- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
Szerintem figyeld a hőmérsékleteket teljes terhelésnél. Ha nem lépi túl 80 fokot ilyenkor, akkor szerintem elegendő a hűtés neki.
--
Én egyébként 2,6 GHz-en és 3,6 GHz-en használom a jószágot. Le van mentve a két beállítás és ha nagyobb teljesítmény kell, akkor inkább újraboot-olok (20 másodpercet kibírok). A két sebesség között 100 W-nyi fogyasztásbeli különbség van, amit alap műveleteknél (netezés, filmnézés stb.) szerintem érdemes megspórolni (ez napi 1-1,5 kW különbséget jelent nálam).
-
Ulkesh
őstag
"Írtad korábban, hogy 4 GHz alapfeszen. Ez ugye csak vicc? Vagy nálad az "alapfesz" szó azt jelenti, hogy AUTO-n hagyod a fesz.-t?"
Igen Auto-n van alapban, de mellette ki is írja az értékeket. 4,2 GHz-ig mentem el úgy, hogy a feszültség értékek nem változtak, sem a BIOS kijelzéseiben, sem a tesztprogramok szerint (ne felejtsd el, ez a deszka kifejezetten ehhez a procihoz készült, nem tudsz olyat beállítani, amit nem visel el, legrosszabb esetben leszabályozza magát).
A proci teljes terheléssel 4,2 GHz-en 78 fokig ment el.
A feszültségeket egyébként akkor emelné, ha jól emlékszem, ha a Load-Line Calibration Enabled lenne, de az alapból Disabled, így az Auto csupán annyit tesz, hogy a proci gyári feszültségértékeit adja meg."Nem vagyok tuning-szakértő, de ha AUTO-n hagyja a fesz. értékeket, akkor kaphat egy olyan fesz.-t a proci, amitől aztán ki lehet dobni a kukába."
A proci, illetve a lap amúgy is saját maga kezeli a feszültségeket és az órajelet, mivel a Core i7, ha engedve van, akkor automatikusan túlhajtja magát egy biztonsági értéken belül, ha terheled (Turbo Boost).
-
Ulkesh
őstag
"Vastaggal az új értékek, vékonnyal az alapórajelen mértek
CPU órajel: 3150 MHz / 2833MHz"
Már eleve húztad a jószágot egy kicsit
2.67 GHz az alapórajel."Memória: Triple DDR3-1200 / Triple DDR3-1079
CL-RCD-RP-RAS: 9-9-9-22 CR1 / 8-8-8-20-CR1"Megy az a RAM 1600-on, 9-9-9-24-es beállítással.
"Kezdetnek egyelőre ennyi elég, így is szakadt rólam a víz a restart-nál."
Ne izgulj, semmit nem tudsz elrontani.
Ha túl rossz értékeket adsz meg, akkor bekapcsolás után csinál egy újraindulást és visszaáll alapértékekre, ha mégsem tudna, akkor ott a hátsóján a cmos reset.
Extrém beállításkor nálam maga a BIOS is sérült (CRC error), de 3 másodperc alatt visszaállította magát a másodlagos chip-ről. Szóval teljesen bolondbiztosra van megcsinálva a dolog. -
Ulkesh
őstag
Ja, és ha BIOS-ban állítgatsz, akkor érdemes elmentened az értékeket (F11), így 10 különböző beállítás közül bármikor tudsz válogatni. Ezeket a beállításokat el is tudod menteni egy Pendrive-ra, vagy floppyra.
-
Ulkesh
őstag
Nem kell semmivel bűvészkedned, felrakod a laphoz adott EasyTune segédprogramot és azzal pofonegyszerűen tudod állítani a gép sebességét.
Ha meg kézzel akarod állítgatni, akkor itt is csak a proci fsb-jét és szorzóját kell a BIOS-ban emelned. 4 GHz-ig minden feszültségemelés nélkül stabil marad a lap.
Egyetlen negatívuma a dolognak a gép fogyasztásának növekedése.
2.6 GHz-en 175-190 W között mocorog, 3.6 Ghz-en 250-270 W-ot eszik.(A konfigom hasonló a tiedhez, csak a videókártya egy passzív hűtésű 9600 GT és a ramok Corsair modulok, a prochűtő meg egy Zalman Cnps9900)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest