- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
oké, így már más. csak eddig a pageup meg pagedownról beszéltél, most meg fájlokat akarsz nyitogatni kijelölgetés közben. azért a kettőt nem én értettem félre.
mondjuk én nem küzdenék ilyenkor se, hanem átdobnám ctrl+c alt-tab ctrl+v-vel a már kijelölt cuccot, legfeljebb utána molyolnék azzal, hogy kitaláljam mit is akarok másolni, ha már így alakult. vagy b tervként másik ablakban nyitom meg a fájlt.
azért ez az igény annyira nem gyakori, az emberek szokták tudni mit másolnak. de ellenpéldának mondhatom, hogy én leggyakrabban képeket másolok. sőt, az értelmetlen nevű fájlok 90+ százaléka kép. akkor melyik lesz hatékonyabb? a ki-lehet-nyitni tc-ben, vagy az egyből látom-jelölöm? (persze el tudom képzelni, hogy mióta én utoljára láttam már raktak a tc-be kisképes megjelenítést).
szerintem ezek csak módszertani kérdések, ugyanúgy a keresésből is lehet gyorsan másolni. persze azon senki nem vitatkozik, hogy a tc meg az explorer tudása elég távol áll egymástól, de az átlag használatra alkalmas és hatékony az explorer is, csak mások a módszerek.
kb ugyanez van a checkboxxal is, nem úgy működik ahogy a tc-nél, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbul. az eltűnő kijelölés alapproblémáját megoldja.
szerintem szidjuk olyan dolgokért, amik tényleg bénák, ne azokért amik más koncepciók alapján, de műxenek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem van élet Desktop Composition nélkül is.
Milyen gombok maradnak babakékek?Meg is pusztulnék TC nélkül. A bal oldalon 15 fül van nyitva, a jobbon most csak 8. Nagyon komfortos, amikor az embernek sok vinyója van, rengeteg mappája, sokat is használ belőle rendszeresen, másolgat, átnevez, rendszerez. Nagy adattömeget tudsz koordinálni és áttekinteni.
Fülenként lehet konfigurálni a megjelenítést (thumbnail, tree, stb.), lehet őket csoportosítgatni, stb.
Kitömöríteni is a legegyszerűbb eszköz; ENTER, aztán F5, ENTER és kész is. De külső kitömörítőt is lehet bele integrálni. FTP-zni is lehet vele (bár ezt én nem igazán használom ki). Jófajta keresője van, nagyon testreszabható, rengeteg funkció. Best filekezelő. -
lapa
veterán
tudom mi a checkbox, te írtad hogy eltűnik a kijelölés és hogy ez nem megoldott. most megnéztem 2008-on és ott van a beállítás (ahol a kiterjesztések elrejtését állítod).
az f5 + enter ugyanannyi idő szerintem, sokkal gyakrabban használt a c+v és jobban kézre áll. de akkor úgy írom, hogy lényegi különbség nincs. viszont a vágólap cache, nem kell azonnal átraknod valamit. vagy átrakod emailbe stb. (annyira nem vágom a tc-t, lehet az f5 mellett ugyanúgy lehet ctrl+c-t nyomni)
szerintem a taskbar azért taskbar, mert ott vannak a taskok. klikk nélkül látod. egyklikk vagy alt+tab és dolgozol, nem alt+tab és azon belül újra molyolás + ctrl+tab. nekem eddig mindig elég volt a hely.
bár tény, hogy a céges winen baloldalt van a taskbar, mert gyakran van 10+ ablak nyitva. de azokat nem tudnám és nem is akarnám tabokba pakolni. persze az is elég hülye, hogy excel az ablak elejére írja a program nevét, ami azért sok nyitott programnál sikeresen megnehezíti a melót.
-
julius666
addikt
Ezt hogy kell úgy, hogy kijelöljön az adott könyvtárban?
Keresés, majd ha minden kell, ctrl+a. Ha nem minden, kijelölsz.
De igazán feltalálhatnának valami checkboxos módszert is pluszban.
Mondjuk a te szempontodból ugyan olyan szarul működik
. Egyébként ebben kivételesen egyetértek, ez tényleg fasság. Aztán lehet valahol van eldugva valami beállítás rá, hátha valaki tudja majd.
-
Gorneck
legenda
Engem túlképp nem izgat a dolog, mert maximálisan elégedett vagyok az intézővel, akinek meg nem fele meg az mást használ...ez mindig így volt és így is marad. Nem értem a problémád...
Én értelmes kedvenc menüt építettem fel a gyakran használt mappáimból így minden 1-2 kattintás kb minden.
Kijelölgetős szarakodás meg éves szinten 1szer ha van.Bill-t nem is használok...
-
lapa
veterán
van benne checkbox lehetőség is (tán visztától?), csak sztem senkinek se kellett. mindenki a ribbont akarta.
a két ablak között váltogatás meg nem körülményes, ugyanannyi idő / gomb. ugyanúgy szokás kérdése, mint a tc gombok.
egyébként úgy általában nem kéne lebecsülni a taskbart szerintem. ez a fülezős dolog félmegoldás mert mindenképp több lépés elérni ugyanazt.
-
Gorneck
legenda
Amúgy egy dolog amitől agyvérzést kapok az intézőben, hogy miután az ember egyesével kijelölt fájlokat (Ctrl + klikk), ha meg merek nyomni egy pagedown-t (vagy akármilyen nyíl billentyűt), leszedi a kijelölést... Igen, ez a szövegszerkesztős logika. De igazán feltalálhatnának valami checkboxos módszert is pluszban. Egérgörgő...
-
Viktor77
titán
"De... mi van, ha szeretném utána munkát a forrás mappában folytatni?"
Addig nyomogatom az egéren a "vissza" gombot, amíg a forrásmappához nem érek.
"De ez is kínos, ha valaki épp egyesével szemezgetne, és dobná át a fájlokat a másik mappába: Ctrl+c, Ctrl+Tab, Ctrl+v, Ctrl+Tab."
Vagy használom az egér "előre" gombját is.
Mindkettő veszett bonyolult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Open Broadcaster Software OBS
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest