- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
oké, így már más. csak eddig a pageup meg pagedownról beszéltél, most meg fájlokat akarsz nyitogatni kijelölgetés közben. azért a kettőt nem én értettem félre.
mondjuk én nem küzdenék ilyenkor se, hanem átdobnám ctrl+c alt-tab ctrl+v-vel a már kijelölt cuccot, legfeljebb utána molyolnék azzal, hogy kitaláljam mit is akarok másolni, ha már így alakult. vagy b tervként másik ablakban nyitom meg a fájlt.
azért ez az igény annyira nem gyakori, az emberek szokták tudni mit másolnak. de ellenpéldának mondhatom, hogy én leggyakrabban képeket másolok. sőt, az értelmetlen nevű fájlok 90+ százaléka kép. akkor melyik lesz hatékonyabb? a ki-lehet-nyitni tc-ben, vagy az egyből látom-jelölöm? (persze el tudom képzelni, hogy mióta én utoljára láttam már raktak a tc-be kisképes megjelenítést).
szerintem ezek csak módszertani kérdések, ugyanúgy a keresésből is lehet gyorsan másolni. persze azon senki nem vitatkozik, hogy a tc meg az explorer tudása elég távol áll egymástól, de az átlag használatra alkalmas és hatékony az explorer is, csak mások a módszerek.
kb ugyanez van a checkboxxal is, nem úgy működik ahogy a tc-nél, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbul. az eltűnő kijelölés alapproblémáját megoldja.
szerintem szidjuk olyan dolgokért, amik tényleg bénák, ne azokért amik más koncepciók alapján, de műxenek.
-
lapa
veterán
válasz
WonderCSabo #166 üzenetére
kicsit humoros a "_már_ a win 7-ben", pláne hogy eszerint tőlem lopták. mert nekem ez _már_ xp-ben / 2003-ban is benne volt.
a módszer bemutatására tökéletes, és inkább az volt a célom.
-
lapa
veterán
egy utolsó, aztán abbahagyom. proof-of-concept kód az explorer könytárfában jobb klikkel új könyvtár csinálásra. ez hasznos, ha jobb oldalról nem akar az ember elnavigálni, de kell egy új könyvtár.
a reg, ami a jobbklikk menüben megjeleníti a "New folder" menüpontot:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\New folder]
[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell\New folder\command]
@="wscript.exe C:\\newfolder.vbs %1"és jelen esetben a C:\ gyökerébe arakott newfolder.vbs:
option explicit
dim nev, param, utvonal, fs, sh
Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set sh = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
Set param = WScript.arguments
ReplaceString(param(0))
Function ReplaceString (utvonal)
nev=inputbox("Please enter a name for the folder.","Folder name")
fs.createfolder utvonal & "\" & nev
sh.sendkeys "{F5}"
end function -
lapa
veterán
az iso mountolós menüponthoz én anno az osrscsi-t használtam. hátha érdekel valakit, xp / 2003 alatt tuti műx, vista meg 7 alatt nem teszteltem. telepítés:
devcon install C:\app\osrscsi_v22\osrscsipt.inf root\osrscsi
(persze lehet jobb klikkolni is az inf-en)
az osrscsi futtathatóit el kell pakolni vhová, nekem c:\app\osrscsi_v22 az útvonal.
ezután jöhet 'Mount' és 'Dismount' parancsok az iso fájlokhoz (*.reg-ként elmentve és fejléccel kiegészítve csak duplakatt és berakja a registrybe)
[HKEY_CLASSES_ROOT\.iso]
@="isofile"[HKEY_CLASSES_ROOT\isofile]
[HKEY_CLASSES_ROOT\isofile\shell]
[HKEY_CLASSES_ROOT\isofile\shell\Mount]
[HKEY_CLASSES_ROOT\isofile\shell\Mount\command]
@="C:\\app\\osrscsi_v22\\x86\\osrspmgmtcl -add -cdrom:%1"[HKEY_CLASSES_ROOT\isofile\shell\Dismount]
[HKEY_CLASSES_ROOT\isofile\shell\Dismount\command]
@="C:\\app\\osrscsi_v22\\x86\\osrspmgmtcl -delete:%1"kicsit hülyén jön ki, de ez azt jelenti, hogy a már mountolt fáljt (meghajtót) csak az eredeti iso fájlra jobbklattyal lehet eltávolítani. falun elmegy.
annyira nem bonyi, mint ahogy kinéz, 1 perc. és voilá, iso fájlon jobb klikkre van mount parancs. mondjuk ebben az én megoldásomban nincs böszme üres kékség.
mint látható szinte bármilyen cli parancs megadható, de akár interaktív scriptek is. kb ugyanígy néz ki egy explorer menüpont, ami magas prioritással futtat normál helyett. az alábbi reg bejegyzés minden exe fájl jobbklikk menüjéhez 'Run High' feliratú bejegyzést tesz, mellyel a program magasabb prioritással futtatható (ha a program is úgy akarja...):
[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\Run High]
[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\Run High\command]
@="cmd.exe /c start /high \"%1\" \"%1\""szóval lehet azért intézőben is varázsolni, ha az ember akar. gondolom valahogy meg lehetne oldani a "másolás robocopyval" vagy "másolás rsynccel" menüpontokat is, csak én sose akartam.
-
lapa
veterán
tudom mi a checkbox, te írtad hogy eltűnik a kijelölés és hogy ez nem megoldott. most megnéztem 2008-on és ott van a beállítás (ahol a kiterjesztések elrejtését állítod).
az f5 + enter ugyanannyi idő szerintem, sokkal gyakrabban használt a c+v és jobban kézre áll. de akkor úgy írom, hogy lényegi különbség nincs. viszont a vágólap cache, nem kell azonnal átraknod valamit. vagy átrakod emailbe stb. (annyira nem vágom a tc-t, lehet az f5 mellett ugyanúgy lehet ctrl+c-t nyomni)
szerintem a taskbar azért taskbar, mert ott vannak a taskok. klikk nélkül látod. egyklikk vagy alt+tab és dolgozol, nem alt+tab és azon belül újra molyolás + ctrl+tab. nekem eddig mindig elég volt a hely.
bár tény, hogy a céges winen baloldalt van a taskbar, mert gyakran van 10+ ablak nyitva. de azokat nem tudnám és nem is akarnám tabokba pakolni. persze az is elég hülye, hogy excel az ablak elejére írja a program nevét, ami azért sok nyitott programnál sikeresen megnehezíti a melót.
-
lapa
veterán
van benne checkbox lehetőség is (tán visztától?), csak sztem senkinek se kellett. mindenki a ribbont akarta.
a két ablak között váltogatás meg nem körülményes, ugyanannyi idő / gomb. ugyanúgy szokás kérdése, mint a tc gombok.
egyébként úgy általában nem kéne lebecsülni a taskbart szerintem. ez a fülezős dolog félmegoldás mert mindenképp több lépés elérni ugyanazt.
-
lapa
veterán
válasz
julius666 #122 üzenetére
billről minden gyorsabb. win + e --> nyilak jobbra / le --> tab --> fájl első betűje és már ott is vagy. egérrel ilyenkor még plusz jeleket macerál az illető a könyvtárfában.
pont ezt a másolósdit nem kellett volna érvként felhozni, lévén a világ szégyene, hogy csak mostanra jutottak el idáig. elég tipikus példája annak, mennyire primitív még mindig az egész. és ezt nem lehet az egyszerűsített júzer experiensszel magyarázni.
nyugtassatok meg hogy csak vicc, hogy még mindig eldobja a hosszú ő-t a zipelő cucc. ha ezt még mindig nem sikerült megoldani, akkor lásd előző bekezdés, szánalom.
-
lapa
veterán
mondjuk ezt az ftp-zés hiányolását nem nagyon értem, ezt már szerintem az nt4 is tudta címsorból. vagy hálózati hely hozzáadásával mint "meghajtó" is be lehetett rakni a könyvtárfába.
mondjuk a nautilus erre is ráver, mert az meg a címsorból tud ssh://x@y:kusztomport -ot. elég kultúrált.
amúgy az explorer ugyanolyan hatékony volt, mint akármi más. az egyetlen hülye picsa dolog a másolás eldobálása volt, amit aztán a vistában sem sikerült billentyűbarátra megimplementálni.
explorerbe gyak bármilyen funkciót bele lehetett írni vbscriptben, menüvel, aláhúzott betűvel, mindennel. anno csináltam is könytárfából jobb gombbal új könyvtár menüpontot, magas prioritással futtatást, értelmes zipelőt, ilyesmit.
-
lapa
veterán
válasz
Alchemist #112 üzenetére
viccelsz? úgy, ahogy a (régi) officeban már 83 éve összerakhattad a neked kellő ikonokat / menüket akárhány panelbe?
hát ez kizárt dolog, hogy ilyet élő ember le tudjon programozni. az officeban is kiderült, hogy ebben a mi univerzumunkban nem létezhet ilyen megoldás, ki is gyomlálták gyorsan (több millió júzer megkérdezése után).
és ez még mindig űberfejlettre sikerült az ie7 hogyismondjákjához képest.
@Gorneck23: hát ja, ezen a pár kellősön kívül akkor tényleg nem kell. meg azért egy ffmpeg meg lassabb gépeken a coreavc nem ártott.
-
lapa
veterán
válasz
burgatshow #107 üzenetére
ezekre nem is gondoltam. így valóban jobb vétel egy médialejátszó.
@Gorneck23: bocs, mikor én wineztem még kellett (guliverklihez). a vlc nekem már akkorse volt gyerebe.
-
lapa
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #108 üzenetére
akkor szerintem vegyétek és egyetek ebből mindnyájan, mert blabla értetek adatik.
és ugyanúgy nem kell kodek?
-
lapa
veterán
válasz
burgatshow #75 üzenetére
vagy ha máshogy nézzük vettél egy dobozt arra, amire amúgy a noti is alkalmas lett volna. minden relatív.
win alatt olyan kodek varázslataim voltak, hogy egyszerre tudtam vele esőt és napsütést csinálni. linuxon meg van az apt-get install smplayer. a vlc ahhoz képest elég falusi cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest