- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
emelhu
aktív tag
Kösz... látom, Te érted.
'Szeretem' a kötözködőket, akik az apró részletekben vesznek el, a mondanivaló lényegét meg nem értik.
Részemről nem emlékszem (nem is akarok emlékezni) olyasmikre, mikor adtak ki valami szoftvert...
... aki sw-el dolgozik, annak olyan rengeteg minden pörög az agyában, hogy ha akarna sem tudna figyelni részletekre, de ha 'akar', akkor meg a saját szakmájában nem lehet valaki.Vagyis az emlékeimben 10 hónap az akár 8 akár 12 lehet, a lényegen aztán semmit nem változtat.
-
emelhu
aktív tag
válasz
FozzieBear #97 üzenetére
"Melyik volt az az év?"
Már nem emlékszem, de WARP-on fejlesztettem vagy 10 hónapja (pedig nem az elsők között vettem), amikor kijött a Win85.
-
emelhu
aktív tag
válasz
FozzieBear #97 üzenetére
"Ja, a háttérben megállapodtak az IBM részvényesei a management-tel"
Nem... az IBM-nek még jól futott a nagygép és nagyvállalati sw, így nem biztos, hogy a szükséges mértékben vették figyelembe aa PC piacot, lehet nem akartak többet feccölni bele (pl. másmire akarták erőforrásaikat fordítani, így kiszálltak az OS/2 boltból).
Nagy cégeknél gyakran előfordul, hogy átstrukturálják a termékpalettát.Valami olyasmit hallottam, hogy IBM szoftverekhez extra támogatás lesz a WIN-ekben így ott meg nyer az IBM, mert egy másik piacot átad.
Multiknál igen gyakori ügy. -
emelhu
aktív tag
-
emelhu
aktív tag
válasz
Hieronymus #45 üzenetére
"Azért hozzá kell tenni, az OS/2 első változatait a Microsoft készítette el."
Mondjuk én azt a pletykát hallottam, hogy a MS leszállította a kódot, amit az IBM azonnal teljesen átírt... akkoriban az tény, hogy az IBM kódjai igen stabilak voltak (a nagygépes környezetekben legalábbis).
Az IBM-nek akkoriban ugyanis évtizedes bevált kódolási konvenciói, tervezési / dokumentálási szabályzatai stb. voltak, a MS meg szeretett szalmakazlakat összedobni, mint a "kezdők" általában.
-
emelhu
aktív tag
"Annak idején valamelyik számtekk újság azt mondta, hogy a legjobb windows az OS/2 windows futtatási lehetősége, és tényleg nagyon jó volt összességében."
Rossz nyelvek szerint a MS alkalmazási programokat és magát a Win95-öt is nagyrészt OS/2 alatt fejlesztették (DOS vagy win31 helyett... a MS-nál is, mert egyszerűen jobb volt).
-
emelhu
aktív tag
">hiába volt néhány szempontból jobb az OS/2 a Windows 95-nél,
Néhány?"Máig állítom, hogy valamilyen háttéralku lehetett az ok, amiért az IBM dobta az OS/2-t, nem állt be a versenybe.
Volt egy év (!) amíg csak az OS/2 volt az egyetlen 32 bites oprendszer!
De pl OEM nem is akarták adni, nem is akartak a placcra lépni (vagy akár ingyen egy adott időintervallumban), vagyis nem nyomták. Gyakorlatilag nem volt marketing és piaci munka, pedig látszott már hogy a PC piacban pénz van.
Pedig mindenki DOS és Win31 programokat használt, még nem léteztek 32 bites programok, és a DOS és Win32 vonalon egyértelműen és sokkal jobb volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tőzsde és gazdaság
- OLED TV topic
- Hegesztés topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged