- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
ghiottone
nagyúr
Rendben van. Antutuba 67 körül hozott, annyit, amennyit a 626-os, de az adreno 508 erősebb grafikailag és ez érezhető volt a játékoknál.
Reggel lőttem pár képet. Ez hajnal, felhős, kevés fény mellett készült - meglepődtem, hogy automata módban a szemcsés zajszűrés mellett mennyire világos lett a végeredmény.
Jaj tényleg a Landmark Detection így néz ki. Mondjuk csak viccből a burkolatot is megpróbáltam felismertetni és ez lett a vége:
-
ghiottone
nagyúr
1 nap - kerek 24 óra alatt 2 simmel beszéltem 45 percet, a gps ment 1 órát, közben Bluetoothon kapcsolódott a roidmihez a kocsiban és ment a zene is, telepítettem 2-3 gigabyte-nyi játékot, 30 perc játék (Modern Combat 5, Asphalt Extreme, Marvel Contest of Chamoions) 1 óra MinDigTV HD teszt automata fényerőn, 1-2 kép, próbálgatás az új kamera frissítéscsomag után, chrome, YouTube, simple pro, hangouts - összesen 6 óra 18 perc kijelző idő:
-
ghiottone
nagyúr
Így néz ki a Landmark Detection - majd holnap tesztelem élesben mit tud:
Moto X4 kameraképek ebben a Google Drive-os mappában lesznek megtalálhatóak. Alapból 3 megabyte-osak az elkészült képek, de ha bekapcsolod a mélység effektet akkor 6-7 mb minimum.
-
namyang
tag
válasz
ghiottone #65 üzenetére
Köszi az infókat!
Valószínű 3/32 lesz belőle, uk moto oldalon vagy német amazonon tudom kedvezményesen megvenni, ezek pedig csak ezt a modellt forgalmazzák.
Kamera szokott a gyenge pont lenni, és ha ugyanaz a szoftver van mindkettő alatt, akkor nem hiszem, hogy fájni fog. Nem vagyok amúgy egy power user, chrome, spotify és hangouts, de az akksitól elvárom a két napotMost z5 compact van, már volt hátlapcserén törés miatt, egyszerűen sérülékenyebb mint egy fém/műanyag hátlap (és nehezebben cserélhető). Szóval nem igazán vagyok oda érte, prémium érzet ide vagy oda, a funkcionalitás nekem többet ad, és ez esetben az lenne, hogy nem törik szilánkosra ha béna vagyok és leejtem
Ha lesznek tapasztalataid szívesen olvasom őket.
-
ghiottone
nagyúr
Nem, ebben minden benne van, bár reggel a bénázásom miatt az nfc-s simple fizetés nem ment, de az adatok átküldése Z2 Play és X4 között rendben volt. A CPU-Z szerint még Snapdragon 835 is a teló
Eddig is tetszett 1 nap távlatából, bár a kamera laggolás a "mélység érzékelés" -el készített fotók mentésekor csúnya volt. - ez a Z2 Force és a G5s Plusnál is megvan vagy már csak volt probléma.
+ megjelent a "Landmark Detection" is és végre a vaku is szinkronban van. -
ghiottone
nagyúr
Na, egy fekete 4/64-es verzió immár az asztalomon.
Indulhat a tesztelés.
-
ghiottone
nagyúr
Ausztráliában elérhető az X4 4/64-es verziója 699 AUD-ért (~ 146 ezer ft) holnaptól.
-
ghiottone
nagyúr
Szerintem lesz átjárhatóság, bár az X4-nél már van egy új flashelő program is. De ha nyitod a bootloadert biztos fel lehet majd rakni az Android One-os firmware-t manuális flashel, vagy custom rom formájában.
Az Android One-os pont a Moto lényegét a hang- és gesztusvezérlést veszi el. 1 feature maradt csak meg benne a moto kamera app, mert a google kamera még nem kezeli a 2 szenzort.
Ismerőseim - akik használták/használják a prototípust - jó a 3gb ramos. Szerintem ha hosszú távra tervezel, akkor viszont inkább kell a 4/64-es verzió (40 euró lesz a felár).
Az üveg hátlaptól anno én is féltem az 1. generációs Z play esetén, de 8 hónapig használtam, volt rajta dbrand és gadgetshieldz fólia felváltva + tok és makulátlan állapotban került az új tulajhoz.
3000-es aksival 1 nap használatba - szűz telónál - ez fért bele lemerítésig 1 simmel:
- 7 óra kijelzőidő, amibe belakás teleépítgetés volt (játék nem),
- 1-1,5 óra hívás,
- 1-1,5 óra spotify bluetooth fülesen. -
namyang
tag
válasz
ghiottone #63 üzenetére
Sziasztok,
Vajon az Android One-os és a rendes Moto-s között lesz átjárás SW-ben (fel lehet tenni egyik FW-t a másikra egyszerűen)?
Melyik éri meg jobban (tárhelytől eltekintve)?.
One-ból hiányzik néhány moto-s feature (pl ujjlenyomatolvasós vezérlés), cserébe a hamarabb jön az új szoftver, talán jobb a kamera is (?!) + ??
Milyen különbségekre lehet számítani?Eléggé gondolkozom egy ilyen telefonon, bár az üveg hátlap nagyon visszatart. Motog5plus lenne a másik befutó, de ha már van újabb vetélytársa, hát meg kell gondolni
Mondjuk nálam akksi is sokat számít, itt meg arról még nem olvastam híreket.Kérdéseim inkább csak költőiek, nem várok választ, de örülök neki, igazából csak morfondírozok magamban, bocs
-
ghiottone
nagyúr
Amerikában előrendelhető a "Project Fi" keretén belül ma érkezett AndroidOne-os Moto X4 3/32-es verziója 399 dollárért.
-
válasz
ghiottone #60 üzenetére
Úgy hittem, hogy Zittának már van X4-e.
2 hete a feleségem régi, ~5 éves Samu S3-asát használom, végülis kibírok vele még 2-3 hetet.
Vicces, hogy anno ez flagship volt, ma meg folyton laggol, újratölt, melegszik. Ugyanakkor mechanikailag stabil, kiszámítható.
-
Köszönöm!
Hol lehet venni? Amazonon nem találok, a német oldal azt írja, hogy 1-2 hónap múlva szállítható.
Dual SIM-es? Amúgy 400 €.
A Z Force biztosan kiesik, 850 € - no way.
@ghio: az NFC egyelőre nem létkérdés, sosem használtam, de nagyon várom már a mobiltelefonos fizetést (nem az OTP-st). A Xiaomi-t kb. 55 ezerért tudnám venni - elég csábító ár.
-
ghiottone
nagyúr
A Mi A1-nek nagyon jó az ára. Rendesen össze is rakták ahogy néztem az indiai teszteket. Van ahol azt hozták ki jobbnak kamera szempontjából, van ahol a G5s Plust. Viszont nincs benne nfc, ami nagy baklővés.
Én az X⁴ felé hajlok. Jó a Z² Play, de azb"onecompute mod" -ra már 1 éve várok és ha így haladnak még kell nekik még 1 év.
Árban nem lesz olcsó az X⁴ sajna 🙄
Viszont ha lesz akció az olasz amazonon akkor 400 euró alatt meg lehet majd csípni. -
válasz
ghiottone #55 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen!
Melyikben érdemes gondolkodni szerinted? A moduláris kiegészítők kevésbé izgatnak, de ettől még nem zárom ki. Dual SIM jó ha van, de talán mindegyik elérhető vele; jó fényképező és jó ár/érték a cél. Már abba is beletörődtem, hogy sok teló 5,5 colos.
Fut még a Xiaomi Mi A1 - Android One, dual SIM, kérdőjeles kamera. Illetve hátha beesik a Google Pixel ára.
-
ghiottone
nagyúr
Hali!
Az X⁴ felső középkategória. A G5s Plus középkategóriás (olasz amazonon pár napja 239€ volt. Érdemes ott nézelődni, mert mindig akcióznak)
A Z² Force felsőkategóriás, a Z² Play felső középkategóriás moduláris készülék. Kamerában hozzák az átlagot. A G5 Plusban és a Z² Playben például ugyanaz a szenzor, mint Htc U11-ben optikai képstabilizátor nélkül. Szokàs szerint a szoftveren csúsznak meg.Nálam Atrix2 óta csak Motorola van, megbízhatóak még most is. Az 1. genes Z Playt 8 hónapig használtam, most Z² Play és amint lesz 4/64-es akko X⁴ - a méret miatt. Ott perpillanat a kameraszoftver még nem jó. A demó verziók màr megkapták a végleges rendszert, de a kamera azóta már frissítve lett, mivel fókusz hibákkal és hamar elsült vakuval küszködött első körben.
nfc - már van az E4-től mindegyik készülékükbe.
Qi - nincs, csak a Z-knél lehet olyan hátlapot rápattintani,ami képes a vezetéknélküli töltésre.
-
Üdv Urak!
Segítsetek tisztázni, hogy most mi az erősorrend a Motorolánál. Úgy nézem G5s Plus a középkategória, az X4 és a különböző Z-k hogyan viszonyulnak egymáshoz?
Utolsó Motom egy első sorozatú X volt, elég gyenge fotókat készített, utána jött egy Nexus 5, az lényegesen jobb volt e téren, majd egy Nexus 5X, ez hiperszuper fotókat lőtt, de sajnos alaplap hibás lett 2 hete (típushiba, így nem merek még egyszer N5X-et venni). Egy Pixelért nem vagyok hajlandó kifizetni 200 ezret, jött az ötlet, hogy ismét Motorola.
A mostani Motoktól mit várhatok fotó téren? Köszönöm!
-
vacs
veterán
Következő telefonomnak ezt az X4-et néztem ki, de szerintem a Xiaomi Mi A1 fele pénzért tudja kb ugyan ezt (leszámítva a kamerát)!
Így döntsön az ember ... -
Gábor-KJ
őstag
Első töltés:
1.5 óra beszélgetés
1-1.5 óra Spotify a konditeremben bluetooth fülessel.
kis Youtube, böngészés, full telepítés kb 100 app, teszteléses nyomkorászás.6 óra kijelzőidő és még van 20% benne...
Elsőre nem is olyan rossz.
-
Matada2.3
veterán
Szerintem ez még a tisztábbik rendszer. A leakek anno azt mutatták, hogy teljesen más generációt képviselnek ezek a telefonok, azaz a: C és E4 és E4+ G5s és G5s + X4 és Z2 Play végül Z2 Force. A Z play jó úgy ahogy van, az X4-be kellett volna a 660 és 4 giga ram és minden tiszta lenne akkor.
-
Millerchris
tag
Ez a kamera hátul elég randa.
-
D4ni
őstag
Nem értem a motot, nincs egy éves a g5 Plus és most jött ki a g5s Plus, az x4, a Z2 play és force. A többi e meg c szériát már le sem írom. Mi lessz ebből ? Samsungosodás? A z2 playbe kellett volna ezt belepakolni..
-
sub71
aktív tag
a 3 éves MotoX 2014 es telefonom jobban néz ki+ Amoled+ nem üveg a hátlap+ az alsó felső káva feleakkora, mint ezen!
max a kamera jobb ebben...
-
Elementh
aktív tag
Ennyi pénzért.. Jaj..
-
jUUh
addikt
Pfhej, sosem tetszettek ezek a Motorola telefonok, hát ez sem változtat ezen,...
-
tipuka
addikt
nekem is tetszik, de komolyan. főleg a hátlapi kamera kinézete és elrendezése.
-
.Szaki.
addikt
válasz
csipszikutya #24 üzenetére
Gondolom a QuickCharge miatt kukázzák a fémet mindenhol. Én is jobban szeretem, de most ez a trend.
-
csipszikutya
senior tag
Nekem tetszik, söt... De az üveg... Felejthetnék. Fém és jonapot, ha esik a telefon az jobban birja. Tok?! Minek csinálnak "szép" telefont ha tokba rakom? Akkor inkább mehet rá az utolso fröccsöntött selejt müanyag, bár ez szvsz. Fémet a népnek
-
atike
nagyúr
Határozottan tetszik.
-
ghiottone
nagyúr
Nekem is tetszik.
Amúgy megvan oldva. A Motorola appból ki kell választani az "Egygombos navigációt" és az ujjlenyomat olvasó kezel mindent, mint a Z2 Playnél is, a képernyőn pedig eltűnik az alsó sáv. -
.Szaki.
addikt
Nyugodtan mondjátok, hogy ízlésficamos vagyok, de nekem pl kifejezetten tetszik, az egyedüli amit nem értek a Moto esetében, hogy ha már okosan elöl van az olvasó, akkor miért nem költöztetik le mellé a vissza gombot, meg a másik kettőt. Legalább nem venne el a kijelzőből helyet.
Egyébként szerintem ez egy jó középkategóriás, azt nem tudom, hogy az értéktartása milyen a Moto-nak, de szerintem ha leesik az ára, akkor egyáltalán nem rossz kis telefon ez.
-
somogyib
őstag
Lenovo-ék felvehetnének már egy ügyesebb dizájnert, mert ez így nem szép.
-
ghiottone
nagyúr
Hmm - úgy néz ki, hogy az olaszoknál a 4gb-os verzió, a németeknél pedig mindkét verzió forgalmazásba kerül. Olasz amazonon nemsokára megjelenhet a készülék - valószínűleg akciósan, ahogy a Z2 Play is.
-
Keil Walker
aktív tag
Kár, hogy középkategóriás lett az x széria. Így sajnos kénytelen vagyok lehúzni a listámról. Ennyi pénzért már inkább htc 10, vagy galaxy s7.
-
aelod
veterán
Még egy csúszós üveg telefon. Többi rendben van.
-
Ádám16
addikt
Az ára eléggé rendben van szerintem. Nekem a dizájn is bejön.
-
forgonati
őstag
Szomorú higy OIS még itt sem jár. Nem is értem hogy manapság miért még az abszolút csúcsgépek kiváltsága ez.
-
ghiottone
nagyúr
A dual sim esetében sajna hibrid megoldàst kapunk, nem a szokásos 2 nano sim az egyik és micro sd a másik oldalon tálcát. Amúgy a 7.99 miliméteres vastagságba elférhetett volna nagyonn aksi is, ha az 5,99 mm-s Z2 Playben is ekkora a telep.
-
Ashitaka
tag
"Kimondottan vékony az eszköz, 148,4 x 73,4 x 8 milliméteres dimenziókkal bír " ez szerintem inkább átlagos.
A 8mm vastagság mindenfélekép. Azt meg nem értem miért minőségi és prémium a tiszta üveg anyaghasználatA fém,na az minőségi lenne.
-
kiezTe90
senior tag
válasz
tomiivagyok #1 üzenetére
Hát igen! Nekem is egy haveromnak olyan csajok tetszettek hogy inkább hagyjuk...
Szerintem se szép a telefon, de Nekem tetszik.Lehet velem is baj van...
-
tomiivagyok
aktív tag
hát ez csúnya. nem kicsit. nagyon.
habár a szépség relatív fogalom...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Lenovo sajtóeseményén egy vízálló, dupla hátlapi kamerával szerelt, vékony és kényelmes középkategóriás mobilt láthattak az egybegyűltek.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest