Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
Szerintem figyeld a hőmérsékleteket teljes terhelésnél. Ha nem lépi túl 80 fokot ilyenkor, akkor szerintem elegendő a hűtés neki.
--
Én egyébként 2,6 GHz-en és 3,6 GHz-en használom a jószágot. Le van mentve a két beállítás és ha nagyobb teljesítmény kell, akkor inkább újraboot-olok (20 másodpercet kibírok). A két sebesség között 100 W-nyi fogyasztásbeli különbség van, amit alap műveleteknél (netezés, filmnézés stb.) szerintem érdemes megspórolni (ez napi 1-1,5 kW különbséget jelent nálam).
-
-
tibz03
őstag
Nem leszólni akartalak, vagy ilyesmi. Én sem vagyok "tuning-szakember", ahogy írtam is.
Viszont a tuningolásról ne mondj le, mert butaság lenne. Ha egy kis időt rászánsz, és utánaolvasol, akkor alap-szinten könnyedén megtanulod a dolgokat (fesz.-, órajel-, RAM-órajel- és RAM-időzítés-beállítások), és nem lesz gond.
A RAM-jaidat meg 1200-on járatni elég butaság, mert nem használod ki a sebességét. 1600-at alapból tud, miért ne menjen akkor annyit?! Ez olyan, mintha a procidat 2 GHz-en járatnád.
Csak kicsit utána kell olvasni, kérdezni, és simán menni fog a dolog.
(#82) OkosTibiKing: Nem tudom, mennyi az alapfesze az i7 920-nak, úgyhogy elhiszem, amit mondasz.
Az viszont tényleg meglepő, hogy sima FSB-állítással (tudom, nincs FSB i7-nél, de nem jut eszembe, hogy mi van "helyette"
) 4 GHz-et mennek!
Ezt nem gondoltam volna. Akkor enyhén szólva is "erős" tuningpotenciál van azokban az i7-ekben, ha ez igaz. Vistaboy, ezt nem kihasználni már tényleg vétek lenne.
-
Ulkesh
őstag
"Vastaggal az új értékek, vékonnyal az alapórajelen mértek
CPU órajel: 3150 MHz / 2833MHz"
Már eleve húztad a jószágot egy kicsit
2.67 GHz az alapórajel."Memória: Triple DDR3-1200 / Triple DDR3-1079
CL-RCD-RP-RAS: 9-9-9-22 CR1 / 8-8-8-20-CR1"Megy az a RAM 1600-on, 9-9-9-24-es beállítással.
"Kezdetnek egyelőre ennyi elég, így is szakadt rólam a víz a restart-nál."
Ne izgulj, semmit nem tudsz elrontani.
Ha túl rossz értékeket adsz meg, akkor bekapcsolás után csinál egy újraindulást és visszaáll alapértékekre, ha mégsem tudna, akkor ott a hátsóján a cmos reset.
Extrém beállításkor nálam maga a BIOS is sérült (CRC error), de 3 másodperc alatt visszaállította magát a másodlagos chip-ről. Szóval teljesen bolondbiztosra van megcsinálva a dolog. -
nemethbalazs
tag
Én nem sajnálnám a helyedben, hogy nem GTX275 ketyeg a gépedben, hanem HD4890. A sebességük nagyrészt megegyező, de most már ott tartunk, hogy több új játékban gyorsabb a 4890, mint a GTX275, és akkor még nem is rántottál az ATI GPU-ján, mert ugye híresen tuning bajnok, és bizony húzva a GTX285 is el-elmarad mögötte. Crysis-ban, GRID-ben , Quake Wars-ban, Call of Juarez-ban, stb. húzás nélkül is röhögve veri a GTX285-öt.
Amúgy gratu a géphez, nagyon penge lett -
Ulkesh
őstag
Nem kell semmivel bűvészkedned, felrakod a laphoz adott EasyTune segédprogramot és azzal pofonegyszerűen tudod állítani a gép sebességét.
Ha meg kézzel akarod állítgatni, akkor itt is csak a proci fsb-jét és szorzóját kell a BIOS-ban emelned. 4 GHz-ig minden feszültségemelés nélkül stabil marad a lap.
Egyetlen negatívuma a dolognak a gép fogyasztásának növekedése.
2.6 GHz-en 175-190 W között mocorog, 3.6 Ghz-en 250-270 W-ot eszik.(A konfigom hasonló a tiedhez, csak a videókártya egy passzív hűtésű 9600 GT és a ramok Corsair modulok, a prochűtő meg egy Zalman Cnps9900)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Asztalos klub
- PlayStation 3
- Eredeti játékok OFF topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Goddess of Victory:Nikke
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest