- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz
Oliverda #196 üzenetére
Oliverda: legközelebbre azt tudom tanácsolni, hogy írj képírással vagy piktogramokkal, hogy csak a képet nézők is "olvassák"/"lássák" a lényeget
...
Egyébként ami főképp eszembe jutott most:
Van egy első generációs egymagos Intel Atomom (asztali lap: Intel D945GCLF). Kölcsön esetleg tudom adni csak úgy érdekesség miatt (esetleg fogyasztást összehasonlítani az első sokat szidott asztali chip miatt, és a jelenlegi utolsó sokad generációs chip között, vagy valóban megnézni, hogy tényleg semmi architekturális frissítés nem történ-e..). -
DraXoN
addikt
Ez mint Oliverda írta korábban egy architekturális összehasonlítás volt (ha jól értettem), míg az AMD rendszere egy magjában egy szálas, addig az Intel rendszere 2szálas.. és ráadásul az Atom chipek úgy lettek megtervezve, hogy az HT ne csak kiegészítse, hanem szervesen használja ki az adott mag! .. azaz az atom felépítéséből következik, hogy HT nélkül jelentősen visszaesik a teljesítménye az in-order felépítése miatt (emiatt jelenthet a HT aktiválása benne nem egyszer akár 60-80%ot). Erre mondat a szintén Oliverda azt, hogy ezt kikapcsolni olyan lenne mint ha a 2 processzor magnak(!) más lenne az L2 cache mennyisége (pl az egyiknek 512Kb a másiknak 1Mb), és a teszteléshez azon mag cache mennyiségéből letiltanánk a többletet, holott az architektúra épít és számít is rá! Nem volna fer az adott cpuval szemben.
Az atom ilyen szinten épít a HTre, nem véletlen, hogy nem jelent meg belőle HT nélküli verzió (én legalábbis úgy tudom). Azon kívül így 1-1 teljes értékű és aktív magot mértek össze közel azonos órajelen... -
DraXoN
addikt
Jó elemzés.. érdekes látni a két teljesen eltérő architektúrának a viszonyát, hogy azonos órajelen még is hasonlóan teljesítenek sok tesztben...
Kíváncsi volnék, hogy megkapja-e majd ez is a bulldozer féle felépítést egy pár év múlva ( a következő lépcsőben még nem, de utána valamikor vajon tervez-e valamit az amd.. hisz az a felépítés is a tranzisztor és méret optimalizálás miatt született..)
Végeredményben azonban szerintem ha platformként nézzük azonban a bobkat mindenképp jobb választás lehet..
Oliverda: Hogy bírod ezt? Nem készítenek ki ezek a kérdések (egyik-másik látom elég idióta és sok ismétlő kérdés..), én csak elolvastam őket, de már az is lefárasztott.. azt tudom csak mondani, hogy vigasztaljon a tudat, hogy van ki megértette a teszted lényegét és örömmel fogadja jelenlegi formájában
érdekes volt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest