Új hozzászólás Aktív témák
-
decibel
aktív tag
Ha feladja a top-ot nem lesznek professzionális kártyái sem. Pedig a prof és enthusiast kártyákon írtózatos haszonkulcs van. Itt az nV, fél évig csak top kártyái voltak, mégis rekord negyedévet zárt. Ráadásul a középkategória a felsőkatgória deriváltja. Egyáltalán nem vagyok arról meggyőződve, hogy ezzel jobban járna az Amd.
-
Rive
veterán
Egyébként meg - megint csak szigorúan szvsz - azt gondolom, hogy lehet, hogy fel kellene adni a csúcskategóriás GPU-tervezést -fejlesztést, miután sok pénzbe kerül, de kevés profitot hoz. Inkább feküdjenek rá a közép- és alsókategóriára, valamint a chipsetek készítésére. Ha ez meghozza a várt növekedést, akkor később még mindig lehet fejleszteni csúcs VGA-t.
Egyrészt a top adja el a középmezőnyt, másrészt a mai top a holnapi közép. Ha ma nincs topod, akkor holnap nem lesz közeped. -
''Egyébként egy kis lassulás a fejlesztési tempón talán mindenkinek jót tenne; gyártóknak (nem kellene olyan sok különböző panelt megtervezni és legyártani), fejlesztőknek (lenne idő optimalizálni), vásárlóknak (nem kellene 1-2 évente cserélni a vasat) egyaránt.''
Ebben nagyon is igazad van. Nagyon unom már, hogy 1 év múlva már csak kompromisszumokkal fogom tudni a legtöbb játékot játszani a C2D-s konfigommal, mert annyira elszaladt a ló (a Lost Planet már most procilimites C2D-n!). Tanuljanak meg már végre optimalizálni is a fejlesztők. -
Rive
veterán
Szerintem egy ilyen helyzetben is megtehetné az intel.
Szerintem nem. SZVSZ a K8 top időszakában az Intel ezzel hiába is próbálkozott volna, a részvényesek nem nyeltek volna le egy ilyen lépéshez szükséges profitcsökenést.
Arról még ne álmodjon senki - szvsz - hogy az AMD 1-2 hónap múlva kimúlik
Efféléről komoly ember tényleg nem álmodik - még a Cyrix/VIA kihátrálása se fejeződött be, ugye. De egy efféle folyamat kezdete már önmagában is súlyos volna.
piacnak sem jó, ha egy cég monopolhelyzetben van.
Itt viszont fontos látni, hogy a piac érdekei bizony a legkevésbé sem hatnák meg az Intel fejeseit. Ha az AMD csődközeli helyzetbe kerül, akkor hezitálás nélkül ki fogják rugni alóla a - képletes - sámlit.
Azt meg lássuk be, hogy a c2d önmagában kevés lett volna ahhoz, hogy az AMD tönkremenjen - ehhez kell a pénzügyi instabilitás is.
Ezzel kapcsolatban lehet szép, tartalmas, végtelen - és hiábavaló értekezéseket folytatni. Az AMD, mint konkrét cég helyzete olyan, hogy két egymást követő sikertelen (értsd: gyengébb, mint a versenytársaké) procigenerációba belerokkanna, talán végleg.
Majd ha lesz négy top FABja, egy jó procija és egy tuti videochipje - netán egy ezekre épülő mobilplatformja - akkor majd lehet stabilitásról beszélni.
Hadd ne kelljen ecsetelnem, hogy az ehhez szükséges tőke mekkora. SZVSZ az AMD a következő 7-10 évben a jelenlegi helyzetébe van bezárva.
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
Egyébként véleményem szerint ... az AMD-nek nem feltétlenül kell sebezhetőnek lennie...
De - sajnos - továbbra is az. Mármint az eddig kaptt sebek mellé is. Mert egyelőre semmi komoly válasz a core2 vonalra, ígéretekből meg akad elég mindkét oldalon.
Igazából ha az intel komolyan ráfeküdne az árakra, már simán tökretehette volna az AMD-t - végleg, mert a pénzügyi forrásai megengedhetnék ezt.
A core2 kapcsán elég közel került ehhez a lehetőséghez. -
Rive
veterán
Ebben a cikkben is látszik, hogy az ATi akvizíciója előtt az AMD sosem látott részesedést szerzett a CPU-piacon.
A sebezhetőség nem a piaci részesedés visszaesését jelenti. A piaci részesedés visszaesése az orvosolatlan sebezhetőség következménye. Ebben az estben a tényleges innovatív válasz nélküli core2 bejelentése és előretörése jelenti az AMD sebezhetőségét. Ez konkrétan 2006 második felétől idáig, mindenestül.
Itt meg az szerepel, hogy az ATi részesedése az üzlet után esett vissza...
Ot (is) konkrétan a harmadik negyedév szerepel, amikor a tranzakció folyamatban volt. A visszaeséshez vezető sebezhetősége korábbra nyúlik vissza, hasonló alapokkal, mint az AMD-nél. -
Rive
veterán
Miiiii???
Az AMD alól épp kiszaladóban volt az addigi procipiaci teljesítményelőny, következő proci csak hírből - az ATI meg kínlódott a jóelőre beharangozott cuccal, és verebet fialtak a hegyek - nomeg 'mindössze' a profit volt vékony...
Asszem eléggé eltérően definiáljuk a sérülékeny helyzet mibenlétét -
Én is azokról az egyéb technikákról beszélek(amikről amúgy fogalmam sincs, meg ti jobban látjátok mint én) Nyílvánvaló, hogy hogy a fejlődés nem áll meg. Ha a csíkszélességgel baj van, mert nem csökkenthető tovább? Hát ott egy másik út, amire kell a kutató/tudós/mérnök és a jelenlegi fizikális korlát nem korlát, mert nem abba az irányba halad a fejlődés.
-
Eddig sem volt kompromisszummentes sztem...A fejlődés meg kötve hiszem, hogy megáll(itt), a tudósok megtalálják a kompromisszumokat, amivel tovább növelhető a teljesítmény, hisz ez a dolguk. Ez pedig sztem serkenthető némi pénzzel.
[''I]Attól, hogy megemeli az adott tudósok fizetését mondjuk a duplájára, vagy felvesz még1x annyit, mint amennyi addig rendelkezésére állt, még nem jönnek új 5letek''
Én pedig pontosan erre gondoltam...
A csettintéssel valójában nem az időtartamra akartam utalni, hogy hiphop és kész is az új proc, hanem arra hogy milyen könnnyű dolga van neki, ha több pénze van, mert sztem ennyi elég hozzá, h ''rövid'' úton, de legalábbis ''kényelmesen'' újra átvegye a vezetést. Amúgytényleg nem gondoltam bele, hogy nem fél év alatt születik egy proc, de ha belegondolok az Athlon XP korszak óta eltelt már némi idő. -
rudi
nagyúr
Szerintem meg ennyire gyenge helyzetben még nem volt az AMD. Ne csak a processzorok erőviszonyát nézd, hanem a gazdasági helyzetet is, mert az sokkal (sokkal-sokkal) fontosabb a jövőre nézve. Az Intel végig nyereséges volt at Athlon XP, Athlon 64 mellett is, de most az AMD pénzügyileg nagyon rosszul áll.
-
Pedig én is attól félek, hogy már késő az AMD-nek. És ha bekövetkezik amitől mindnyájan tartunk, ki leszünk szolgáltatva az Intel meg az Nvidia árpolitikájának. Mondom ezt úgy, hogy mindig is Intel párti voltam. Ráadásul magával ránthatja az ATI-t is, ami megint csak nagy csapás lenne.
-
rudi
nagyúr
Igen, egyszer az egyik oldal, másszor a másik. Most az egyik oldalon ott az Intel régóta futó Core 2 családdal a múlt heti bejelentés pillanatától kezdve kapható új mobil platformmal. Küszöbön álló Bearlake-vel, hatalmas profittal. A másik oldalon meg ott az AMD még mindig csak papíron létező K10-zel, papíron létező mobil platformmal és üres zsebekkel. Ugyanez elmondható VGA-s vonalon is, ahol NV kész a teljes szériával (G80, G84, G86 mobil GPU-k) az AMD/ATI meg egyszem R600-zal és az NV is alaposan nyereséges évet azát, az ATI meg nem, sőt sokat vesztett a desktop és mobil piaci részesedéséből is. Itt aztán baromi kemény lesz talpra állni, de nem lehetetlen. Mint ahogyan ez az írás rámutat, a merészség az megvan hozzá, ha más (pénz, kézzel fogható termékek) nem is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged