- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
iGO Primo Nextgen- már a mobilodon is navigálhatsz
Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Olyan problémám van, hogy nincs hang.
A telefon hangszorojan működik, de BT fulesen keresztül semmi. Még a menü pittyegese sem.
Más programok természetesen működnek Bt fulessel, Google navi, vagy zene lejátszó megy, csak az iGO nem.
Nem vársz, hanem megvásárolt play Store verzio, az a régebben, amit itt ajánlott valaki, amelyik még nem szaggat.
9.18.27.705829 -
vlevi
nagyúr
"Ha tudni akarod hol jarsz, akkor felejtos a sygic."
Ebben a régi IGO még jobb volt.
Azért, mert a régi IGO 8-as, ha nem volt a közelben letérő, akkor átváltott hagyományos 2D térképnézetre. Azzal tényleg nagyon jól lehetett látni, hol vagy.
Sajnos ezt a mostaniak, a Primo óta nem tudják, csak, ha kézzel állítgatod, úgy meg kényelmetlen, és veszélyes is (menet közben a navit nyomkodni). -
vlevi
nagyúr
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#45553408 #330 üzenetére
Többször megpróbáltam már az ingyenes verzióját.
Nem jött be.
Az IGO-ban olyan jól meg van oldva a cím megadása (külön adatbeviteli mező az ország, város, utca, házszám), illetve a többpontos tervezés, hogy azt nagyon sajnálnám, ha nem lenne.
A Sygicban valahogy ez nekem még sosem sikerült.Másik alternatíva a Nokia. De az meg annyira buta (nincs többpontos navi, nem mutatja a sebességet, sávinfót, satöbbi), hogy azt is csak néha-néha megnézem, de komolyabb használatra nekem nem alkalmas.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#45553408 #328 üzenetére
Tudom. És a baj az, hogy a supportnak már be van téve a Ctrl+V billentyűkombinációra a szabvány válasz : Dolgozunk a frissítésen, és amint elérhető...."
Pedig a funkciói miatt (leginkább a többpontos tervezés) ez tetszik a legjobban.
De ha csak azok a térképek vannak hozzá, amivel Kolombusz Indiába akart menni, akkor megette a fene az egészet -
vlevi
nagyúr
Múlt héten Kőszegen volt dolgom, és akkor vettem észre, hogy az iGO nem ismeri az M85-86 utalnak egy jó részét. Emiatt Csornánál levitt volna a régi 86-osra.
Szégyen, hogy lassan 2 éves térképek vannak hozzá, megvettem a progit nem kevés pénzért, de mára nagyon elavult. -
vlevi
nagyúr
válasz
<Adamsky> #303 üzenetére
Ja, igen, sávinformáció.
Ezeréve benne van az igo primoban, és nagyon jól jött, amikor a bécsi bevezetőn a 6 sávból mutatta, hogy melyik 2 sávba soroljak be, sőt még a táblákból is mutatja, hogy a bevezetőn melyik felé menjek. Nagyon nagy kár, hogy nem foglalkoznak a programmal -
vlevi
nagyúr
válasz
trance89 #301 üzenetére
Amikor én próbáltam a waze-t, (nyáron), ahogy eli dultam otthonról, és kiértem a wifi hatóköréből, egyszerűen megállt, nem mozdult többé a térkép.
Ha nincs letöltve a térkép, akkor vajon hogyan navigál offline, többszáz km-t?
Guglival is ez a helyzet, ami terület le van töltve offline, azt tudja mutatni, de pl Nyíregyházáról nem Polgár felé indulok Miskolcra, hanem Tokaj felé, akkor meg van lőve, nincs térkép, akár ki is léphetek belőle.Ja, el is felejtettem. Az Igoban nekem állandóra be van kapcsolva a tracklog. A többiben ilyet nem találtam, ha ilyenre van szükségem, akkor ahhoz megint külön progit kell felraknom.
-
vlevi
nagyúr
válasz
trance89 #299 üzenetére
Ízlések és pofonok. Nekem a waze nagyon nem jött be. Nem, hogy nem jött be, de rövid idő alatt felidegesített azzal, hogy rendszeresen ezekkel a közösségi szarokkal jött. De ez is csak akkor, amikor volt mobilnetem, mert ugyebár mobilnek nélkül egy métert sem hajlandó navigálni.
A baj inkább az, hogy nekem még mindíg az igo a legjobb. Nokiában nincs többpontos utvonal, a google sem teljesen offline, ráadásul sok, az igoban megszokott dolog hiányzik belőle, (de pl az uthalozata sok helyen ujabb, részletesebb, mint az igo, ezt el kell ismerni), a sigyc felülete nagyon nem esik kézre, ...
-
vlevi
nagyúr
Újratelepítettem a telefonomat.
Az IGO-t hogy lehet rávenni, hogy rájöjjön, már megvettem a dolgokat, és újra letölthessem?
Valamikor a tabletemen is végigbohóckodtam már ezt, csak elfelejtettem, és nem találom.
A licensz frissítése gomb inaktív, nem lehet megnyomni.
Vagy a 7 nap után fogja csak felkínálni a licensz keresést? -
vlevi
nagyúr
válasz
BlacKSouL #260 üzenetére
"én az elején szoktam letudni"
Én is megnézem indulás előtt, persze, ez nem kérdés. De menet közben én inkább a térképet nézném.
"tudott automatikus madártávlatot."
Csak autópályán, és akkor sem 2D észak féle nézetet mutat, hanem ugyanazt a 3D előrenézetet, csak sokkal magasabbról, és így többet látsz a környezetből, de mégsem a 2D észak nézet.Még ami zavar az IGO-ban, de más naviban már láttam, hogy a 3D nézet sincs eléggé megdöntve, mert alig 1km-t látni előre. Tényleg csak az orromig látok vele, mert az a pont, amit kiír, hogy 1km balra, az még nincs kinn a képernőn.
-
vlevi
nagyúr
válasz
<Adamsky> #256 üzenetére
"A "régi" iGO szerintem jobb."
Egyetértek.
Ami legjobban hiányzik, az automatikus madártávlat. Ha nincs 3-5km-nél közelebb navigációs pont, akkor átváltott 2D észak nézetbe, mint egy hagyományos térkép, amin láttam, hogy hol járok, nagyjából merre tervez.
A mostani navigációkkal (mindegyikkel, nem csak az IGO), csak azt látom, hogy megyek az orrom után, de, hogy hova, merre, azt nem. Ez hiányzik, mert 2D térképről hamar ki lehet szúrni, ha valamerre félretervez. -
vlevi
nagyúr
válasz
jozsi252 #246 üzenetére
Igen, el van csúszva.
Extrém esetben nem találkozik a határon az út, és nem tervez a határon.
Sok évvel ezelőtt volt olyan térképkombinációm, amivel az M1-esen nem lehetett Mosonmagyarovarroo Bécsbe menni, Pozsony felé tervezett, mert az M1-es pár méterrel északabbra volt, mint az osztrak folytatása.
Most pl a szlovák, vagy a román hatar felé mindenütt ilyen: -
vlevi
nagyúr
válasz
BlacKSouL #226 üzenetére
Vésztartaléknak jó a Here, de az Igo jobb.
Habár, múlt héten voltam kicsit motorozni Romániában, és ott feltűnt, hogy az Igo-ban lévő román térkép, az még nem az igazi. Az meg, mintha Navteq gyártmány lenne?
Vannak részek, amikről még nem is hallott. Igazami igaz, Romániában talán gyorsabban fejlődik az úthálózat, mint Mo-n. -
vlevi
nagyúr
válasz
#79335424 #219 üzenetére
Itt is van többpontos utvonal. Ime:
Ha ranyomsz a tervezesre, akkor megmutatja, hogy mi a vegeredmeny, ha nem tetszik, visszalepsz, ujrarajzolod...
Ilyen részletességgel, ennyire egyértelműen a többi naviban nem lehet többpontos.utvonalat tervezni. Talan a legfrissebb google mapsban van nagyon hasonlo, de az meg nem offline, romaniaban cseszhetem. -
vlevi
nagyúr
Hogy ON legyen. Kissé optimista a román térkép, autopalya ugyben. Végigtervez Dévától Nagyszebenig, de ma tapasztalnom kellett, hogy a valóság mást mutat, huszonharmincon km-el előtte még nincs átadva a pálya, habár nagyjából késznek tűnik. Le kell menni a parhuzamos főútra, ami inkább mellékútra hasonlit.
Google terkep ittpl pontosabb, mert át nem adott szakadzként, szaggatottal mutatja. De a google terkep pl nem tervez rá a transzfogarasra, nem tudom miért.
Nem vettem meg az utvonal infó részt, így nemtudom pl, hogy Belényestől Déváig folyamatos a félpályás lezárás, lámpás váltakozó átengedés benne van-e. Két éve is ilyen volt, sajnos elfelejtettemMotorral marhaszar a 35 fokban ott állni...
És időben is rohadtsok, húztam a gázt mint állat, de így is majd 2 örával később értem ide.
áááá..... -
vlevi
nagyúr
Sygicben?
Ja, viszont olyat nem tud, hogy rábökök a térképre, és azt mondom, hogy folytat. Tehát nem köztes pontot akarok beszúrni, hanem továbbmenni.
Ez azért fontos nekem, mert egy motoros túrán a kiindulási és a végcél (otthon-otthon) soxor ugyanaz. De közben megyek 500km-t. -
vlevi
nagyúr
Én viszont többször felraktam már a sygicot, és rövid idő után mindig agybajt kaptam a felületétől, ezért kidobtam. Aztán néhányhónap mulva ujra nekifutottam, mondvn nem lehet az olyannagyinszar. De. Képtelen vagyok benne normális többpontos utvonalat tervezni, úgy, ahogy az igoban, hoyg rábökök egy helyre a térképen, éy bellitom koztespontnak, vagy folytatásnak.
Valahgoyg nekem nagyon nem áll kézre a sygic. -
vlevi
nagyúr
"Úgy tudom a Here maps már nem sokáig áll rendelkezésre."
Windowsra igen. Ott a WIndows 10 tesztverzióiban már benne sincs, csak a Microsoft Maps.
De szerencsére az Androidos az egy másik dolog, azt folyamatosan frissítik. Nem tudom, mi kerül bele, de van frissítése.
Azt biztos tudjátok, hogy tavaly az egész Here cuccost megvette az Audi-BMW-Mercedes.
[link] -
-
vlevi
nagyúr
A második, megúsztam esetre gondolsz?
Nem volt matricám, később se vettem, mert csak utólag jutott eszembe, mekkora barom vagyok. De talán az lehet, hogy annál a lehajtónál nincs kamera, ami a rendszámot nézné. Illetve, motorral voltam, lehet, ez is segít, ha csak előrenéző kamerák lennének. A VÉDA-nál tudom, hogy ez nem mentség, ott minden irányba néznek, és általában a pályán is, de akkor egyszer szerencsém volt... -
vlevi
nagyúr
"de itt sajnos visszamentem az M0-ra, ami onnantól már fizetős. Aztán mentem rajta pár km-t és lejöttem."
Én azért kaptam egyszer bírságot, mert szombatig volt pályamatricám, de későn indultunk haza, és nem szombaton éjszaka, hanem éjfél után pár perccel (vasárnap, kb 00:10-kor) fordultam le a pályáról.Viszont az ellenkezője is előfordult már, akkor, amikor még nem volt megyei matrica, és egyes autópályaszakaszok ingyenesek voltak. Benéztem a sávokat, mert azt hittem, hogy a következő lehajtón akarok majd lemenni, nem a mostanin. A baj csak az, hogy már onnantól korláttal el van választva a két sáv, és nem lehet kimenni. Egész pontosan a Nagykálló környéki lehajtóról van szó, Nyíregyháza körül addíg volt inyeges a pálya, ahol egymás után van rögtön kettő. [link]
Nem tudtam lemenni a pályáról, csak Ófehértónál, de mázlim volt, nem kaptam semmit. -
vlevi
nagyúr
De ezek online navigációk. Akinek nincs mobilnetje, vagy külföldön a roaming díjak miatt kikapcsolta, az nem tud velük semmit kezdeni. A google maps ráadásul mocsok. Terveztem egy kisebb utat, megmutatta rendesen, merre akar menni, de itthonról elindulva, már a második sarkon furcsa volt, amerre a nyilak mutattak. Mint kiderült, összevissza áttervezgette az útvonalat.
Wazénál sem látom normálisan, merre akarna menni, csak azt, hogy menjek előre, jobbra, balra, de, hogy merre járok, azt nem. Sajnos ezt már egyébként a Primo óta az igonál sem látom, az Igo8-as volt az utolsó, ami hosszabb unalmas szakaszokon átváltott normál 2D térképmódba, amiről a környék nagy területét átláttam, és feltűnt, ha valami érdekeset akart tervezni.Én is kipróbáltam már a droidra elérhető navik jó részét, de olyan, ami a többit ki tudná váltani, olyan nincs nálam. A waze engem kimondottan idegesített. Valami miatt egyébként az összes navigációs progiban hülyeén van megoldva a cím beírás (vagy én vagyok hülye hozzá), csak az Igoban van úgy, hogy külön adatbeviteli mező az ország, város, utca, házszám. Így pl. utcára keresés is egyértelmű, mert beírok 3-4 betűt, feldobja a lehetségeseket, abból kiválasztom, ami jó, utána írom a házszámot. De pl. a Nokia Here-ben csak egybe lehet beírni, tehát amíg a várost, utcát végig nem írom, addíg a házszám beírásának sincs értelme.
Igoban a többpontos tervezés az, ami jól működik, sokkal egyértelműbb, mint a többiben. Nokiaban nincs is, Google-ban csak a netes felületen lehet megtervezni így, Sygicban nyakatekerten kell ezt bepötyögni, és a végeredményt sem látom, satöbbi...Én is sajnálom egyébként, hogy ilyen sokat késett az Igo androidra. Pedig száz éve volt már rá próbálkozás, valamelyik Samu telefonra volt egy hivatalos, de aztán semmi. És persze a play storeban is ott volt a török, meg az izraeli igo, jó ideje, de Magyarországon sajnos nem.
"nem ismeri a megyematricás határokat"
Mondok mást. Motorkerékpárt se ismeri, asszem. Ez azért probléma, mert Románia, Szlovákia, Csehország, satöbbi, ahol autóra van útdíj, de motorra nincs. Emiatt, ha kikapcsolom a fizetős utakat, akkor be se tervez Romániába. Ha meg bekapcsolom, akkor Magyarországon is felhajt az autópályára.
A megyematricára én azért nem tudok mit mondani, mert vidékiként, ha megyek valahova, akkor úgyis vagy veszek pályamatrinyát, és akkor az oda is jó, vagy amúgy sem akarok pályán menni.
De akinek csak Pest megyére van, annak tényleg szívás.Trollkodást félretéve, valemelyik naviban van erre valami értelmes lehetsőég?
Aktív témák
Hirdetés
Jelen állás szerint mindennemű beavatkozás a rendszer működésébe wareznek minősül, így ezen változtatások kitárgyalása, ezekben való segítségkérés és nyújtás továbbra is tilos. Ezekre a kérdésekre jelen pillanatban is várjuk az NNG válaszát. Az esetleges változásokról értesíteni fogunk benneteket! Köszönjük!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest