Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- iPhone topik
-
Mobilarena
Apple iPhone 11 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Persze, de attól jó ez,hogy "foltozzák", hisz nem mindenki akar frissíteni, plusz iOS 15 start-al (hiába volt előtte egy egész nyár rá) nem minden fejlesztőnek volt elég idő optimalizálni az appokat, tavaly is szívtam emiatt.
Mondjuk ez most egy biztonsági frissítés csak.
-
-
válasz
GreenGoblin #5290 üzenetére
Nekem is be van lőve az 5GHz, azzal hozza a durva számokat a 11 pro max, de ha kimegyek a klotyóra, oda már alig ér el
Szóval jobb a sima 2,4-es, telefonra bőven elég a 30-40-50, stb Mbit is.
-
válasz
GreenGoblin #5288 üzenetére
Az más, amire te gondolsz. A legtöbb router tud 2,4 vagy 5 GHz-t. A 4G mást jelöl. Persze, ha trollkodtál, akkor sorry
-
válasz
Mr Anderson #5279 üzenetére
Egyébként torrentezel, filmet töltesz le, stb? Csak érdekelne, mire elég pl. a 220 Mbit, de a 80 már nem.
-
válasz
d.mate08 #4894 üzenetére
Én lecserélném. A plusz egy giga ram hosszú távon számítani fog jelentősen, a kijelző nekem nagyon jó volt mert bár LCD, nem pwm-es, mint az OLED ( a 11 pro max mellett sokkal jobban fárad a szemem, ha sokáig nézem), kamera és üzem idő is remek. Vastagabb kávát meg meg lehet szokni szerintem.
-
válasz
Katymasz90 #4873 üzenetére
Beállítások - kisegítő lehetőségek - kapcsolóvezérlés-t kapcsold ki.
-
-
Nem lehet. Valószínűleg azért van így, mert ha jön több értesítésed, akkor egyrészt, ha úgy van beállítva, hogy akkor mutassa a kontentet, ha felold (ránézel), elég para lenne,hogy mihelyt megjelenne a tartalom, bedobna a főképernyőre, másrészt, ha értesytés jön és egyből bedob, plusz egy mozdulat lehúzni a notif centert, és úgy rányomni az adott értesítésre (ha ezen az úton akarod megnyitni az appot).
-
Ezeknek nézz utána, nekem ez a kettő van, ezekről tudom azt mondani,hogy puha gombosak:
ESR Essential Zero (Sima, közepesen vastag, sarkain megerősített)
ESR Ice Shield (Viszonylag vastag, a hátlap plexi, sarkain megerősített)
Mint mondtam, nekem 11 pro max-ra van, de csak nincs eltérés az anyagában, csak méretben...
-
Van, de hogy jobb lesz-e nem tudom, emiatt adtam el. Rossz, hogy annyira meg kell nyomni a gomb helyét. Nálam a Nillkin Nature is azért esett ki a legtöbb telefon esetén, mert bár jó nagyon maga a tok, a gomboknál olyan "kikeményített", hogy küzdeni kell a megnyomásával.
Nálam az ESR tokok vizsgáztak jól a 11 pro max esetén, az olcsóbb és a drágább átlátszó szilikon tok esetén is pont, hogy maguknál a gomboknál puhább az anyag és élmény megnyomni őket.
-
válasz
st3v3np3t3r #4795 üzenetére
Gyakorlatilag is
Sajnos nem mindig működik jól, pl. asztalra learakod/felveszed és sokszor kapcsolja is, amit beállítottál oda. Én kikapcsoltam pont emiatt.
-
Én is ezt mondom, 11 pro max-al a kezemben, hogy akkor különbség azért nincsen. Persze, most, ha vissza kellene menni, már lehet jobban feltűnne, hogy milyen "fakó" a sima 11 LCD-je, ami persze nem igaz, csak attól függ, mit szokik meg az ember, meg milyen sorrendben nézi őket.
Plusz sima 11 a technológiából adódóan nem PWM-es, sokkal jobb a szemnek. -
válasz
MiklosSaS #4504 üzenetére
Mivel sok tartalmat fogyasztok, a nagyobb kijelző miatt mindenképp megérte. Akku az álom, tényleg nagyon odaver, de 11-es is rendben volt. A kijelzőn mindennapi használatban nem látsz különbséget, az ember megszokja, amit használ és nem hasonlítgatja másikhoz. Plusz az Apple az AMOLED kijelzőt is elég jól kalibrálja, így nincs akkora különbség, mintha egy Note-hoz nézed pl (ami egy iPhone-hoz képest túlszaturáltnak tűnik erősen). Szóval emiatt nem akkora a különbség LCD-AMLOED között.
A harmadik kamera miatt számomra biztosan nem, alig fotózom, ez sem kellett így sokszor.
Már nem is tudom, hogy jött ki árban, de kb. 1020-130k volt a különbség, annyit biztosan nem ért meg. Kisebb a káva is, tény, de még ez is rohadt vastag egy újabb Note-hoz képest, de ez engem nem zavar, így a 11-esé sem zavart. Úgysem azt bámulom.
Én azt mondom, ha elég a 6,1" akkor elég azt venni, ha meg kell a nagy, máris nincs választása az embernek. Sima 11 meg legalább a technológiából adódóan nem PWM-es, én spec. nagyon észreveszem, a sima sokkal jobb volt a szememnek. -
válasz
st3v3np3t3r #4363 üzenetére
Ahogy írják is, iOS nem feltöltéstől nézi, hanem 0-24ig egy-egy napo SOT-ot. Így az van, amit mondtam is.
-
válasz
st3v3np3t3r #4360 üzenetére
Persze, ha a hétfőn 0 órától a feltölséig (9:16ig) egyáltalán nem használtad. Ha igen, akkor az az aznapi SOT-hoz hozzáadódik.
-
válasz
Krisz79 #4333 üzenetére
Be lehet állítani, hogy az adott üzenet hol jelenjen meg (pl. lockscrrenen is) és azon belül is,hogy csak mutassa,hogy érkezett valami, vagy a kontentet is mutassa,ha leolvasta az arcod (tehát feloldod). Beállítások - értedsítések - és itt apoonként sok beállítás.
Valamint az app ikonján a szám is addig ne mtűnik el, amíg olvasatlan/megnézetlen dolog van az adott appban (szintén konfigurálható az előbb említett helyen).
Olyan statusz bar nincs, amit droidon megszoktál/tunk, ez van helyette, amit leírtam.
A lockscreenen is lehet az adott értesítést megnézni, balra húzzva is van pár opció, illetve hosszan rányomba is elő jönnek opciók, pl. (bár e-mail kliense válogatja) e-mail olvasottnak jelölése, törlése, archiválása, stb. -
válasz
Krisz79 #4330 üzenetére
S10-nél valószínűleg az akkuval is erősen hadilábon állsz, na azzal itt nem lesz gondod utána, az biztos. Hogy nagatívat is mondjak, ha használtad az AOD-ot, az nagyon fog hiányozni. Nekem is így van Note után, bár Apple watch-al annyira nem para, hisz a fontos értesítéseket így be tudom állítani, hogy azon jelezze.
Valamint iPhone leaglább felvillan mindig,ha jön valami értesítés. Az jó. -
Én meg annó pont azért vettem fehéret, mert hogy a feketénél még a kávához a fekete is hozzá adódik, a fehérnél körben meg ott az egy világos szürke csík. Dehát ki-hogy nézi.
Azért a 11 pro max-omon lényegesen vékonyabb, de én még 11 előtt Note 10+-ról jöttem, úgyhogy még ahhoz képest ez is baromi vastag. Persze nem zavar, a képernyőt nézem úgyis, nem a kávát.
-
válasz
Richie86 #4274 üzenetére
Épp ezt akartam írni, ha a picit jobb üzemidőt nem nézzük (Xr is elég okés), akkor ott a kamera a deep fusion-al, ami miatt megérheti. Én sem vagyok nagy fotós, de úgy vagyok vele, ha már csinálok néha párat, azok rendben legyenek. Volt 11-em, és szuper volt, most is 11 pro maxot használok, a plusz egy kamera jó, de a másik kettő ugyanaz.
-
Samsungok amúgy is hajlamosak ilyenre. A baj inkább ott volt,hogy ha nem volt 100%-os térerő, akkor direkt erőltetve keresgélte (Note-ok) és olyan szépeket harapott ez az üzemidőből,hogy csak na. Ezért kapcsoltam ki mindig a munkahelyen a 4G-t, mert 2 pálca volt és azt csinálta, amit az előbb írtam, 3G meg maxon volt és így nem merült emiatt.
Valamint igen, iPhone-on én is azt látom, hogy 1 esetleg 2 pálcikával kevesebbet mutat, de ez nincs hatással a beszélgetések minőségére és szerencsére az akkura sem.
-
válasz
MikeWazowski #4110 üzenetére
Gesztus vezérlést nem tudod, csak a home gomb nélküli iPhone-ok tudják.
Az akku amúgy sem valami fényes az 7-esekben, de esetleg be lehet próbálni a garanciát a vártnál erősebb akku degradálódásra hivatkozva, de benne van a pakliban, hogy elutasítanak. -
Nem feltétlen a kiforrott iPhone féle taptic engine-ről beszélek (meg az erősségét lehet állítani). Viszont amikor valami droidos rezgő csodával írnak egy sms-t, akármit csendes szobában melletted, na az idegesítő. Samsung is ilyen volt, de azt hiszem az újabb note-okban jött az apple-hez hasonló megoldás, jó is lett egyből.
Szabi: Próbáld ki a swiftkey-t, ott van visszajelzés, plusz alapból van felső számsor is.
-
"A másik, hogy gépeléskor nincs semmilyen visszajelzés a béna "csipogáson" kívül."
Taptic feed pedig nagyon jó, főleg apple watch-on.
A gyári bill nem tudja, de pl. switfkey igen. Bár én hülyét kapnék, ha minden egyes leütésnél rezegne, ha közel így pötyög valaki, akkor is irritálnak azok a kis gyors egymásutáni rezgések.
-
Igen, én vagyok az, a műtét utóhatása csak egy részét okozza a szemproblémáknak, de nem fejtem itt ki, mert nem ez a topik témája.
Sok appot nem használok, de sima 11-en volt nálam pont a határ,m ahol 1-2 helyen azt éreztem, hogy lehetne nagyobb a betű pár helyen. Ha nem appot nézünk, akkor a ph default megjelenítése is pont határeset volt, de azon ugye lehet segíteni gyorsan.
11 pro max ebből a szempontból jobb, nagyobb felületre jut ugyanannyi kontent (nem mindenhol, de legtöbb esetben ilyenek az appok, amiket használok, nem mutat többet, de azt nagyobb betűmérettel,hogy kitöltse a rendelkezésre álló teret.
-
Erre én is tudok válaszolni. Én az az eset vagyok, aki sok év iPhone után kezdett kikacsingatni droid felé, de 6-12 hónap droid után mindig visszajöttem.
Legutóbb Note 10+-om volt, arról jöttem vissza sima 11-re (vannak problémák a szememmel, volt rá esély,hogy az AMOLED PWM okozza (érzem is, hogy szárad/fárad, stb a szemem tőle), ezért az LCD-s 11 lett.
Note-ot nagyon szerettem, rengeteg feature, One UI szerintem nagyon sima már egy szavam nem volt, még iOS-hez szokott szememnek sem, csak ritkán.
Szóval az előbb említett dolog miatt visszatértem, és mikor kiderült,hogy a szemem nem ez rontja (attól még bántja, csak nem rontja), innen már csak 11 pro max-ra mentem a nagyobb kijelző miatt.Mint írtam, droid nagyon jó volt a sok beállítási lehetőség miatt, ami persze nem abban nyilvánult meg, hogy állandóan bütyköltem, de ha valamit saját magam igényére akartam szabni, megtehettem és utána már úgy használtam. A fényképező és az IDLE (alapjárati) fogyasztás, ami ott idegesítő volt, csak ezt a kettőt tudom felhozni. Ezért nem is tartom jónak a yt-os összehaonlításokat, mert ott jól bírják a droidok, de alapjárati fogyasztás, amit a nap folyamán csinál, mikor nem nyúlsz hozzá, egy teljes nap alatt összejöhet 20-25% is.
Közben iPhone remek képeket csinál, gyakorlatilag nulla fogyasztással, mikor nem használod és egyszerűen jól gazdálkodik az energiával.
Cserébe nem lesz teljes értékű multitaskod, és amíg a Note játszva a háttérben tartotta pl. a realtime BKK járat útvonalat, adott esetben az iPhone olyan szépen újratölti, ha elváltasz róla, majd újra megnyitod, hogy megnézd,hogy tartasz, hogy csak na (főképernyőt újratölti). Ilyenek vannak.Szóval valamit valamiért, nekem fontosabb az (jelenleg), hogy ne kelljen kutatni, miket kapcsolja ki,hogy ne merüljön, ne kelljen figyelni,hogy épp a google servives adott frissítése mennyire húzza az akkut.
-
válasz
tesz-vesz123 #4031 üzenetére
Az én is nagyon szeretem, hogy nen kell aggódni ilyenek miatt. Néha azért van, hogy beakad 1-1 app, amin csak a reboot segít, de ritka, mint a fehér holló.
Bár váltottam 11 pro max-ra, ott még brutálisabb az akku, de már a 11 is nagyon az volt.7Heads Drago: Nem tudom, lehet, hogy van ilyen.
-
Érdemes megjegyezni, hogy droiddal ellentétben az iOS mindig éjféltől éjfélig nézi az adott napi SOT-opt, nem töltéstől-töltésig. Ebből lehetnek mindig félreértések.
Pl. az ember használja reggel 2 órát, majd feltölti 100-ra, és megint használja egy órát és merül 90%-ra, akkor azt is hihetné elsőre, hogy 3 óra SOT-al merült le 90%-ra.
Persze, ezt biztos tudod, de van aki nem nézi, aztán akkor írnak állat nagy, valótlan SOT-okat.
-
válasz
thedivision2 #3892 üzenetére
Frissíteni akarsz vagy vissza állítani? Mert utóbbinál shift +visszaállítás és betallózod amit szeretnél.
Nekem mikor frissíteni/visszaállítani akartam akkor is ment a shift dolog és nekem is Storeból szedte le a win az iTunes-t.
-
Hát... ha nagyon akarnék egyet holnapra vidéken, kocsiba ülnék...
Viszont szerintem nézz ki pár helyet és hívd fel őket, hogy ha megrendeled, akkor futárnak odaadják-e délután. Már csak azért is érdemes telefonálni, mert pl. sokszor jártam már úgy is, hogy az adott termék "raktáron" volt jelölve, aztán a nagy lósz*rt volt készleten.
-
válasz
#91166208 #3841 üzenetére
Nagyon függ az akku állapottól, eleve az i11 jobban bírja, mint az XR és amúgy is mindkettő jól bírja. i12 meg kisebb akkuval és bár energiatakarékosabb procival, mégis jóval nagyobb kijelző felbontással rendelkezik, nem fogja jobban bírni, mint egy xr/i11. Persze, attól is függ, hogy youtube-al, böngészéssel, vagy épp játékkal meríted, hol jon ki a takarékosabb xhip,stb.
Volt olyan teszt, ahol valami 30%-nál volt az i12, mikor a 11 kikapcsolt, hangosan felröhögtem, hogy "persze". Én annyira nem hiszek ezekben a tesztekben, minden felhasználás más.
Mikor Note 10+-om volt, az jobban bírta, mint az i11, csak épp ott egyfolytában használták, nincs benne, hogy pl. 24 órára vetítve 20-25% az IDLE merülés, míg iOS-en kb. nulla és még sorolhatnám. Nálam meg közben az volt, hogy ugyanazzal a felhasználási körrel kétszer tovább bírja az i11, mint a Note 10+ bírta...A videónál az is érdekes, ha belegondol az ember, hogy a hírekben kb. 15%-al energia takarékosabb az új chip, aztán itt az jön ki, hogy az i12 a 11hez képest 10%-al kisebb akkuval, 25%-al jobban bírja. Aha, igen....
-
válasz
#91166208 #3838 üzenetére
A sima 11 kivételével nem lesz, ez így van. Most is fel-feltűnik 1-1 darab, de amúgy nem rendelhető folyamatosan.
Te tudod, hány évre akarsz telefont. 6 GB RAM mindenképp előny, de ha azt nézzük,hogy cask a legújabb széria, ott is a pro kapta még csak meg, és arányaiban túlnyomó többségben még 4 giga vagy kevesebb memóriájú iPhone-ok vannak forgalomban, mindenképp muszáj lesz úgy optimalizálni, hogy ne legyen használhatatlan az iOS ennyivel sem.Nem vagyok a helyedben, de ha lennék, vennék egy i11-et, majd ha lejár a hűségem arra, akkor megnézném az akkor iPhone kínálatot, ami ha 2 évet számolunk, akkor iPhone 13 lesz és épp kijön a 14, azokban mér nem lesz kérdés, hogy több RAM kerül, illetve azt választanám mindenképp, amiben már min. 6 van.
-
válasz
#91166208 #3835 üzenetére
i11 még jóideig remek telefon marad. 11-es széria minden tagjban 4 giga ram van, sőt a sima 12-esben és a 12 miniben is, csak a 12 pro-kban van 6.
A kijelző remek, igaz,hogy LCD, de a legjobbak közül. Ha bátja a szemed a PWM, akkor külön jó,hogy nem AMOLED. Bár megszokást igényel, ha előtte AMOLED-ről jöttél, Note 9 és 10+ után nekem is az volt. Az után egyszerűbben fakóbbnak tűnnek a színek egy ideig, dehát ez a természetesebb, nem az adott esetben túlszaturált másik panel.
Szóval szerintem teljesen rendben van és szép.
Akku pazar, fényképező is.
Gondolom, a nem a sima 12 lenne az előfizuddal 400k, mivel kártyásan is 350-be kerül
Ahhoz hozzá kell szokni, hogy néha újratölt 1-1 appot, ami akár lehet idegesítő is (pl. BKK app,vagy youtube), viszont ha sima i11-et nézzük a 12 pro árához, amiben már 6 giga van, akkor biztosan nem éri meg. 1-1 újratöltéstől eltekintve nagyobb baj nem hiszem hosz lesz hosszabb távon sem. -
válasz
7Heads Drago #3831 üzenetére
Sima i11-hez nem. Csak a pro-khoz adtak.
Szerk.: Hja,hogy a töltőhöz. Ahhoz adnak, megnéztem most a linket.
-
válasz
esbii22 #3824 üzenetére
Nem, nyilván alap,hogy porszem ne kerüljön alá, és nagyon figyelni kell, hogy mm-re pontosan rakja fel az ember minden oldalról. Persze, fel lehet szedni, többször próbálkozni, nekem sem ment elsőre. A spigen UH nem nyomja fel, nekem is van egy itthon, épp most próbáltam rá. Ennek feltétele persze a jó felrakás,hogy sehol se lógjon ki az üveg.
-
válasz
esbii22 #3811 üzenetére
Spigen teljes keretes üvegfólia nem rossz, van olyan is, amihez van keret, viszont a széle nem hajlik le eléggé, és "vág" kicsit, ez főleg alulról felfelé gesztusnál tud rosszul jönni,hogy beleakad az ujjad. Nem durva,csak zavaró. A Nillkin CP+ Max 3D olyan, ami le van kerekítve és még a széle is tompa, így nagyon jó, le is cseréltem azonnal a Spigen-t ahogy megjött: [link] (Nem az XD, hanem az kell, amit leírtam az előbb). Van Mo-on is pár helyen, csak lényegesen drágább, de ha gyorsan kell...
-
Pedig a frissítésekkel megoldották,hogy érzékeli,ha maszk van rajtad, azonnal bedobja a jelkódot. Én úgy szoktam, hogy mikor látom, hogy lassan fizetni fogok, akkor 2szer a power gomb, ugye azonnal feldobja a jelkódot, beírom, és úgyis egy ideig lehet fizetni, mire "timeout"-ol.... Persze, amióta Apple watch-om van, nem kell ez a herchurca, de messze nem olyan bonyolult a dolog. Ha neekd nem dobja fel egyből, akkor az azért van, mert nem úgy tartod, mint mikor az arcod olvassa és akkor nem ismeri fel,hogy maszkban vagy. Erre tudok tippelni. hogy ezért bénázik a jelkód feldobással.
-
válasz
7Heads Drago #3771 üzenetére
Már a másik topikban válaszoltam de nyilván nem ezekre gondolok, mikor muszáj levenni, hanem azokra a nem kevés számban jelen lévő emberekre, akik 20 mp-enként kapkodják le face ID-t oldani, mert mindig eszükbe jut valami, vagy akik épp sörrel a kezükben nem is veszik fel a maszkot, mondván, hogy "dehát épp iszik" (mondjuk szerintem bkv-n nem is lehet/szabályellenes, de mindegy).
Persze, ez már nagyon off, de a legtöbb embernek tényleg nem bonyolultabb a jelkódja 4 számnál, szóval azt meg azért csak oldja már fel (tovább tart a maszkkel bűvészkedni....).
-
Tud valaki olyan lencse védő üvegfóliát linkelni, ami a kameráknál lyukas? Tehát csak egy szintbe hozza a lencséket úgy hogy a kamera "négyzetet" ráteszem és akkor az asztalon nem tud az oldala karcolódni emiatt. Ilyenre gondolok, de bármilyet találtam nem lyukas a kameránál, ha ott is van egy vékony üveg réteg : [link]
-
Minél kisebb a fényerő, annál jobban zavarja a szemet. Én Note-on (de előtte iPhone X-en is) vettem észre, hogy este az ágyban ha még nyomkodom, nagyon hamar elkezd fájni a szemem és a fejem is. Persze, alap,hogy nem nyomkodjuk a telefont lefekvés előtt, de ki bírja azt ki. A kékfényszűrő biztos segít az elalváson, de a PWM okozta hatásokon nem.
-
Nekem is fáj tőle a fejem egy idő után, iPhone-on mint azt írtam régebben, ott a "fehér pont csökkentése", amit ki lehet tenni gyorsikonnak, az valamennyire kiküszöböli a jelenséget, de ugye akkor az embernek alacsony fényerőn mindig magának kell ki-be kapcsolgatnia.
Én ha váltanék másik iPhone-ra, akkor pl. 11promax-ra, azt is inkább a még durvább üzemidő miatt (bár nem tudom, minek, i11-en is pazar Samsung Note-ok után). -
válasz
7Heads Drago #3699 üzenetére
A 12 pro és max maradt 1000 és 1100 dollár, de igazad van, én úgy emlékeztem, hogy 799 volt tavaly az i11, közbben meg akkor 699.
Viszont, ha azt vesszük, már a pro-k esetében sem igaz, mert ha végigviszed a vásárlást az apple store-ban, a gyári független plusz 30 dollárral drágább, ami tavaly nem volt (goondolom, a rájövő áfa ugyanúgy nem változott).
-
Azt hittem, LCD-n mindegy, milyen mód...
-
válasz
st3v3np3t3r #3638 üzenetére
Nem, a sima 12 és mini maradt az alap 64 GB.
-
válasz
st3v3np3t3r #3632 üzenetére
Ugyanannyiba kerülnek mint tavaly. Az más kérdés, hogy nálunk az árfolyam miatt ez +40k-t jelent egy év alatt, de attól még az eredeti ár nem emelkedett.
-
válasz
Atlantis #3630 üzenetére
Oké, de én a csúcs modellek árát hasonlítottam össze. 11 is pl atom jó telefon és 260k (S20 FE is lentebbi ligában versenyez, plusz lehet még lehet venni snapival, de itthon is?).
Amugy kapcsolódva ahhoz amit írsz, megnéztem, Note20U 1300 dollár, iPhone 12promax 1100, ezekből lesz nálunk 485k és 480k. Érdekes.
-
"amazing, beautiful, wonderful, awesome, lovely etc..."
Jobs is előszeretettel használta ezeket a szavakat. Ami miatt talán máshogy hát az a hangsúly és maga a hangszín ahogy beszél m na az Jobs esetén mérföldekkel jobb volt bár nekem tetszenek az Apple keynote-ok, igényesek nagyon (most a marketing BS-r hagyjuk, az össze rakás-lebonyolítás párosra gondolok). A Samsung is eleg5magy gyártó, de az ő bemutatói durván viccesek.
Ár: csak nálunk emelkedett, dollárban ugyanannyi (eleve sok) maradt.
Évekig fikázva volt az Apple az leszállt árazással, de a Samsung már az s20 ultra /note 20 ultra esetén is túllőtt rajta az 1400-1500 dolláros kezdő árral (itthon 485 ezer kezdő). -
válasz
sirokipatrik #3515 üzenetére
Így van. Mikor megnyomja az ember a kikapcsolást írja is felül hogy "wifi/Bluetooth kikapcsolva holnapig".
-
-
válasz
st3v3np3t3r #3441 üzenetére
Viszont megvan az esélye, hogy akkorra már kiveszik a kínálatból a pro-kat. Mikor tavaly a pro-k megjelentek, csak nagyon kevés ideig lehetett még xsmax-ot is venni, az is kb olyan áron volt,hogy jobban megérte az újat. Persze, ha 12-es szériából választana, problem solved.
-
válasz
MiklosSaS #3427 üzenetére
Úgy érti, az új proci még kevesebbet fogyaszt.
Amúgy az üzemidő is olyan, hogy főverzió váltáskor kb. mindig kicsit jobban eszi az akkut, de jönnek frissítések szépen erre is figyelve. Számomra droid után az is nagy előny,hogy itt ténylegesen javítják a felmerülő hibákat, nem kell annyit várni. Samsung többször eljátszotta, hogy egy-egy igen idegesítő és nyilvánvaló hibát hagyott sokáig úszni...
rene0619: azért a RAM kezeléshez hozzátenném, hogy bár itt nem kell foglalkozni, mennyi app marad a háttérben (hisz egy idő után fagyszatja őket, ha túl sok van, ezért nem fogyasztanak, ténylegesen kb. nem is futnak a háttérben), simán csinl olyat, hogy egy bkk appban újratölti az appot, ha visszaváltasz rá megnézni épp hol tart a villamos, amivel mész.
Éppenséggel a safari is szereti újratöltögetni az oldalakat, ami mondjuk nem baj, hisz van, mi tabra nagyon rég néztem rá, mégsem zártam be, úgyis ráfrissítenék. -
válasz
#26097408 #3375 üzenetére
2 dolgot jelez: hogy nem eredeti Apple töltővel töltöd (vagyis amit én is eredetinek vettem, hiába Foxconn certified, vagy mi, nem számít eredetinek ezek szerint), és gyorstöltő esetén azt, hogy vált a nagyobb feszültségre. Itt szöveggel is leírják: [link]
A Samsung telefonjaimat mindig gyári gyorstöltővel töltöttem, sosem volt baj. Nem is lesz, szabályozza a telefonokban lévő chip, nem véletlen,hogy az utolsó 20%-ot olyan rohadt lassan tölti fel, gyorstöltő ide, vagy oda. iPhone-ok rátesznek mégegy lapáttal, ott extrém módon lelassul a töltés 80% felett. Szóval alapból ki van találva, hogy kímélje az akkut minden telefonnál.
-
Valaki használ gyári 18W-s gyorstöltőt az i11-hez? Mikor bedugom, kétszer "csippan", másnak is? Ahogy szokott, kijelzi,hogy elkezdi tölteni és jön a hozzá járó megszokott hangjelzés. 1-2 mp múlva megint, mintha akkor kapcsolna át gyorstöltésre és "újra nekirugaszkodna" a dolognak.
Meg is találtam a választ: [link]
-
válasz
st3v3np3t3r #3292 üzenetére
Ha ennyire egyértelmű számodra akkor kérdezed sem kellett volna hisz magadtól is tudod, hogy emiatt nem gond, van, ami szabályozza. Nem a töltés alatti hőtermelés fogja az akkut kinyírni, mert azt tudja szabályozni, hanem a használati körülmények (meg mikor otthagyja valaki a napon/forró kocsiban, stb.).
-
válasz
st3v3np3t3r #3289 üzenetére
Semennyire, szabályozza egy chip. Ha kell visszább vesz, nem csak 80% felett amikor amúgy is már atom lassan tölti fel a maradékot nem véletlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Bivalyerős lett, felkerült rá az ultraszéles kamera, olcsóbban indít, mint elődje és hoz pár új trükköt a szoftvere– Apple berkekben az Xr folyatása lehet az etalon, Android fronton azonban erős a konkurencia.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest