- Légies iPhone halvány színei
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
Dilikutya #365 üzenetére
Tudom, ezért én nem is vennék ilyen verziót, mint ahogy azt írtam korábban. Nekem sem teljesen legális az XP, előző cég MSDN pakkból van. Nálam ez nem elvi kérdés, ha az lenne, saját magamat is szembeköphetném.
Én arról írtam, hogy azok a családok, akik gépet tudnak vásárolni, ha nagyon akarnák, meg tudnák venni az OEM XP home-ot hozzá, de mivel egyszerű beszerezni 0 ft költségért is, így nagyon nem hajtja őket a vágy a plusz kiadásra, amit lehet, hogy nem röhögve, de azért képesek lennének megvenni. Nem a gyerek elől kellene megvonni az ételt ehhez. Azokról van szó, akik egyébként képesek kigazdálkodni egy számítógép árát...
Értem?
-
fordfairlane
veterán
Nincs otthon plazmatévém, és nincs ferrarim sem. A személyeskedést pedig jó lenne, ha befejeznéd, mert ha nem, kénytelen leszek egy moderátornak szólni. Egyszerűen csak régóta foglalkozok gépekkel, van tapasztalatom az átlagos géphasználó anyagi lehetőségeiről, és attitűdjéről a szoftvervásárlást illetően.
-
fordfairlane
veterán
Miért tudna
Megérzés. 88 óta foglalkozok számítógépekkel, van egy elég nagy statisztika a fejemben a gépekről, és az azokat használókról. A legtöbben nem azért nem vesznek oprendszert, mert nem lennének képesek kifizetni, hanem mert sokallják az árát, pláne úgy, hogy ingyé is meg lehet szerezni. Ez érvényes az mp3-akra is.
-
fordfairlane
veterán
Szerintem meg amelyik család meg tud venni egy gépet, az tud venni OEM XP-t is. Nem vagyok angyal én sem, a szoftvereim egy része nem legális, de feleslegesnek tartom az ilyen szintű megideologizáltságát, vagy csupán a szűkös anyagiakra hárítani a dolgot.
Emberek, ne a felelősséget hárítgassátok már jobbra balra, lehet azt vállalni is!
-
fordfairlane
veterán
VLK = Volume License (Key), rosszul használtam a rövidítést. Ez az, ami a neten is elérhető.
Igenigen, ez a Corporate edition, talán ez a hivatalos megnevezése.
Olyan XP-t amit nem kell aktiválni kettőt ismerek. Az egyik a volume license verzió, ha jól emlékszem 5 gépes mennyiség a minimum, de mintha lett volna olyan megkötés is, hogy csak upgrade lehet? Rég volt, ez nem biztos. A másik az MSDN csomagban levő, fejlesztőknek. Maga a csomag nem olcsó.
-
fordfairlane
veterán
Alaplapot cserélni?
Nekem még azt se kellett, hogy dobhassam a kukába a lemezt a licenszemmel együtt.
Ilyen a cégnél is előfordult, hogy egyszer csak nem akart működni az OEM kulcs aktiváláskor, és erre valami olyan furcsa választ kaptunk a MS-től, hogy minden újratelepítéskor telefonon kell eljátszani az aktiválás dolgot. Hát köszönjünk, akkor inkább fel a VLK verzió, nincs több probléma. Mondjuk ez egy eset volt a 20 gép közül, szóval nem ez a jellemző. Otthon még rosszabb lenne ez, előfordult, hogy azt próbáltam leprogramozni, hogy lehet rendszerfájlokat felülírni. És sikerült.
Egyszerűen nem komfortos az az érzés, hogy aktiválni kell, és valami közbejöhet, és akkor nem 30 perc az újrahúzás, hanem ki tudja, mennyi. -
fordfairlane
veterán
Elnézést, hogy beleszólok, de én sohasem vennék OEM XP-t. Ki tudja, mikor kell cserélni alaplapot, és az OEM aktiválás, de még a dobozos aktiválás is korlátokhoz van kötve, és én valahogy nem érezném jól magam, ha nem tudnám akármikor egyedül újrahúzni a rendszert. Egyébként az OEM XP home ára már elfogadható lenne.
-
fordfairlane
veterán
Na most nálam ugye a WGA már nem játszik, ki tudja, miért...
Ez meg ugye, ha jól értem, annak a frissítése. Lehet, hogy amikor azt mondtam az updaternek,hogy minden jöhet, de WGA nem, akkor ezzel ezt a frissítést is kilőttem? Mert jele sincs annak, hogy valami jönni akarna. SP2, de SP3-on sem jelentkezett. -
fordfairlane
veterán
Valakinél jelentkezett már ez az update letöltésre? Én inkább kikapcsoltam az automatikus feltelepülését, de nem tapasztaltam letöltési szándékot.
-
fordfairlane
veterán
válasz
lordtoulus #180 üzenetére
Az illegális szoftverhasználat a jog szerint szerzői-jog sértés. Nem lopás és nem jogosulatlan használat. A lopás szót inkább szinonímaként kell kezelni ebben az esetben, mert a lopás illetve a jogosulatlan használat azt jelenti, hogy valakitől elveszel valamit, és ő nem tudja használni.
-
fordfairlane
veterán
Értem, hát én otthon látni sem akarok munkahelyi doksikat, viszont programokat szoktam csinálni, amik ilyen olyan módon excelbe pumpálnak adatokat OLE-n keresztül például, erre tökéletes, vagy wordben olvasni egy műszaki leírást, és lefordítani magyarra, vagy más leírását korrektúrázni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest