- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alchemist
addikt
válasz
julius666 #303 üzenetére
Csak jeleztem, hogy bőven vannak olyan felhasználók, akiknek a PS-ban egy kép átméretezése is túl bonyolult... nem feltétlenül azért, mert képtelen megtanulni, hanem mert számára macerás ehhez a művelethez a PS "műszerfalán" eligazodni.
Sokan vannak, akik alapszinten neteznek, leveleznek... de ha például a netről egy fájlt ki kell menteni, majd később pendrájvra rakni, másik gépre másolni, stb., akkor mindezt lépésről-lépésre, újra és újra el kell nekik mondani (vagy pontokba szedve leiratni).
-
ddekany
veterán
válasz
julius666 #122 üzenetére
"2 ablak egymás mellé (kirántod őket oldalra, de lehet billkombó is van), ctrl+c/x, alt+tab, ctrl+v"
Hát azért... minek másolnák vagy helyeznék át, ha nem egyik mappából a másikra teszem azt? Tehát ez egy alapvető művelet, és ahhoz képest a módszered elég körülményes. Én általában egyszerűen forrásmappában vágólapra bepakolok, aztán átmászok ugyan abban az ablakban a cél mappába, ott meg vágólapról ki. De... mi van, ha szeretném utána munkát a forrás mappában folytatni? Akkor vágólapra bepakolás után Ctrl+N (új intéző onnan kiindulva ahol álltam), és ott mászok el a cél mappába, aztán vágólapról ki, és Alt+F4 (csuk). De ez is kínos, ha valaki épp egyesével szemezgetne, és dobná át a fájlokat a másik mappába: Ctrl+c, Ctrl+Tab, Ctrl+v, Ctrl+Tab... És OK, akkor lehet azzal szenvedni, hogy egymásmellé rakod a két ablakot (aminek egy buta de legalább létező formáját 2007-ben vezette be az MS... "Skacok, minek vannak az ablakok idestova 15 éve, ha nem azért hogy egymás mellé rakjuk őket? Hm... De akkor miért kell ahhoz ezer évig szöszölni? Hmmm... Jéééé, hogy ez nekünk eddig!"
), és rángatod egérrel... De nem volt akkor már az ilyen-olyan kommanderek logikája praktikusabb én univerzálisabb?
"kijelölés valami alapján (*akármi*)" -> "Keresés."
Ezt hogy kell úgy, hogy kijelöljön az adott könyvtárban?
Amúgy egy dolog amitől agyvérzést kapok az intézőben, hogy miután az ember egyesével kijelölt fájlokat (Ctrl + klikk), ha meg merek nyomni egy pagedown-t (vagy akármilyen nyíl billentyűt), leszedi a kijelölést... Igen, ez a szövegszerkesztős logika. De igazán feltalálhatnának valami checkboxos módszert is pluszban.
A tömeges átnevezés is állatira hiányzik...
-
lapa
veterán
válasz
julius666 #122 üzenetére
billről minden gyorsabb. win + e --> nyilak jobbra / le --> tab --> fájl első betűje és már ott is vagy. egérrel ilyenkor még plusz jeleket macerál az illető a könyvtárfában.
pont ezt a másolósdit nem kellett volna érvként felhozni, lévén a világ szégyene, hogy csak mostanra jutottak el idáig. elég tipikus példája annak, mennyire primitív még mindig az egész. és ezt nem lehet az egyszerűsített júzer experiensszel magyarázni.
nyugtassatok meg hogy csak vicc, hogy még mindig eldobja a hosszú ő-t a zipelő cucc. ha ezt még mindig nem sikerült megoldani, akkor lásd előző bekezdés, szánalom.
-
Male
nagyúr
válasz
julius666 #97 üzenetére
Mondjuk változtasd meg egy file kiterjesztését a windows intézőben.... lehet én fordítottam kevés figyelmet rá, de ezt az elképesztő feladatot nem tudom megoldani vele.
Amúgy sokkal gyorsabb billről lépkedni például... kijelölés valami alapján (*akármi*), másolás két panel között... és ez még átlagfelhasználós talán.
( mondjuk én FAR Managert használok, nem TC-t, de itt van temp panel, könnyedén belenézhetek egy file tartalmába... nem a notepad akarja megnyitni a 700MB-os AVI-t, hogy belelessek a felécbe.... és igen, az FTP is igen jó, ott a parancssor is folyamatosan, de pl symlinkek is egy bill kombináció csak... na jó, ez már nem átlag felhasználók esete, viszont ez még ingyenes is... de tudom, kék, és az nem jó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Xbox Series X|S
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest