Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
Nem leszólni akartalak, vagy ilyesmi. Én sem vagyok "tuning-szakember", ahogy írtam is.
Viszont a tuningolásról ne mondj le, mert butaság lenne. Ha egy kis időt rászánsz, és utánaolvasol, akkor alap-szinten könnyedén megtanulod a dolgokat (fesz.-, órajel-, RAM-órajel- és RAM-időzítés-beállítások), és nem lesz gond.
A RAM-jaidat meg 1200-on járatni elég butaság, mert nem használod ki a sebességét. 1600-at alapból tud, miért ne menjen akkor annyit?! Ez olyan, mintha a procidat 2 GHz-en járatnád.
Csak kicsit utána kell olvasni, kérdezni, és simán menni fog a dolog.
(#82) OkosTibiKing: Nem tudom, mennyi az alapfesze az i7 920-nak, úgyhogy elhiszem, amit mondasz.
Az viszont tényleg meglepő, hogy sima FSB-állítással (tudom, nincs FSB i7-nél, de nem jut eszembe, hogy mi van "helyette"
) 4 GHz-et mennek!
Ezt nem gondoltam volna. Akkor enyhén szólva is "erős" tuningpotenciál van azokban az i7-ekben, ha ez igaz. Vistaboy, ezt nem kihasználni már tényleg vétek lenne.
-
tibz03
őstag
Szerintem ilyet ne javasolj. Vagy kifizeted neki az esetlegesen elfüstölt prociját? Akkor oké, nem szóltam.
Írtad korábban, hogy 4 GHz alapfeszen. Ez ugye csak vicc? Vagy nálad az "alapfesz" szó azt jelenti, hogy AUTO-n hagyod a fesz.-t? (Mert találkoztam már ilyennel, aki azt hitte, hogy ez "alapfesz".
) Nem vagyok tuning-szakértő, de ha AUTO-n hagyja a fesz. értékeket, akkor kaphat egy olyan fesz.-t a proci, amitől aztán ki lehet dobni a kukába.
Amennyire olvasgattam a hsz.-okat, az jött le, hogy egyáltalán nincs képben a srác, szóval nem kéne neki ilyen "nyugodtan, nem lesz semmi baj" tanácsokat adni. Főleg úgy, hogy azt sem tudja - valószínűleg - , hogy mennyi fesz.-t szabad a procinak adni, és hasonlókat.
Egyébként a tuning mellett állok én is (nem tuningolni egy gépet elég nagy butaság), de nem úgy, hogy nem tudja az ember, mit csinál. Szóval Vistaboy inkább nézelődjön, kérdezgessen a topicokban, olvason utána, és csak akkor nyúljon bele a dolgokba.
Vistaboy: Az hogy van, hogy az 1600-as RAM-jaid csak most, "tuning" után mennek 1200-on?
Nézz utána, hogy hogyan kell ezeket beállítani, mert így elég katyvasz lesz az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asztalos klub
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.