firefox-ot, de sehogy sem sikerul.
Telepiteskor megadom a D:\Program Files mappat mert ott is van ilyen,
azutan azutan a Profil mappat athelyezem a D-re telepitett FF-be,
es beirom az profiles.ini-ben a profil utvonalat, de ha kilepek a FF-bol,
majd vissza, akkor ujra letrehozza a C-n.
Mit csinalok rosszul? -
V.Stryker
nagyúr
Grat a hasznos íráshoz.
Esetleg lesz a Thunderbird-ről is hasonló írás? -
moma
őstag
Szerintem azért is jó, hogy ezeket beírtad, mert imo ha az ember végig tekinti, hogy nagyjából hol lehet húzni a memórián, akkor az lesz a vége, hogy ha van elég a gépben akkor nem nagyon akarja piszkálni, mert a kényelmes webezésen rontana csak vele. Nálam legalábbis ez lett a vége anno, hogy azt mondtam, hogy rendben van az úgy, ahogy van. Ha csökken a tabok szába a memet is visszaveszi szóval nincs gond.
[Szerkesztve] -
G.I.JOE
senior tag
Nekem is van egy kedvencem, amit eddig nem említettt senki.
Az pedig ő: Right-Click-Link [link]
Sokszor van hogy csak szövegként látok egy honlapon egy linket, mert az írója nem rakta be megfelelő tag-ek közé, ilyenkor jön jól ez, mert csak kijelölöm a szöveget, jobb gomb és ''Open ....''!! Klafa! -
Sil
senior tag
válasz
Kormorán #101 üzenetére
Ebben nem értünk egyet teljesen, sok mindent lehet azért tenni a memóriahasználat leszorítása érdekében.
- Először is, ha még nem tennétek, használjatok 2.0.x-et 1.5.x helyett, mert a 2.0-ban a legfontosabb memóriaszivárgással kapcsolatos bugok már be lettek foltozva.
- Figyeljetek oda, hogy a pluginekből (pl Java, Flash) mindig a legfrissebb legyen fent, ezek is okozhatnak túlzott memóriahasználatot.
- Vannak olyan kiterjesztések is, amik ''szivárognak''. Ezeket is frissítsétek rendszeresen, és ha túlzott memóriahasználatot tapasztaltok, ellenőrizzétek Csökkentett módban (kiterjesztések nélkül) is. Ha úgy jelentősen kisebb, akkor valamelyik kiterjesztés okozza.
- Okozhatnak túlzott memóriahasználatot külső programok is, pl a WindowBlinds (ha ezt használjátok, akkor a Firefoxot érdemes berakni a kivételek közé).
- Érdemes a letöltések előzményeit rendszeresen takarítani, akár automatikusra állítva. Ha túl sok a letöltési előzmény, attól nemcsak belassul a Firefox, hanem a memóriahasználat is megnő.
- Az, hogy egy program az idővel egyre több memóriát foglal, Windows esetén teljesen normális. A Windowsban az a ''szabad'' memória, amire a többi programnak éppen nincs szüksége. Alapból a Firefox is akkor szabadítja fel az általa használt memória egy részét, ha egy másik programnak kell. Van egy config.trim_on_minimize nevű about:config-os preferencia (alapból nem látszik, létre kell hozni, logikai típusú), amit true-ra állítva a Firefox az ablak minimalizálásakor is ''kicsapja'' a lemezre. Ettől viszont nehezebben ''ébred fel'', ha ott hagyod egy időre és nem használod.
- Van egy browser.sessionhistory.max_total_viewers nevű preferencia, ez a gyors előre-vissza lépegetéssel kapcsolatos. Azt határozza meg, hogy max hány oldalt tároljon a Firefox a memóriában ahhoz, hogy az előre-vissza nyilakra kattintva ne kelljen újrarenderelnie az oldalt (hanem csak simán visszalépjen).
Lehetséges értékei:
0: ekkor ki van kapcsolva, egy oldalat se tároljon így.
pozitív számok: tárolt oldalak maximális száma (1 oldal elvileg kb 4MB RAM-ot ''foglal'')
-1 (alapérték): a rendelkezésre álló memóriától függ, 32 MB RAM esetén 0 oldal, 64-nél 1, 128-nál 2, 256-nál 3, 512-nél 5, 1GB és afelett 8.
- Van egy browser.cache.memory.capacity nevű preferencia (alapból nem létezik, létre kell hozni), ami az ún. ''memory cache'' maximális méretét határozza meg KB-ban. 1MB = 1024 KB. (A ''disk cache'' avagy Gyorsítótár és a ''memory cache'' aktuális értékeit az about:cache címen lehet amúgy megnézni.)
Lehetséges értékei:
0: kikapcsolva, ne tároljon semmit a memory cache-ben
pozitív szám: memory cache maximális értéke KB-ban
-1 (alapbeállítás): a rendelkezésre álló memóriától függő érték (Firefox 2-ben némileg csökkentették az alapértékeket, lásd lentebb). Azaz (próbálok táblázatot csinálni belőle):
RAM ______ 1.5 ___ 2.0
32 MB ___ 2048 __ 2048
64 MB ___ 4096 __ 4096
128 MB __ 8192 __ 6144
256 MB _ 14336 _ 10240
512 MB _ 22528 _ 14336
1 GB ___ 32768 _ 18432
2 GB ___ 45056 _ 24576
4 GB ___ 59392 _ 30720
8 GB ___ 75776 _ 32768
Ez a Firefox memóriahasználatának csak egy része, de ezen lehet csökkenteni, ha az alapértéknél kisebbet állítotok be. Viszont ez lassítja a korábban meglátogatott oldalak (főleg a biztonságos oldalak) betöltését.
- Van egy browser.cache.memory.enable nevű preferencia is, ez az előbbihez hasonló, de logikait típusú. Csak sima ki-be kapcsolásra jó, ha true, akkor tárolhat képeket, a böngésző elemeit és a biztonságos oldalak elemeit a memory cache-ben, ha false, az meg ugyanazt eredményezi, mint a browser.cache.memory.capacity 0-ra állítása.
[Szerkesztve] -
Kormorán
újonc
Nos, hát én is leírom az általam kedvelt és itt fel nem sorolt kiegészítőket:
Download Statusbar
A letöltéskezelést szolid kényelmes és jól látható módon oldja meg.
Jópofa és hasznos.
Foxmarks Bookmark Synchronizer
Abban az esetben nagyon jó, ha több gépen dolgozol. Szinkronizálja a könyvjelzőidet a gépek között, így mindenhol azt látod.
Sage
RSS olvasó. Azért kedvelem, mert gyors.
Server Spy
Kiírja a státusz-sorba a honlapot szolgáltató WebServer típusát.
Haszontalan, de én kedvelem.
sztakidict
A leggyorsabb nyelvi fordítás közvetlenül a weblapról. Kijelölés + jobb gomb + sztaki
Arra az esetre, ha nem akarsz vacakolni. -
Kormorán
újonc
A memóriazabálással nem sok mindent tudsz kezdeni, sajnos a FF memóriafelszabadítás tekintetében nem muzsikál tól jól. Folyik, mit a csap....
Öröm az ürömben, hogy a 3.0 egyik fő fejlesztési iránya pont ennek a leszorítása, igy alighanem az új verzióval ez a probléma megszűnik. -
Crystalheart
őstag
Jó összefoglalás! Egykettőt majd hasznosítok is, igaz, FF-ot csak mellékböngészőként használok Opera mellé. (Hogy azért mégse IE-t kelljen
)
(MOD: az időjárásjelző cuccot sohasem találtam hasznosnak...Talán csak mert gazdaembörködöm, és még a TV jelentése is alig elég, nemhogy egy sablonos izé.)
[Szerkesztve] -
kripta
csendes tag
Jó írás
én is elég sokat használok belőlük.
Szeretnék megemlíteni egy szerintem elég hasznos kiegészítést, a neve IE TAB a segítségével a firefoxban megjeleníthetünk IE-s lapfüleket ilettve egy kattintással megtekinthetjük az aktuális oldalt IE-ben
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
JetiRulez
őstag
Én Firefox-ról szoktam vissza Explorer-re.
-
cizoe
őstag
Jó válogatás! Ezek nagyrészét használom is!
amit én még szeretek:
New Tab Button on Tab Bar (nem kell fájl menübe mászkálni hogy új fület nyissunk..
[link]
[Szerkesztve] -
footy
addikt
A Foxmarks nevű kis kiterjesztést mindenkinek ajánlom. Az egyik nagyon nagy haszna akkor van mikor reinstall után keresi az ember a kedvenc oldalait és akkor ugrik be , hogy elfelejtette kimenteni. Ez a kiterjesztés egy szerverre szinkronizálja a könyjelzőket, szóval egyéb esetekben is nagyon hasznos tud lenni.
-
PazsitZ
addikt
Én amúgy a gmail manager-t használom az acccountomhoz.
Amúgy sztakidict is hasznos szó kijelöl jobbklikk és kis ablakban kiirja a jelentést.
Plusz RSS olvasónak a Sage-t használom. -
dbius
veterán
Sil hsz-ból átemelve: MR Tech Local Install: ez a svájcibicska, nélkülözhetetlen. Nehéz lenne felsorolni, mi mindent tud (főleg kiterjesztések kezelését könnyíti meg), de a legfontosabb szvsz az, hogy ''kompatibilissé'' lehet a segítségével tenni a többi kiterjesztést, így verzióváltáskor újra használatba lehet venni az esetleg letiltott kiterjesztéseket is.
Ezzel menni fog -
Misi 007
őstag
Köszi a cikket van egypár amit nemismerek le is tesztelgetem őket!
-
3aTi3
tag
én nem használok plugint a profil mentéséhez. mint minden olyan dolgot, amire még szükségem lehet formázás után, nem a rendszerpartícióra teszem. a firefox profil mappája is a d:-n van. telepítéskor pedig csak átírom a profiles.ini-t, h a már meglévő mappát használja, és kész is.
-
Sil
senior tag
-
tozo86
tag
azért erre az időjós progira (Forecastfox) ne alapozzatok. vihar van és azt írja, a jelenlegi időjárás: tiszta.
-
válasz
Winner_hun #76 üzenetére
Ahogy érzed...
-
dbius
veterán
Én az alábbi kiegészítőket használom. Van pár, amit még nem láttm felsorolva, és szerintem nagyon hasznos:
Szerk: a kiegészítők listája meg lemaradt
- autocomplete manager 2.0: bődületesen jó szerintem. ha a címsorba elkezdesz valamit beírni - beállítástól függően - megnézi, hogy szerepel-e a könyvjelzők, előzmények között, és a látogatás gyakorisága szerint jeleníti meg őket egymás alatt. Tehát ha van egy könyvjelződ, aminek nincs alias neve, de tudod a címének egy részletét, akkor beírod, és megjelenik a címsorban csak kiválasztod, enter... és be van töltve. Megkülönbözteti az előzményt, könyvjelzőt olyan módon a találatok között, hogy egyiket dőlt betűvel jeleníti meg, a másikat simával. Próbáljátok ki, utána kötelező darabbá fog válni..
- secure login: az egyes oldalakhoz elmentett jelszavak kezelése, beírása válik könnyebbé, opera szerűvé. Azon oldalaknál, ahol már el van mentve a jelszó, a kitöltendő mezőket jelzi egy x színű kerettel, és ctrl+enterrel kitölti a mezőket, enterrel pedig be is lépsz. Be lehet állítani, hogy ha olyan oldalra lépsz, ahol már el van mentve név, jelszó akkor az automatikusan beírja előre ctrl+enter nélkül is - én ezt a funkciót nem használom - szerintem ez is nagyon hasznos.
- febe: ez egy automatikus profil/kiterjesztésmentő kiegészítő. Be lehet állítani, hogy naponta (hány órakor), hetente vagy mikor mentse el a beállított kiterjesztéseket, vagy az egész profilt, melyet egy új telepítést követően csak annyi helyreállítani, hogy magát a febe kiterjesztést felteszed - ezt is elmenti külön, tehát le sem kell tölteni - és utána a mentett file-ból szépen mindent visszaállít az elmentett állapotra. nagyon jó pl. ha vki munkahelyén és otthon vagy tökmindegy hol, de több helyen is ugyanúgy firefoxot használ, és ezáltal igazából egyszerűvé válik a firefoxok ''klónozása''
- autofill forms: űrlapkitöltések egyszerűsítése (új honlapon regisztrálás pl...)
asszem ennyi. Ja még valami: bevallom őszintén, hogy a topicot átolvasva raktam fel most a mozilla archive format (köszöni szépen nagyon jól működik 2.0.0.6-os ff alatt, linuxon), a bbcodeXtra, valamint az image toolbar kiegészítőket. Ezúton is köszönet azoknak, akik felhívták rá a figyelmemet!
[Szerkesztve] -
válasz
Winner_hun #66 üzenetére
Csendben és off-ban megjegyezném, hogy ezeket a kiegészítő programokat inkább mondjuk bővítménynek kellene nevezni, semmiképp sem kiterjesztésnek. Kiterjesztés például a .jpg, az .mp3 az .iff satöbbi. Jó volna ha átírnád, sok lámát vezet(het)sz félre ezzel így.
Előre is köszönöm!
-
Hani
aktív tag
Amik számomra még kényelmesebbé tették a FF használatát, azok a következő kiegek:
GooglePreview - [link] - a webhelyek előnézeteit szúrja be a google és a yahoo keresési eredményekbe
CustomizeGoogle - [link] - és főleg a Google Toolbar - (3.0.20070525W, de honnan szedtem? passz) - szintén a google keresést turbózza fel kicsit, pl. elkezdem beírni a keresőmezőbe, hogy prohardver, és kiírja még a keresés megkezdése előtt a lehetséges találatokat (hülye megfogalmazás, de itt egy kép róla: [link]
MouseGestures - [link] - az egér jobb gombját nyomva tartva és az egeret mozgatva sokkal kényelmesebben elérjük a fontosabb funkciókat (előre/vissza, új tab, bezár, frissít, etc.) Hátrány: hamar rászokik az ember, már minden ablakot ''le;jobbra'' - mozdulattal akarok bezárni
szerk: linkek
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
válasz
Winner_hun #71 üzenetére
Próbáld ki a Firefox Portable-t, nem fogja összezavarni a most fenntlévőt. Mondjuk a jelszót már neked kell beírni, de szerintem ez így van jól. (kell egy kis mozgás
)
-
Thrawn
félisten
válasz
Winner_hun #62 üzenetére
1 gomb is elég, nekem sem kell Shift+t-t nyomni
-
Steelmanus
addikt
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Kiraly vagy !!
Hasznaltam en is egy parat mar, de ez a valogatas Kivallo -
ftc
nagyúr
válasz
Winner_hun #13 üzenetére
pl nálunk jeges eső esett csillagos égbolton
-
Yooha
aktív tag
Lehet hogy majd lesz, de igen hasznos: McAfee SiteAdvisor [link]
A google kereséseknél mutatja, hogy mely oldalak biztonságosak, és melyekről számíthatunk nem várt látogatókra. -
Winner_hun
félisten
Nem váltok 2-es firefoxra, mert ph-n nem tölti ki automatikusan a logint, csak ha beírom az első betűt (ahhoz is két gomb lenyomása kell) kényelem rulz.
Pár napig próba képpen fent volt, a kinézete nem jött be (tabok színe más színű volt, az nem tetszett. Lehet, hogy át lehetett volna állítani, de ha nekem bejön az 1.5-ös firefox, nincs vele bajom akkor maradok is annál -
a Winner által írtak egy részét én is használom, de azkon ívűl amit én még ajánlok:
GSpace: ha van gmail postafiókunk, ezt a plugint használva felcsatlakozhatunk rá, és internetes meghajtóként használhatjuk, feltölthetünk rá fájlokat és letölthetünk róla [link]
ShowIP: megmutatja bármilyen weboldal kiszolgálójának IP címét [link]
GUtil: egy egyszerű linkgyűjtemény egy menübe rendezve, ahonnan egy kattintással elérhetjük bármelyik Google által üzemeltett alkalmazást [link] -
hardzsi2
aktív tag
Az általad írtakat nekem automatikusan csinálja a FF és TB is (2.0.0.x verziók), nem szükséges hozzá bővítmény. Az új programverziót automatikusan letölti és indításkor felajánlja a telepítését, de az összes telepített bővítményt is automatikusan felügyeli és indításkor szól, ha valamelyikből érkezett újabb verzió (és kérésre telepíti is ezeket).
-
vazzz
őstag
Itt is van egy tök jó kiterjesztés, nagyon szeretem, mert minden képet ki lehet vele nagyítani, ha a jobb egérgombot nyomva tartva az egér görgőjét tekered.
Imagezoom 0.3
[link]
Remélem ti is hasznosnak találjátok. -
grayback
csendes tag
Jó kis gyűjtemény! Nekem is ezek vannak legyüjtve, bár én nem az FF-et használom.
Egy hasznos kiegészítés:
Update Notifier (FF-hez és Thunderbirdhez is): [link]
Megkeresi a frissitéseket a kiterjesztésekhez és a skinekhez, majd felajálja a letöltésüket és telepítésüket és a program újraindítását (ha úgy van beállítva, akkor automatikusan keres, tölt, telepít, majd az újraindítást felajálja)
Így nem kell egyenként végignézni, hogy vannak-e újabb verziók, mindezt megoldja ez a kiterjesztés..
Letölthető a [link] -ről is...
[Szerkesztve] -
hardzsi2
aktív tag
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Szép lista, találtam is benne számomra is érdekes bővítményt, a ColorZillát - bár még nem tökéletes a zoom-ja, mert nem anti-aliasolja a képeket és az sem látszik, hogy épp hány %-on állunk...de akkor is szuper! Eddig e célból mindig megnyitottam a PSPad-ot és azzal szedtem le a színinfókat.
Meglepődtem, hogy aktív Firefoxos létedreleragadtál az 1.5-nél. Helyedben nyugodtan váltanék 2.0-ra, mert:
- 2.0 mára stabil, gyors és a kiegészítéseket is javarészt portolták (az általad ajánlottak is szerintem mind futnak 2.0-n) - talán pár kiterjesztés már 1.x-en el sem fut
- kinézetileg és menük, menüpontok stb. elhelyezkedése szempontjából nem sokban különbözik a két verzió, tehát áttérés után sem lesz neked idegen (az Eszközök/Beállítások picit át lett rendezve, de hamar megszokható az is)
- 2.0-s feltehetően frissebb Gecko motort használ, vagyis hangyaf@sznyit gyorsabb és szabványosabb lehet, mint elődje (nem ellenőriztem az 1.5 motorját)
- 2.0-ás biztonsági hibáit még jóideig javítják, míg az 1.5 támogatása hamarosan megszűnhet
Az általam jelenleg használt bővítmények (ezek szépen megférnek egyámással is):
ColorZilla (thx!), Download Statusbar, Extended Statusbar, Showcase, Flashgot, FDM Plugin, IE Tab, ShowIP, Tab Mix Plus, Web Developer
Nem linkelem be őket, mert lusta vagyok, de a nevüket beírva az FF Add-ons keresőjébe az első helyek egyikén megjelenik/telepíthető. -
Gerr'y
senior tag
Én ezt a kiegészítőt használom még, nagyon hasznos: [link]
Ha rámész egy linkre a kurzorral, nyit egy ablakot és automatikusan megjeleníti az url-t. -
Sil
senior tag
Na akkor még egy pár (próbáltam válogatni olyanokat, amik még nem lettek felsorolva, bár több mint 60-ból nem nehéz):
Autohide: teljes képernyős nézetnél be lehet állítgatni, melyik eszköztárakat mutassa mindeig / rejtse el használaton kívül / ne mutassa.
BBCode: fórumokon egyszerűen használható BBCode, HTML, stb kódok a jobb egérgombos menüből. Csak a vágólapra kell másolni a linket/szöveget, és már formázva teszi be. Gyorsabb és egyszerűbb, mint a fórumok saját kis gomjait nyomogatni (főleg, ha FF alatt rossz helyre teszi a script a kurzort), és saját kódokat is lehet hozzáadni.
BetterSearch: a Google, stb találati oldalak felturbózására.
Bookmark Backup: automatikus biztonsági másolatok készítése a profil megadott fájljairól, megadott helyre, minden nap. Adatvesztés esetén jól jöhet.
Download Statusbar: a letöltéskezelő irányítása az Állapotsorból, épp letöltött fájlok nyomonkövetése, kezelése.
Enhanced History Manager: továbbfejlesztett előzménykezelő, nagyban megkönnyíti az előzmények közötti keresést.
FirefoxView: ha netán IE-ből nyitsz meg valamit, és gyorsan vissza akarsz térni Firefoxba...
Image Toolbar: képek lemetése egyszerűbben, a nagyobb képek sarkába gombokat rak, mint az IE (csak jóval konfigurálhatóbb).
Menu Editor: menüpontok átrendezése, ha sok kiterjesztés van és már kissé zavaros a menü, jól jöhet.
MR Tech Local Install: ez a svájcibicska, nélkülözhetetlen. Nehéz lenne felsorolni, mi mindent tud (főleg kiterjesztések kezelését könnyíti meg), de a legfontosabb szvsz az, hogy ''kompatibilissé'' lehet a segítségével tenni a többi kiterjesztést, így verzióváltáskor újra használatba lehet venni az esetleg letiltott kiterjesztéseket is.
OperaView: oldal/link megnyitása Operában. (Ugyanaz, mint az IEView.)
Organize Status Bar: ezzel lehet átrendezni az Állapotsor ikonjait.
Resizeable Form Fields: a Resizable textarea utóda, mindenféle űrlapmezőt át lehet vele méretezni. Pl ha egy fórumon kicsinek bizonyul a szövegdoboz hozzászólás írásánál.
Save Image in Folder, Save Link in Folder: Kép / Cél mentése megadott (beállítható) mappákba a jobb egérgombos menüből.
Scrollbar Anywhere: az oldalon bárhol lehet görgetni vele (pl jobb egérgomb lenyomva tartásával, de állítható), nem kell kimenni a gördítősávra. Jól jön, ha a használt témában keskeny a gördítősáv.
Speed Dial: mint az Opera Gyorshívó nevű funkciója, a 9 leggyakrabban használt oldal elérését lehet vele egyszerűbbé tenni.
Stop-or-Reload Button: egyesíti a Stop és a Frissítés gombokat, így helyet spórol.
Tab Preview: ha rámész az egérrel egy fülre, láthatod az előnézeti képét kicsiben. -
Boborjan
csendes tag
''3. Volt egy bővítmény a FF-hoz, amivel teljes weboldalakat lehetett egyetlen fájlként lementeni, pl. .mht formátumban, ahogy az IE is csinálja. Arra jó, ha pl. kényelmesen haza akarsz vinni a munkahelyedről egy weboldalt mindenestül (nem csak szöveg, hanem pl. képek is), de sajna nem találom ezt a plugint, eltűnt.''
Asszem erre gondoltál:
[link]
Nagy okosság az Image Toolbar, meggyorsítja a képek lementését (IE-ben is volt/van ilyen funkció):
[link]
Szerk: lassú voltam...
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
válasz
Winner_hun #25 üzenetére
Az két külön kiterjesztés. Én is a 0.5.x-et használom ( [link] ), ez jobban bejön nekem, és mintha a másiknak lenne némi memóriagondja.
-
Laslow
senior tag
1. Mouser Gestures nélkül már nem lennék el (egy apró mozdulat csak a lapozás, az oldalak frisstése, bezárása)
2. Adblock Plus nélkül sem lennék meg. Olyan szép minden reklámok nélkül! (Igaz, ingerszegényebb is így egy oldal, lehet, hogy rákattintanék valami bannerre, ha látnám és megtetszene.)
3. Volt egy bővítmény a FF-hoz, amivel teljes weboldalakat lehetett egyetlen fájlként lementeni, pl. .mht formátumban, ahogy az IE is csinálja. Arra jó, ha pl. kényelmesen haza akarsz vinni a munkahelyedről egy weboldalt mindenestül (nem csak szöveg, hanem pl. képek is), de sajna nem találom ezt a plugint, eltűnt. -
Daneey
tag
Amiket használok még:
Linkification -- az oldalon található sima http-vel kezdődő szövegeket alakítja át linkekké, nagyon hasznos tud lenni, főleg fórumokon (pl PH!-n, egy-egy emberkének az aláírásában is csak egy link van, ha érdekel, csak rákattintok, azt' tölti is be.) Megj.: sok ilyen pure linket tartalmazó oldal böngészése lassú lehet!
IE Tab -- ha vmelyik oldal nem jól vagy egyáltalán nem jelenik meg, akkor egy kattintással válthatsz IE-re. Nagyon hasznos, van egy listája is, amit ha bővítesz, akkor azok az oldalak automatikusan IE-ben nyílik meg. (Nem egy külön IE ablakban, hanem abban, amiben eredetileg volt, mert csak a render-engine-t változtatja.)
Most hirtelen ennyi jutott eszembe. -
moma
őstag
Klassz cikk! Pont én is gondolkodtam egy ff-es íráson, de akkor őszre tolom
-
3aTi3
tag
én is próbáltam a noscriptet, de nekem nem jött be. nemcsak a káros scripteket tiltja, hanem az oldal működéséhez létfontosságúakat is.
pl. a ph! cikkeknél a legördülő menü is javascript, amiben lehet a cikk részei között navigálni. először csak hülyén kattingattam, de nem történt semmi, majd rájöttem h a progi blokkolta. persze ezt egyszerűen be lehet tenni a kivételek közé, ez csak egy példa volt arra, h szerintem kényelmetlen annak, aki nem ugyanazokat a honlapokat nézi mindig, hanem esetleg újakra téved. nem tudod, h kéne kinéznie, működnie, és ha vmi nem jó, az lesz az első h az adott oldalra letiltod a noscriptet, így meg nem sok értelme van a programnak.
ez az én tapasztalatom. sztem kényelmetlen, mert nemcsak a tanulási időszakban szívsz vele, hanem ha új oldalra tévedsz, utána is.
furcsa h még senki nem említette a mouse gesture addonokat. egyetlen hátránya, h nagyon hozzászoksz, és más firefoxban is hülyén húzogatod az egeret
(pl. a https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/39 segítségével a böngésző alapfunkcióit lehet elővni az egér bizonyos mozgatásával, bárhol is van a kurzor . pl. lap bezárása, másik lapra ugrás, előre/hátra lépés a historyban. egy próbát szvsz mindenkinek megér! -
KRi2
aktív tag
Adblock Plus-hoz ajánlom az ''Element hiding helpert''.
Realtime tudsz bármit kivágni egy oldalból ,és mutatja hogy milyen lesz belőle. A hirdetések doboza helyén nemcsak szürke doboz lesz szürke hirdetés felirattal ,hanem az egészet ellehet tünteni. Egész reklámoszlopokat el lehet tüntetni. Táblákat ,képet ,mindent... -
Thrawn
félisten
Nagyon jó lett! Folytatást akarok!
mod: BOINC fanatikusoknak: [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
a noscript az elso amikor firefoxot telepitek a masodik az adblock plus es a harmadik meg a customizegoogle ennyi...
-
lajo
senior tag
Jut eszembe ez [link] szerintetek ér valamit?
(Google Web Accelerator) -
Protezis
őstag
Annyit fuznek hozza, hogy a ColorZilla sajnos nem mukodik linuxon, pedig regen sokat hasznaltam
-
tozo86
tag
nagyon jó cikk! várom a folytatást!
-
lajo
senior tag
válasz
Winner_hun #31 üzenetére
Nem hiszem hogy jobb de nekem nem kell, hogy annyi mindent tudjon, + én szoktam figyelni az oldalt és elég jól be szokott jönni amit írnak és a térképek is nagyon jók.
-
válasz
Winner_hun #24 üzenetére
0.7.5.1
Az időképes kieg. meg a www.idokep.hu oldalon van a letöltések között (ami jobbra fent van a főoldalon).
[link]
[Szerkesztve] -
lajo
senior tag
Szép kis gyüjtemény!
Én idokep.hu-s kiegészítőt használok, az kicsit egyszerűbb.
Most megyek párat kipróbálni. -
Ajnasz
csendes tag
További adblock listákért ajánlom még: [link]
-
Frenky89
addikt
Auto Copy-nál van valami györsbillentyű arra, hogy a kijelölt szöveget (linket) új lapon nyissa meg?
-
o0tomy0o
tag
Az a FoxiTunes nagyon jó kis progi, tényleg a legismertebb lejátszókat ismeri, még a Foobar-t is! Marha egyszerűen lehet vele dalszövegeket keresni vele! Én főként ezért imádom. (Hasonló opciót csak a Cowon playerében láttam)
-
liquidmoon
aktív tag
jó az írás, a időjárás plugint fel is tettem, köszi
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #24 üzenetére
Most nézem csak, hogy amit betettem adblockhoz linket az 0.7xx verzió, az enyém meg 0.5xxx, de ennek a linkjét még nem találtam sehol sem, de rajta vagyok az ügyön
-
válasz
Winner_hun #19 üzenetére
Köszi, úgy látom az Adblock Plus-ban ilyen nincs...
-
Dare2Live
félisten
nagyon hasznos írás, az én kedvenc plug inem egyébként egy helyesrásellenörző, sokat segít abban, hogy a forum hszeim/emaileim miatt kevesebben és kevesebbet tépjék a halyukat.
-
válasz
Winner_hun #17 üzenetére
Talán azért volt furcsa, mert nem futottak a scriptek. De pont ez a lényege.
-
Nimrod
addikt
A Fasterfox érdekesnek tűnik, de... észrevettem, hogy ha sokáig nyitva van az FF akkor lezabálja a gépet. Ezen tud segíteni?
-
''...reklámokat CSAK elrejti, de letölti...'' - ezt hogyan lehet beállítani? PH!-ra így használnám...
-
Winner_hun
félisten
Egyszer fent volt, de valamitért leszedtem, azóta nem próbáltam (talán pont a script tiltása miatt, furcsa dolgokat művelt, aztán nem vacakoltam vele)
-
Én meg ajánlom a FlashBlock helyett a NoScript [link] kiterjesztést. A mellett, hogy minden Flash-t automatikusan blokkol, minden scriptet is. Site-onként lehet mindent engedélyezni vagy tíltani, csak úgy, mint a FlashBlock-nál. És biztonságosabb is, mert a script-eket is tíltja.
És gratulálok a cikkhez!
mod: Syl megelőzött.
[Szerkesztve] -
Syl
nagyúr
Szuper összeállítás!
Nem tudom, a következő részben szerepelni fog-e, de azért ideírom. Szerintem a firefox legfontosabb (elsősorban biztonsági) kiterjesztése, a noscript.
http://noscript.net/
Ezzel 100%-os biztonságban lehet netezni és még a flashblockra sincs szükség.
Érdemes szemügyre venni! -
juliabrilke
veterán
Jó kis gyűjtés. Elég sokat tudok belőle hasznosítani.
-
ftc
nagyúr
ezek küzül csak a Down them all-t használom egy ideje....az időjárás előrejelző khm...nálam megbukott
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Én még ajánlanám a del.icio.us bookmarks kiterjesztést ([link]). Én ezzel cseréltem le a FF könyvjelzősdijét, sokkal jobban használható. Egy gombbal hozzáadható az aktuális cím a del.icio.us könyvjelzőinkhez, címkézhető, kereshető, rendezhető.
Szintén hasznos a Stylish ([link]) nevű kiterjesztés, ezzel saját magunk (vagy mások) által készített stíluslapokat rendelhetünk egy-egy weboldalhoz, saját ízlésünkhöz szabva annak kinézetét.
G-mail használóknak pedig a Better GMail nevű kiterjesztést érdemes lehet kipróbálni ([link]).
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Az AdBlock Plus-hoz itt van egy pár külső szűrő, ajánlom az Ajnasz's List, és a HuFilter szűrőket, sok magyar oldal meg van csinálva benne.
[link]
Az Adblock Plus Filter Uploader plugin viszont egyszerű usereknek felesleges, csak azoknak hasznos, akik szűrőket szerkesztenek az AdBlock Plushoz.
Egyébként az írásod nagyon jó,, 3-4 Plugint felraktam belőle!
-
Gergello
addikt
Hasznos cikk! Egy részét én is használom.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Volt már hasonló cikk, de nem árt összefoglalni azoknak akik maguktól lusták lennének összeválogatni ezeket a hasznos kis ext.-eket. És szerintem ha alapból nem is váltana valaki ezekkel felvértezve az FF üti az IE-t szvsz.
Jó írás, várjuk a folytatást
mod: Akkor sztornó
[Szerkesztve] -
L|zsidoboz
őstag
flash blokkoló, letöltés vezérlő és az időjárás előrejelző nagyon jól jön!
-
Dottore
addikt
nem rossz.
viszont itt van két kiterjesztés amik nélkül gyakorlatilag nem lehet élni. fejlesztőknek webes embereknek, stb. kötelező.
web developer:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/60
firebug:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1843
az aging tabs pedig a füleket képes eltérő színnel megjeleníteni, ezzel segítve a tájékozódást:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3542 -
Mákos7észta
aktív tag
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Nagyon jó cikk! Párat le is szedek a rókámhoz, kicsit vérfrissítek. A fasterfoxot már kézileg megcsináltam
De a letöltésvezérlő, időjárás jelző, és az ADblock nagyon tetszik
Minden elismerésem!
üdv.
Mákos7észta -
Hujikolp
őstag
Lehet, hogy váltani fogok?
A cikk király, majd leszedegetem
-
Winner_hun
félisten
Itt van az első adag kiterjesztés, amiket használok. Sajnos nem fért a cikk bele egy írásba. Bárkinek kérdése van, jöhet nyugodtan. Szívesen fogadom mások által használt kiterjesztéseket is, hátha van, ami nekem is jól jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged