- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
Synthwave #160 üzenetére
"Szerencsére kikapcsolható. Van klasszikus Windows-felület is. ^^"
De ez kevés, hogy "van". A milyenségét is nézni kell, nem elég odatenni egy zöld marketing pipát. Konkrétan, ha visszakapcsolod a klasszikus kinézetre, akkor büntetésből nincs Desktop Composition (ami pedig egy technikai előrelépés volt, modern gépen persze), ráadásul a téma nem lesz konzisztensen régi stílusú, mert bizonyos gombok gay/babakék stílusúak maradnak, ami enyhén szólva ocsmányul fest a régi stílus közepén. Szóval nem "ingyenes" a visszakapcsolás.
-
ddekany
veterán
"a gomb amit keresel, a "ctrl"."
Ismerem... és semmit nem változhat azon amiről beszélek. Megnyitok egy fájlt, page down-t nyomok, vagy lényegében bármit csinálok, eltűnik az összes kijelölés. Erről beszélek. (És nem, az pipálómezős kijelölés beállítás ezen a viselkedésen semmit nem változtat... nem is értem minek létezik.)
-
ddekany
veterán
"Egérgörgő..."
Egyrészt az nem u.a. mint a page up/down. (Bár az én gépemen véletlenül igen, mert át állítom teljes oldalas ugrásra ahelyett a szánalmasan tetű rollerezés helyett... de máshol ilyet még nem láttam.) És a Home/End-el mi lesz? JA, és a gépeléses kereséssel? Mert hogy intézőben az is leszedi a kijelölést... Főleg azt nem értem, minek ezt védeni. Abban a pillanatban, hogy valamiket kijelölt az ember Intézőben, beáll a görcs, hogy húúúha, nem szabad ám csak ehhez meg ahhoz hozzányúlni, mert különben...
-
ddekany
veterán
"van benne checkbox lehetőség is (tán visztától?), csak sztem senkinek se kellett. mindenki a ribbont akarta."
Checkbox = bepipálható mező
"ugyanannyi idő / gomb. ugyanúgy szokás kérdése, mint a tc gombok."
Konkrétan nem... F5+Enter.
"a fülezős dolog félmegoldás mert mindenképp több lépés elérni ugyanazt"
Miért? Persze normális Ctrl+Tab támogatás kell hozzá, ami kb Opera-ban és FF+Tabmix-ben van.
-
ddekany
veterán
"normálisan működő hálózat"
SOHA! A windows networking varázsához hozzátartoznak az értelmezetlen véletlenszerű akár 30 másodperces várakozások és a jelentés nélküli folyamat jelző csíkok (melyek lehetőleg csonttá fagyasztják az Intézőt... na jó, azt kb. Vista óta már nem), az áttekinthetetlen/kezelhetetlen belépési státuszok, a semmit mondó hibaüzenetek, és persze az agyonvariált jogosultsági rendszer, ami előbb utóbb úgyis produkál valami meglepőt. Ez már fícsör, nem tudnánk nélküle élni, egy érzések nélküli simán csak működő, és két MS diploma nélkül valóban megérthető hálózattal.
-
ddekany
veterán
válasz
julius666 #122 üzenetére
"2 ablak egymás mellé (kirántod őket oldalra, de lehet billkombó is van), ctrl+c/x, alt+tab, ctrl+v"
Hát azért... minek másolnák vagy helyeznék át, ha nem egyik mappából a másikra teszem azt? Tehát ez egy alapvető művelet, és ahhoz képest a módszered elég körülményes. Én általában egyszerűen forrásmappában vágólapra bepakolok, aztán átmászok ugyan abban az ablakban a cél mappába, ott meg vágólapról ki. De... mi van, ha szeretném utána munkát a forrás mappában folytatni? Akkor vágólapra bepakolás után Ctrl+N (új intéző onnan kiindulva ahol álltam), és ott mászok el a cél mappába, aztán vágólapról ki, és Alt+F4 (csuk). De ez is kínos, ha valaki épp egyesével szemezgetne, és dobná át a fájlokat a másik mappába: Ctrl+c, Ctrl+Tab, Ctrl+v, Ctrl+Tab... És OK, akkor lehet azzal szenvedni, hogy egymásmellé rakod a két ablakot (aminek egy buta de legalább létező formáját 2007-ben vezette be az MS... "Skacok, minek vannak az ablakok idestova 15 éve, ha nem azért hogy egymás mellé rakjuk őket? Hm... De akkor miért kell ahhoz ezer évig szöszölni? Hmmm... Jéééé, hogy ez nekünk eddig!"
), és rángatod egérrel... De nem volt akkor már az ilyen-olyan kommanderek logikája praktikusabb én univerzálisabb?
"kijelölés valami alapján (*akármi*)" -> "Keresés."
Ezt hogy kell úgy, hogy kijelöljön az adott könyvtárban?
Amúgy egy dolog amitől agyvérzést kapok az intézőben, hogy miután az ember egyesével kijelölt fájlokat (Ctrl + klikk), ha meg merek nyomni egy pagedown-t (vagy akármilyen nyíl billentyűt), leszedi a kijelölést... Igen, ez a szövegszerkesztős logika. De igazán feltalálhatnának valami checkboxos módszert is pluszban.
A tömeges átnevezés is állatira hiányzik...
-
ddekany
veterán
"nyugtassatok meg hogy csak vicc, hogy még mindig eldobja a hosszú ő-t a zipelő cucc"
Nem tudom, hogy a Win beépített zip-elője valaha csinált-e olyat (mert hát archiválásra használt dolognál nem kicsit gáz ha eltorzítja a fájlneveket). De jelenleg is vannak gondjai, ha a betű nincs benne a 8 bites kódlapodban (tehát ez nyelv függő). Viszont beszól, hogy nem tudja tömöríteni a mappát, mert hülye betűk vannak benne. Persze kérdés, hogy mi fog történni, ha magyar Win-en betömörítek egy "ő"-t tartalmazó fájlnevet, és kibontom egy angol Win-en... de erősen gyanítom, hogy szó nélkül eltorzítja hullámos "ő"-vé.
-
ddekany
veterán
Kedvenceknek rakhatnának be egy legördülőt, mint ahogy a böngészőkben is van (a könyvejlzőkkel - u.a. a dolog, csak még nem esett le mindenkinek). Hasonlóan szerintem fülezést rakhatnának be az intézőbe. Én legalábbis TC-ben használom. Sokáig böngészőnél sem érették az emberek, hogy minek az, aztán mikor rákaptak, nélkülözhetetlen lett. (Úgy általában OS szinten lehetne minden fülezhető, amiben valamit megnyit az ember, na de ez messzire vezet...)
És ha már fájlkezelés, valamit vakaródzhatnának szerencsétlen zip-el, mert nem UNICODE... kicsit gáz 2011-ben, főleg miután a fájlrendszer (NTFS esetén) már rég az. Így néha beszól, hogy hupsz, ezt a mappát nem tudom tömöríteni, mert van benne egy tildés "ő"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- EAFC 25
- Synology NAS
- Bluetooth hangszórók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Diablo IV
- Linux haladóknak
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest