- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
Oliverda #171 üzenetére
Te irsz az egyik sorba processzort, másikba architektúrát, úgyhogy tán' nem kéne számonkérni, ha valaki úgymond 'értetlenkedik'.
Szóval hivatalice, kritika: a teszt és kimagyarázása is kusza: ebben a formában se processzorok, se architektúrák, se platformok összehasonlitására nem alkalmas, a saját célkitűzéseinek se képes megfelelni: ugyanakkor mindegyik irányból próbál bevonni egyes részelemeket, amik igy a levegőben lógva csak a káoszt növelik. Ezen felül egyik irányba se megy el elégséges mélységig, a tesztelt eszközök extra lehetőségeinek figyelmen kivül hagyása pedig az egész konstruktivitását böki tökön totálisan.
Ha csak annyit tudsz ezzel kezdeni, hogy mások értetlenek, az már a te bajod.
-
Rive
veterán
válasz
hodostamas #154 üzenetére
...az AMD is úgy tervezte a CPU-t, hogy az a legtöbb esetben támaszkodni tud a GPU segítségére...
Ez ~ igaz:
...az intel a HT-re támaszkodik, az AMD a GPU-ra. ...
ez viszont csak nagyon korlátozottan. A GPU-gyorsitást kihasználó alkalmazások elterjedtsége egyelőre korlátozott, úgyhogy az AMD-nek a CPU dolgában is oda kell raknia magát mindenképpen. Ebből a szempontból éppen lenne relevanciája CPU-CPU összehasonlitásnak: csakhogy akkor annak a ténylegesen elérhető/kapható/használatos cuccokra illik épülnie, ahogyan azok felhasználásra kerülnek.
Szintetikus környezeteknek és teszteknek már anno is csak nagyon speciális kontextusban volt bármi értelmük, azóta pedig már az is nyugodalmasan megkérdőjelezhető, hogy van-e egyáltalán közkeletű értelmük.
-
Rive
veterán
Picinyem, valami alacsonyszintű performance monitoring témakörben irtam a szakdolgozatomat jónéhány éve: a K7 mikroarch főbb countereit gyúrtam végig SPEC2k alatt, ha egyáltalán képes vagy felfogni, miről is beszélek, miféle témakörbe is tartozik ez.
Úgyhogy: neszójjábe, csibe, mer' dunsztod sincs, miről beszélsz.
-
Rive
veterán
válasz
Oliverda #139 üzenetére
...mikroarchitektúra...
Ühüm.
Legközelebb a boltba' is mikroarchitektúrát kérek majd.
Szép, ha valaki mikroarchitektúrákat akar összehasonlitgatni, én is csináltam olyat, szerettem is - csakhogy egy kicsit elmúltak azok az idők, amikor effélének igy kint a piacon volt értelme. Platformok vannak, már néhány éve, és a vásárlók is ennek megfelelően viselkednek.
Ja, mikroarch tesztelgésnek ráadásul elég soványka és lapaj lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged