Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hát nem tudom... amikor tesztelgettem meg méregettem mindenféle cuccokat, akkor egyszer az intel volt jobb, máskor az intel, aztán megint az intel, még máskor az intel... Volt egy s939-es amd64 3200+, az olyan lassú volt, hogy el is adtam gyorsan. Pedig akkoriban az egyik leggyorsabb amd cucc volt.
Ha nem számítjuk azt a hatást, hogy az amd kicsit visszafogja az intel árait, tőlem már régen eltűnhettek volna a süllyesztőben... -
Fiery
veterán
Csak annyit akartam mondani, hogy a Core 2 gyokerei is boven a Pentium Pro-ig nyulnak vissza, tehat arrol nincs ertelme temazni, hogy a K10 azert lenne elhibazott lepes/otlet, mert a K8-on alapszik -- legalabbis az iromany nekem azt sugallta (pl. ''A K8 jól sikerült architektúra, sokat köszönhettek neki, de azért Hector, azt ti sem gondolhattátok komolyan, hogy a konkurenciátok ölbe tett kézzel szemléli, hogy szinte minden szegmensben beégetitek'') , hogy az iroja azon a velemenyen van, hogy a K10 csak egy takolas, ami nehezen hozhatja vissza az AMD-t az elmezonybe.
-
Fiery
veterán
-
Oliverda
félisten
A K5 és a K6-2 idejében sokkal kilátástalanabb volt a helyzet. Persze nyilván nem volt ekkora mínusz, de most legalább vannak ígéretesnek mondható fejlesztések. Már van néhány nagy cég is az AMD mögött/mellett. Szerintem ennél már csak jobb lesz a helyzet. Persze nézőpont kérdése. Az olvasó könnyen befojásolható.

-
-
Igazából hány gazdaságilag nyereséges negyedéve volt az AMD-nek fennállása óta? Szerintem nem sok, de még mindig léteznek. Legvégső esetre még mindig ott a magántőke befektetése, amiről néhány hete mentek a találgatások, de én igazán azon sem lepődnék meg, ha az IBM is beszállna a buliba...
-
Kár, hogy nem olvastad, avagy ha olvastad, akkor nem értelmezted, amit írtam, de akkor vázolom a mondanivalóm lényegét:
A PII-es korszakról nincs mit mondani (meg a korábbiakról sem), akkor egyértelműen az Intel volt fölényben - nem is lehetett másként, hiszen akkor még az AMD klóngyártó volt, semmi más (bár akkoriban is mindenből ők készítettek magasabb órajelű példányokat - 386 DX40, 483 133MHz, Pentium-kategória 550 MHz).
A P3-asoknál az intek eleinte fölényben volt, amíg meg nem jelentek elébb az Athlonok, később a Thunderbird-ök és a Duronok. Persze, a Tualatin-magos P3-ak még ma is ütnek rendesen, de itt már érezhető volt, hogy az AMD képes teljesítményben is felvenni a versenyt az Intellel. Aztán Athlon XP-k, amik eleinte csépelték a P IV-eket, azok csak a magasabb órajelű időkben voltak képesek eltángálni az AXP-ket - Intel fölény. Aztán amíg Chipzilla csücsült a babérjain, AMD megalkotta, majd piacra dobta a K8-at, amik visszaadták a sunnyvale-ieknek a teljesítménykoronát. Megjött a c2d, amikkel viszont már nem képesek felvenni a versenyt...
Itt tartunk ma, de azért világosan látszik, hogy egyszer itt, egyszer ott a ''korona''. Máskor is volt szar helyzetben az AMD, meg lesz is, ugyanúgy, ahogyan ez előfordult az Intellel (nem gazdaságilag, hanem teljesítményt tekintve), az nVidiával, vagy éppen az ATival is. Hullámzik a piac, de ettől még nem kell lefikázni senkit.
Hectorról egyébként csak annyit, hogy az ő vezetése alatt érte el az AMD a legnagyobb piaci részesedését, üzleti eredményeit stb. Igaz, most anyagilag szarul néz ki az AMD az ATi felvásárlásával, de mint említettem: ilyen volt korábban is, meg lesz még később is, egy teljesítménycsúcs után.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.05
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). Legfeljebb az osszegek vegen egy nullaval kevesebb volt.
Mar csak ezert sem allja meg a helyet az a felvetes, hogy a K10 azert nem lehet jo, mert a K8 (es kozvetve a K7) ''takolasa''.