- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Mondjuk így lenne helytálló a mondanivalód:
az Atom a HT-val éri el azt a teljesítményt, amit tud, az AMD pedig egy teljesen más mikroarchitektúrával
Csak azt tudom mondani mint feljebb. Ha az Atomnál kikapcsoljuk a HT-t akkor kapcsoljuk ki a Bobcatnél az L2 cache-t.
Amúgy a kétmagos HT-s Atom ellen szerinted mit kéne szembeállítani? Merthogy négymagos Bobcat nincs. Vagy akkor már nem is fair összevetni a kétmagos Atomot a kétmagos Bobcattel?
-
Oliverda
titán
Ne keverjük ide az olyan tesztet ami konkrét termékeket hasonlít össze ár alapján. Ez a teszt most nem erről szól.
Az pedig nem véletlen, hogy a HT az Atomnál majdnem annyit hoz mint egy második mag, minthogy az sem, hogy HT nélkül az Atom egy félkarú óriás (vagy inkább törpe).
-
Oliverda
titán
Elolvastad a mikroarchitektúráról szóló részt is? Meg is értetted?
Tudom, hogy kicsit bonyolult megérteni de a HT nem egy második mag semmilyen formában sem! Ezen a képen látszik, hogy kb. mennyi dedikált egység kell a második szálhoz egyetlen magnál. Az AMD is alkalmazhatná a HT-t de nem teszi. Teljesen más az architektúra.
A teszt azonos magszám és azonos órajelről szól, nem pedig azonos végrehajtószál számról.
marcias: Igen, egy maggal. Lehet hogy fogyasztott a második letiltott mag is 100mW-ot. Ebben nem vagyok biztos.
E450-et pedig még nem lehet kapni.
-
DraXoN
addikt
Ez mint Oliverda írta korábban egy architekturális összehasonlítás volt (ha jól értettem), míg az AMD rendszere egy magjában egy szálas, addig az Intel rendszere 2szálas.. és ráadásul az Atom chipek úgy lettek megtervezve, hogy az HT ne csak kiegészítse, hanem szervesen használja ki az adott mag! .. azaz az atom felépítéséből következik, hogy HT nélkül jelentősen visszaesik a teljesítménye az in-order felépítése miatt (emiatt jelenthet a HT aktiválása benne nem egyszer akár 60-80%ot). Erre mondat a szintén Oliverda azt, hogy ezt kikapcsolni olyan lenne mint ha a 2 processzor magnak(!) más lenne az L2 cache mennyisége (pl az egyiknek 512Kb a másiknak 1Mb), és a teszteléshez azon mag cache mennyiségéből letiltanánk a többletet, holott az architektúra épít és számít is rá! Nem volna fer az adott cpuval szemben.
Az atom ilyen szinten épít a HTre, nem véletlen, hogy nem jelent meg belőle HT nélküli verzió (én legalábbis úgy tudom). Azon kívül így 1-1 teljes értékű és aktív magot mértek össze közel azonos órajelen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Spórolós topik
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest