Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a baj, hogy nemcsak nem tudnak optimalizálni, de idejük sincs rá, mert a kiadó ostorral üti őket a kiadási határidő betartására. Van erre példa: Street Legal pl., ami egy jó kis játék, a kiadása után kapott még többszáz megányi (!) javítást és akkor vált tényleg játszhatóvá...
-
Szerintem ez a teljesítmény - az architekturális fejlesztést is figyelembe véve - nemhogy szintentartás, de inkább visszalépés a korábbi szintről. Persze lehet, hogy ez kicsit sántít, merthogy én is a Pentium D teljesítményéhez viszonyítom a core-alapú Celeronét, de ha nem teljesít meggyőzőbben, akkor a kiadásával magának teremt konkurrenciát az intel - Pentium D (esetleges kétmagos kivitelben) vs. Conroe-Celeron...
-
csatahajós
senior tag
Igen. Ezt én is figyeltem, hogy a rendkívül erős árverseny miatt gyakorlatilag az alsó, belépőszintű kategóriás procik értelmüket kezdik veszteni, illetőleg olyan nevetséges áron kell hogy adják őket ami szinte hallatlan (legalábbis az utóbbi pár évben biztos).
Ki venne 10-12k-ért Celeron-t, Sempront amikor pár ezressel többért ott van a 3600+ és az E2140, nagyságrendekkel komolyabb képességekkel....
Vagy lassan a cerkák is kezdhetik hazsnálni a c2d architektúrát
[Szerkesztve] -
csatahajós
senior tag
Persze, ez kétségtelen tény, hogy arányában az AMD nagyon rosszul áll, de azt se feledd, hogy az Intel többször akkora cég (5-6X), tehát nekik van miből visszaesni, az AMD meg éppen hogy kezdett megkapaszkodni.
Ami a volt mihez nyúlást illeti a K8 sem éppen a legalja kategória, amire alapozni lehet. Amúgy nem azért de a PH-s cikk szerint a c2d nek szinte több rokonsága van a PIII-mal mint a Core Duo-val, ami amúgy is főképpen csak notebookokban terjedt el. (Persze vitatkozhatnánk, hogy a K8is a K7 továbbfejlesztése stb. lényeg, hogy szerintem mind2 oldalon van hová visszanyúlni azért. És ha az Intelnek 1,5 évre volt szüksége a visszavágásra, akkor az AMD-nek is ''jogos'' ez az idő (kb ugye Karácsonyra várhatóak az új asztali procik).
Összegezve: kamion ide, kamion oda, a cash flow-t tekintve nem állnak valami jól, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy nagyon rövid időn belül (fél év) ne változhatna drasztikusan a kép és szerintem fog is.
Remélem 2008 januárban már arról fogunk beszélni, hogy mit lép majd az Intel a K10-zel szemben (ja és nem a Penrynre gondolok, hanem egy native quad core-ra)
az nVidia meg az R650-nel és az R700-zal szemben
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Ne hidd el nekem, egy konkurrencia-oldalon mindig szerepelnek hírek a cégek negyedéves mutatóiról (olyan hardveres-szoftveres oldal).
rudi: én azt nem mondtam, hogy minden rendben, én azt mondtam, hogy volt már mélyen az AMD és még lesz is egy újabb csúcs után
Egyébként meg nézd meg, anno a MS invesztált az Apple-be, mégis megtartotta az Apple az identitását, önállóságát. Teljesen analóg módon tökéletesen elképzelhetőnek tartom, hogy az AMD ugyanígy talpon marad tőkebevonással.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
A nagyvállalati workstation és egyéb nem otthin felhasználásra készült gépeket szerintem nem igazán érintené az AMD hanyatlása abból a szempontból, hogy ők eddig is 4-500%-os többletet fizettek az asztali megoldásokhoz képest, pedig az előállítási és fejlesztési költségek ezt távolról sem indokolják, csakhát minden annyiba kerül amennyiért megveszik
Inkább az asztali PC-ket veszélyezteti az AMD/ATI ''kihalásának'' szele, ennek oka természetesen a monopol piac veszélye (ennek egyetlen előnye lenne, talán lealssulna a fejlődés és a programozók normálisan optimalizált kódokat tudnának írni, mert jelenleg rohannak saját maguk után). Úgy néz ki, hogy a játékosabb kedvű felhasználók (ha nem változik a helyzet) kezdhetnek nézelődni a konzolpiacon
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Napelem
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Netflix
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Gaming notebook topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - Ryzen7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

az nVidia meg az R650-nel és az R700-zal szemben
Egyébként meg nézd meg, anno a MS invesztált az Apple-be, mégis megtartotta az Apple az identitását, önállóságát. Teljesen analóg módon tökéletesen elképzelhetőnek tartom, hogy az AMD ugyanígy talpon marad tőkebevonással.